İşte Modern Türban..=)

gül sere.sizini sevmem .. istedikleri dinden daha cok insanlari kafirlige davet etmek .. müslüman olsaydilar allahin hükmettigiyle hükmederlerdi ..

kuranda cok acik geciyor bu basa örtülmesi gerekenin nasil olmasi gerektigini

NUR - 31. Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

dikkatinizi ayette buraya cekmek isterim : Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar ...

anlasilan anlasilmistir ins ... slmetle

Aysar' Alıntı:
gül sere.sizini sevmem .. istedikleri dinden daha cok insanlari kafirlige davet etmek .. müslüman olsaydilar allahin hükmettigiyle hükmederlerdi ..

kuranda cok acik geciyor bu basa örtülmesi gerekenin nasil olmasi gerektigini

NUR - 31. Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

dikkatinizi ayette buraya cekmek isterim : Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar ...

anlasilan anlasilmistir ins ... slmetle

en güzel cvp lardan birini vermişsin Kadının imanı gerdanındadır.

vay be yine dönüp dolaşıp başörtüsüne (namı diğer türbana) geldik.

nedendir bilmem hep hak ve özgürlükler tek taraflı değerlendiriliyor. yaşını başını almış bir kadın başını örttüğü zaman dini vecibelerini yerine getiriyor oluyor. genç bir kız örtmeye kalktığı zaman hele de üniversite öğrencisi ise siyasi sembol oluveriyor o başörtüsü. bunun ayrımını neye göre yapıyorlar acaba. müslüman kadının örtünmesi sadece belli bir yaştan sonra mı farz oluyor. ya da onun siyasi sembol olup olmadığı üzerinde mi yazıyor bizim göremediğimiz sadece belli bir kesimin görebileceği bir şekilde...

bırakın artık bunlar. dinimiz örtünmeyi emretmiş örtünür ve ya örtünmez bu kişinin kendi tercihidir. örtünüyor diye bütün haklarından ki en önemlisi eğitim hakkının elinden alınması en büyük yanlış bence. madem özgürlükten, haktan bahsediyoruz onların da özgürlüğüne ve haklarına karışmayın artık.

şimdi bir de gösterişli başörtü takmasın deniyor. (sanki sadesine müsade edildi de) isten allı pullu giyinir ister sade giyinir. ister allıpullu başörtü takar ister sade takar. bunada mı karışıldı.

factotum' Alıntı:
Arkadasın dine bir takıntısı var ama anlamadım gitti

Takıntı dine değil dostum, dini siyasete alet eden sömürgenlere. Bu arada, Factotum u okudun mu, sadece hoşuna gittiği için mi? Okuyan bir adamın böyle bir mesajı? da, o bakımdan..:saskin

Başörtüsünün şekli ve renginin seçimi kişlere kalmış bi olaydır önemli olan Allah kadına örtünmeyi emretmiştir ayrıca şunu da bilelim kadının örtmesi gerken yeri sadece başı deil tüm vücududur bunu da vücut hatlarını belli etmeycek bir elbise ile yapmalıdır.Örnek gösterilen bayanda ben böyle bir tesettür göremedim neyse o ayrı bi konu :=)

Şekilcilikten kurtulalım başörtüsü şöyle yada böyle öncelikle Allah için takılmalıdır bunu bazıları farklı bahanelerle yasaklar onlarda Allah ın emrine karşı gelmenin hesabını verirler merak etmesinler..

Modern derken kime göre, neye göre modern çok eleştirdiğimiz batı medeniyeti ise bu modernliğin kaynağı yerin dibine batsın..

Netice olarak kişisel tercihtir hesabını da yine kendisi verecektir.Ancak eğer demokratik bir ülkede eşi başörtülü die insanlar bazı haklardan yoksun oluyorlarsa yada sırf başörtülü die devlet kurumlarına giremiyorsa o ülke de demokrasi yoktur boşuna kendimizi kandırmayalım..

Mini etekli birine jiletle saldırıldı die haber olunca atlayanlar acaba üniversite kapılarında genç kızlar susturulurken, şiddet görürken mazlum olurken neredeler bu da onların ne kadar insan hakları savuncusu ve demokratik olduklarını gösteriyor sanırım (sözüm meclisten dışarı)

rengine karışanlar demekki aslının nasıl olması gerektiğini biliyorlar.
Cafcaflı, rengarenk, gösterişli dedikleri örtülerin aslında dinen nasıl olmasını bildiklerinden sanırım buna karşı geliyorlar...
peki, çarşaflıyada aynı muamele yapılıyor, şeriat vsvs deniliyor, eşarplıyada böyle deniliyor?
Sanki kıçı kırık eylem özgürlüğünüz çok demokratik bir hakta gelip başkasının hakkını anti demokratik buluyorsunuz.
Derdinizi bir anlasam ona göre mekanizma hazırlayacağım, biri der "ben bu kadınların samimiyetine inanmıorm"
biri der "çarşaflılar arttı şeriat hortladı"
diğeri "yok bilmemne devlet görevlisinin eşi kapalıymış"
başkası "cumhurbaşkanı bilmem kimin eşini çağırmamış"
diye yaygaraya verip ortalık karıştırıyorsunuz.
Başını kapatmasımı sorun?
Kapatırken kullandığımı?
Dinine sahip çıkmasımı?
Rengi - şeklimi?
yoksa...
"Sadece biz özgürüz bu devlette, başkasını İSTEMEYUUUUUUUUUUK" , diyorsunuz???

factotum' Alıntı:
Arkadasın dine bir takıntısı var ama anlamadım gitti

Seninde O Arkada$ımıza Takıntın war anLamadım Gitti...

eskiden türban takıLan kafaya kafa deniLmiyordu,şimdi en azından türbanın üzerindeki motifLere karışıLıyor..
bravo Türkiye'm iLerLiyoruz..! :clap

Demokratik bir ülkede yaşıyorsak isteyen başını örter isteyen mini etekle gezer bu kimseyi zerre kadar enterese etmemeli

Modernleşme adına,
Başını örten geri kalan heryerini açan yada açmaktan beter dar elbiselerle örten bayanlarla alakalı bir iki hadis nakledilmiştir Bunları araştırmakta okumakta öğrenmekte ve öğretmekte büyük faydalar olduğunu düşünüyorum

Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak,bunların baslarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır.Bunları lanetleyin,cünkü onlar lanetlenmislerdir" baska bir rivayetdede "onlar cennete giremez ve cennetin kokusunu bile bulamazlar"ilavesi vardır.
(müslim,libas,125,cennet,52a.b.hanbel,2,223 ,356,440)

Hem başımı örter hem sizden daha çok dikkat çekerim diye bilinçsizce örtülen başörtüsü inançlarınızın eseri olmadığından size bir yarar sağlamaz Bundan ziyade gerçek manada inançları adına örtünen insanların başörtüsüne olayla ilgili en ufak bi bilgisi olmayan insanların dil uzatmasına sebeb olur Buda örttüğünüz örtünün size zarar vermesine sebeb olur

Tabi bunların geçerliliği için olaya İslami açıdan bakmak gerekir-ki örtüyü Allah rızası için taktığını söyleyen bir kişinin olaya başka bi açıdan bakması düşünülemez

Bu olayın İslam dini esas alınarak benim tarafımdan yorumlanma biçimidir Yanlışı eksiği olabilir

Bide madalyonun diğer yanındaki Basşörtüsüne laiklik gereği karşı durduğunu söyleyen arkadaşlar var

Bu arkadaşlarda eğerki laikliğe gerçekten bağlı ve gerçekten laikliğin şart olduğuna inanıyorlarsa
Laiklik devletin dine dinin devlete karışamıyacağını söylüyorsa ülkemizdeki başörtülü bayanlara karşı takındıkları tavrın yanlışlığını er yada geç kavrayacaklardır
Çünkü devlet kişilerin dini inançlarına karışma lüksüne sahip değildir
Laik bir düzende Türban siyasi simge diye bir düşüncenin peşine takılarak ben başımı Allah emrettiği için örtüyorum diyen insanların bunu gerçekte ne için yaptıklarını araştırma lüksünede sahip olmamalıdır

İnsan başını örter yada örtmez bu kişinin tamamen kendi tercih meselesidir Buna ne şeyhler ne hakimler karışamaz

Şeyhler hocalar hacılar karışamaz çünkü Allah inssanı serbest bırakmıştır istediğini seçmekte ve dilediğini yapmakta belli bir süree sonuna kadar serbesttir

Hakimler rektörler savcılar parti başkanları buna karışamaz çünkü Türkiye Cumhuriyeti laik bir cumhuriyettir laiklikte kimsenin inancına başka kimsenin şu yada bu sebeble karışmaya hakkı yoktur

Konularında bu kadar uzaman kimseler bile din adına-devlet adına bu işe karışmakta özgür değilse bizim başkalarının inançlarını şu yada bu şekilde burda tartışmamız doğrumudur değilmidir bunun yorumunuda sizlere bırakıyorum

Hepinizie cici forumlar

ya türban modern(!)de altındaki kafanın hala ne olduğu aşina ortada.

yazık yaaa!!
cumhurbaşkanı olamadı bi türlü ABDullah Gül,bak modernleşekmiş bilemedik kıymetini.

Geri