İşte Modern Türban..=)

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
cicili bicili başörtüsü takılması bana ters gelen bir nokta
İslam da gösterişe yer olmadığına göre kurtuluş23 ün bu konudaki mesajı gayet mantıklı

İslamda gösterişe yer yok doğru.Ama bu sözünle demek istiyorsun ki referans İslam.MAdem oyle bende İslam'ı referans alarak konusayım.İslam'da insanlar soyle giymiş boyle giymiş,yok kafasında ki süslüymüş değilmiş türban takmış takmamış,kısacası gıybetede yer yok.Madem İslam'da gösteriş yok diyerek İslam'dan örnek veriyorsun İslam'da gıybet etmekte günah.İsteyen istediğini takar gösterişli yada değil o onun sorunu.Bu kimseyi ilgilendirmez...Büyüttükçe büyüttünüz olayı.

Yazılan mesajlar gözle okunup akılla cevaplansın. (Bu mesaj sahibi içinde geçerli)

freemitnick' Alıntı:
Dikkat bu bir alıntıdır...

devam edelim...
Türbana, Başörtüsüne karışanlar en az soyunu inkar edenler kadar adidir. Yazdıklarım ağır olabilir ama artık forumda yazdıklarıma özelden gelip yada forumda dayılık yapıp duranlardan bıktım. Asabım bozuluyor yahu, biri geliyor pm den "alıntı yapma" , "sen karışma" , "sanane ya savunma adamı" gibi... Yerim sizin dayılığınızı... Mesajından çıkardığımız sonuç ortada! Ülkenin sorunu diye pişirilip pişirilip getirilen olayları büyütüyorsunuz. Sizene LAN bacımın annemin başının örtüsünden! Dininize karışıyormuyuz karışmayın sizde! Özgürlük diye kıçınızı yırtıyor, defalarca miting yapılıyor, millet özgürlük istiyoruz, rejim tehlikede diye zıvanadan çıkıyor (halbuki ortada birşey yok), üstüne üstlük kalkıp birde başörtüsü, türban, çarşaf dan rahatsız oluyorum diyorsunuz. Sen daha vitaminkende başörtüsü vardı, ölüp gitsende olacak. Yasak özgürlüğü kısıtlıyormu, kısıtlıyor. Ama bu özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtlıyormu, HAYIR. O zaman otur sus, karıştırma ortalığı. Ne bu yahu...
zaten sölenmesi gereken herşeyi sölemişsin Allah rası olsun...

freemitnick' Alıntı:
Dikkat bu bir alıntıdır...

devam edelim...
Türbana, Başörtüsüne karışanlar en az soyunu inkar edenler kadar adidir. Yazdıklarım ağır olabilir ama artık forumda yazdıklarıma özelden gelip yada forumda dayılık yapıp duranlardan bıktım. Asabım bozuluyor yahu, biri geliyor pm den "alıntı yapma" , "sen karışma" , "sanane ya savunma adamı" gibi... Yerim sizin dayılığınızı... Mesajından çıkardığımız sonuç ortada! Ülkenin sorunu diye pişirilip pişirilip getirilen olayları büyütüyorsunuz. Sizene LAN bacımın annemin başının örtüsünden! Dininize karışıyormuyuz karışmayın sizde! Özgürlük diye kıçınızı yırtıyor, defalarca miting yapılıyor, millet özgürlük istiyoruz, rejim tehlikede diye zıvanadan çıkıyor (halbuki ortada birşey yok), üstüne üstlük kalkıp birde başörtüsü, türban, çarşaf dan rahatsız oluyorum diyorsunuz. Sen daha vitaminkende başörtüsü vardı, ölüp gitsende olacak. Yasak özgürlüğü kısıtlıyormu, kısıtlıyor. Ama bu özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtlıyormu, HAYIR. O zaman otur sus, karıştırma ortalığı. Ne bu yahu...

Meclise başı kapalı bir hanım girerse memleket 86 yıl geriye gidebilir
BİR HABER

Atatürk'ün Başörtülü Milletvekili

Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi tartışılırken genellikle sanki bir ihsan-ı şahane gibi anlatılır. Oysa gerçek bunun tam tersidir.

MUSTAFA ARMAĞAN
Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi tartışılırken genellikle sanki bir ihsan-ı şahane gibi anlatılır. Oysa gerçek bunun tam tersidir. Olayların seyrini inceleyince Türk Kadınlar Birliği’nin zorlamaları olmasaydı muhtemelen Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi işi, Fransa ve İtalya’da olduğu gibi İkinci Dünya Savaşı’nın sonundaki demokrasiye geçiş dönemine kadar sarkacaktı.
Kadınlara genel seçimlerde oy kullanma ve seçilme hakkının tanındığı 1934 yılı öncesinde Kadınlar Birliği mensupları değişik vesilelerle Atatürk’e isteklerini bildirmişler, ancak her seferinde de ‘Siz erkekler gibi askerlik görevini yapmadığınız için bu haklardan da yararlanamazsınız’ cevabını almışlardır. Nitekim 1930’ların ateşli kadın hatibi İffet Halim Oruz, hatıralarında Atatürk’ü ziyaretlerinden birini şöyle anlatır:
“Atamız, her zamanki nezaketi ile bizleri karşıladı, kendisine dileklerimizi bildirdik. Türk kadınına tüm siyasi hakların verilmesini istedik. Gazi bizlere bazı sorunlar üzerinde durmamızı işaret etti. Başlıca uyarısı da köylü kadınlarımızı eğitmek için yetiştirici çalışmaların yapılması gerekli olduğunu işaret etmekti. O sırada genç ve ateşli bir dava savunucusu olarak kendisine dedim ki:
“Gazi Hazretleri, erkekler, köylü, kentli seçme ve seçilme hakkına sahip değil midir, kadınlarımızı neden ayırt edeceğiz, niçin onlar bu haklara sahip olmasın?”
Kendisinin bize verdiği cevabın özeti şöyledir: “Erkekler asker ocağında vazife görüyor, orada talim ve terbiyeden geçiyor, kadınlarımızı yetiştirmemiz lâzımdır.”
... Bu realist ve mantıklı cevaba verecek söz kalmamıştı. “Emredersiniz, köylü ninelerimizi yetiştirmek için Türk Kadınlar Birliği teşkilâtı vazifesini yapacaktır Paşa hazretleri.” dedim.”
Oruz bunları anlatadursun, nihayet 1934’te kadınlar sıkıştıra sıkıştıra seçme ve seçilme haklarını almışlardır. Yani zannedildiği gibi gökten düşen elmalar gibi masalsı bir hak söz konusu değildir.
Peki ilk 18 kadın milletvekilimiz nasıl seçilmişlerdir? Mesela Atatürk tarafından Bursa milletvekili olarak seçilen Fakihe Öymen bir öğretmendir. İçlerinde avukatlık yapan da vardır, doktor olan da. Hatta Satı Kadın diye bilinen bir milletvekili vardır ki, onun hikâyesi büsbütün ilginçtir.
1934 yılında Ankara’dan İstanbul’a giderken Halkavun bucağında kendisine ayran sunan bir kadın Atatürk’ün dikkatini çeker. Medeni cesareti, erbaplığı, doğallığı hoşuna gider. Kadınla biraz konuştuktan sonra hakkında bilgi alıp yollarına devam ederler.
Sonra seçimler yapılacağı zaman köye bir siyah otomobil gelir, Satı Kadın’ın evini sorar. O sırada muhtarlık yapmakta olan Satı Kadın’ı Ankara Valisi Nevzat Tandoğan çağırmaktadır. Arabaya binip giderler. Vali, Satı Kadın’a Atatürk’ün kendisini milletvekili seçmeyi düşündüğünü söyler. Gariptir, o buna da şaşmaz. Kabul eder.
Milletvekili seçilmiştir. Fakat şehirli gibi giyinmesini ister partisi (CHP). Köylü kıyafetiyle Meclis’e girmemelidir. Başını açmalıdır. Satı Kadın sadece başını açmayı kabul eder, oldukça mazbut bir kravatlı elbiseyle TBMM’ye gelip yeminini eder. Anlaşılan diğer zamanlar köylü kıyafetini, hele meşhur bindallısını bırakmamıştır. Hatta Atatürk’e bu durumu şikâyet ettiklerini yazıyor kendisiyle görüşen Nezihe Araz. Atatürk’ün kıyafet konusundaki ısrar karşısındaki cevabı şaşırtıcıdır: “O yapacağını bilir. Ne isterse öyle yapsın, hiçbir şeye zorlamayın.”
İşte Atatürk’ün bir kadın milletvekilinin kıyafetiyle ilgili çarpıcı tavrı. Bir de bugünküleri düşünün. Kadın özgürlüğü diye ortalıkta dolaşanlar ellerinden gelse böyle bir ‘kapalı’ tipin saçını başını yolarlardı herhalde.
Neyse biz ilk kadın milletvekillerimizden Satı Kadın’a dönelim yine.
Satı Kadın bir dönem milletvekilliği yapar, sonra bir daha seçilmez ve o da dosdoğru köyüne döner. Çiftine çubuğuna sarılır dört elle. Sanki hayatına hiçbir Ankara parantezi girmemiş gibi tam bir Anadolu köylüsü gibi yaşar ve bir Anadolu köylüsü gibi ölür.
Nezihe Araz, 13 Nisan 1956’da, yani ölümünden yaklaşık bir ay sonra Hayat dergisine yazdığı bir yazıda o tarihte sağ olan kız kardeşiyle konuştuklarını da anlatır. Araz’ın naklettiğine göre Satı Kadın, ecel saatinin yaklaştığını anlayınca köyün hocasını çağırmış yanına. Öleceğinden korktuğunu sanmış hoca, teselli etmeye kalkmış. O gayet kendinden emin, şöyle konuşmuş: “Yoo, demiş, koç gibi, Allah’ımın kurbanıyım. Ölümden korkmam, çok yaşadım, çok gördüm. Allah imandan ayırmasın.”
İşte Atatürk’ün bu başörtülü milletvekili, 18 Mart 1956’da ölmüş ve köyüne tıpkı bir köylü gibi defnedilmişti. Resmi törensiz, bandosuz... Halkavun’un Kazan köyündeki mezarı hâlâ duruyor mudur, bilmem.
Bildiğim bir şey varsa 1934’ün Türkiye’si ile 2000’lerin Türkiye’si arasındaki anlayış farkını görmek için Satı Kadın’ın şu son resmine yeniden, gözlerimizi oğuşturarak bakmamızda fayda olduğu.
İnanabiliyor musunuz: O bir milletvekiliydi; hem de Atatürk’ün seçtiği bir milletvekili
ZAMAN

Ruhları Şad Olsun!
-----------------------------------------

Burası özgür bir ülkedir kimse başkasının kara çarşafınada baş örtüsünede karışamaz!!!
Unutmayınki siz şeriatçilerin yapıtları üstünde yaşıyorsunuz!!!

ya bıraq böle müslüman ülkenin başına gelmesin kardeşim böle insanlar :mad: modern türbanmış ahlaksızlar....

kurtulus23' Alıntı:
1.burada dayılık yapan yok ama kendini bi halt zannedenlere gereken cevabı her zaman veririm
2.bir adi ve şerefsiz var ise yada olacaksa o lafları söyleyen kimsedir,bu kadar acizlik olmaz.benim kişiliğimi ve geçmişimi karıştıranın gelmişini geçmişini toptan severim..
3.yazılan mesajlar gözle okunup akılla cevaplansın
4.bir ananın bacının taktığı baş örtüsüne bakacaksın bir de moda diye giyilen sözde dincilerin taktığı teşhirci abuk sabuk renkli bez parçalarına bakacaksın
ondan sonra da mesajlarda ne denmek istediğini öğrenip adam olacaksın
Kişiliğini gelmişini geçmişi sevenler olur merak etme sen, bez parçası dediğin hala sembolik bile olsa başörtüsünü YANİ BENİM İNANCIMI temsil ediyor. Asıl sen adam ol, yada olma cins değiştirmene gerek yok! Akılla cevap verme kabiliyetine sahip olduğum kadar akıl almasınıda bilirim!

Benim annemde kapalı bir insan ve sundan emin olun ben ve benim gibilerin sabrı iyice azaldi yeter artık yaw amma germis milleti bu kardeşim..
birinin aşırı rüküş şekilde giyinmesi benide geriyor gözüme güzel gelmiyor ama ben gidip ona karısmıyorum deilmi
Sonra bide gelirler oy isterler oyunuzu dini istismar edip oy toplayanlara vermeyin derler he oldu sana veremde artık evdede yasakla dimi

Yeter artık cekin su ellerinizi emellerinizi bu kutsal örtüden tutturmuşlar bir türkü siyasi sembol hocam bırak bu işleri adam ögrenci benim sınıfımda üzerinde che nin resmi olan tişört giyiyor canta taşıyor bu da siyasi sembol ee buna nie karısan yok

BUnların amaci üzüm yemek deil bagcıyı dövmek sabrımızı daha fazla sınamayın...

kurtulus23' Alıntı:
1.burada dayılık yapan yok ama kendini bi halt zannedenlere gereken cevabı her zaman veririm
2.bir adi ve şerefsiz var ise yada olacaksa o lafları söyleyen kimsedir,bu kadar acizlik olmaz.benim kişiliğimi ve geçmişimi karıştıranın gelmişini geçmişini toptan severim..
3.yazılan mesajlar gözle okunup akılla cevaplansın
4.bir ananın bacının taktığı baş örtüsüne bakacaksın bir de moda diye giyilen sözde dincilerin taktığı teşhirci abuk sabuk renkli bez parçalarına bakacaksın
ondan sonra da mesajlarda ne denmek istediğini öğrenip adam olacaksın

ekleme:

bu başlığa son cevabımdı.arkamdan acizce konuşmak serbesttir.

---
Konu kurtulus23 tarafından (Bugün Saat 05:12 PM ) de değiştirilmiştir..
Aciz olan belliki lafını ortam boşken esirgemeyen şimdi, "arkamdan konuşun, konuşunki benim saçmalıklarım kabul görsün" diyebiliyor..

bakıyorumda namaz vakitlerinden bihaber olanlar hala islami konularda hala yazı yazıyor,
bütün parçasını alıp kendine göre yorum yapıyor.

cami nasıl yapılır bilmeyen minaresi yerden bitiyor sanırmış, islamda kapanma nedir bilmeyende türbanı bes parçası sanırmış

onların derdi ilericilik, gericilik filan değil, hikaye bunlar,

çarşaf çağ dışı olur, renkli olan, modacılar tarafından tasarlanan bez parçası olur.

yahu siz önce bir söylediklerinizde samimi olun, ondan sonra ahkam kesin.

hepimiz bir mahşerde toplanıcaz nede olsa, bakalım orda ne diceksiniz, inşalah orda da karşılaşırız da dinleriz...

ifrit' Alıntı:
bakıyorumda namaz vakitlerinden bihaber olanlar hala islami konularda hala yazı yazıyor,
bütün parçasını alıp kendine göre yorum yapıyor.

cami nasıl yapılır bilmeyen minaresi yerden bitiyor sanırmış, islamda kapanma nedir bilmeyende türbanı bes parçası sanırmış

onların derdi ilericilik, gericilik filan değil, hikaye bunlar,

çarşaf çağ dışı olur, renkli olan, modacılar tarafından tasarlanan bez parçası olur.

yahu siz önce bir söylediklerinizde samimi olun, ondan sonra ahkam kesin.

hepimiz bir mahşerde toplanıcaz nede olsa, bakalım orda ne diceksiniz, inşalah orda da karşılaşırız da dinleriz...
sen tanımazsın beni orda kanka :D

factotum' Alıntı:
cicili bicili başörtüsü takılması bana ters gelen bir nokta
İslam da gösterişe yer olmadığına göre kurtuluş23 ün bu konudaki mesajı gayet mantıklı

İslamda gösterişe yer yok doğru.Ama bu sözünle demek istiyorsun ki referans İslam.MAdem oyle bende İslam'ı referans alarak konusayım.İslam'da insanlar soyle giymiş boyle giymiş,yok kafasında ki süslüymüş değilmiş türban takmış takmamış,kısacası gıybetede yer yok.Madem İslam'da gösteriş yok diyerek İslam'dan örnek veriyorsun İslam'da gıybet etmekte günah.İsteyen istediğini takar gösterişli yada değil o onun sorunu.Bu kimseyi ilgilendirmez...Büyüttükçe büyüttünüz olayı.

Yazılan mesajlar gözle okunup akılla cevaplansın. (Bu mesaj sahibi içinde geçerli)

ancak şöyle bir durum var
ben türban takan bir kişi kadar dindar olduğum iddiasında değilim ve ayrıca onu çekiştirmiyorumda
benim yorum yapma hakkım vardır bunu çekiştirme "gıybet" olarak görmen yanlış.sadece benim anlayaşıma uygun değildir diyorum gösterişli türban veya başörtüsü(nasıl okumak istiyorsanız ;))

tabi inanca saygı esas olduğu için ben bu insanlara gidipte niye süslü başörtüsü veya türban takıyosunuz demem.sonuçta kendi tercihidir bu sadece benim düşündüklerimde kalıyor

bazı isim tamlamaları ile sataşan provakatör üye!' Alıntı:
benden cevap bekleme boşuna ;) adını bile yazmıorum düşünün o kadar önemsizsin benim gözümde

en iyi ben bilirim
benden daha iyisini bilen çıkınca hemen susarım ya da sığınacak bir delik bulurum diyenle tartışacak bir şeyim yok benim.
milyon kere cevabını verdim ama hala sataşıyorsun yaptığın ayıptır!

tabi herkesin bildiği kendine, ama ne olur bilmediklerinle övünmeye kalkma
başkalarına laf atarak bir yere gelemezsin bunu da anlarsan çok sevinirim

yahu hala aynı tartışma!

Ne Ararsın Tanrı İle Aramda

Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa neden türban sorarsın?

Rakı, şarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararı, içerim
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et...
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz

Neyzen Tevfik güzel yazmış.anlayana tabii!

Vay vay vay vur vur vur kır kır kır kır =)

Kafaya degıl beyne takılan onemlı olan mı desek kı :p

Benım aıle buyuklerımın bazılarıda takar basortusu ama burda yazılanlara hıc bırı okusa bu kadar gocunmazdı emınım =)
dıyoruz ya kafaya degıl beyıne =)

Herkesın dını ınancına saygım sonsuzdur karacarsaf gıyenede cıplak gezenede ama mantıklı olaraktan bunları yapmak lazım.Turban takıp erkeklerın dıkkatını cekmıcem deyıpte 1 kılo makyaj yapıp, tum vucut hatlarını sergıleyen ınsanlarda var. Adam gıbı adam olup gercekten dınıme ınanıpta takıyorum dıyenlerde var farklı farklı bı suru ıste.Sanmıyorum kı basortusu takmayanlarada gunahkar denılebılısın vs
Sonucta bana gıren cıkanı yok bunun elestırımızı yorumumuzu yaparız ısteyen ıstedıgını yıne yapar sıyası sembol halınemı getırmek ıster naparsa yapan yapar.

Eger bunun modasını cıkardılarsa turban tıcaretı yapıp bu yenı modeldende cıkarsınlar bol bol para alanın :biggrin

Neyzen Tevfik de iiki yazmış bu şiiri, o olmasa ne yapardınız

adında neyzen geçmesine rağmen yaşantısının bununla alakası yoktur.

klavuzu karga olanun burnu çamurdan kurtulmazmış, anlayana!

unutmadan, başı açığa türban soran yok, başı kapalıya türban soran var, neden takıyorsun diye

eh ahir zamandayız, olur böyle şeyler

Arkadaslar gerçekten çok uzadı konu.Bu sorun ülkemizin gerçeği hep tartışılır durur.Bizde tartıştık ne var elimizde koca bir 'sıfır'. Ben diyorum ki dinini yaşayan insanlara karışmayalım.İsterse takar isterse takmaz isteyen süslenir isteyen süslenmez sonuçta her birey kendinden yükümlüdür.Herkes kendi hesabını kendisi verecek.Olayı provoke etmenin anlamı yok...Herkes kendi fikrini soyledi,arasıra hakarete kadar dayandı.kendi adıma sürç-ü lisan ettiysem affola (doğru yazdım umarım :) ) Ama temel hak ve özgürlüklere saygı istemek kötü birsey değil. Türbanı tamamen dini vecibeleri için takan insanları,türbanı siyasal simge olarak takanlarla bir tutmayalım.Türbana karsı gelirken onlarıda düsünelim.Kurunun yanında yaşta yanmasın.Hepinize esenlikler :)

Sanane tesettürlünün makyajından!
Sanane türbanın renginden!
Sanane tesettürlünün eteğinden!

Allahla arama girme diyen şiirler yazıyosunuz milletin inancını sorgulamaya kalkışıyosunuz. Sen kimsin ki türbanlının Allah'la arasına girip neden herşeyi tam yapmıyorsun diyebiliyorsun? Sen kimsin ki milletin inancını yargılayabiliyosun.

İsterse Türban takıp bacağını açar, isterse gözlerine kadar kapatır. Hesabını sen mi verecen. Milletin düşüncesidir saygı duyarım diyosun, etmediğin lafı bırakmıyosun.

Ayrıca sabah açtığım konuyu dikkatli okuyun (birazcık da tersten okuyun)

yirmi 3' Alıntı:
Sanane tesettürlünün makyajından!
Sanane türbanın renginden!
Sanane tesettürlünün eteğinden!

Allahla arama girme diyen şiirler yazıyosunuz milletin inancını sorgulamaya kalkışıyosunuz. Sen kimsin ki türbanlının Allah'la arasına girip neden herşeyi tam yapmıyorsun diyebiliyorsun? Sen kimsin ki milletin inancını yargılayabiliyosun.

İsterse Türban takıp bacağını açar, isterse gözlerine kadar kapatır. Hesabını sen mi verecen. Milletin düşüncesidir saygı duyarım diyosun, etmediğin lafı bırakmıyosun.

Ayrıca sabah açtığım konuyu dikkatli okuyun (birazcık da tersten okuyun)

ben kimseye böyle bir şey demiyorum
sadece bu benim düşündüğüm diyorum
benim anlayışımda yoktur diyorum gidip sormam ona niye böyle yaptığını diyorum
herkes yaptığının hesabını da kendisi verecek
yaptığına da onay vermesemde saygı duyarım
bunlar gayet açık ve net bir şekilde anlaşılabiliyor mu?

factotum' Alıntı:
Arkadaslar gerçekten çok uzadı konu.Bu sorun ülkemizin gerçeği hep tartışılır durur.Bizde tartıştık ne var elimizde koca bir 'sıfır'. Ben diyorum ki dinini yaşayan insanlara karışmayalım.İsterse takar isterse takmaz isteyen süslenir isteyen süslenmez sonuçta her birey kendinden yükümlüdür.Herkes kendi hesabını kendisi verecek.Olayı provoke etmenin anlamı yok...Herkes kendi fikrini soyledi,arasıra hakarete kadar dayandı.kendi adıma sürç-ü lisan ettiysem affola (doğru yazdım umarım :) ) Ama temel hak ve özgürlüklere saygı istemek kötü birsey değil. Türbanı tamamen dini vecibeleri için takan insanları,türbanı siyasal simge olarak takanlarla bir tutmayalım.Türbana karsı gelirken onlarıda düsünelim.Kurunun yanında yaşta yanmasın.Hepinize esenlikler :)

+1
sonuna kadar katılıyorum
keşke herkes senin gibi düşünse

Siyasiler Çözüm bulamamış siz neden tartışıyorsunuz .
Boşuna tartışmayın bence .
Birbirinizin kalbini kırmaya değer mi ?
Bence başlık yeterince içeriğinden uzaklaşmış kapatılabilir modlar tarafından .

Geri