İşte KPSS’ye girmeden iş bulmanın formülü!..

harbikiz

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
İşte KPSS’ye girmeden iş bulmanın formülü!..

1278704696.jpg

TÜRK Büro-Sen’in hazırladığı rapor, KPSS’ye girmeden devlete kapağı atanların dökümünü ortaya koydu. İktidara yakın yüzlerce kişinin işe yerleştirildiği yerler ve yöntemlerin anlatıldığı rapora göre en çok tercih edilen yerler TBMM, Başbakanlık ve TOKİ...
Türk Büro-Sen tarafından hazırlanan bir rapor, devlet memurluğu kadrolarına KPSS’ye girmeden atama nasıl atamalar yapıldığını gözler önüne serdi. Raporda, aralarında Başbakan Erdoğan, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ile bazı milletvekillerinin yakınlarının da bulunduğu birçok ismin KPSS’ye girmeden memur kadrolarına yerleştirildikleri iddia edildi.
Haklar gaspediliyor
“10-11 Temmuz 2010’da lisans mezunu 835 bin 320 kişi, KPSS için ter dökecek. Sınavda başarılı olarak, bir devlet kurumunda çalışmayı hayal eden yüz binlerce kişinin hakkı ise hükümetin göreve geldiği 2002 yılından bu yana yapmış olduğu uygulamalarla adeta gasp edilmektedir. Yapılan usulsüz atamalar ve yandaş kayırmacılığıyla, kadrolaşmada rekor kıran AKP’nin KPSS sınavını hiçe sayarak yaptığı istihdamlar, sınava girecek adayların umutlarını kırıyor” denilan raporda, 2002’den bu yana TBMM’ye 347 personel alındığı belirtildi. Raporda, “322 personel kendi isteği ile emekli oldu. Emekli olan personelin 195’nin çocuğu ise geçici personel statüsü ile işe alındı” denildi.

kaynak

25 bin nüfuslu bir ilçede yaşıyorum ben. Burada böyle iş bulan 100 kişi biliyorum.

yerlesirler tabi kalın enseler hesabı

çok büyük kadrolaşmalar yapıldı ve eğitimin kadrolaşma için kullanılması en kötüsü oldu
sınava girenlerin hakkı ancak bu kadar gasp edilir

Allah nasıl bilirse öyle yapsın bunları........

söylenecek yazılacak o akdr çok şey varki.Az önce caddede geziyorum Eski sınıf arkadaşım motorla bana lakap taka taka agzı kıcında gezıyor.Cemaat ile hemile kalma koşuluyla girdiği polislik okulu bitmiş demekki.Ensesi kalın gülenin altına yatan kendisini bu memlekette kurtarıyor.Bazen gerçektende T.C den tiksiniyorum.Eskiden Koyu bir milliyetçi olan VE hala nedense T.C için Allah(c.c) nerdeyse her gece dua ettiğim bu ülke gerçekten hak etmiyor

söylenecek yazılacak o akdr çok şey varki.Az önce caddede geziyorum Eski sınıf arkadaşım motorla bana lakap taka taka agzı kıcında gezıyor.Cemaat ile hemile kalma koşuluyla girdiği polislik okulu bitmiş demekki.Ensesi kalın gülenin altına yatan kendisini bu memlekette kurtarıyor.Bazen gerçektende T.C den tiksiniyorum.Eskiden Koyu bir milliyetçi olan VE hala nedense T.C için Allah(c.c) nerdeyse her gece dua ettiğim bu ülke gerçekten hak etmiyor

TC yi bir kürt kullansa hemen pkk lı sayılır, bir dindar kişi kullansa hemen irticacı hain sayılır ,ama milliyetçiyim diyen sen gibiler kullanmaya başladıysa, ülkem baya baya iyi yerlere geldi demektir.. aferin ...

2.cisi ;aramızda öyle farklar varki işte bu yüzden sizin gibi kendini milliyetçi sananlarla farkımız dağlar kadar, iş bulamadın şikayetiyle ve başkalarının bir işi sahibi olmasıyla ,için o kadar kin ve garez büyütüyorki, hem o işin sahibi olana hakaret, hemde üstünde gezdiğin topraktan tiksinti duyacak kadar milliyetçisiniz..

çok şükür bir işim var,hem öyle o -bu kişi sırtından değil, normal sınavlarla eleminsayonla girdiğim bir iş.. bugün işimden olsam tevekkül eder, yeniden başlardım . ve tc dediğin ülkeme küfretmezdim tiksinmezdim..

rızık ALLAH tandır.. sebepler ise birgün sana birgün ona birgün bunda vesile olur.. en ufak bir kayıpta yada olumsuzlukta devletinden tiksinen bir milliyetçiyle ALLAH muhafaza bir savaş yaşasak,yokluk görsek demekki birbirimizin etini yemeye kalkacak insan dolmuş yurdumda..

TC diyen ve ondan tiksinenlere inat, güzel yurdumun güzel insanlarına selam olsun..

2.cisi ;aramızda öyle farklar varki işte bu yüzden sizin gibi kendini milliyetçi sananlarla farkımız dağlar kadar, iş bulamadın şikayetiyle ve başkalarının bir işi sahibi olmasıyla ,için o kadar kin ve garez büyütüyorki, hem o işin sahibi olana hakaret, hemde üstünde gezdiğin topraktan tiksinti duyacak kadar milliyetçisiniz..

İş bulamadım diye şikayet etmek başka, polis okulu sınav sorularının cemaat yurtlarından ona bağlı dersanelerden çıktığı için şikayet etmek başka.
Belirtmek istedim sadece..

TC yi bir kürt kullansa hemen pkk lı sayılır, bir dindar kişi kullansa hemen irticacı hain sayılır ,ama milliyetçiyim diyen sen gibiler kullanmaya başladıysa, ülkem baya baya iyi yerlere geldi demektir.. aferin ...

çok şükür bir işim var,hem öyle o -bu kişi sırtından değil, normal sınavlarla eleminsayonla girdiğim bir iş.. bugün işimden olsam tevekkül eder, yeniden başlardım . ve tc dediğin ülkeme küfretmezdim tiksinmezdim..

rızık ALLAH tandır.. sebepler ise birgün sana birgün ona birgün bunda vesile olur.. en ufak bir kayıpta yada olumsuzlukta devletinden tiksinen bir milliyetçiyle ALLAH muhafaza bir savaş yaşasak,yokluk görsek demekki birbirimizin etini yemeye kalkacak insan dolmuş yurdumda..

TC diyen ve ondan tiksinenlere inat, güzel yurdumun güzel insanlarına selam olsun..

Hemen celallenme , isyankarlık çözüm yolu olmayabilir ama insanların patlama noktası var. Sonuçta senin sektörün bellidir sınavla girmişsindir kazanmışsındır. Ama o arkadaş senin kadar şanslı değildir. Burada rızık Allah'tandır falan demişsin ama bu dinciler o rızkı da kesiyorlar kul hakkına giriyorlar. Bunları da hesaba kat istersen.

demek istediklerimi çarpıtmakta pek mahirsiniz.. sizlerde biliyorsunuzki işsizlik ve torpil ne bugünün ne de dünün meselesidir.. her hükümet döneminde ve her zaman birileri kayırlır birileri işinden olur falan filan. bugün polislik mesleğini cemaate bağlıyanlar, askeri okullara neden belli kesimlerin alınmadığından şikayet etmiyor.? adaletsizlik sadece belli bir siyasi ekolün işi değil, her alanda birileri birilerinin önünü kesiyor.. ben kesmemeli diyorm.. kim olursa olsun liyakat esası olsun.. kim layıksa hakediyorsa o olsun.. lakin bu istismarlarla yanlışlarala birileirni suçlayacaksak herkes eteini döksün ozaman...

ayrıca kimse rızık vermez kimsede rızık kesemez.. rızık direk işin kendisi değildir.. siz ; gerçekte mazlum ve mağdur olun, dürüst ve aranılan vasıfların insnıysanız Rabbim rızkınızı gökten indirir yine rızıklanırsınız, alemde her mahlukun rızkı ALLAHtan.. bu konuyu hafife almakta ayrıca bir başlık meselesi..

Alakasız bir konuya alakasız bie başlık ....
Muhalefet durmuyor gece gündüz çalışıyor maşallah ....

Askeriye başvurursun oda seni araştırır inceler her kurum gibi. Hiç bir resmiyeti kime neye hizmet ettiği belli olmayan bir yere bağlıysan ya da üyeysen diyelim, sadece askeriye değil hiç bir kurum almaz. Ayrıca bunlar soruların dağıtılmasını haklı çıkarmıyor.

Rızık dediğin gibi Allahtanda, kul onu engelliyorsa artık beklemek değil hakkını aramak gerekir.

Ben başlığı gördüğümde dedim herhalde adamlar binler hatta milyonlar aldı işe ve bizim haberimiz yok .

Bu örnek de benden olsun o zaman ;

''Kpss'den 70 alsın istediği yerde iş hazır'' , ve gerçekten de istediği yere o kadar düşük puanla girdi , peki kimdi bu 70 alsın yeter diyen ?
elbetteki bir aleviydi ve işe aldığı da kendi gibi bir aleviydi . yani kpssye girsen de olmuyormuş,yetmiyormuş . bazı işler için illa 'birilerinden' olman lazımmış .

yani neymiş sen iktidarsın bir şey yapmayacan ama adamlar yıllardır örümcek gibi kadrolarını doldurdğu yerlere hala adam alırken de ağzını açmayacaksın .
böyle salak bir hükümet varsa getirin biz de görelim .

adam işe alırken hala alevi-solcu-militan üçlemesinden biri olması koşulunu arayan binlerce kadro , sayısız kurum varken , iktidarı elinde bulunduran bir partinin kendine yakın olanları ataması çok da garip değil bence .

herkes takkesini önüne koysun , biz de 'az' değiliz desin tamam . Ama burada gariban-ezilen edebiyatı yapıp devleti sömürmek de adamlık değil , dürüstlük değil.

üstteki örnek kpssye girmiş olan bir kimseydi ancak kpss şartı aramadan işe alınan bu üçleme mensupları da hiç de öyle az-buz değil .

bal tutan parmağını yalasın ama sadece bu üçlemenin adamları yalasın . ne kadar akıllıca değil mi =)

Geri