İşte kanserin 7 belirtisi

kuzay

Pesimist
Katılım
2 Nis 2007
Mesajlar
28,387
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Kanserde erken teşhisin önemini artık herkes biliyor. Peki erken teşhis için kanserin belirtilerini biliyor musunuz? İşte 7 önemli belirti;
Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Kanserde erken teşhis çok önemli. Erken teşhis için de bütün ülkelerce kabul edilmiş özel tehlike işaretlerini, diğer bir deyimle kanserin 7 habercisini mutlaka bilmeliyiz.

İŞTE KANSERİN 7 BELİRTİSİ

- Bağırsak ve mesane alışkanlıklarının değişiklikleri,

- İyileşmeyen yaralar,

- Zamansız kanama ve akıntı,

- Meme veya başka yerde sertlik,

- Hazımsızlık veya yutma güçlüğü,

- Benler veya bir siğilin belirgin değişikliği,

- Hırıltılı öksürük veya ses kısıklığı.
Bu belirtilerden şüphelenirsek ne yapmalıyız?

Kanserin 7 habercisinden herhangi birinin varlığında kişiler bir doktora başvurmalıdır. Ancak bilinmelidir ki; tanı çok defa kanser olmayabileceği gibi, bu belirtileri bulunmayan kişilerin kanser olmayacakları anlamı da çıkarılmamalıdır

YAPILMASI GEREKENLER
Ayrıca, haberci belirtileri olmayan fakat yüksek riskli olan erkek ve kadınlarda kanserin erken teşhisi için bazı öneriler, zaman zaman bazı değişiklikler göstermekle beraber, temel olarak güncelliğini korumaktadır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Yaş 20-39 (kontrol aralığı 3 yıl): Kadınlarda; ağız boşluğu, tiroit bezi, lenf bezleri ve yumurtalıklar önde gelmek üzere genel muayene ve ayrıca memelerin her ay kendi kendine kontrolü ve PAP testi (seks ilişkisi erken başlayanlarda 20 yaştan önce). Erkeklerde; ağız boşluğu, tiroit bezi, lenf bezleri, testisler ve prostat önde gelmek üzere genel muayene.
Yaş 40-50 (kontrol aralığı 1 yıl): Kadınlar için yukarıdakilere ek olarak makattan tuşe ile muayene ve memelerin doktor kontrolü, kontrol aralığı 1-2 yıl olarak mamografi, ayrıca menopoz döneminde kürtaj ile rahim kontrolü. Erkekler için yukarıdakilere ek olarak makattan tuşe ile prostat muayenesi.

Yaş 50 ve üzeri (kontrol aralığı 3- 5 yıl): Kadınlarda yukarıdakilere ek olarak dışkıda kanama testi, kalın barsak endoskopisi ve mamografi. Erkeklerde yukarıdakilere ek olarak dışkıda kanama testi, gerekirse kalın barsak endoskopisi.

BESLENMENİN KANSERE ETKİSİ

Görgüler ve araştırmalara dayalı sayısal değerlendirmelere göre; kanserin olası sebepleri arasında dengesiz beslenme yüzde 35 oranında yer tutmaktadır ve dengesiz beslenmenin yanına bazı yaşam alışkanlıkları eklenirse bu oran yüzde 85 değerine kadar yükselmektedir. Öncül deliller beslenmedeki antioksidanların, bitkilerdeki fitokimyasal maddelerin ve omega-3 gibi bazı yağ asitlerinin kanser gelişme riskinin azalmasında rol oynayabileceklerine işaret ediyor.
 
Saol kuzay gerekli bilgilerin için...
 
Faydalı bilgiler için Teşekkürler.
 
yaradan ALLAH'ım kımsenın basına vermesın saol paylasımın ıcın
 
su anda hicbir belirti yok allaha sukur, tabiki daha gencim ama kanser genc yasli dinlemiyor
 
eskiden bu kadar çok kanser vakası olmazmış. günümüzde grip gibi insanlar kanser oluyor. beslenme ve çevresel faktörlerin etkisi büyük. ve ne şekilde olursa olsun bu illet insanı bitiriyor. kanser öldürmese bile kansere bağlı vücut enfeksiyonları kişinin sonunu getirebiliyor. sürekli kontrol gerek, en ufak önemsenmeyecek bi halsizliğin altından bile ciddi bi tümör çıkabilir allah göstermesin.
 
güzel bilgiler
şöle bi kendime baktımda
hiç bir belirtisi yok
allaha şükrler olsun
 
Bir zamanlar vebadan milyonlarca insan ölüyodu şimdi ???? sidi sacede bebeklikte yapılan rutin bir aşı ve ömrü billahhc bir şeyiniz yok insallah en yakın zamanda bununda cagresin bulunlar .... Allah kimseyi bu derde düşürmez umarım
 
bu tür özet bilgiler bile önemi kavramaya yeter yinede allah kimseye vermesin böyle illet..
 
bunlar gerçektende önemli bilgiler teşekkür ederim
 
Geri
Üst