İnandırıcılık yok inandırıcılık !!!
Bu kadar mı benzerlik olur. Bugün bir yazı okudum internette. Adamın biri, bir reklam filmi hakkında bakın nasıl eleştiri yapıyor;
--- Cenajan'sın sahibi Nail Keçili ile toplantı odasının kapısında karşılaştık. Merhaba bile demeden, kolumdan tutup beni toplantı odasına soktu. Ve bir reklâm filmi izlemeye başladık. Film teneke kutulu bir meşrubat filmiydi. Aynen bu turizm filmlerde olduğu gibi, denizden dağa kadar birçok yerde ve kalabalık bir ekip ile çekilmişti. Herkes ve herşey çok güzeldi. Müzik de mükemmeldi. Hani biz kalın kafalıyız ya. Ādetten olduğu üzre: konuyu ya da durumu iyi anlayalım diye, filmi üç dört kerre de döndürdüler. Sonunda ışıklar yandı. Yapımcılar kendilerinden gayet emin. Gerçekten ilk bakışta herşey mükemmel çünkü. Sevgili Nail Keçili bana döndü. Ne dersin? Sen varken bana burada söz düşmez dedi. Ve söylediğim iki kelime bir anda toplantı salonuna bomba gibi düştü. "-Soğuk değil!.."Tenekelerin hiç birinin üzerinde, tek bir damla bile soğukluk ifadesi olabilecek, su, buz, ter gibi bir şeyin olmadığını, yapımcılar o zaman fark ettiler. Maalesef bu filmler "-Yaşamıyor.. Ve yaşatmıyor.. Dolayısı ile inandıramıyor..."
Hee, demek ki neymiş; eser ne olursa olsun, kabul görüp takdir toplaması için, mutlaka inandırıcı unsurlar içermesi gerekiyor. Aksi taktirde üzerinde hiçbir serinletici ibare bulunmayan kola reklamı gibi seyredenleri hiç etkilemezmiş.
Şimdi gelelim Kılıçdaroğlu' na. Takım elbise (SARAR), gömlek kravat (CHANNEL), ayakkabı (PIERRE CARDIN), parfüm (CALVIN KLEIN)......vs vs herşey tamam ama, İstanbul gibi dev bir metropole belediye başkanlığı yapacak ise, Taksim' deki İETT arazisinden otobüse binip, Kağıttepe' de inerek daha belediye binasını bulamadan kaybolacağından emin olsun. Birileri, koca yaz geçti neden 1 şişe kola satamadık diye kara kara düşünüp terlerken satamadıkları kolaları içerek serinlerler ama öbürleri de en iyi adamımızı koyduk neden belediye başkanlığını alamadık diye çarşaflara bürünüp kara kara düşünüp terlerken nasıl serinleyecekler merak ederim?