İşte GeLeceğin KimLik Kartı!!

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ÇipLi ehLiyet ve kimLik kartLarı, sizin için uçuk bir teknoLoji ise bu sistemi gördüğünüz zaman gözLerinize inanamayacaksınız

rosie1262442855.jpg

Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok, gelişmiş ülke ve yönetim şekli kimliklerin daha güvenilir olması için çipli sisteme geçti. Yakında ülkemizde, bu yöntemi uygulamaya başlayacak.

100106-displaycard-011262873868.jpg

Kart okuyucu, önceden hazırLanmış üç boyutLu bir resminizi ortaya çıkartıyor

Ancak, daha bu yöntem tüm dünyada doğru düzgün yaygınlaşmadan, örneklerini ancak bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz yeni bir sistem de geliştirilmeye başlandı.

BiLimkurgu gerçek oLacak

Samsung tarafından geliştirilen, yöntem LED görüntü teknolojisini kullanıyor. Aslında normalden hiçbir farkı olmayan bu kimlikler, özel kart okuyucuya yaklaştırıldığı zaman, 360 derecelik sanal bir resminizi yaratıyor.

Şimdilik prototip olan bu kart sayesinde, gelecekte güvenlik güçleri kimliklerin sahiplerini çok daha rahat tanıyabilecek.

Ekli dosyalar

• 100106-displaycard-011262873868.jpg
    100106-displaycard-011262873868.jpg
    17.6 KB · Görüntüleme: 2,642
ya olsun tabıı ya sıkıldım bu kocaman kafa kagıdında....ehlıyet gıbı ne dusel koy kartlıga gıtsın yaaaa

iyi güzel hoş olmuş da bu kimliği kaybedersek yandık. şu anki karton parçalarına 65 tl kayıp yenileme ücreti alınıyo. bunu kaybedersek ne veririz bilmem :D

geç bile kaldılar. avrupa da hep kartvizit şeklinde kimlikler, bizdekilerse aman bozulmasın presletelim kırışmasın kırılmasın falan..

geleceğin kimliği diyince gözümün önüne başka türlüsü gelmişti, biraz hayâl kırıklığı yaşadım. :)

Çipte takacaklar hiç merak etmeyin siz uyumaya devam edin.

yha zaten bursa da buna benzer bir kimlik uygulamaya koyulmadı mı(çipli olandan)
ben bu sene onları kullanacağımızı sanıyodum

tek kartla tüm işlerimizin yapılacak olması güzel
bakalım yaşam kalitemizi artırabilecekmi :utan

bunlar insanlığı etketlemek başka bir şey değil

yakında her yerimize birer adet çip takarız artık..

sewinin gençler..

harbiden böyle kımlık olursa ne guzel olur yaww hem hayatmızda daha cok kolaylıklar saglar... bende sabırsızlıkla beklıyorum....

Geri