İşte Gül-Sezer kalite farkı.

Traşşş bunlar traşşşşş... Cumhurbaşkanlığı yan gelip yatma yeri dğeildir :p... Sezer evden markete marketten eve gitti bir kaç açılışta orda burda göründü.. Yahu insan bi çıkar komşularına .. Bir yerlere gider birşeyler yapar ( komşu ülkeler ) .. 1-2 kere gittiğini biliyorum koskoca 7 Yıl boş boş midesini doldurdu başka birşey yapmadı :p

Ahmet Necdet Sezer gibi dürüst bir cumhurbaşkanı zor bulunur.

asil oğlu asil biriydi sayın sezer sağolsun Anayasa kitapçığını fırlatacak kadar piyasalar alt üst edecek derecede ileri görşlü biriydii

Ama o bi daha çankayanın yakınından bile geçemez artık onun gibilerinin devri kapandı

sayın sezer asil biriydi...asil bir şekilde görevini tamamladı...

A.N.Sezar, köşke çanak çömleği bıraktı da devlete-millete ne bıraktı?
Cumhurbaşkanlığını kitaptan ibaret sanıyordu zatıalileri.
Halkla ve halkın değerleriyle inadına zıtlaşıyordu.
Çankaya dışına çıkmamış, devleti memur mantığıyla yönetmeye kalkışmış yüce! devlet adamımızdır.

Dediğim gibi Dürüstlüğüne dürüst Ahmet Necdet Sezer, Gerektiğinde doğru bildiği yolda nayasa kitabını kendini seçtirenlerin suratına atacak bir cumhurbaşkanıydı. Bütün bunları görmezden gelmek yanlıştır. Görmezden gelenleri tarafgirlikle ve ideolojik düşünmekle suçlayabilirsiniz.

Ancak uluslararası alanda her devletin nüfuz savaları, arka bahçe arayışlarının kan akıtacak ve sıcak savaşlara yol açacak kadar sert sürdüğü bir dönemde Türkiye'nin 7 yıl boyunca silik bir şekilde temsil edilmesi, önceki dönemlerde elde edilmiş kazanımlara da mal olmuş olabilir. Bu tür kayıpların sonuçları hemen ortaya çıkmaz uluslararası arenada 10-20 yıllık sürelerin bile yakın gelecek olarak değerlendirildiği düşünüldüğünde sonuçların ciddiyetinin ortaya çıkması orta vadede mümkün olabilecektir.

Bunu da gözardı etmek doğru değildir. Görmezden gelenler ideolojik düşünmekle suçlanabilir.

Sonuçta sağlıklı bir değerlendirme duygusallıktan uzak sakin ve analitik düşünce ile mümkündür. Görüldüğü gibi literatüre uygun olarak sosyal içerikli ve tarihsel konularda sağlıklı değerlendirmeler ise ancak olayların sonuçları net olarak ortaya çıktığında yapılabilir/yapılmalıdır.

O zamana kadar mevcut durumda ideolojik/duygusal düşünmenin bırakılması ve olayın analitik olarak irdelenmesi şarttır.

Kimse tamamen kara olmadığı gibi, kimse de sütten çıkmış ak kaşık değildir...
Hatalarımla SEV beni.....

aldığı maaşın neredeyse tamamına yakınını devlete geri iade etti cumhur başkanlığının harcaması için ayrılmış parayı yasal hakkını kullanmadı ve geri iade etti.. hiç bir siyasi partiye muhalefet yada yanaşma yapmadı.. tamamen tarafsız anayasaya göre ülke çıkarlarına göre hareket etti.. hiç bir kişiyle polomiğe girmedi.. teröristleri teröristlere destek veren şahisları davet edipte ülke itibarini iki kurusluk yapmadı.. hiç bir hırsızlığı haksız yere cebine bir kurus bile katmisliği olmadı.. cumhur başkanlığı sıfatını kullanip o makami kullanip çocuklarını zengin etmedi.. 270 terörist affeti demişsin peki nasil affetti ? teröristi cumhur başkanı affetmez adalet bakanı affeteder ve cumhur başkanına belgeli yasal bir şekilde sunar.. cumhur başkanıda belgelere göre onaylar yada haksız birşey varsa onaylamaz.. yani o teröristleri affetmek adalet bakanının işidir.. akp ve abd ullah gül kaç teröristi affeti peki bunuda söyle ? saygılarımla

arkadaş bunlar bole sorular sorarlar bizler de adam gibi cevaplarız ama bunlar yılmazlar durmazlar yine sorarlar biz yine cevaplarız her seferinde tam cevap weririz bekleriz yalan soylemeyiz. bu arkadaşlara biz bişiler sormaya kalksak yada sorsak ne kadar cevap alabiliriz ki? VE AYRICA SAYIN SEZER'E DİL UZATMAYA CALIŞAN ARKADAŞLARA TEK BİR SORU SORUCAM. SAYIN GÜL, KENDİSİ CİDDEN BİR CUMHURBAŞKANIMIDIR YOKSA TAYYİP EFENDİNİN NOTERİ KONUMUNDAMIDIR?

A.N.sezer aslında tüm milleti kandırmıştır. A.N.Sezer cumhurbaşkanlığını Nisan 1999 da anayasa mahkemesi sıfatıyla yaptığı ve bir anlamda demokrasi ve özgürlükler manifestosu sayına o konuşmasına borçludur. Eğer Sezer o gün demokrasi ve özgürlükleri konusunda ki o konuşmayı yapmasaydı. Cumhurbaşkanlığını ancak rüyasında görürdü.O gün Fazilet partili millet vekilleri bile bu konuşma yüzünden Sezeri desteklemişlerdi.

Sezer’e cumhurbaşkanlığı kapısını açan o konuşmayı hatırlayalım.

'Düşünce özgürlüğü demokrasinin temeli ve ayrılmaz parçasıdır. Düşünce suç sayılırsa demokrasi olmaz. Eyleme dönüşmeyen düşünce açıklamaları cezalandırılamaz. Anayasa ve yasalardaki düşünce özgürlüğünü kısıtlayan hükümler, altına imza koyulan uluslararası anlaşmalar çerçevesinde değiştirilmelidir. Türkiye insan hakları alanında evrensel normlara uyum sağlamak için yasalarında gerekli değişiklikleri yapmak zorundadır. Düşünceyi açıklama özgürlüğü ile bağdaşmayan yasa kuralları değiştirilmelidir. Anayasa ve yasalar özgürlüğü engelleyen öğelerden arındırılmalı, özgürlük alanı genişletilmelidir. Düşünce özgürlüğü alanında demokratik değerlere yer verilmelidir.'
Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak Nisan 1999'da yaptığı bu konuşma Radikal'de 'Demokrasi Notası' manşetiyle okuyucuya duyurulmuştu. Geniş ifade özgürlüğünü savunuyordu, olağanüstü hal gerekçeli özgürlüklerin kısıtlanmasına da, olağanüstü hal yöneticilerini yargılamaktan koruyan düzenlemelere de karşı çıkıyordu. 12 Eylül hukukuna yargı bağışıklığı getiren Anayasa'daki geçici 15. maddenin uygulanmasına son verilmesini, dil yasağının kaldırılmasını, idari kararların yargı denetimine açılmasını
öneriyordu. Bu isteğinin Yüksek Askeri Şûra kararlarını da kapsadığı belirtiliyordu. HADEP'in seçime girmesini önlemesini isteyen dönemin Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş'ın 'infial'li eleştirilerine karşı açıkça, "Mahkemeler kanıtlanmayan, yasal dayanağı olmayan istemleri yerine getirme aracı olamaz. Mahkeme kararlarına saygı herkesten önce yargı mensuplarından beklenir" karşılığını vermişti.”

Ama aynı Sezer Cumhurbaşkanı olduktan sonra yukarıda söylediklerinin tam tersini yapmış ve bir anlamda demokrasi ve özgürlükler celladına dönüşerek adeta 7 yıl boyunca CHP nin Çankaya ilçe başkanı gibi hareket etmiştir.

Darbeci tarikatların , demokrasi dışı ergenkoncu çeteci güçlerin ve birde affettiği teröristlerin aileleri ve yine affedilme umudu taşıyan diğer teröristler dışında milletimizin hiç sevmediği Sezer, kaderin garip cilvesine bakın ki cumhurbaşkanlığını Demokrasi ve özgürlükler ile ilgili yaptığı konuşmaya borçlu.

Aslında kimin takiyyeci olduğunu anlamak hiçte zor değil. Çünkü en büyük takiyyeci aslında Sezerdir.

güzel arkadaşım yanlış bildigin bir şeyi duzeltmem gerekir. Cumhurbaşkanı suçluları affetmez. bu konu dogrudan hukumetle (adalet bakamlıgı) alakalıdır.. saygılarla..

keşke maaşını alıp yeseydi, AKP dışında hiç bir partiye muhalefet etmedi demek lazım, tarafsızlığından dolayı bir çok chpli rektör atandı hiç layık olmadı yerlere vs.vs. ben afyonluyum ve o adamın afyonlu olmasından utanç duyuyorum. şükür görev süresi bittide bu memleket ondan kurtuldu.. zamanla onun gibi kafasızlardan bu memleket temizlenecek.

sanırım "kafasızlar" derken "kafalılar"ında kendiniz oldugunu dusunuyorsunuz.. yani bir zamanlar oturdukları koltukları yıkacaklarına Yüce Allah ve Kuran üzerine kan ter içinde yemin edenler ve siz.. Alkışlar sizlere.. sayenizde kurtulucaz inşallah...

Ahmet Necdet Sezer'in milyonlarca YTL'yi nereye hibe ettiğini düşünün. Bu mu kalite farkı? Ülkeyi soy sonra kaliteli adam denilsin. Saçmalığın daniskası

:))))))))))

Traşşş bunlar traşşşşş... Cumhurbaşkanlığı yan gelip yatma yeri dğeildir :p... Sezer evden markete marketten eve gitti bir kaç açılışta orda burda göründü.. Yahu insan bi çıkar komşularına .. Bir yerlere gider birşeyler yapar ( komşu ülkeler ) .. 1-2 kere gittiğini biliyorum koskoca 7 Yıl boş boş midesini doldurdu başka birşey yapmadı :p

haklısın dostum. ne diyelim Mustafa Kemal Paşa'mız da hiç bir ülkeyiz ziyarete gitmemişti. aksine "dunya devleri!" Gazi Paşa'nın ayaklarına kadar gelmişlerdi... ne diyelim haklısın

Kod:
Metallica_17´isimli üyeden Alinti  
Traşşş bunlar traşşşşş... Cumhurbaşkanlığı yan gelip yatma yeri dğeildir :P... Sezer evden markete marketten eve gitti bir kaç açılışta orda burda göründü.. Yahu insan bi çıkar komşularına .. Bir yerlere gider birşeyler yapar ( komşu ülkeler ) .. 1-2 kere gittiğini biliyorum koskoca 7 Yıl boş boş midesini doldurdu başka birşey yapmadı :P

Bu yazıklarını tamamen yaşına veriyorum, belli ki 16 17 yaşındasın. Koskaca 7 yıl onunla beraber çalıştın galiba.

Abdullah Gül, Tanzanya'ya dahi gitmiş bir adamdır. Büyükelçiliğimizin bile olmadığı bir yerde, hiç bir sebep yokken neden gitti diye sorun bir kendinize. Türkiye Cumhuriyeti ile tek bağlantısı , Nur tarikat lideri Fetullah Gülen'in orada okul açmasıdır. Nasıl Tayyip hazine parası ile Amerika'ya Fethullah'ı ziyarete gidiyorsa, Gül de aynı teranedir.

Oraya buraya gitmekle bir şey oluyorsa, Arap şeyhinin kaldığı otele ayağına kadar gitmesini de takdir edin. Çünkü partizanlık sizin ruhunuzda, at gözlükleri de bedeninizde var.

Haklısınız aradaki kalite farkı gece ile gündüz ,yaz ile kış kadar açık ve seçiktir.

A.N.Sezerin gitmesi için bu millet gece gündüz dua etti.

Aynı millet A.GÜL ün seçilmesi içinde gece gündüz dua etti.

işte aradaki fark budur

3 parça hediyeyi şov olsun diye bırakmış, aferin, maaşını da bırakmış; ama bazı anlarda verdiği öyle kararlar vardı ki, vatanı milleti harap etti. Halk onu iyi tanıdı. Bu şekilde onu halk kahramanı gibi göstermeye çalışmayın. Yazık...

halk onu tanıdı halk soyle yapti halk gitmesi icin gülün gelmesi icin dua etti, 3-5 parca ıvır zıvıra tenezzul eden bi satıcıyı korumak icin ne enteresan yontemlerse artık bunlar. sanki halk babasının tarlasında calısan 50-100tane ırgattan olusuyor o yuzden halkın ne dedidigini ne istedigini cok iyi biliyor. insan bi doner bakar buradakilerin en az yarısı farklı seyler soyluyor adam kalkmıs halk soyle halk boyle diye gelen giden halk adiına atip tutuyor. ""sadece" buradaki" yarıya yakın gorus farkında olanlar bu memlketin vatandasi degil herhalde sizin atip tutmalarınızın disinda kaldıgına gore. ne bicim bi mantiksa nerede bi akp satıcısı yandası vs var alayı halk adına atıp tutuyor. ne biliyorsun A.N.SEZERin gitmesi icin gece gunduz dua ettigini halkın? senin savundugunun capulcu kendi ulkesine gelenin ayagina giderken A.N.SEZER emekli oldugu halde bizi ziyarete gelen devlet baskanları ayagına gitti gelmisken SEZERi de ziyaret edelim diyerek. birakin halk adına kafanıza gore atıp tutmayı. "bana gore,benim fikrime gore" demeyi ogrenin de biraz alcaktan ucun. siz yarattiniz sanki cumle alemi de ne dusunduklerini kelimesi kelimesine soyluyorsunuz. halk soyle halk boyle. degil kardesim iste körmüsün.

Onların o şekil düşünmesi normal.Çünkü onlarda tek halk ve tek seslilik vardır.Onların halk dedigide sadece tarikatın müridlerinden oluşur.Digerleri hain,dindışıdır onlara göre.

Onların o şekil düşünmesi normal.Çünkü onlarda tek halk ve tek seslilik vardır.Onların halk dedigide sadece tarikatın müridlerinden oluşur.Digerleri hain,dindışıdır onlara göre.

gorunuse bakılırsa bu daha baslangic anlasılan,adamlar Allah adına da atıp tutmaya basladilar. Tayyipi uzmek Allahı üzmektir demeler basladi. sadece bi catlak ses olsa guler gecersin de bizzat yoneticileri kitap masraflarini karsılayıp dagıtım/önerim yapinca is farklı oluyor. yakında Allah akp ye oy verin dedi derlerse sasmamak lazım.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"""""""akro72´isimli üyeden
Ahmet Necdet Sezer'in milyonlarca YTL'yi nereye hibe ettiğini düşünün. Bu mu kalite farkı? Ülkeyi soy sonra kaliteli adam denilsin. Saçmalığın daniskası""""""""

sirf millet vekili/basbakanlık dukunulmazligiyla bi dunya dolandiricilik davasından yırtan grup hangisi???.

"bu dolandiricilik sorusturması kapsamında uluslararası yaptirimlari kullanarak basbakanınızı sorgulama talebimiz olabilir" sozunu hangi devlet kimin basbakanı icin niye demis bi arastir bakalım. [deniz feneri insani yardim diye dernek kurulucak (aynı takım) sonra şerefsizce insanların duygularını somurup bakanlarin(RTUK),kendi oglun sayesinde bi dunya pislik ceviriceksin,ondan sonra millete hizmet icin varim diceksin. gelisi guzel atip tutacagina arastir oyle konus]

Helal olsun size işin kolayını buldunuz.sizin gibi ( yüzde 20 yi geçmez) düşünmeyenleri tarikatcı ilan ettniz mi gerisi kolay.kısaca CHP li olmayan herkes tarikat üyesi. günde beşvakit namaz kılmayan ben bile tarikat üyesi oluyorum. nasıl oluyorsa. Bırakın benim tarikatcı olmamı beni tarikatın 100 metre uzağından bile geçirmezler:)

Bilyorum siz bu millet lafından baya bıktınız. Çünkü bu milletin yüzde 80 ini sizin gibi düşünmnüyor. Bu yüzden bazılarınız iyece ileri gidip milleti eşittir tarlada çalışan cahil ırgat gibi görmeye başladı. Yani yüzde seksen size göre ırgat konumunda.

mesela bu milletin yüzde 80 i başörtüsü yasağının kalkmasını istiyor.Demekki bu yüzde seksen tarikat üyesi cahil ırgat konumunda bir tek siz akıllı okumuş herşeyi bilensiniz.bu yüzden de bu cahil halk sizin gibi okumuş çocukları iktidara getirmiyor.

ozaman politikalar belirlenirken çoğunluğa göre değilde yüzde 20lik keime göre belirlensin.

Demek oluyor ki Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin değilde CHP li veya İP li TKP li falan filan ın dır.

Demokrasi çoğunluğun rejimidir bunu sakın unutmayın beyler .Elbette bu çoğunluğun azınlığa baskısı demek değildir.

Amaaaaaaa azınlığın çoğunluğa baskısı hiç değilidir.

siz yakında bütün seçimler azınlığın isteğine göre yapılsın derseniz hiç şaırmam.azınlık olduğunuz için böyle düşünmenizde normal.

Mesela en basitinden

Bir sınıfta başkan mı seçilecek sınıfın çoğunluğunun değil azınlığının istediği seçilsin

Mahkemeler kendi başkanı nımı seçecek azınlığın istediği başkan olsun

Kurultayda CHP başkanı mı seçilecek ozamn azınlığın istediği CHP genel Başkanı olsun( ama bu Baykalın işine gelmez ozman mecburen çoğunluğun istediğinin olmasını savunur)

ve hatta Anayasa mahkemesi AKP nin kapatılmasına mı karar verecek ozaman oylamaya gerek yok azınlığın dediği olsun( Sanırım bu konuda tavrınız çoğunluktan yana olur):) ( buda demek oluyor ki işinize gelmeyen yerlerde azınlıkcı işinize gelen yerlerde ise coğunluğun dediğini savunuyorsunuz)

.....
..... yüzlerce örnek verebilirim.

Vaybe bu demorasi ne güzel yönetim miş böyle

Helal olsun size işin kolayını buldunuz.sizin gibi ( yüzde 20 yi geçmez) düşünmeyenleri tarikatcı ilan ettniz mi gerisi kolay.kısaca CHP olmayan herkes tarikat üyesi. günde beşvakit namaz kılmayan ben bile tarikat üyesi oluyorum. nasıl oluyorsa.

Bilyorum siz bu millet lafından baya bıktınız. Çünkü bu milletin yüzde 80 ini isin gibi düşünmnüyor. Bu yüzden bazılarınız iyece ileri gidip millet eşittir tarlada çalışan cahil ırgat gibi görmeye başladı. Yani yüzde seksen size göre ırgat konumunda.

mesela bu milletin yüzde 80 i başörtüsü yasağının kalkmasını istiyor.Demekki bu yüzde seksen tarikat üyesi cahil ırgat konumunda bir tek siz akıllı okumuş herşeyi bilensiniz.

ozaman politikalar belirlenirken çoğunluğa göre değilde yüzde 20lik keime göre belirlensin.

Demek oluyor ki Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin değilde CHP li veya İP li TKP li falan filan ın dır.

Demokrasi çoğunluğun rejimidir.Elbette bu çoğunluğun azınlığa baskısı demek değildir.

Amaaaaaaa azınlığın çoğunluğa baskısı hiç değilidir.

siz yakında bütün seçimler azınlığın isteğine göre yapılsın derseniz hiç şaırmam.azınlık olduğunuz için böyle düşünmenizde normal.

Mesela en basitinden

Bir sınıfta başkan mı seçilecek sınıfın çoğunluğunun değil azınlığının istediği seçilsin

Mahkemeler kendi başkanı nımı seçecek azınlığın istediği başkan olsun

Kurultayda CHP başkanı mı seçilecek ozamn azınlığın istediği CHP genel Başkanı olsun( ama bu Baykalın işine gelmez ozman mecburen çoğunluğun istediğinin olmasını savunur)

ve hatta Anayasa mahkemesi AKP nin kapatılmasına mı karar verecek ozaman oylamaya gerek yok azınlığın dediği olsun( Sanırım bu konuda tavrınız çoğunluktan yana olur):)

.....
..... yüzlerce örnek verebilirim.

Vaybe bu demorasi ne güzel yönetim miş böyle

ne guzel kafana gore evirip cevirip yontup saptirmissin.

yazdıgım yeri tekrar okursan. orada "sanki bu millet babaların tarlalarında calısan 50-100 tane irgatmıs gibi ne istediklerini ne dusunduklerini biliyorlar hepsinin" [ya da "tamamen" bu anlama gelicek bi cumle yazdım] yani orada senin gibi milletin tamaminin adına devamlı "millet soyle istiyor sunu bekliyor vs vs vs " yaklasimindan bahsettim baska bir yaklasımdan degil. millet dua etti millet tanıdı millet istiyor millet istemiyor....millet sadece sizden/sizin gibilerden mi mutesekkil de herkesi kapsiyan kesin yargılarla konusuyorsunuz her dusuncede. simdi kalkmıs %80 diyorsun onu nereden cikardin? secimlerdeki resmi rakamlar bile %40 kusur degilmiydi azimsanmicak bir cogunluk oy kullanmadigi halde? senin %80 nerden cikti? dogru ya milletin ne dusundugunu sizden baska kimse bilmiyorsdu,siz %80 dediyseniz dogrudur pardon. yazdiklarimi kafana gore carpitma, ima ediceksen oldugu gibi belirt kafana gore carpitarak degil.

ne guzel kafana gore evirip cevirip yontup saptirmissin,bi sen akillsin carpıttıklarını yazanlar enayi dimi hemen yutucak.

simdi don yazdıgım yeri tekrar oku. orada "sanki bu millet babaların tarlalarında calısan 50-100 tane irgatmıs gibi ne istediklerini ne dusunduklerini biliyorlar hepsinin" [ya da "tamamen" bu anlama gelicek bi cumle yazdım] yani orada senin gibi milletin tamaminin adına devamlı atıp tutanların yaklasimindan bahsettim baska bir yaklasımdan degil. millet dua etti millet tanıdı millet istiyor millet istemiyor....millet sadece sizden/sizin gibilerden mi mutesekkil de herkesin adına atıp tutuyorsun. simdi kalkmıs %80 diyorsun onu nereden uydurdun? secimlerdeki resmi rakamlar bile %40 kusur degilmiydi azimsanmicak bir cogunluk oy kullanmadigi halde? senin %80 nerden cikti? dogru ya milletin ne dusundugunu sizden baska kimse bilmiyorsdu,siz %80 dediyseniz dogrudur pardon. yazdiklarimi kafana gore carpitma,yazıcaksan soyledigimi yaz kendine gore yonttugunu degil.

Arkadaşım ben yüzde 80 derken bunu daha çok başörtüsü yasağının kalkması için söyledim.Bugün başörtüsü yasağının kalkmasını isteyenlerin oranın yüzde 80 civarında olduğunu baykal bile bile biliyor.Yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında neredeyse bu ve buna yakın oranlar çıkıyor.Bu yüzden bu konunun halka sorulmasına karşı çıkıyorsunuz.

Mecliste 411 millet vekili yasağın kalması yönünde oy kullandı.Bunun oranını hesaplaya bilirsen yüzde kaça tekabül ettiğini görürsün.Zaten bu yasağa CHPli vede bir avuç darbeci tarikattan başka karşı çıkan yok.CHP nin de oyu 20 olduğuna göre yüzde 80 ini nereden bulduğumu tahmin edersin herhalde.

Madem mlletin ne düşündüğünü bizden iyi sizlerde bilebiliyosanız ozamn hodri meydam gelin millet soralım.neden korkuyorsunuz.

yok oyle bisey arkadasim akpden de yonetim anlayısından da yoneticilerinde de nefret etmeme kadında bas ortuye pek sicak bakma"ma"ma ragmen hicbir zaman yasaklanması taraftarı olmadım...buradan nereye gelmek istiyorum; dikket edersen onceleri kimse yasaklansin yasaklanmasın diye gerginlik icinde degildi,kimse kimsenin basorusuyle ugrasmazdi ne solcusu ne sagcisi...ne zaman ki senin o basortu serbestligini savunuyor dedigin akp ortaya cikti bi baktik ki meger basortusu taraftarlari-karsitlari diye birbirine dusman iki gurup oldugunu ogrendik. simdi durust olup soyle daha onceden sen boyle iki grubun varligindan haberdar miydin? ben degildim,Türkiyede istanbulda yasiyorum kimsede de gormedim yanından gecen basortuluye dusman gozuyle baktigini. gerisini de sen yorumla artik kimmis savunan kimmis kistirtan korukleyen olmayanı oluyor gibi gosterip,taraf olusturup, kendi olusturdugu taraflardan kendine pirim cikarmaya calisan. kamu alanlarina gelince dogrudur,kılık kıyafette genel bir sinirlama var. fakat bunu tutup din ozgurlukleri kapsamında yontup milleti tetiklemek,ortamı germek kılık kıyafetle ilgili bir sorundan cok farklı bir nokta. ve cozum sekli de kesinlikle bu degil,bu yone cekenlerin amacini arastirmak lazim tabi. niye kılık kıyafetle ilgili bir konuyu zorla cekistirerek din kavramına surukluyorlar diye.

Açıklamadaki ilginç cümle

CUMHURBAŞKANLIĞI Genel Sekreterliği’nin, bir vatandaşın sorusuna verdiği yanıtta yer alan bir ifade, Cumhurbaşkanlığı makamının, kendisini "yasaların üzerinde" gördüğünü düşündürtüyor.

Mal Bildiriminde Bulunulması, Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Kanunu ve ilgili yönetmeliğinin Cumhurbaşkanlığı makamını bağlamayacağına ilişkin ifade bu!

Ve bu açıklama, bana öyle geliyor ki daha önceden yapılmış hatalı bir işlemin üzerini örtmek üzere o açıklamaya konulmuş.

Ekvador Devlet Başkanı’nın eşine Suudi Arabistan Kralı tarafından verilen değerli armağanların satılıp, parasının kamuya yararlı hayır işlerinde kullanılacağının açıklanması üzerine, benzer hediyenin burada Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın eşlerine de verilip verilmediğini sormuştum.

O tarihte Suudi Kralı’nın Ankara gezisinin üzerinden yaklaşık olarak 1 ay geçmiş ve söz konusu kanundaki "değer tespiti ve bildirim süresi" aşılmıştı.

Büyük olasılıkla bu hediyeler ısrarlı sorularım üzerine kayıt altına alındı ancak yasal süre aşıldığı için açıklanamıyor ve Genel Sekreterlik de "Bu kanun Cumhurbaşkanlığı makamını bağlamaz" ifadesinin arkasına saklanıyor.

m.y.y.

ne kadar basit adamlar var ve haliyle ne kadar basit yorumlar var.
1-cumhurbaşkanı kendi kafasına göre kimseyi suçsuz bile olsa affedemez kaldiki teröristi hiç affedemez. aynı şekilde gülde affetti.Asıl o teklifleri yollayan adalet bakanlığıdır
2-ahmet necdet sezer cumhurbaşkanlığı dönemine yılda 1 trilyona yakın parayı(kendisine bütçeden ayrılan) parayı harcamamıştır 7 trilyona yakın para tasarruf etmiştir.
3-ahmet necdet sezerin karısı yurtdışında restorantlarda bizim vergilermizle 1000 dolarlık pastalar yemekler yememiştir.karısı mağaza kapatmamıştır.
4-Ailesinini mal varlığı o yüce zatlar gül ve tayyip gibi değildir. Ankaranın çıkışında 85 yılında girdiği bir kooperatiften kalma bir evi vardır
5- oğlunun gemiciği yoktur.Yada oğlu mısır ticareti yapmıyordur.oğlu 18 yaşında trilyoner olmamıştır.

cahilliği insanların boylarını aşmamalıdır ama ne yazık bazen aşıyor..... affettiği dediğiniz adamlar ölüm döşeğinde olan adamlardır ... şunuda bilmelisiniz ki devletin bir örgütten farkları vardır bu yüzden devlettir .... ölüm döşeğindeki insanları affetmek devlete zarar getirmez tam tersi devletin insancıl yönünü ortaya koyar .....

bence adam gibi partizanlık yapmadan dusunun arkadaşlar ( bu laf elbette herkese degildir ) sozum meclisten dısarı. birileri başarısızsa halkın yarısın mutsuzsa bunu kabul edin. eger Abdullah Gül'ün hakikaten cumhurbaşkanı oldugunu dusunen varsa benimle tartışabilir adab-ı muaşeret kurallarında elbette sinirlenmeden apaçık. şahsım adına kendisinin tayyip hazretlerinin noteri oldugu kanısındayım...

Sayın Cumhurbaşkanımızın görev süresi bittikten sonra devlet adamlığının hangisine daha yakıştığını daha net belirleriz.demirbaşa kaydedilen hediyeler ile devlet adamlığı kıyaslanamaz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın görev süresi bittikten sonra devlet adamlığının hangisine daha yakıştığını daha net belirleriz.demirbaşa kaydedilen hediyeler ile devlet adamlığı kıyaslanamaz.

Tabi ki tam olarak bir şey söylenemez ama bu da biraz etkendir. Abdullah Gül daha çok hediye alır, Tanzanya'dan, Kudüs'ten...

Geri