İşte Erdoğan’ın yarattığı Türkiye

Thorpedo

New member
Reaction score
0
STANBUL Bağcılar’da dev bir iftar çadırı. İçersi tıklım tıklım.Yetkililere göre 3 bin kişi var.

Bunlar, birbirini ezerek içeri girmeyi başaran şanslı insanlar.

Çadır ikiye bölünmüş.

Sağ taraftaki masalara erkekler, sol taraftakilere de kadın ve çocuklar oturtulmuş.

Masalara tencerelerle yemekler konmuş.

Her masa servisini kendisi yapıyor.

Yemek bol, tencere boşalınca hemen yenisi getiriliyor.

Mönü: İftariyelik, mercimek çorbası, çoban kavurma, pilav, baklava.

* * *

Salonun dip tarafında bir platform var.

Platforma kurulan 10 masa ise VIP konuklara ayrılmış.

Orada oturma ayrıcalığına sahip VIP konuklara papyonlu garsonlar hizmet ediyor.

Gelenlerin hepsi "Ne yapalım, durumumuz hiç iyi değil onun için çoluk çocuk karnımızı doyurmaya geldik" diyorlar.

Yemek sona erince bütün yalvarmalarına rağmen içeriye giremeyen çocuklar çadıra dalıp masalarda kalan yemeklere saldırıyorlar.

Kimileri parçalanmış ekmeklerle zeytinleri topluyorlar, kimileri tencerelerde kalmış olan pilavları servis kaşıklarıyla yemeye çalışıyorlar.

* * *

Yurdun hemen her tarafında "muasır medeniyetlerden" uzak, iç paralayan bu tablolar hep aynı...

Sosyal devlet anlayışıyla taban tabana zıt bir sistem.

Yoksul, çaresiz insanları iktidara muhtaç etme siyaseti.

Onlara refah yerine iane dağıtarak "Allah razı olsun" dedirtme yöntemi.

İşte AKP’nin ve Tayyip Bey’in yaratmak istediği Türkiye.

İslam gömleği giydirilmiş, kadınları örtülü, sosyal yaşamda din kurallarının geçerli olduğu "ılımlı İslam" düzeni.

* * *

İstanbul’un bırakın halk lokantalarını, en sosyetik olanları bile bu düzene şimdiden ayak uydurmaya başlamışlar.

Bu lokantalardan birine girdiğiniz zaman size sorulan ilk soru şu oluyor:

"İftar mı bozacaksınız, yoksa yemek mi yiyeceksiniz?"

Bu lokantaların birçoğu ise içki servisini kaldırmış.

Bazıları ise gece geç saatlerde içki verme yöntemi getirmiş.

Anadolu’da ise hemen bütün kentlerde, lüks otellerin dışında yemek bulmak olanaksız.

Hemen hepsinde de içki servisi ramazan boyunca yok.

Kamu kurumlarının çoğunda bir ay süreyle yemekhaneler kapatılmış.

Kimilerimiz olan bitenin farkında değil, kimilerimiz "Bir şey olmaz" diye gönüllerini serin tutuyor.

Ama herkes şunu iyi bilsin ki, Türkiye "ılımlı İslam"a doğru kayıyor.

* * *

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın "Tek adam" olmak için Prof. Ergun Özbudun’a hazırlattığı anayasa taslağı tamamlanmak üzere.

"Topluma danışma şovu" da tamamlandıktan sonra taslak Meclis’e gelecek ve kabul edilecek.

Gerekirse halk oylamasına gidilecek ve "Tayyip Bey Anayasası" Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasası olarak yürürlüğe girecek.

Sonra mı ne olacak?

İşte onu ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim.

KAYNAK

Tufan Türenç

Maalesef;Demokrasisizlikten şikayet edenler ne yazıkki bir Hitler yaratma peşindeler.

Herkes İnancını kendi hür vijdanında yaşamalı İçen kendi muhasebesini kendi aklınca yapmıştır....Akşama kadar aç durup da bin türlü dolap ceviren sevap beklemesin...

madem o tablodan şikayetçisiniz neden insanların o hale gelmesine sebep oldunuz bana bunu söylesinler.. o tabloların yaratıcıları şimdi kalkıp türkiyeyi bu hale getirdi demekle neyi bize keklyebilrler. geçin bunları.

adını farklı adlar takarak devlet yönetimine mudahele edenler toplumu warlık içinde yokluga muhtaç etti. ve şimdide aynı adı koymaya çalışıyorlar bu tutmaz artık (belli kesmin koltukalrı artık iyi sallanıyor merak etmesinler artık millet o yokluga sevk edilmeyecek)

Millet bolluk icinde diyenler Amerika 200 milyar dolarini Türkiyeden cekince ne yapacaklar merak ediyorum. Amerika bu para konusunu öyle güzel kullaniyor ki Pesmergelere ictima veriyoruz, yok sicak takip yapardin yok yapamazdin, bizi bu onursuz hale düsürenler simdide kurtlu nohut dagittiklari halka resmen gariban edebiyati yapmaktadir.

kardeşim bazı yerlerde içki satışını niye yasaklıyosun ramazanda oturup adam gibi içemiycekmiyim ben illa evdemi içmem lazım ramazan diye,günahsa bana günah tayyibemi yazıyo benimkiler:D!..

bunLArın yAptığı tek şey miLLeti kendine muhtAç edip sonrAdA verdikLeri üç beş kuruşLA hALkı kAndırmAk önce Aç bırAk sonrAdA kurtArıcıymış gibi hALkı rAmAzAndA doyur ee soorAsı??? zAten öyLe yApmAsAydı %47'yi nAsıL ALırdı...!

o yaptıgını iyi bilir yoksa nasıl başbakan oılurdu?

sanki milleti aç yapan bu hükümetmiş gibi yazıyosunuz ya helal olsun adamlar o gidenlerin pisliklerini temizlemek için upraşıyolar 5 yılda daha yeni yeni düze çıkabiliyoruz siz bugünlerinize dua etmiyosunuz daa yok şöyle oldu yok böyle niye olmadı dert yanıyosunuz afedersinizde sizinkisi bişey bulduda bişeyini arıyo gibi oluyo. Herkes gözünü iyi açsın ve olayları at gözlüğüyle görmesin.

Gidenlerin pisliklerini temizlemek mi ???????????????????
Onlarin yaptigi tek sey var olani yipratmak, yikmak:
Örnegin, Türkiyenin tek güclü kurumu TSK yi yipratmak icin yaptiklari ortada, TSK dami pislik ?
Örnegin, Alt kimlik üst kimlik tartismalariyla birbirine kültür ve tarihle kenetlenmis halkimizi ayri ayri düsürmek, Kültürümüz Tarihimiz demi pislik ??
Örnegin, Kadrolasma rekoru kirmak, Imam Hatipten mezun olmayan insanlarimiz, onlar pislik mi ?
Amerikanin taviz karsiligi verdigi paralarla insanlari kandiriyosunuz, Allah askina elinizi biraz vicdaniniza koyun.

Ben kendimi bildim bileli iftar yemekleri verilir ve herkes herzamanki gibi birbirini ezerek yemek çadırlarına girmeye çalışırlar... Bu böyle geldi böyle gidiyor... Yani yönetimle alakası yok... Daha çok kültür ve eğitim seviyesi ile alakalı... Ayrıca çoğunluğun oruç tuttuğu bir ülkede sizce Tayyip mi lokantalara gidiyorda içkiyi yasaklayın diyor... Bu size mantıklı geliyormu... Lokantacı hangi yol kendisine daha fazla para kazandıracaksa o yoldan yürüyecektir... Yerinizde olsam daha farklı bir mazeret bulurdum... Yıllardır yaşanan bu manzaralar yenimi gözünüze battı yani... Baykallaşmayın lütfen...

Dini oy icin istismar edip dine saygisizlik edersen, bu olaylar göze tabiki batar. Olayin dinle alakasi yok, dinin siyaset araci edilmesiyle alakasi var. Akepe yüce Islam dinimizin yakasindan düssün artik.

kardeşim bazı yerlerde içki satışını niye yasaklıyosun ramazanda oturup adam gibi içemiycekmiyim ben illa evdemi içmem lazım ramazan diye,günahsa bana günah tayyibemi yazıyo benimkiler:D!..

Yaşadığın toplumun inançlarına saygı diye bir şey duymuş olma ihtimalin varmı bilmiyorum ama

Kimsenin içtiğine ettiğine karışılmıyo bu ülkede rahat rahat iç
Tayyip gelip elinden şişeyi almaz merak etme

Dünyada acı ve tatlı deniz var. Aralarında bir perde var ki birbirine taşmaz karışmazlar.
Fakat şu var ki bu iki denizin her ikisi de bir asıldan akar. Bu ikisinden de geç, tâ... onun aslına kadar yürü!
Kalp altınla halis altın ayarda belli olur. Kalpla halisi, mehenge vurmadıkça tahminî olarak bilemezsin.
Mesnevi-MEVLANA
Denizlerin suyunu bile birbirine karıştırmayan Yüce Yaradan seni mi bize karıştıracak.Neyi nerede yaptığın önemli değil,neden yaptığındır!!!!

Öncelikle ramazan çadırlarında verilen iftar yemekleri kimsenin hayrı değil yine bizim milletimizin parası çünkü bu tarz harcamalar vergi muhafiyeti kapsamında.Bu düzenlemelere göre, bir dernek ya da vakıf, kuruluşunun amaçları bölümüne; “fakirlere yardım amacıyla gıda bankacılığı faaliyetine bulunuruz” diye yazarsa bu tür vakıf ve derneklere yapılan gıda, temizlik, yiyecek, giyecek yardımlarının tutarı vergiden düşülüyor.Hem gelir vergisinden.
Hem kurumlar vergisinden.
Yani onlar orda iftarını açan insanımızın zaten hakları kendi paraları.Kimse bundan kendince pay çıkarmamalı..

Kardeşim.İçki Tayyip Erdoğan kötü dedi diye yasak değilki dinimizde.İçki onca kötülüğün anasıdır.Bir düşünün lütfen silah bile içkili insanların elinde daha öldürücü değilmidir?Direksiyon başına içkili oturan bir kişi sadece kendi yaşamını mutlak bir tehlikeye atmakla kalmaz masum insanlar içinde ölüm saçar.İçkinin etkisinde işlenen cinayetleri düşünün failler ayıldıklarında ilk yaptıkları ''Ne yaptım ben''diye pişmanlık gözyaşları akıtmak olur.İçki insanın iradesini yok ettiği için yasaklanmıştır dinimizde.
Ramazanda içki satışının yasaklanması doğru değil herkes kendinden mesul ancak.konuyu okuduğumda ilk aklıma büyüklerimin mahallemizde bir ölüm olduğunda 40 gün TV ve radyo dahil müzik açtırmaması geldi.Bırakın evde müzik dinlemeyi yüksek sesle gülmemize bile izin verilmezdi.Bu kendilerince komşumuzun acısına katılmak olarak düşünülecek bir davranış.Lütfen bir düşünün Allah asla göstermesin bir acınız olduğunbda yan komşunuzdaki düğün yada müziğin ruhunuzu nasıl yaralayacağını acınızı nasıl arttıracağını.İşte ramazanda içki içmek de böyledir.Bir kardeşimiz kendince dinini en yoğun şekliyle hissederek iftarını açarken yan masada başka bir kardeşinin içki içmesi hiç mi incitmez ruhunu.Bunun birbirimize saygıyla hoşgörüyle ilgisi vardır.Bizler ancak millet olduğumuzu böyle hisederiz.O olmazsada toplumsal yaşam çekilmez olur.Yalnızlaşırız.
Yasaklanmamalı asla.Yasaklar sadece tepki doğurur.Sonuçta herkes kendince yaşar inancını.Kaldıki hiç bir kul Allah adına yasak getirme yetkisini taşımaz.Doğru olan içki kullananların bunu düşünüp o yasağı kendi kendilerine koyabilmesidir..Gerçek laiklik bu değilmidir?.Saygılar.

kadınlar ve erkekler ayrı yerlere oturtturulmuş = ????? nereye gidiyoruz ?????
içki satışı yok = günahı benim kime ne diye lafı seviyorum ama Ramazan ayında içmem :D
çocuklar yemek artıklarını yiyor = böyle rezaletin

bu seçimde geçti ancak bidahaki seçimde frene basmanın zamanı gelmedimi daha?

tebrik ederim seni arkadaşım çok iyi bir konuya değinmişsin gerçekten tebrikler

İftar çadırlarından haber üretmek gariban edebiyatı olmuyorda,garibanlara iftar vermekmi yanlış oluyor,
nasıl bir tezattır bu.İçki içmek isteyen arkadaşlara duyrulur BURSAMIZDA bol miktarda açık yer var
buyursunlar gelsinler.Ama sizin derdinizin bağcıyı dövmek olduğunu anlamamak saflıktan başka bişey değildir.
Ameller niyetlere göredir.
SAYGILAR.

ramazan çadırı şovu, cuma namazı şovunu yapmazsa bu millet nasıl din sömürücülerine "oy" verir sonra...
eskiden ramazan çadırı kurmak utanılacak bir işti milletin fakirliğini gözler önüne seriyo diye..
şimdi bu çadırlar şov yapma aracı oldu...milletin fakirliğiyle gösteriş yapma, oy toplama aracı...dinciler sağolsun bakalım daha neler görücez...
siyaset milleti kandırıp şov işi değilmi zaten. akepe de bunu yapıyo...kızmamak lazım.

Geri