İşte El Kaide'nin öğrenci andı

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
113063000.jpg

Konya'da El Kaide üyelerinin çocuklarının gittiği Çocuk Kulübü'nde verilen karneler ele geçti.Karnelerin üzerinde çocuklara her sabah okutulan bir and var.

16.03.2007

Konya polisinin El Kaide terör örgütüne yönelik operasyonda, örgüt üyelerinin çocuklarının eğitim gördüğü Çocuk Kulübü'nde verilen karneler de ele geçti. Karnelerin üzerinde çocukların her sabah okuduğu, "Bir müslüman olarak varlığım davama, insanlığa ve Allah yoluna armağan olsun. Ey rabbimiz, duamız şehitler gibi yaşamak ve şehit olmaktır" ifadeleri yer alıyor.
Milli Eğitim'in okullarında öğrencilerin söylediği andın sözlerinin değiştirilmesiyle oluşturulan andın, El Kaide örgütünün üst düzey yönetileri tarafından Çatalhöyük Mahallesi Karaaslan Villaları'nda kiralanan tripleks villadaki `Adayış Çocuk Kulübü'nde topluca okunduğu belirlendi. Yaşları 4- 9 arasında değişen çocukların her sabah okuduğu bu and şöyle:

"Andımız. Müslümanım, çalışkanım, sabırlıyım, kararlıyım. Yasam. Kuran'ı anlamak, Kuran'ı yaşamak, Kuran'ı anlatmak, Ahdimde durmak, yaratılanı sevmek. Bir müslüman olarak varlığım davama, insanlığa ve Allah yoluna armağan olsun. Ey rabbimiz, duamız şehitler gibi yaşamak ve şehit olmaktır."

Çocuk Yuvası'nda çocuklara dağıtılan bu karnelerin ön yüzünde öğrencinin adı, soyadı ve sınıfı gibi bilgilerinin yanısıra, Türkçe şunlar yazılıyor:

"Ey iman edenler. Kendinizi ve çocuk çocuğunuzu cehennem ateşinden koruyunuz. Tahrim-6. Rabbimiz bizi dosdoğru yola ulaştır, yolunda sabit kıl. Asra andolsun, insan muhakkak hüsrandadır. Ancak iman edenler, salih amel işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır. Asr Suresi."

Karnelerin her iki yüzünde de küçük bir kız çocuğunun türbanlı fotoğrafının yanısıra Arapça yazılar bulunuyor.

Öğrenci andı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda okunan öğrenci andı şöyle:

"Türk'üm, doğruyum, çalışkanım. İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türk'üm diyene."

Şifre operasyonu

KONYA Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun yönettiği, 600 polisin katıldığı `şifre' operasyonu, 29 Ocak pazartesi günü sabah ezanıyla başladı. Polis, Konya'nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Kocaeli, Afyonkarahisar ve Mardin'de 53 nokta belirledi. Bunlardan 47'sine eş zamanlı baskın düzenlendi.

Baskınlarda Konya'da 23, İstanbul'da 17, İzmir'de 3, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde 2, Afyonkarahisar'da 1, Mardin'de 1 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da yakalanması planlanan ancak, baskın öncesi yerz değiştirdiği belirlenen 1 kişi de Bursa'da yakalandı. Böylece toplam gözaltı sayısı 48 oldu.

Gözaltına alınanlar, 2 Şubat Cuma günü Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Bunlardan 5'i Savcılık tarafından serbest bırakıldı. Nöbetçi Mahkeme 7 şüpheliyi Adli Kontrol uygulanmasına karar vererek, tutuksuz yargılanmak üzere salıverdi. 36 şüpheli ise tutuklunarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. 4 Şubat Pazar günü İstanbul'da yakalanan örgütün Askeri Kanat Sorumlusu da Konya'ya getirlerek Nöbetci Mahkeme'ye çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine konuldu. Böylece cezaevindeki zanlı sayısı 37'ye yükseldi.

Operasyonu sürdüren Konya polisi, 7 Mart 2007 günü merkez Meram ve Selçuklu ilçelerinde 2 ayrı eve baskın düzenledi. Baskında 2 kişi yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada suikast silahı olarak bilinen kalem tabanca ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Bu iki şüpheli 8 Mart günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Böylece, operasyonda tutuklanan sanık sayısı 39'a yükseldi.

3 ayrı örgüt evi

EL Kaide örgütün Konya'da 3 ayrı evi saptandı. Bunlardan Çatalhöyük Mahallesi Karaaslan Villaları'ndaki ev, tutuklananlardan biri tarafından kiralanmış. Evin, `Çocuk Kulübü' olarak hizmet verdiği ve örgüt üylerinin 4- 9 yaş arasındaki çocuklarına öncelikle hafızlık eğitimi verildiği iddia edildi.

Karahöyük Mahallesi Karaköy Caddesi 52 numaralı çiftlik evinin ise örgütün `medresesi' olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Bu evde 9 yaşından büyük çocuklara dini ve örgütsel eğitim verildiği, ayrıca örgüt üyelerine de `cihat' ve `şehadet' eğitimi verildiği öne sürüldü. Osmangazi Mahallesi Kadın Sokak'taki üçüncü evde ise örgüt üyelerinin gizli toplantılar yaptığı, örgüt içi eğitimlerin yapıldığı iddia edildi. Bu iki ev de tutuklu yargılanacak bir zanlıya ait.

Başbakanın korumalarının telsiz frekansı

Operasyonda, örgüt üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 4 telsiz ele geçirildi. Yapılan incelemede, teslizlerin frekanslarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın korumalarının kullandığı telsizlerin frekanslarına ayarlandığı belirlendi.

Ayrıca örgüt evinde elegeçirilen Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Bush'un birlikte çekilmiş fotoğrafından yola çıkan yetkililer, örgütün Erdoğan'a yönelik suikast hazırlığı içinde olabileceği yorumunu yaptı.

gazetevatan.com

Valla Bana Sorarsan Elkaİde Deyİl Bu Sadece Kuran Kurslarinda Edİlen Yemİn Bİ Sakinca GÖremedİm

_bozkurt_' Alıntı:
Valla Bana Sorarsan Elkaİde Deyİl Bu Sadece Kuran Kurslarinda Edİlen Yemİn Bİ Sakinca GÖremedİm

Bu yeminde sakınca görmedin mi ? Adamlar düpedüz Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırılığı and ettiriyorlar millete sende sakınca görmedim diyorsun pes. Bravo sana

Andımız. Müslümanım, çalışkanım, sabırlıyım, kararlıyım. Yasam. Kuran'ı anlamak, Kuran'ı yaşamak, Kuran'ı anlatmak, Ahdimde durmak, yaratılanı sevmek. Bir müslüman olarak varlığım davama, insanlığa ve Allah yoluna armağan olsun. Ey rabbimiz, duamız şehitler gibi yaşamak ve şehit olmaktır."

Ahit ? Dava ? Hangi şehitler ?

Bu Nasıl Bir Gazetecilik. Bunlar ne yapmaya çalışıyor?

Akşamcılar Yine İşbaşında

Akşam geçtiğimiz Ocak Ayı sonunda El Kaide operasyonları çerçevesinde örgüt evi olduğu iddiasıyla baskın düzenlenen Konya'daki bir evde 4-9 yaş arasındaki çocuklara El Kaide andı okutulduğunun ortaya çıktığını iddia etti.

AYNI HABERDEN ÖTÜRÜ SAVAŞ AY ÖZÜR DİLEMİŞTİ (bir alttaki haber)
Akşam'ın "Anaokulunda El Kaide andı" başlığını taşıyan Zeki Dursun imzalı haberi, 31 Ocak 2007 tarihli Sabah Gazetesinde Savaş Ay tarafından abartılarak gündeme getirilmişti. İddiaları yalanlayan Savaş Ay, Vakit'e konuşmuş, "Dolduruşa geldim. Yanlış yaptım. Oraya örgüt evi olarak gitmiştim. Ama içeri girdiğimde şaşırdım. Yanlış yapmışlar" diyerek özür dilemişti. Akşam'ın dünkü sayısında yeniden ısıtarak verdiği haberin, Savaş Ay imzasını taşıyan haberle neredeyse aynı olması dikkat çekti.

O EVDEN ÇAKI BİLE ÇIKMADI
Bu arada; Konya'daki El Kaide operasyonu çerçevesinde kartel gazeteleri tarafından dün ikinci defa terör yuvası olarak kamuoyuna lanse edilen villadan, çakı bile çıkmadığı belirlendi. Vakit, Memiş Arlı'ya ait evde yapılan polis aramasında kaleme alınan "tutanak" metnine ulaştı. Listede evin örgüt evi olduğunu kanıtlayacak en ufak bir suç delili yok. 50 madde halinde sıralanan malzemeler arasında değil patlayıcı madde, silah ve benzeri suç unsuru bir madde; çakı bile yok. Evde yasaklı yayınlara da rastlanmadı. Dikkat çekici en önemli unsur ticaretle uğraşan Memiş Arlı'nın evinde ele geçirilen çek, senet ve banka dekontlarının bile tutanağa kaydedilmiş olması. Tutanakta evin küçük çocuğuna ait test kitapçıkları, karne ve dini bilgiler kitapçıkları da yer alıyor. Listede film CDsi, senetler, vekaletname, mektup, telefon rehberi, banka defteri, pasaport, kartviziteler, tab edilmemiş film, piyasada bulunabilecek dergiler, şırınga,telefon kartı, Kur'an-ı Kerim soru kitapçığı, çocuklara yönelik test kitapları, senetler suç unsuru olarak kaydedilmiş. Arlı'nın Osmangazi Mahallesi'ndeki diğer evinde de ajanda, para makbuzu, çek koçanı, senet, hukuki destek aldığı bir hukuk bürosuna yaptığı ödemenin makbuzu ve bayrak suç unsuru olarak kayıtlara geçirilmiş.

EV 2 ŞUBAT'TAN BERİ KAPALI!
Tutanakta kartel gazetelerinin El-Kaide mektebi olarak lanse ettikleri villanın ikamet için kullanıldığı açıkça yer alıyor. Sözkünusu tutanakta Memiş Arlı'nın bu adreste eşi ile ikamet ettiği belirtiliyor. Memiş Arlı'nın avukatı Mustafa Atılgan, bir grup basının özellikle terör yuvası olarak kamuoyuna lanse etmeye çalıştıkları villada yapılan aramada hiçbir suç unsuruna rastlanmadığının, hazırlanan tutanakta açıkça görüldüğünü dile getirdi. Çatalhöyük Mahallesi'ndeki evin ikamet için kullanıldığının altını çizen Atılgan, evin bir grup medyanın hedef göstermesi sonucu 2 Şubat 2007 günü itibariyle mühürlü olduğuna değinerek "Yeni hiçbir gelişme yok ama medya müvekkillerimi yalan yanlış haberlere hedef göstermek için bu tip haberlere yer veriyor" dedi.

Kaynak: Vakit

Savaş Ayın Şubat 2deki özürü...

Savaş Ay'dan El-Kaide haberi için özür

Konya’da El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlar arasında bulunan M.A’nın Çatalhöyük Mahallesi’ndeki evine ev sahiplerinden habersiz olarak girerek, evi "El Kaide mektebi" olarak lânse eden Sabah Gazetesi muhabiri Savaş Ay, yanlış yaptığını kabul etti. Eve örgüt evi düşüncesi ile girdiğini söyleyen Savaş Ay, "Eve girince, yapılan açıklamaların biraz abartılı olduğunu gördüm. Ben oraya gittiğimde çok başka şeyler görmeyi umuyordum" dedi.

Savaş Ay, El Kaide operasyonu kapsamında baskın yapılan ve Sabah Gazetesi tarafından "El Kaide mektebi" olarak tanıtılan eve izinsiz girmesi ile ilgili Vakit muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Operasyon konusunda ajanslardan düşen ilk haberler üzerine Konya’ya gitme ihtiyacı duyduğunu kaydeden Savaş Ay, "Gazetecilik heyecanı ile atladım Konya’ya gittim. Ajanslardan gelen haberlerde, sözkonusu evin, bir dershane olduğu söyleniyordu. Eğitim yapıldığı söyleniyordu. Aile evi olduğunu bilseydim kapısından geçmezdim. Örgüt evi niyetiyle girdim. Fakat eve girince şaşırdım. Sadece Arapça harflerin yer aldığı odayı gördüm. Çocuk odası gibi bir yer sadece. Ama eve girince yapılan açıklamaların biraz abartılı olduğunu gördüm. Ben oraya gittiğimde çok başka şeyler görmeyi umuyordum. Fakat şu da bir gerçek ki şu an insanların üzerinden silindir geçiyor. Neyin ne olduğu belli değil. Suç olup olmadığını mahkeme ortaya çıkaracak" diye konuştu.

Kendi kaleme aldığı haberde de bu evden "El Kaide Mektebi" diye bahsedildiğini hatırlattığımız Savaş Ay, "O başlığı ben atmadım. Editoryal bir tercih o. Benim göndermediğim bilgiler de vardı o haberde. Sonuçta karma bir haber yapılmış" dedi.
"Ben demokrat bir adamım, kimseye önyargı ile bakmam"
diyen Ay, "Ben aileye, telefon açıp durumu anlatmak isterim. Maksadını aşan bir olay olduğunu, hem de özeleştiri yapmak isterim. Beni aile ile görüştürürseniz sevinirim" şeklinde konuştu.

Eve nasıl girdiğini ve ailenin izinsiz girdiği yönünde tepkisi olduğunu hatırlattığımız Savaş Ay, "Eve nasıl girdiğimi söyleyemem şimdi. Zaten resmi birimlere, nasıl girdiğimi söyledim. Onlar da biliyor. Şimdi onları da zor durumda bırakmak istemiyorum. İş mahkemeye yansırsa orada eve nasıl girdiğimi anlatırım. Ama sorun yok, bundan haberiniz olsun. Ailenin tepkisini anlıyorum. Suç duyurusunda bulunacaklarmış. Biz de yanlış bir şey yaptıysak hesabını vereceğiz. Kanunun kestiği parmak acımayacak. Ama şunu söylemek isterim; kötü niyet yok. İnsanları üzdüğüm için özür dilerim. Mahkemeden keşke aile düzenlerini bozmayacak bir sonuç çıksa da gidip kendilerinden hem özür dilesem, hem de geçmiş olsun desem" dedi.

Kaynak

Bu basın da ne meraklı Konya hakkında yalan haber yapmaya.
Uğur Dündar'dan ders almamış mı?

Ahidimizde durmak= kalubela da verdiğimiz sözde durmak
dava=Allah rasulunun davası
şehitler=bedir'de,malazgirt'te,çanakkale'de şehit olanlar

elkaide yi sevmem ve bana göre yanlış işler peşinde.
fakat bu yemin onlara mal edilmemeli müslüman olan herkesin kabul edebileceği şeyler. hiçbir beis görmüyorum.

NoMaD1978' Alıntı:
Ahidimizde durmak= kalubela da verdiğimiz sözde durmak
dava=Allah rasulunun davası
şehitler=bedir'de,malazgirt'te,çanakkale'de şehit olanlar

elkaide yi sevmem ve bana göre yanlış işler peşinde.
fakat bu yemin onlara mal edilmemeli müslüman olan herkesin kabul edebileceği şeyler. hiçbir beis görmüyorum.

Keşke o dediklerin olsa o zaman bir sakınca elbette yok...Adamların mensup olduğu örgütün ne olduğu ortada iken o şekilde düşünmek aşırı iyi niyet kanımca.

Geri