İşte Devlet Bahçeli'nin rakipleri...

€rd@ls10

Altın Üye
Reaction score
0

MHP 8 Kasım'da olağan kongreye gidiyor. Şu ana kadar Bahçeli'ye iki rakip çıktı.

MHP 8 Kasım'da olağan kongreye gidiyor. Şu ana kadar Bahçeli'ye iki rakip çıktı. Koray Aydın sessizliğini koruyor...

MHP'de kongre sürecinin başlamasıyla adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 8 Kasım'da yapılacak olağan kongrede, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dışında parti üyesi olan Ahmet Reyiz Yılmaz ile Hakkı Şafak Ses, genel başkanlık koltuğu için yarışacak. İki isim de genel kurul delegesi olmadığı için iç tüzük gereği tek başına aday olamıyor.

Aday olabilmeleri için kongre salonunda 40 delegenin imzasıyla Başkanlık Divanı'na teklif edilmeleri gerekiyor. Ne Yılmaz ne de Ses, 40 imzayı sorun etmiyor. Ahmet Reyiz, genel kurul salonuna 250-300 delege ile gireceğini savunurken, Fidan Üreticileri Birliği ve Türkiye Tohumcular Birliği başkanı da olan Hakkı Şafak Ses, "Bugünden itibaren Türkiye'de esen rüzgârı herkes görecek." sözleriyle iddialı konuşuyor.

"Yeni delegelerle kazanma şansınızı nasıl görüyorsunuz?" sorusuna Ses, "Kongreye aritmetik hesaplamayla yaklaşmıyorum. Ancak oluşan yeni delege yapısı, önceki seçimlere göre daha demokrat yapıldı. O bakımdan şansımı yüksek görüyorum." cevabını verdi. Ses, adaylığını bugün resmen açıklarken, Ahmet Reyiz Yılmaz ise yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ise sessizliğini koruyor. Aydın, adaylığını olağanüstü kongre şartına bağlamıştı. Partinin olağanüstü kongreye gitmesi halinde aday olacağını açıklamıştı. Mevcut iç tüzük gereği de partinin olağanüstü kongreye gitmesi gerektiğini savunmuştu. Aksi halde, Devlet Bahçeli'nin 9. olağan kongrede aday olamayacağını belirtmişti.

İddiasını da iç tüzüğün 43. maddesinde yer alan, 'Aynı kişi ara verilmeksizin beş defadan fazla seçilemez' hükmüne dayandırmıştı. Olağanüstü kongre için topladığı 255 imzayı partiye teslim etmiş, ancak parti olağanüstü kongre için yeterli imzanın bulunmadığını ileri sürmüştü. Aydın, MHP parti yönetiminin kabul etmediği imzaları yargıya taşımıştı. Dava, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda devam ediyor.

BUGÜN GAZETESİ - İşte Devlet Bahçeli'nin rakipleri... haber sayfası

Mansur Yavaş'ı istiyorum Mhp'nin başına..

Mansur Yavaş görev adamıdır ve temiz biridir siyasi ortamın böylesine kirlendiği, bölücülerin, hainlerin,liboşların at koşturduğu bir zamanda Mansur Yavaş gibi bir insan harcanır.

Ankarada nasıl harcandığını gördük.

MHP yi bu konuma Devlet Bahçeli ve kurmayları taşımıştır. ilk seçimlerde en az %35 lik bir oy alarak iktidarın sahibi olacaktır. onun yerine ümmetçi bir kafadan bir başkan olsaydı Bbp ye yarışıyor olurduk...

Devlet Bahçelinin artık bırakması lazım diyorum partiye yeni bir isim ve vizyon gerekli adaylar umarım partiden ihraç edilmezler Ümit Özdağ aday olduğunu açıklamıştı ertesi gün ihraç edildi

TuğяuL;4699515' Alıntı:
biz deki Muhalefeti hiçbir başarısızlık koltuğundan indiremez

sadec Azrail indir

bir imza da benden

Mansur Yavaş görev adamıdır ve temiz biridir

Osman Pamukoğlu gelsin belki %76.8 oy oranıyla tek başına iktidar olur. Bu zihniyete yakışan en iyi!!! kişidir...

lidere bağlı teori ve doktrin ihdas eden ve böyle alışan bir siyasi hareketin mevcut durum içinde, mhp içersinden kim gelirse gelsin bu partiyi ve çizgisini değiştiremez. değiştirilmedikçede bu milletten kabul göremez.

%4 lerde gezdiği dönemlerde aktif ve duyarlı, devlet ve milletin çilesine ortak ve her meseleye vakıf bir görüntü çizen mhp nerde, şimdi kendi gölgesine bile muhalif ,herşeyi agresif üslupla dile getiren çözümsüzlük hareketi mhp nerde?

mhp önce empati yapacak, geçmişiyle hesaplaşacak, geldiği noktanın muhasebesini verecek, milletin tanıdığı şansı neden, nasıl heba ettiğini bilecek, çizgi kaymalarını düzeltecek, davasını dava yapan eskileri tokatlamaktan vazgeçecek,töre ci geçinen yeni üslupsuz partililerini ayıklayacak(cemal enginyurt gibileri), 80 de karşı olduğu sisteme ve düzene göbekten bağlılığını ,biat tazelediği sistemin dolgusu gibi hareket tarzını milletin gözünden yok edecek ve sonra, başbuğununda 70-80 ruhununda mirascıları olan sevilen sayılan eski yürekli kurtlarını arkasına alacak, bu milletinde duasını alarak ,hakettiği bozkırlarda özgür ve mağrur dolaşacaktır.

yoksa başka türlüsü mümkün değil.. bağırmak bişey değil, imaj hiçbişey değil, ama ruh ve manada yükseliş herşeydir... ne buyurulur?

bu ne yaman çelişki böyle, hem lidere bağlı teori ve doktirin çizgisinde olucak hemde bir başka lider geldiğinde teori ve doktrin değişmeyecek.....

Ne dediğinizi bilmiyorsunuz, çok şaşkın yorum ahahhahahahah

bu ne yaman çelişki böyle, hem lidere bağlı teori ve doktirin çizgisinde olucak hemde bir başka lider geldiğinde teori ve doktrin değişmeyecek.....

Ne dediğinizi bilmiyorsunuz, çok şaşkın yorum ahahhahahahah

sen bir daha oku yazılanları.. ben yazdıktan sonra tekrar tekrar 3 kez okudum kendi dediğimi.. yaşım 40 ülkü ocakları parti hepsinden geçtim geldim. yaşın kaç?

kaldıki başka konulardaki yorumlarına bakınca senidemi mhp den sayacaz yani.. chp -ip parti ağzını gördükten sonra mhp nin derdi seni niye geriyor onu anlamadım.. rengin mhp gelmedi hani.. gerçi chp -mhp tende de kanda da uyuştu artık ayırt etmek zor ..

Akıl yaşta değil baştadır, yaş tahtaya bastın yani ahahahahah (19)

İlk paragrafı iyi okuyamamışsın .......

Akıl yaşta değil baştadır, yaş tahtaya bastın yani ahahahahah (19)

İlk paragrafı iyi okuyamamışsın .......

bu ahaahahahaha lar ağlama mı gülmemi;;;? yaşının eserindesin belli. gülme belirtiyorsa mhp ciddiyet demektir en azından eskiden, senin gibi herşeye gülenlere orda bu haliyle bile yer vermezler..

yok ağlama belirtiyorsa , ben ağlatacak bişey demedim..illa ağlayacaksan gülünecek haline ağla.. dahada ikiliye dökme varsa konuyla alakalı yorumun yaz.. yoksa bekle, senden daha iyi ağzı laf eden 3-5 kişi çıkar , ben onları kaale almaktan zevk alırım. az daha okumalısın. hele askere git gel falan hani.. hadi kardeşim bak işine..

Peki abicim haklısın özür diliyorum, forumlarda genelikle ciddiyetini koruyabilene pek rastlamadım yorumlarınızı bundan sonra ciddi bir şekilde emek sarfederek değerlendireceğim.

devlet bahceli akp ye verdiği destekle ne yazıkki sağduyulu halk üzerindeki desteğini kaybetti tabiki mhp de desteğini kaybetti cok ince elenip sık dokunarak bir lider seçilmeli mhp nin başına yoksa bu vatan satan partinin yandaşı sıfatında asla kurtulamaz en azından benim gözümde

devlet bahceli akp ye verdiği destekle ne yazıkki sağduyulu halk üzerindeki desteğini kaybetti tabiki mhp de desteğini kaybetti cok ince elenip sık dokunarak bir lider seçilmeli mhp nin başına yoksa bu vatan satan partinin yandaşı sıfatında asla kurtulamaz en azından benim gözümde

destek vermedi zaten sonucu belli olan bir sürecin uzamasına engel oldu. Akp'nin mağduriyet yaratıp prim kazanmasını engelledi, sen olayları yanlış yorumlamışsın bence ,tamda akp'nin istediği şekilde.

Geri