İşte Dünyanın En PahaLı 10 TabLosu !!!

GhOsT

Tuning Moderatör
Altın Üye
Reaction score
0
yok artık eyvaLLahım yürekten vuranLara..
Tabloların gerçek sahipleri ressamlar belki yaşarken kıymetleri bilinmedi ancak öldüklerinden sonra tabloları bugünlerde rekor fiyatlara satılıyor.
Mona Lisa gibi şu an müzelerde olan paha biçilemeyen tablolar hariç, günümüze kadar satışı olan en pahalı tablolar hangileri?
Servet değeri taşıyan bu tablolara birlikte bakalım.

1. Portrait of Adele Bloch-Bauer / Gustav Klimt (135,000,000$)

4vozg9c.jpg

Rekor satış Avusturya’da tablonun haklı sahipleri olan ressamın mirasçılarına geri dönmesi için yapılan mahkeme kararıyla verildi. II. Dünya Savaşı esnasında Nazilerin yağmalası esnasında kaybolan tablo hakkında mahkeme yaklaşık bir sene önce tamamlandı​

2. Garçon à la Pipe / Pablo Picasso (104,100,000$)

4q778tz.jpg

Şaşırtıcı ve rekor fiyat 4 Mayıs 2004′te bir açık arttırmada bir Picasso hayranı tarafından yapıldı. Şaşırtıcı olan taraf, Picasso’nun kubik tarzının dışında olan bir tablosunun bu fiyata gitmesiydi.

3. Dora Maar with Cat / Pablo Picasso (95,200,000$)

4libqds.jpg

1930dan 1940′lara kadar Picassoyla beraber olan Dora Mar’ın resmedildiği bu tablo Picasso’nu son tablolarından biriydi.
Satışı 3 Mayıs 2006′da olan Dora Mar 95,200,000 $ ile listedeki yerini aldı

4. Portrait of Dr. Gachet /Vincent van Gogh (82,500,000$)

4paop4j.jpg

Hollandalı ressam Van Gogh’a ait bu tablo New York’ta olan bir açık arttırmada Ryoei Saito tarafından 82 milyon dolara alınması, tabloyu birden meşhur yaptı.
Japon iş adamı bu tabloyu o kadar almak istiyordu ki vasiyeti ölünce bu tabloyla beraber yakılmaktı. Ryoei Saito 1996′da öldü ancak tablo yanmaktan kurtarıldı.​

5. Bal Au Moulin de la Galette / Pierre-Auguste Renoir (78,000,000$)

6arfspj.jpg

Fransız ressam Pierre-Auguste Renoir tarafından yapılan, Amelie filminden hatırladığımız 1876 tarihli tablo 1996′da yine aynı Japon iş adamı Ryoei Saito tarafından alındı.​

6. Massacre of the Innocents /Peter Paul Rubens (76,700,000$)

642cxop.jpg

Paul Rubens tarafından 1611 de çizilen ve listede 19 ve 20yy’lar arasında olmanayan tek tablo olan bu eser Kenneth Thomson adlı şahıs tarafından 76.6 milyon dolara alındı.

7. Portrait de l’Artiste sans Barbe /Vincent van Gogh (71,500,000$)

4lympte.jpg

1998′de yapılan bir açık arttırmada 71.5 milyon dolara alıcı bulunan, Van Gogh’un diğer kişisel portrelerinden farklı olarak sakalsız olarak kendini resmettiği bu tablo, satıldığı zaman tarihin en pahalı satışı olmuştu.​

8. Rideau, Cruchon et Compotier / Paul Cézanne (60,500,000$)

6bkx3wl.jpg

Paul Cézanne 1893-1894 yılları arasında yaptığı tablo New york’ta Mayıs 1996′da yapılan bir arttırmada Broadway şov ve Hollywood film yapımcısı Whitneytarafından 60,5 milyon dolara satıldı.​

9. Femme aux Bras Croisés /Pablo Picasso (55,000,000$)

5496wpx.jpg

1901 tarihli bu Picasso tablosu Kasım 2000′de yine New York’taki bi açık arttırmada 55 milyon dolara alıcı buldu.​

10. Irises/ Vincent Van Gogh (53,900,000$)

4vr8fvb.jpg

Van Gogh bu tabloyu 1889′da ölümünden hemen bir yıl önce tamamladı. 1987′de satışı olduğunda en pahalı tablo olan bu eser Alan Bond tarafından 54 milyon dolara alındı. Daha sonraGetty Müzesine geri satıldı.​

Dipnot:1948 /Jackson Pollock (140,000,000$??)

2rfy53q

Sanat dünyasındaki dedikodulara göre Jackson Pollock’a ait bu tablo eğer satışı olursa 140 milyon dolarlık rekor fiyatla bir numaraya yerleşecek.​

aLıntıdır !!!

Çok GüzeL EserLER...Ne AnLattıkLarını ßiLmesem ßiLe GüzeL ResimLer

60.500.000$ La 8.tablo
Harbi yuh be.Buna 60 milyon dolar veriliyor ya.Resim kurslarında ne yağlı boya çalışmaları var bu 60 milyon dolar tutarken onlar güme gidiyor.Yazık be.
Sanatı sadece sanatçımı yapar?

Benim karakalem çalışmaları atmamak lazım öyleyse günü birinde bi torunumun işine yarayablir belki:mad:

Bunlardan bi tanesini 5 ytl verip alırsam Yarına çıkmak nasip olmasın
Sanat manatta bi yere kadar bunlar ne öyle ne bi şeye benziyolar ne başka bişeye

Yahu anlamadığım adamlar ne anlıyor bunlardan bu kadar para etmesinin nedeni ne ?
Yani birisi birşeyler çizmiş diye bunlar bu kadar neden para ediyor .

Yaw bakın şimdi:
Rönesans-reform ve hatta orta çağı ele alalım kısaca birde günümüzü.Günümüzde insanlarımız daha fazla imkan bulabiliyor çalışmalar yapabilmek için.Bu insanlar zamanında fazla yaygın değildi resim ama insanlar olayın ana temalarını benimsemişlerdi.E şimdi desemki Valla o zamanlar o kadar çok iyi sanatçı yoktu hadi adam yapmışş.Verin 60milyon dolar.Ama şimdi o kadar güzel çalışmlar yapılıyorki inanın kimsenin haberi olmuyor ve gencin dosyasında eriyip gidiyor zamanla.
Ben hazırlandığım üni.nedeniyle resim kurslarında,atölyelerde bulundum çok sıkça.Gördüğün o kadar güzel çalışmalar vardıki hayran kalmamak elde değil.
Birde babasının kirpiğiyle dahi yapsa adam bir tabloya 60-70-100 milyon dolar verilirmi ya?Burda milyon dolarlardan bahsediyoruz.Bugün Sudana afrikaya gönderilecek bi 50 milyon dolar yardım belkide herşeyi sonu olacak.Ama millet milyon dolarları tabloya harcamayı yeğliyor.Ey insan sen ne kadar iğrenç bir yaratık olmaya başladın...

yazık çok yazık afrikada sömürdükleri insanların paralarını mallarını buncacık şeye harcıyorlar allah onları af etmesin

Burada resimin önemi yok önemli olan zamanında biraz ünlü birini yapması. Adım gibi eminim buradan biri çıkıp bu tarz birşey yapsın bakalım ne kadar para ediyor.

yalnış hatırlamıyosam okulda bız sekızıncı resmı yapmıştık acaba çope atmayıp saklasaydım kaç para ederdı yaa?????????

borbelat' Alıntı:
yalnış hatırlamıyosam okulda bız sekızıncı resmı yapmıştık acaba çope atmayıp saklasaydım kaç para ederdı yaa?????????

Hemen upload et. Açık arttırma yapalım :)

ya ben bunlara 10 milyon vermem:Dhatta beleşe verseler almam ama demekkı beğenen var:D

Geri