İşte İran'ın üretimine başladığı savaş uçağı

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
İşte İran'ın üretimine başladığı savaş uçağı

İran, tamamen kendi imkanlarıyla savaş uçağı üretimine başladı. İran Savunma Bakanı Mustafa Muhammed Najar, devlet televizyonu tarafından duyurulan açıklamasında, "İranlı uzmanlar tarafından yapılan Azarakeş uçağının fabrika üretim aşamasına geçildiğini" kaydetti.

azarkes1.jpg

Daha önceki açıklamalarda, ilk denemesi 2006'da yapılan Azarakeş uçağının, yakın hava desteği için geliştirildiği belirtilmişti. Najar ayrıca, İran'ın daha gelişmiş uçakların üretimini de planladığını belirterek, Azarakeş'in başarılı deneme uçuşuyla Tahran'ın beşinci nesil uçaklarının üretimine geçmeyi planladığını söyledi. İran, F-5 tipi olduğu belirtilen Azarakeş uçağının tanıtımını önceki gün yapmıştı. Tahran, Eylül 2006'da Amerikan savaş uçağı F-5'e benzer bir uçak geliştirdiğini ilan etmişti
.

Bi türlü üretemedi *** oda ya .
:D

Yapcaksa yapsın . Bush 2. kez başkan olursa ilk vuracağı ülke İRAn , sonra hiç üretemeyecek .
Bunu her seferinde söylüyorum .

Bizim beğenmeyip geri kalmış modern deiller dediğimiz ülkeler uçak yapar olmuş =)

Bizde yaparız inşallah birgün ...

savaştırcaklardır hocam :)
bakam bizimkimi rusyanınkimi iyi diye..
ha bide o rus uçakları iran a giderken içinde hatun taşıyacaksa olabiler, adamlar neden almasın.. :)
ifrit kgb denmisin?:D

İran Yakın Tarihte Bişeyler Yapacak Ama Hadi Hayırlısı...

Leke' Alıntı:
Bi türlü üretemedi a.q oda ya .
:D

Yapcaksa yapsın . Bush 2. kez başkan olursa ilk vuracağı ülke İRAn , sonra hiç üretemeyecek .
Bunu her seferinde söylüyorum .

Irak'tan çıkamadıki Iran'a saldırsın
Iran kolay lokma değil artık..
ABD Irana girdiği anda Iran israil'e füze yağdırır bende bunu söylüyorum

dışarıdan destek almadan kendine yeterek bir uçak üretebilmek bence oldukça saygıya değer bir ilerleme. uamrım bizde herşeyi tamamıyla herşeyi bize ait olan uçaklar üretiriz..

İran' a savaş açmak g.t ister...Öyle kolay değil o işler...
Yukarda arkadaşın dediği gibi eğer Abd İran' a saldırırsa, İran İsrail' i Dünya haritasından siler.
Bu arada gelecek Abd başkanlığı seçimlerinde Bush seçilmeyecek bence...Abd' nin ekonomisi Bush' dan sonra büyük bir dar boğaza girdi (ve hala devam ediyor) bunula beraber Irak' ta sapladıkları batak ortada, Abd alternatif enerji bulamıyor...bence demokratlardan biri seçilecek kesinlikle...hayırlısı neyse o olsun :)
saygılar..

İran kısa zaman sonra sessizliği fena bozacak gibi...

iran neye güvenip dünyaya kafa tutuyo bilmiyorum

1-2 uçakla iş bitmez bence çok fazla kaşınıyo şu aralar resmen belasını arıyo...

bu arada bush tekrar gelirse die bişey yok çünkü amerikan kanunlarına göre bi kişi maximum 2 dönem başkanlık yapabilir...bushun son kullanma tariih geçti yani...

Geri