İşe ve İç ..

denız

New member
Reaction score
0
İdrarı İçilebilir Suya Dönüştüren Mucize Alet ..

iwjk9l.jpg

Waterworld adlı filmi izleyenler mutlaka hatırlayacaktır. O filmde, filmin jeneriğinde Kevin Costner abimiz bir alete işer ve o idrar bazı borulardan geçer bazı değişimlere uğrayıp su olarak çıkar en sonunda da kevin abimiz bu suyu lıkır lıkır içer. Yani bir nevi içilebilir idrar elde eder.

Biraz garip biraz mide bulandırıcı ama tahmin ettiğiniz gibi bu alet idrarı içilebilir temiz suya dönüştürüyor (insan veya hayvan farketmiyor). Leonardo Manavella'nın tasarlamış olduğu alet, temiz suyun bulunmadığı acil durumlarda kullanılmak üzere düşünülmüş.

313ktck.jpg

İdrar içilebilir suya doğru aşağıdaki aşamaları izliyor.

İlk olarak idrarın rengi ve tadı, aletin içinde bulunan aktifleştirilmiş karbon (aktif karbon) yardımıyla yok edililiyor. İkinci olarak idrarın içinde bulunduğu kap sıkıştırılıyor. Ve son olarak da içilebilir su elde ediliyor.

son olarak nasa, yüksek teknoloji bir geri gönüşümlü idrar makinesi geliştirmiş bulunmakta. fakat bu makineye biçilen fiyat $250.000 olduğu için daha çok astronotlar için kullanılması düşünülüyor.

35iufyt.jpg

2e6636c.jpg

:durdurun:durdurun

evet o filmi biliyorum bi elma icin neler yapiyorlar :)

insallah o günleri görmem

mide alirmi o "suyu" :melek ama zor anlar icin süper bisey hayat kurtarir

evet o filmi biliyorum bi elma icin neler yapiyorlar :)

insallah o günleri görmem

mide alirmi o "suyu" :melek ama zor anlar icin süper bisey hayat kurtarir

ßırak Zor anımız oLmasında içmeyeLim Onu :hhmanD Şaka gißi midem pert oLDu şimdiden :durdurun

walla göz gördümü içemem..

cep telefonu boyutunda değilki yanında taşıyasın zor anlar için... düşünsene bunu yanında taşıyosun, insanlar soruyor abi bu ne diye..sende açıklama yapıyosun. '' valla abi hani ne olur ne olmaz deprem falan olurda enkaz altında kalırsam yada çöle falan düşerde susuz kalırsam bu alet sayesinde susuzluktan kurtuluyorum.. _ peki abi nasıl oluyor bu iş? abi bunun içine işiyosun sonra bu alet o idrarı suya çeviriyor sende içiyosun.. _ ne diyosuuuuunnnn :) emeğine sağlık kardeş..

Geri