üçüncü hdd takma

midgard

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bende iki tane hdd vardı biri ide diğeri sata. şimdi 500gb lık bi tane daha sata aldım. kasaya taktım ama hdd i bilgisayarda göremiyorum. ne yapmam lazım?

Öncelikle Bios'tan Sata bağlansının Enabled pozisyonunda olduğundan emin ol.
Windows XP kullanıyorsan "Denetim Masası>Yönetimsel Araçlar>Bilgisayar Yönetimi"ni aç ve açılan pencereden sol menü içerisinden Disk Yönetimi'ne tıkla ve burada disk0, disk1 gibi HDD leri göreceksin. Eğer orada Statik Disk gibisinden bir kısım (hdd1 gibi) görüyorsan üzerine sağ tıkla ve Dinamik Disk'e Çevir de... Ardından yeni bölümü biçimlendir ve kullanmaya başla...

arkadaşım dinamik diske çevirmesin bi dahaki formatta problem çıkar. hdd lerin arkasında jumper vardır master slave pozisyonlarıda hdd lerin üzerinde yazar slave durumuna getireceksin sonra biostan tarama yapacaksın görür muhakkak...

arkadaşlar ilginiz için saolun. ben hallettim. ne yaptıysam olmadı- bu arada hdd sata yani jumper ayarları yok- ben de dinamik diske çevirdim. sonra onu yapınca da temel diske çevirdim ms dos tan. şu an için bir sorun yok. teşekkürler

Geri