çok acil hukuki yardım !

proarch

New member
Reaction score
0
Biz Almanya da yasiyoruz, babam bu sene (27.04.2010) vefaat etti. Biz iki öz bir de üvey kardesiz ( Babamin ilk esinden bir kizi var ), birde annemiz var. Ablamiz mal paylasimini yapmak istiyor. Babam vefaat etmeden 2008 senesinde bir dairesini satti, ve satis bedelini bana verdi. Daire 145.000 TL satildi satis bedeli olarak tapuda 80.000 TL gösterildi. Babamin türkiye de annemle birlikte bir dairesi ( dairenin degeri 80.000-100.000 TL ) daha var, birde sadece babamin üzerine olan 4 dönüm bir findik bahcesi var. Ablamiz babamin 2008 senesindeki satilan dairenin satis bedelinden hakkini istiyor. Iki sene öncece yapilan satis mirasa giriyor mu bu satisdan ona bir miktar vermek zorunda miyim?Bir sene icinde miras paylasimi yapilmazsa ablamiz hakkini kaybediyormus, bu dogrumudur?

cevabınız bekliyorum Şimdiden teşekkürler.

satısını senin üzerine ya da aileden birisinin üzerine yapmadıysa eger ondan hak talep edemez
aynı olayı biz yasadık satış aileden birisine yapıldıgı için hak talep etti ve hakkını aldı

satısını senin üzerine ya da aileden birisinin üzerine yapmadıysa eger ondan hak talep edemez
aynı olayı biz yasadık satış aileden birisine yapıldıgı için hak talep etti ve hakkını aldı

satışı derken tam anlamadım satışı kendi üzerine yaptı. benim veya ailen üzerinden yapmadı

Yani anlatamadım sanırım
sattıgı kişi aileden birisi mi
eğer evi alan kişi aileden se hak talep eder
yani en azından bizde öyle oldu

Karşı taraf şahit gösterirse ne yazık ki hak iddia edebilir, sonuçta para size verilmiş. Hakim bunu dikkate alacaktır.

Karşı taraf şahit gösterirse ne yazık ki hak iddia edebilir, sonuçta para size verilmiş. Hakim bunu dikkate alacaktır.

benim için satmadi ki hem konsolosluk üzerinden avukat kuzene vekalet verildi oda satim islem lerini yapti sahit yabanci biri olabiliyor mu

sattıgı kişi aileden değilse eger hak iddia edemez çünkü baban sağlıgında evini istediğine satar ve parasını istediğine verir şahit olsa bile
şöyle düşün babam kardesim için arabasını satıo saglıgında ve parasını ona verio öldükten sonra ben bu parayı kardesimden isteyemem
bu konuda miras söz konusu olamaz

tşk ederim dediğiniz mantıklı ama yasalar ne diyor o önemli

Geri