çin seddinin bir sırrı

*sparrow*

ProspectuS
Reaction score
0

bir belgeselde izledim bana çok ilginç geldi...

hani şu meşhur çin seddi varya o seddin duvarları içinde binlerce ceset bulunmuş
bunun nedenini sonradan anlamışlar çinliler inşaat işçilerini yaşlandıklarında canlı canlı buraya gömmüşler.

Çin Seddi, en uzun sürede yapılan ve en çok insan çalıştırılan yapıdır. M.S.555'te Beijing
ile Datong arasındaki 500 km.lik duvarın yapımında 1.800.000 kişi çalıştırılmıştır.
Badaling dağının üzerinden geçen seddin sadece 200 metrelik kısmını yapmak için bile binlerce kişi çalıştırılmış
ve bu kişilerin isimleri bir taşa yazılmıştır.
Ölenleri ise harcın içine karıştırıp tekrar seddin yapımında kullanmışlardır.
Birçok insan yorgunluktan açlıktan ölmüştür ve hala kemikleri duvarların içlerinde bulunmaktadır.:hhsigara:hhsigara

alıntıdır....

İlginç ... Bilgilendirdiğin için sağol emeğine sağlık

bunu yanlış değilsem mumya3 filminde görmüştüm yanlışlta olabilirm

Çinlerin yaptığı hangi bir iş ahlaklı ki ..

demekki ozamanda ucuza işçi çalıştırıyyolarmış :durdurun

Eee işte adamlar Türklerin korkusuyla yasamaktansa çalısarak ölmeyı tercih etmişler ne denirkii :)
Bakınız çin seddinin yapılma nedeni :)

momya 3 filmin de görmüştüm ben ce seddin zemininden işciler cıkıp savasıyodu...

ne ölüye saygıları var ne diriye ne biçim bir millet bea

güzelbi arastırma olmuş butür konular ilgimi çekiyor zaten çinliler hangi işi düzgün yaparki zaten ama onlarda haklı okadar insana yer yetmezki :D

bbc'de bir belgeselde seyretmiştim; "insanlık tarihinin en büyük fiyaskolarından biri olarak bilinir çin seddi, çünki düşman tarafından hemen ele geçirilmiş hiçbir etkinliği kalmamıştır..." tabi düşmanın kim olduğunu bilerek söylemedi ısrarla, TÜRKLER diyemedi.... Birde Bir espri vardırya ; "bu çin seddi güya uzaydan görünüyormuş ya; ........ÖT korkusu insana neler yaptırıyor :) "

Geri