çözenin ellerinden öpecem :)

khiwhi

New member
Reaction score
0
BU PROBLEMİ ÇÖZEN YOK !!

Arkadaşlar hp pavillon dv 9780 serisi bir notebookum var.notebookun mic girişine mikrofonumu takıyorum ve açıyorum ses kaydedicisini,basıyorum kayıta paşa gibi kaydediyor konuştuklarımı.durduruyorum ve dinliyorum gayette güzel çalışıyor.fakaat ben ise mikrofondan söylediklerimin aynı anda hoparlörden çıkmasını(duyulmasını) istiyorum,ne yapmam gerekir.

Bu arada mikrofonum çalışıyor yanlış yere takmışsın demeyin
Ses kartını yeniden yükle veya güncellede demeyin(ki öle gayetde iyi çalışıyor)
Sağ alt köşede mikrofon kapalıdır,onun altındaki tiki kaldır hiç demeyin ( zaten kayıt yapabiliyorum)

Sorunuma çözüm olacak arkadaşların elinden öperim.

İşletim sistemi : Windows xp sp3

Gereksiz bişi. ne gereği varki kayıt yaparken sesini duymaya
hem şöle düşün kayıt yaparken hoparlör ses çıkarırsa hoparlörden çıkan sesi de kaydeder ve recep ivedite ki gibi sesler biner(oyuncularda biebilir tabi:p) Gereksiz de değil saçma hatta

BENİMDE paviliyonda aynı sorun vardı.dinliyorum ama konuşurken ses vermiodu.SESi yükledikten sonra ses ayarı denetiminde özeliklere gircen
orda çalma ve kaydetme olarak 2 farklı bölümde verilmiştir.
ÇALMAYI SEÇİP ordaki tüm sıradakileri işaretle ve öyle denemeliisn.olmazsa kaydetmedeki bölümdekileri işaretlersin ozaman çalmadakileri işaretleri kaldırıp öyle denersin.2sindede olmazsa her 2 taraftaki bölümleri işaretler çalma ve kaydetmeyi bu sefer olur.ODA OLMADI harici mikforon u kullanırsın.ODA olmazsa 1-2 megabayt llık program indirirsin tıkır tıkır söylerken çıkar ve kaydeder.AMA bu sorun cogu pavilionda karşıma cıktı.TABİ YANINDAKİ VERİLEN kurtarmalı orji xp olursa format cekilmemişsee fabrikadan cıktıgı ilk haldeki xp varsa bböyle sorun olmaz.başarılar

calmadaki miçi sesiz yaparsan duyamazsın kaydetmedekide calmadakide acık olacak ozaman duyarsın ama msnde cok yankı yapar rahatsız olursun

Gereksiz bişi. ne gereği varki kayıt yaparken sesini duymaya
hem şöle düşün kayıt yaparken hoparlör ses çıkarırsa hoparlörden çıkan sesi de kaydeder ve recep ivedite ki gibi sesler biner(oyuncularda biebilir tabi:p) Gereksiz de değil saçma hatta[/Q
arkadaşa katılıyorum sesler üstüste biner:durdurun

arkadaşlar 1.si çok gerekli yapmam gerek,2.si ses denetimlerinde mic açık ve son sesde,3.sü varsa 1-2 mb lık program ismini söle,bide öle deneyim

`ses kartının ses ayar programı var ordan açabilirsin

mic girisini hoparlör'De giris varsa oraya tak. direkt hoparlör'den vermis oLursun sesi =)

yaw baba sağol bende msn de niye bu yankı var diye düşünüyordum

bro sterio karıstırıcısı var onu kapat olmadı coklu kayıt akısı devre dısı yap sorunun kesin cozulur denemek için msn den goruntu kurulumdanmicrafon test bolumun den kontrol edersin. eger olmadı ise ekran kartın realtek HD ise orda gorev cubugunda simgesine tıkla gelen pencereden micrafona gec 2 tane cubuk var altlı ustlu attakini tamamen kapat veeee gooollll:D

kardeş laptoplarda özellikle hp,sony,toshiba gibi önde olan firmalarda hoparlörlerin güvenliği için mikrofondaki ses hoparlörlere verilmez...

birçok kullanıcı elektrogitarı laptopa bağlayıp çalmaya başlayınca hoparlörleri patlatınca firmalar önlem aldılar...
çünkü masa üstü bilgisayarlardaki gibi hoparlörü at yerine başka bir hoparlör al diye bişey yok...
garanti kapsamına götürüldüğü zaman da üretici bunu karşılamak zorunda, çünkü kullanıcı ben bunu gitar çalarken patlattım demiyor...
4-5 watt lık hoparlörden 50 watt lık ses çıkmaz.
uğraşma olmuyorsa hp mühendislerinin vardır bir bildiği...
;=)

Geri