Ünlü tiyatrocudan 'Kürdistan' çıkışı

By_SEKOPY

_C*_Özel Harekat_
Süper Moderatör
Reaction score
0
unlu-tiyatrocudan-kurdistan-cikisi-2946312.Jpeg

CNNTÜRK ekranlarında izlenen Enver Aysever'in sunduğu "Aykırı Sorular " programında gündeme dair açıklamalarda bulunan ünlü tiyatrocu Baskın,"O bölgenin ismi Kürdistandır, oradaki halk da Kürt halkıdır" dedi.

Türkiye'de politik tiyatronun önemli isimlerinden biri olan Cezmi Baskın, "Aykrı Sorular"a konuk oldu.

Cezmi Baskın: Başbakan'ı samimi bulmuyorum | İzle | Tv Arşivi - Seçtiklerimiz | Nevidyo.com

Anadilde eğitimin, Türkiye'de yaşayan herkesin bir hakkı olduğunu dile getiren Cezmi Baskın; "Başbakan'ın Kürt sorununa yaklaşımı bir oy kapma amacı güdüyor. Ben bu yüzden kendisini samimi bulmuyorum ve desteklemiyorum" dedi.

Baskın, "Söylenenler yapılsa Kürdistan'a yatırım artacak mı? Kürdistan diyorum, bu bile sorun haline getiriliyor. Tabulardan kurtulmamız gerek" diye konuştu.

Yaziklar olsun... Bunlara ve bunlara yol verenlere

At izi it izine karıştı ...Önüne gelen , kendini aydın zanneden kuşum aydıncıklar bu konuda uzman olmuşlar..Ülkemizde ne kadar da terör uzmanı aydıncık varmış haberimiz yok...
Bir ülkede herkes kendi öz dilini konuşabilmelidir.Ancak, ülkenin bir tane resmi dili olur ve eğitimde de bu dilin kullanılması zorunludur..Bunları kürt kökenli biri olarak söylüyorum.
Eğitimde ana dil kullanılması ,bazıları tarafından çok masumane bir istek gibi gösterilmeye çalışılsa da , gerçeği böyle değil .Bu yolla kürtleri kendi dillerinde eğitim aldırtarak ülkelerinden iyice kopmaları amaçlanmaktadır.

Hangi sanatçıda aşırı milliyetçilik gördünüz ki şimdiye kadar ? Hele hele Cezmi Baskın gibi birisinden milliyetçilik lafları falan beklemeyin. Kürdistan olayına da gelince güncel durumdan bahsettiğini sanmıyorum, Osmanlı zamanında da gerçekten o bölge kürdistan olarak geçiyordu. Kanuni'nin fermanlarında da görebilirsiniz.

Hangi sanatçıda aşırı milliyetçilik gördünüz ki şimdiye kadar ? Hele hele Cezmi Baskın gibi birisinden milliyetçilik lafları falan beklemeyin. Kürdistan olayına da gelince güncel durumdan bahsettiğini sanmıyorum, Osmanlı zamanında da gerçekten o bölge kürdistan olarak geçiyordu. Kanuni'nin fermanlarında da görebilirsiniz.

Kimse sanatçılarımızdan Türk bayrağını eline alıp ,'' Ya Allah Bismillah Allahuekber''
naraları atmasını beklemiyor zaten.. Bu sanatçı bozuntuları mozambik'in sanatçıları olmadıklarına göre , bu ülke için olması gerektiği kadar vatansever olmalı ,neyi nerede nasıl konuşması gerektiğini bilmeli diye düşünüyorum .Ayrıca sanatçının osmanlı döneminden bahsettiği falanda yok ,öyle ise daha fena bıraksında bunları tarihçiler konuşsun ona mı kaldı bunları söylemek.Sanatçı denilen kişi ülkesinin sorunlarıyla elbette ilgilenecek ama böyle damdan düşer gibi bu işler olmaz ..

Osmanlı zamanında dediğiniz gibi ülkemizin doğusu kürdistan diye anılıyordu.Ama bu söylem
sadece bizim İç Anadolu bölgesi söylemimiz gibi birşeydi. Osmanlı bölgelerine üzerlerinde yaşayan baskın etnik gruplara göre isim verirdi.Örneğin rumeli denilen yerde sadece rumlar mı yaşıyordu veya orası rumların mıydı ...Rumlar o bölgelerde nüfus olarak baskın olduğu için oraya Rumeli denmiştir...Aynı şey kürdistan içinde geçerlidir...

Geri