Üni okuyanLar içeri ===)

[StİnG]

New member
Reaction score
0
1 ÜniversiteLinin ızdırapLarı =)
benden farksız diiL :)

Nereden başlayacağımı bilmiyorum.......

Kira paralarının yüksek olması,
Yol ücretlerinin pahalılığı,
Vs....

Bunlar bizi enayi sanıp bizi harcıyorlar.....

Hem kendileri okuyun devlete yararlı biri olun derler ama bizim paramızı elimizden almak için bütün hilelere başvururlar.Nasıl insanlık bu anlayamadım......

Ben Çanakkale'den örnek vereyim....

Aile 250 , Öğrenci 400 - 600 YTL arası kira paraları

daha ne olsun.......

(aLıntı...)

yorum sizin Üni. de okuyanLar veya Üni. mezunLarı =)
cektiğiniz ızdırapLarı anLatın =)

bende kocaeli üni.deyim her emlakçıda yazar mesela aileye 300 öğrenciye 450 komedi yav ama haklılar be abi ogrenci dediğinde rahat durmuyoki gecen sene bizim burada sitede yaşayan erkek ogrenciler ile kız ogrenciler aradaki duvarı yıkıp 3 sene harem hayatı yaşamışlar:) emlakcıya gidip ogrenciye neden pahalı diye sorduğunuzda bu örneği fazlasıyla duyabilirsiniz:)

ohoooooooo siz ALLAH'tan siz konyada okumuyorsunuz.adamlar dediğiniz gibi aile öğrenci ayrımı yaptıkları gibi evde kaç kişinin olacağına göre para lıyorlar.örneğin 4kişi 400 ytl 5 kişi olursa 500 ytl.zaten diğer esnafların hepside öğrencilerden nefret ediyor

ögrencilik hayatı we ızdırap mı o da ne kebap kebap :p

walla bu bölümde içimizi dökelim bari bizim burda da aynı yani kişi başı kira nasıl oluyosa bunu üniversitede öğrendim. ğniversiteye gidecek arkadaşlar bu böyle heryerde galiba... seçim yapmadan önce herşeyini araştırın.

bizde evde iki arkadaş kalıyoruz ev bulmak için 2 aracı bulduk ancak oldu 120 milyon kira var diğer harcamalar falanda katılınca aylık 400 milyon para gidiyor:( nerede olduğumu sormayın bi dağın başına üni. kurmuşlar okumaya çalışıyoruz

gerilla_21' Alıntı:
bizde evde iki arkadaş kalıyoruz ev bulmak için 2 aracı bulduk ancak oldu 120 milyon kira var diğer harcamalar falanda katılınca aylık 400 milyon para gidiyor:( nerede olduğumu sormayın bi dağın başına üni. kurmuşlar okumaya çalışıyoruz

dağ başında eğitimini aLabiLiosan sorun yok gerilla :)
paraya da ihtiyac duymazsın sen dağ başında =)
para sıkıntın yoksa senden iisi yokh =)
Laf aramızda ben oLsaydım cadır da kaLırdım vaLLa :cool:

haftanın 6 günü ankaradan akyurta üni ye gidiyoruz yaklaşık 60 km

arkadaslar dua edin kibrista okumuyosunuz burda ogrenciye yuruyen dolar gozuyle bakiyorlar ev kiralarina gelince senelik pesin eliyorlar yine kisi sayisi arttikca kira artiyor ama bunlarin kira artirma bahaneleri cok komik.... burda tuvaletler cabuk yikaniyor 3 kisinin kullanmasi farkli 4 kisinin farkli o yuzden fazla aliyoruz diyolar ben sahsen bunla karsilastim burda adamlarin dini imani para olmus bide ogrenci oldugunuzu ve turkiyeden geldiginizi ogrenmesinler iki yakaninz bir araya gelmez...............

Abi bırak ağlayasım gelio daha uni ye gitmeden bezdik zaten meslek lisesinde 5 sene bide sizin dedikleriniz ii ce adamı daraltııo takmayın fazla yurtta flm kalam.
(zaten içkide 5 kişi yüzünden haram edilmedi mi? )

istanbul da durum hepsinden beter....böle bi konu acılması cok yerinde olmus....
kiralık diyosanız ögrenciye var ama kira normal bi semtte 500 - 600 den baslıyo....
yeme içme parası,yol falan derken istanbul adamın anasını aglatıyoo....tabi biçok da avantajı var sosyal acıdan....

yığın yığı vize notlarııııı

Walla Hacettepenin kendi içinde özel yurtları var. Orada kaldım 4 yıl. Otel odası gibi bişeydi. Sıkıntı çekmedim anlicanız. Okul bitti. Askere gidene kadar iş bakayım, kpss çalışayım derken eve çıktım. Ev arkadasım kuzen, o da universite ogrencisi. Walla kazık ev fiyatları... Kaldıgım evin degeri 250 yoktur. Ama şu mortgagemıdır nedir onun yüzünden 450 ye kalıyorum şuan. Ve bu evi bulana kadar canım çıktı. Bekara ev yok diyolar. Hele ogrenciye hiç ev yok diyolar. Tam size göre ev var dedikleri evlerde hayvan baglasan yaşamaz. Ve o hayvan baglasan yaşamaz dediğim evler 400 civarıydı. Hade tuttuk kavga dövüş evi. İlk gün bi komsuyla karşılaştık ne dese begenirsiniz?

Komsu kadın (kadın değil başka bişey demek lazım ama neyse) : Ama siz bekarsınız?
Ben : Eee nolcak ki?
Kadın : Ama burası aile apartmanı? Siz nasıl yapacaksınız ki bu apartmanda?

Ben o kadar okumusum. Bi meslek sahibi olmuşum. Artık elim ekmek tutsun diye bi yola girmişim. Bu serefsiz kadının size yaptıgı muameleye bakın?

Yani nedir ogrencinin ve bekarın çektiği? İnsan değil mi bu kişiler?

Emlakçının en ufak bir pazarlık payı bırakmaması da ayrı bi koydu ya neyse...

yav içim karardı Bursadada durum farksız. Ancak ev sahibinden kiralamaya çalışırsanız ev sahipleri genelde insaflı .Hele dini bütün bir ev sahibiniz varsa pek bişeyinize karışmıyor hatta kirayıda istediğiniz zaman veriyorsunuz.Bu öğrenciye zulmün baş sorumlusu bizleriz bence ;adam evinin tavanında 1 sene boyunca sinek öldürüp bırakmış,bir diğeri evi çöp eve çevirmiş ,duvarlara yapıştırılmış üst üste gazete yığınları falan.Yani anlayacağınız adam olalım köpek muamalesinden kurtulalım.

Üniversite okuyanların çilesi varda asıl öğrencilerim çilesini masaya yatırmak lazım...
Tabi birde yurtdışında üniversite okuyorsanız hayat bazen size ızdıraplı gelebilir :lol:

[StİnG]' Alıntı:
1 ÜniversiteLinin ızdırapLarı =)
benden farksız diiL :)

Nereden başlayacağımı bilmiyorum.......

Kira paralarının yüksek olması,
Yol ücretlerinin pahalılığı,
Vs....

Bunlar bizi enayi sanıp bizi harcıyorlar.....

Hem kendileri okuyun devlete yararlı biri olun derler ama bizim paramızı elimizden almak için bütün hilelere başvururlar.Nasıl insanlık bu anlayamadım......

Ben Çanakkale'den örnek vereyim....

Aile 250 , Öğrenci 400 - 600 YTL arası kira paraları

daha ne olsun.......

(aLıntı...)

yorum sizin Üni. de okuyanLar veya Üni. mezunLarı =)
cektiğiniz ızdırapLarı anLatın =)

gel kardeşim yanıma o zaman her şey mükemmel burda kiram 100 ytl
3+1 ev artı ön ve arka bahçeli (tam mangallık ) :p yol ücreti öğrenci 400 kuruş

dılarda yemek yesen 5 ytl ye tıka basa doyuyon :D

ama tek derdin gezicek fazla yer yok ama onduda söle hallediyoz Eskişehir 2 saat trenle öğrenci 3 ytl Bursa 3 ssat 12 ytl Otobusle :D ha bu arada tek kalıyorum ev arkadaşı olmak isteyen varmı :D

DrEaM_y' Alıntı:

ama tek derdin gezicek fazla yer yok ama onduda söle hallediyoz Eskişehir 2 saat trenle öğrenci 3 ytl Bursa 3 ssat 12 ytl Otobusle :D ha bu arada tek kalıyorum ev arkadaşı olmak isteyen varmı :D

Kestane kebap :lol:

DrEaM_y' Alıntı:

Süpermiş bee :D

Geliyorum yuppi kurtar beni buralardan...
31'den yukarı aşamadım.
Burada ADSL alma başa bela hala alıcaz...

Geri