Ümmetçilik ve Mümin sevgisi

.:CHECHEN

Banned
Reaction score
0
Müminin mümini sevmesinin karşılığı olarak Ümmetçilik orataya çıkar.Tıpkı Milliyetçilik gibi.Milliyetçilik kendi vatanını ve ırkını ölesiye sevmek demektir.Fakat milliyetçiliğe denk bir kavram var: IRKÇILIK.Aşırı Milliyetçi bir insan kendi ülkesinin insanını diğer ülkenin insanlarından üstün tutar dini ne olursa olsun.Örnek olarak İslam tarihinden Emevilere örnek verebiliriz.Emevilerin en büyük hatası (hem kendilkeri açısından hem islam adına) kendilerini daha doğrusu arap olan müslümanları diğer ırklardan üstün görmesiydi.Bunun sonucunda fetihler ve İslamiyetin yayılımı yavaşlamış hatta durmuştu,taki abbasilere kadar.

Günlük hayatımızda Allaha ve Nebisine iman etmiş kişilerin Kuran-ı Kerim Hazretlerindede emredildiği gibi kardeş olarak ilan edilmesi üzerine(Hucürat Suresi 10.Ayeti) Müminin mümine karşı olan tutumu ve hareketleride önem kazanır.Bu hem insanların günlük hayatlarının gelişmesi ve düzene girmesine hemde İSlamın tebliğ üzerinden yayılmasına büyük bir kapı açar.
Nur Suresinin 22.Ayetindede belirtildiği üzerine,Allah müminlerin birbirlerine anlayışlı ve hoş görülü olmasını emreder.

"Sizden, faziletli ve varlıklı olanlar, yakınlara, yoksullara ve Allah yolunda hicret edenlere vermekte eksiltme yapmasınlar, affetsinler ve hoş görsünler. Allah'ın sizi bağışlamasını sevmez misiniz? Allah, bağışlayandır, esirgeyendir." (Nur Suresi/22)

Aynı şekilde:
(1)"İnsanlara güzel ahlakla muamelede bulun." hadisiyle bunun tavsiye edildiğini görememek insanın kalbinin körelmesi anlamına gelir

(2)"Sana zulmedeni affet. Sana küsene git, sana kötülük yapana iyilik yap. Aleyhine de olsa hakkı söyle"

İnsanların güzel ahlaka sahip olmasında yol bulmak için en büyük ışık yine Allahın yaratığı tek Mükemmel insan olan Rasurullah Aleyhisselamdır.

Buda Tevbe Suresinin 128.Ayetinde şöyle vurgulanmaktadır;

"Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, mü'minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir."

Ümmetçilik ahlakıda dünyanın her neresinde olursa olsun,iyi,kötü olan Müminleri kardeş saymak ve onların hürriyeti için çalışmak,düşünmek,hareket etmek demektir.
Günümüzde sömürgeci ülkelerin İslam devletlerini sömürmesi üzerine çıkan boykotlar buna bir örnek oalabilmektedr.

Yine Nebi ile ilgili Ahzab suresinde geçen ayette Onun kendi ahlakına örnek alınmasını,çnkü ondan insanlar için çok büyük bir ahlak örneği olduğu buyurulmaktadır.

"andolsun, allah'ın Resülünde sizin için; allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır." (Ahzab suresi/21)

Türk,Kürt,Arap,Çeçen,Çerkez,Pakistanlı,İsrailli,ABDli,Filipinli.
Memleketi neresi olursa olsun bir Müminin dönüşü Allahadır.Tarihte yapılan şeylere bakılarak İslam ırkına veya ırklarına Düşmanlık beslemek yanlıştır.

Umarım düşünmesi değişmesi gerekenler değişir.Parmaklarım elverdiğince bilgilerimi sizinle paylaştım kardeşlerim.Allaha emanet olmanız dileğiyle.

Selamunaleyküm.

!StayAway!

(1)(Salih Suruç, Kainatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı, Yeni Asya Yayınları, İstanbul, 1998, s. 507 (İbni Kesir, Sire, 4:194-195)

(2)(Kütüb-i Sitte Muhtasarı Tercüme ve Şerhi, Prof. Dr. İbrahim Canan, 16. cilt, Akçağ Yayınları, Ankara, s. 317)

Allah razı olsun güzel konu olmuş

güzel söylüyosunuz hatta haklı da olabilirsiniz ama benim nefretim bitmez sanırım o araplara..

theozy' Alıntı:
güzel söylüyosunuz hatta haklı da olabilirsiniz ama benim nefretim bitmez sanırım o araplara..

Hepsi bu hainliği yaptı diye bişey söylememiz doğru olmaz sanırım theozy
kalan hainlerinde gerekli islamı bilince sahip olmadıklarını düşünüyorum
ha biz bu bilince ne kadar sahibiz diye düşünecek olursak sanırım dünya devletleri içerisindeki konumumuz ve teknolojimiz herşeyi gösteriyor =)

crazyboy_9999' Alıntı:
Hepsi bu hainliği yaptı diye bişey söylememiz doğru olmaz sanırım theozy
kalan hainlerinde gerekli islamı bilince sahip olmadıklarını düşünüyorum
ha biz bu bilince ne kadar sahibiz diye düşünecek olursak sanırım dünya devletleri içerisindeki konumumuz ve teknolojimiz herşeyi gösteriyor =)
ben sadece tarihe bakmıyorum şimdiye de bakıyorum.. o yüzden affedemiyorum zaten bunları.. Allah aşkına bana birisi bu arapların Türk halkına müslümanlık dışında bi yararını söylesin , ha o da peygamber efendimiz sayesinde.. kene gibiler bana göre.. yararları yok sadece zararları war.. dinimize bile zararları war.. ha bizde de hain şerefsiz var ama bu ölçekte değiller... işleri güçleri terör yapmak, savaşmak, geri kalan zamanda da yatıp uyuyolar zaten..

aslında bir bakıma doğru ama şuda bi gerçekki şuanda İslamiyet büyük bir tehlike altında.
Bağdatta=Kürt,Şii= Sünniyi öldürüyor
Çeçenistanda=Rus yanlısı çeçen=çeçeni öldürüyor
ve bunun gibi bir çok örnek var.Kuranda bize zaten bir zafer müjdesi verilmiş.Bir gün İslamiyet bütün dünyaya hakim olacak ama bu sadece birlikle oluşur.Arap,Kürtten,türk araptan nefret ederse bu birlik sağlanamaz biz bu konuma buşekilde geldik.Birbirimizi sevmeyi bilmedik.Sonrada ahkam kestik binalarımız yıkıldığında,insanlarımız katledildiğinde sonrada dedikki İslam ümmeti nerde.Bir olmalıyız

Bakın Yahudiler Hz.İsa (A.S) öldürdü,işkence etti ama hristiyanlardan yahudiliğe tık varmı yok!! Bugün abd de bir yahudi bile müslümandan daha çok seviliyor.ABD de camii yok ama sinanoglar var nedeni Hakkın hangisi olduğunu biliyorlar,adamlar 50 yıl öncesinden 100 yıl sonrasının planını yapıyorlar.

Bizim acilen birlik olmamız gerekiyor.Başka çıkar yolu.
Türkiye,Irak,Suriye,İran,Çeçenistan,Filistin,pakistan vs ülkeler.Acilen hemde

şimdi yahudilere nie tıklatmıolar söyleyeyim.. çünkü şuan çıkarları bir.. ve yardımlaşıyolar.. paslaşıyolar diyelim..
şimdi ben filistinlilere ,lübnanlılara mı yardım edeyim..? hizbullahı besliyolar ama o hizbullah gelip benim vatandaşımdan zorla para alıyo ,işadamımı öldürüyo terör yapıyo.. bana!
o suriye yıllarca terörristleri besledi.. benim kanımın akmasına neden oldu.. iran desen keza..
bir tek pakistan war (endonezya yı falan saymıyorum.. onlar silik ülkeler zaten tamamen sömürü olarak kalmışlar)
suudileri desen osmanlı kalelerini eserlerini para uğruna yokediyolar.. o kadar paraları war üstüne petrol gibi bir güçleri war.. amerika ne derse yapıyolar.. bizden kötü amerikancılar..
ben size şunu söyleyeyim o zafer müjdesini gerçekletirebilecek tek ülkeyiz tek halkız.. ve bunu da tek başımıza ancak yaparız..

Sen türkiyedeki Hizbullahla Filistindeki Hizbullahı karıştırma arkadaşım.Ben mardinde yaşıyorum ve geçtiğimiz senelerde hizbullaha ait olan mezar evi oluşturanların biri benim eski patronumdu.Burda bi çok Üstten tekbir getirip alttan vuran varona bakılırsa.Bi örnek verim;
-Beslandaki okul baskınından sonra adını vermeyen bi çeçen grubu olayı üstlendi.Ama olayı ruslar yaptı,elalemi öldürende ruslardı!!!
Filistindeki Hizbullah ise bi yandan israille bi yandan arkadasından vuran suudi askerleriyle mücadele ediyor.Arap kralı desen senden çok nefret ediyorum çünkü oda abd köpeği,tr de bi düğüne geldi yarım trilyonluk halı satın aldı haysiyetsiz

Size bişey diyeyimmi.Benim bi teorim var;
İran kalkıp israili silecek,iranda silinecek.
tr kalkıp (küçük ama küçücük bi ihtimal) abdyi silecek anca o şekilde ve diğer teorim şu bunlar olurken rusya müslümanların yanında olucak tarihtede oldu bu olay ve tekrar olucak diye tahmin ediyorum.Valla kimse kusura bakmasın ama Kuranda bahsi geçen mutlak zafer eğer bi ülke tarafından yapılacaksa eğer oda tr olamaz.
-Ümmetçilik ölmüş
-Avrupaya benzemeye çalışıyorduk birebir avrupa olduk
-Başörtü giyen terörist muamelesi görüyor (ki baş örtü ve çarşaf Kuranda geçiyor)
-abd nin en büyük dostu olmuşuz
-içimizde pkk var abd pkk yı besliyor.

Ben pek sanmıyorum.Bence bugünler sınama günleri.Allah bence yine müslümanları aynı kapıya çıkarıcak haçlı seferlerinde olduğu gibi Kİ abd ve israilin yaptııda 3.haçlı seferi ya neyse.Benim hala ıraktan ümidim var.Direnişin olduğu yerde umutta vardır.Bu benim inancım.

Ha arapların bize ne faydası var dicek olursan petrol konusu..onlar olmasa millet gazsız kalıcak ki geçenlerde kaldı halada bi kısım kalıyo iran gazı kesince.Daha bi sürü varda ne bilim karışık biraz.Asıl bu civarlarda faydaları görünüyor arapların mardin midyat d.bakır çevrelerinde.

Her ülkede çıban ve çıban başı var.Ama Ahmedi Necat denen o şahıs bence ilerde çok işler yapıcak ve şuanda herkez farkediyo bunu israil bile korkuyo iran ordusundan

arkadaslar Islam'in felsefesini ii anlamak gerek..Islama gore arab turk yok musluman var..ve muslumanlarin kardesligi var..milletlerin degil...adam turk arabtir ama musluman degildir.. Munafiktir.. ama bir eskimo vardir ..mumindir.. dostum odur.. sanki turkiyenin hepdi musluman mi? veya arablarin hepsi..ben arablari musluman olduklari icin severim demem..sevmem de demem ..benim icin aralarindaki musluman kardesler onemlidir.. gerisinin musluman olmayan bir fransizdan, ingilizden farki yok

paradigm' Alıntı:
arkadaslar Islam'in felsefesini ii anlamak gerek..Islama gore arab turk yok musluman var..ve muslumanlarin kardesligi var..milletlerin degil...adam turk arabtir ama musluman degildir.. Munafiktir.. ama bir eskimo vardir ..mumindir.. dostum odur.. sanki turkiyenin hepdi musluman mi? veya arablarin hepsi..ben arablari musluman olduklari icin severim demem..sevmem de demem ..benim icin aralarindaki musluman kardesler onemlidir.. gerisinin musluman olmayan bir fransizdan, ingilizden farki yok

!StayAway!' Alıntı:
Türk,Kürt,Arap,Çeçen,Çerkez,Pakistanlı,İsrailli,ABDli,Filipinli.
Memleketi neresi olursa olsun bir Müminin dönüşü Allahadır.Tarihte yapılan şeylere bakılarak İslam ırkına veya ırklarına Düşmanlık beslemek yanlıştır.

hislerime tercüman olmuşsun kardeş Allah razı olsun inşAllah

Geri