sosyalizmin nasıl uygulandığının seni ilgilendirmezse dünyada Milliyetçiliğin nası uygulandığı ve yapılan katliamlar da bizi ilgiLendirmez bu kadar sığ düşünmene şaşırmadım desem yalan olur =)
eşit hakları savunuyorsa 1944 de neden Kırımda yapılan sürgünde kaybolanların hepsi Müslüman Türk idi ?
veyahut sovyetler zamanında ipe çekilenler neden Müslüman Türk idi ?
Bulgaristan çatır çatır katledilenler yakılan camilerin olduğu mahalleler neden Müslüman Türk mahallesi idi ?
Doğu Türkistanda maoyla başlayan kızıl dalga hala neden uygur Türklerine işkence ediyor ? (Çin insan haklarını ihlalde birinci olmasına rağmen)
Türk sosyalizmi diye birşey olduğunu sadece senden duyuyorum ve çünkü sosyalizme inananların çoğu bilimsel yani marksist ideolojinin içindeler bir yol bulamayıp ortada kalanlar ise senin gibi Aziz Atatürk'ün arkasına sığınarak çakma ideolojiler yaratıyor.Madem Türk sosyalizmi diye birşey var neden bunun geçmişte veya şuanda bulunan Türk Devletlerinin hiçbirinde uygulanmamış ?
Aslında sende biliyorsun ki Atatürk her ne kadar mektuplarında yoldaş diye bahsetse de Lenine o da sosyalist değildi.Atatürk'ün istediği ekonomi biçimi yarı devletçi yarı liberal yani kendi başına ayakta durabilen yalnız gelişme gösterecek küçük işletmelerin desteklenmesiyle oluşacak ekonomi biçimidir.Şuan Türkiyenin sayılı zenginlerinin parlama tarihi hep o zamanlara denk gelir
Son olarak da Türkiye'den örnekler vermişse Başbağları da var vurulan Gün Sazak,Dursun Önkuzu,Süleyman Özmen vs.vs. bunları da örnek verebilirsin.Veyahut 80 öncesinde ilk ölüm haberi alınan Ruhi Kılıçkıran yani senin anlayacağın kimse masum değil kendinizi sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeyin
Maraş,Çorum olaylarında Hamit Fendoğlu kimdir ve şehirlere ortak olarak olaylardan önceki günlerde gelinen kişiler özellikle piyangocu falan dalgası da araştırılsın..
Her eliyle Bozkurt yapan ülkücü olsa ahmedinejadında resmi var
Hadin fare selametle ...
vay vay vaaaay =) ideoloji midoloji döktürmüşsün ...daha düne kadar ideoloji kelimesi türkçe deil die benle tartısan sen degilmiydin yaw abilerin bu kelimeleri kullanmana izinmi verdi artık =)
herneyse ilk olarak katliam yapılan kişilerin türk,yunan,hristiyan müslüman olması seni ne kadar ilgilendirir bilmem ama bize göre insan canı kutsaldır ne olursa olsun :goz:
yaradılanı sevdik yaradandan ötürü:goz:
sosyolizm için ne lenine,ne staline nede che guveraya sıgındık...tabiki türkiyede bunun önderligini yapan ''kanında türk kanı bulunmasına gerek yok türküm dien herkes türktür'' dien Atatürkün önderliginde bişeyler yapmaya çalıstık ve çalısacagız...abilerinden ikinci ödevin halkcılık ilkesini arastırmak olsun :goz:
eger rejimlerin türkiyeye verdigi zararları tartısıyorsak
yerı devletci yarı libarist düzen dedigin 1929 tufanına denk gelir sandıgının aksine batıdaki kapitalist ve milliyetci devletler degil türkiyeye bayragına paçavra dediğin sovyetler birligi yardım etmiştir...o sıra sovyetler birliginden gönderilen uzmanlar sayesinde bu düzene geçilmiş ve GSMH yüzde 17 artmıştır... ve türkiye dünya ihracatında çook kısa bir zamanda söz sahibi olmuştur...
Türkiye ekonomisi dersinden bildigim kadariyla..bbyle geçmiştim =)
tabi bunları daha detaylı bilmen için önce össye çalısmalı sonra gerekli bölüme gidip ögrenmen gerekiyo =) bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma
taakii
faşistlerin başlattıgı 2. dünya savasına kadar ...
osmanlının yıkımının başlama sürecide milliyetcilik akımlarından sonra başlamış ve etnik bölgeler osmanlıdan kopmuştu hatırlıyacaksın..
şimdi sana şunu söliim milliyetci(!) kardeşim türklerin basına milliyetcilikten baska bu kadar musallat baska bir ideoloji varmıdır...
80 yıllar konusundada zeytin yagı gibi üste çıkıyosunuzya hiç bişey demiyorum =)
slmtle..