Üçü aynı fotoğrafta[Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Fikri Karadağ]

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Üçü aynı fotoğrafta

3.jpg

İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen 27 adet el bombasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya adı karışan Kuvvai Milliye Derneği İstanbul İl Başkanı emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın, Danıştay saldırısında azmettirici olduğu iddia edilen Muzaffer Tekin ve silah üzerine yemin ettiren Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli kurmay albay Fikri Karadağ ile yan yana çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre tarihi bilinmeyen fotoğrafın İstanbul Şile'de ulusalcıların bir toplantısında çekildiği iddia edildi. Fotoğrafta yer alanların kim olduklarına ilişkin bilgiler alt alta konulduğunda ortaya farklı bir tablo çıkıyor.

* Oktay Yıldırım:
Özel Harp Dairesi'nden malulen emekli edilen astsubay. Ümraniye'de bir evde ele geçirilen 27 adet el bombasının sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Kuvvai Milliye Derneği'nin İstanbul İl Başkanı.

* Muzaffer Tekin: Yüzbaşı iken 12 Eylül döneminde ordudan ihraç edildi. Kıbrıs Barış Harekatı'na teğmen rütbesinde katıldı, madalya aldı. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olaylarında azmettiricisi ve çete lideri olmakla suçlandı. Lakaplarından biri 'Albay'. Diğer lakabı ise 'Kızılelmacı.'

* Fikri Karadağ: Emekli kurmay albay, Özel Harp Dairesi Başkanı, Kuvayı Milliye Derneği Başkanı, Mersin'de silah üzerine yemin ettirirken görüntüleri yayınlandı.

Muzaffer Tekin, Oktay Y.'ye sahip çıktı: O benim evladım gibidir

Danıştay saldırısına adı karışan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Ümraniye'de bir evde çıkan bomba ve patlayıcıların sahibi olduğu iddiası ile gözaltına alınan Oktay Y.'ye sahip çıktı.

muzaffertekin.jpg

Oktay Y.'yi evladı gibi sevdiğini kaydeden Tekin, olayın komplo olduğunu ileri sürdü. Tekin, "Oktay, lisansüstü eğitim yapıyor. Birçok yerde yazı yazıyor. Güneydoğu'da da savaştı. Bugün ise kalemiyle savaşıyor." ifadelerini kullandı. Bu arada Ümraniye Çakmak Mahallesi'ndeki evde oturan Ali Yiğit'in Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanmasında ismi geçen Kuvvayı Milliye Derneği İstanbul Şube Başkanı eski astsubay Oktay Y. tarafından sık sık ziyaret edildiği belirlendi. Ümraniye'deki operasyonda ele geçirilen askerî mühimmat sandığının içinde bulunan bombalardan 3'ünün eksik olduğu ortaya çıktı.

Oktay Y.'nin ifadesinde kendi adının geçtiğine inanmadığını vurgulayan Tekin, "Oktay, ifadesinde benim adımı söylemiş diyorlar. Kendimden biliyorum. Ben içerideyken bana ait olmayan her şey benim ifadem gibi verildi. 9 ay önce görüştüğüm avukat ile 'Son 48 saat içinde 40-50 defa görüştü' dediler. Üstüne basa basa söylüyorum. Görüşmedim. Oktay ise şimdi sorguda, siz onun ifadesini etik olarak nasıl yansıtırsınız? Ona da inanmıyorum. Oktay'ın böyle bir olayın içinde olduğuna da inanmıyorum." şeklinde konuştu.

Oktay Y'ye komplo kurulduğunu savunan Tekin, Danıştay saldırısının rövanşının alınmak istendiğini iddia etti. Tekin, Oktay Y. ile arasının bozuk olduğu yorumlara da tepki gösterdi. Kimseyle arasının bozuk olmadığını söyleyen Tekin, "Oktay benim küçüğümdür. Küçük diye ara bozuk mozuk yok öyle. Ne demek ara bozuk. Bir hatası varsa yüzüne söylerim, gel derim, gelir karşıma oturur. O benim evladım gibidir." diye konuştu. Kendisi hakkında medyada yer alan haberleri üzüntüyle karşıladığını ifade eden Tekin şöyle konuştu: "Hiçbir medya organına çıkmadım. 'Ahlaki değerlerden yoksun, yalan, kirli haberler yapıldı' diye bağırmadım. Hukuki olarak hakkımı arıyorum. Bir medya kanalına çıkacağım. Birileri ülkeyi terk edecek. En baştan en aşağıya kadar herkes ayağını denk alsın. Birçok önemli kanaldan 5-6 aydır baskı var. Medya maymunu gibi oraya buraya çıkmam. Ama bir çıkacağım pir çıkacağım. Altın vuruş olacak. O zaman birileri bunun altından kalkamayacak."

Bombaların bulunduğu evin müdavimi

İçerisinde çok sayıda el bombası ve patlayıcının yakalandığı Ümraniye Çakmak Mahallesi'ndeki evde oturan Ali Y.'nin Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanmasına adı karışan Kuvvai Milliye Derneği İstanbul Şube Başkanı eski astsubay Oktay Y. tarafından sık sık ziyaret edildiği belirlendi.

Ali Yiğit'in 2 senedir işlettiği manav dükkanını 15 gün önce boşalttığı ve bazı geceler taksicilik yapmaya başladığı öğrenildi. Ali Yiğit'in iki yıldır ikamet ettiği evin daha önce bahçesi dışa açık ve araç girişi olduğu, ancak bu girişlerin Yiğit tarafından kapatılarak dışarıdan soyutlandığı gözlenirken, eve Yiğit'in işlettiği manav dükkanının içerisinden ikinci bir girişin daha olduğu belirlendi. Söz konusu evde Ali Yiğit'ten önce de emekli bir astsubayın oturduğu tespit edildi. İki yıllık evli olan ve 3 aylık bir çocuğu bulunan Yiğit'in, eşini kısa süre önce memleketi Of'a gönderdiği belirlendi. Ali Yiğit, kendisini tanıyanlar tarafından "delidolu biri" olarak tanımlanıyor.

Avukat Ener: Ümraniye'deki bombaların Cumhuriyet'e atılanlarla bağı araştırılmalı

cumhuriyet.jpg

Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları ile Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaların aynı olduğunun ortaya çıkması Danıştay saldırısı ile ilgili davanın seyrini de değiştirebilecek.

Ele geçirilen patlayıcıların ordu malı olduğunun ortaya çıkması 'Bombaların kaynağı kim?' sorusunu yeniden gündeme getirdi. Danıştay saldırısına karıştığı iddiasıyla yargılanan sanık Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dün verdiği dilekçede, Ümraniye'de ortaya çıkarılan el bombaları ile Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaların aynı olduğunu, mahkemenin bombaların kaynağını araştırması gerektiğini savundu. Ener, Emniyet Kriminal Dairesi'nin 15 Mayıs 2006 tarihli raporunda 'MKE yapımı savunma tipi Model 44 el bombasının askeri amaçlar için üretilen bombalardan olduğu ve piyasadan temininin mümkün olmadığı'nın belirtildiğini hatırlattı. Ener, "Emniyet'in son operasyonu haklılığımızı ortaya koymaktadır. Mahkemeye dilekçemizi arz ettik. Türkiye'de her şeyin açığa çıkmasını istiyoruz. Faili meçhul olayların kalmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Danıştay'a saldırı davasında, Cumhuriyet'e atılan bombaların kaynağıyla ilgili bir araştırma yapılmamıştı. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan, bombaları Maltepe'den aldığını söylemişti.

Cumhuriyet gazetesi (ve yardakçıları) sus pus olmuşlar. Pek sevinmişlerdi zamanında müslümanlar gazeteye bomba attı haberlerine. Manşet üstüne manşetler çıkıyodu "tehlikenin farkında mısınız?" şeklinde. Kim bilebilirdi ki atanlarla tutanların aynı takımdan olduğunu?

Bakıyorumda kendi doğrularınla seviyen aynı düzeyde Suçu ispat edilene kadar herkes masumdur...

Bu haberleri sizden başkada yazan yok...Maden bulmuş gibisiniz...

'Bombalar hurda' sözünü açıklayamadı

'Bombalar hurda' sözünü açıklayamadı

tekin.jpg

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen bombalar için "Bunlar hurda, patlayacak durumda değil" diyen Muzaffer Tekin'in, polisin "Nereden biliyordun" sorusuna cevap veremediği öğrenildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Ümraniye'de bir gecekonduda elegeçirilen 27 adet el bombası ve patlayıcıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan "Albay" lakaplı emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli astsubay Mahmut Öztürk'ün polisteki sorguları sürüyor. Tekin'in, polisin "Bombaların hurda olduğunu, işe yaramadığını nereden biliyordun" sorusunu yanıtlamakta zorlandığı belirtildi.

Ümraniye'de Mehmet Demirtaş'a ait gecekonduya yapılan baskında, 27 adet el bombası ile TNT kalıpları ve fünyeler bulunmuştu. Demirtaş'ın, patlayıcıların sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına aılnan emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırıları azmettirdiği iddiasıyla sargulanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'le yakın arkadaş olduğu belirlenmişti. Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım gözaltına alınınca, "Kendisini tanırım iyi çocuktur. Vatanperverdir. O bombalar hurdadır, patlama bile patlamaz" demişti. Polisteki sorguları tamamlanan Oktay Yıldırım ile Mehmet Demirtaş ve yeğeni Ali Yiğit, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

14 BOMBADA PARMAK İZİ

Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile geçtiğimiz yıl onunla birlikte Danıştay saldırısından sonra gözaltına alınarak sorgulanan emekli astsubay Mahmut Öztürk, 'Terör örgütüne yardım yataklık' suçundan gözaltına alınmıştı.

Adli Tıp Kurumu'nun, Cumhuriyet Gazetesi'ne 7, 12 ve 13 Mayıs 2006 tarihlerinda atılan el bombalarıyla gecekonduda bulunan bombalara yaptığı karşılaştırmayla ilgili rapor, henüz Emniyet'e ulaşmadı. Bombaların seri numaralarının, Cumhuriyet'e atılanlarla yakın seri numaralarından oluştuğu belirtildi. Ele geçirilen 27 bombadan 14'ünde, Yıldırım'ın parmak izi tespit edildi. El bombalarından üçünün içindeki barutun boşaltıldığı görüldü. Poliste ve savcılıkta susma hakkını kullanan Oktay Yıldırım'ın, bombaların kendisine ait olduğunu kabul etmek zorunda kaldığı ifade edildi.

Fikri Karadağ ve Aziz Ergen de ifade verdi

Bu arada, Ümraniye'deki gecekonduda bulunan bombalarla ilgili yapılan soruşturma, "ölme ve öldürme" yemini televizyonlarda yayınlanan emekli albay Fikri Karadağ ile Beyaz Enerji soruşturmasını yapan emekli albay Aziz Ergen'e de sıçradı. Kuva-i Milliye Derneği'nin Genel Başkanı olan Fikri Karadağ ve diğer Kuva-i Milliye Derneği'nin yönetiminde bulunan Aziz Ergen'in evlerine ve bürolarına baskın yapılıp ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Ayrıca Ergen'in eşinin bürosunun da basıldığı ve suç unsuru arandığı ifade edildi. Emekli Albay Fikri Karadağ, bombalarla yakalandığı için tutuklanan emekli astsubay Oktay Yıldırım ve Muzaffer Tekin'le aynı karede görüntülenmişti.

Geri