Özkan ve Arcayürek kavgası 'Politika Durağı'nı tatile gönderdi [video]

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Özkan ve Arcayürek kavgası 'Politika Durağı'nı tatile gönderdi

video için tıklayınız​

Kanaltürk televizyonun sahibi Tuncay Özkan ile Cumhuriyet gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek'in bağımsız adaylığını açıklayan Hulki Cevizoğlu yüzünden kavga etmesi ikilinin birlikte hazırladıkları programa mal oldu.

ozkan-arcayurek.jpg

Televizyon yetkilileri "Politika Durağı" isimli programa yaz tatili nedeniyle bir süre ara verildiğini açıkladı. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz Pazar günkü programda Arcayürek, Kanaltürk'te "Ceviz Kabuğu" isimli program yapan Hulki Cevizoğlu'nu bağımsız aday olup solun oylarını bölmekle suçlamıştı. Cevizoğlu'nu Kanaltürk'ü kulanarak bir yerlere gelmekle suçlayan Arcayürek'e Özkan müdahale etmişti. Özkan, Arcayürek'in sözlerini ağzında bırakarak programını bitirmişti.

52787.jpg

İşte krizin yaşandığı Politika Durağı programında konuşulanlar:

Arcayürek: Hem laik cumhuriyete sahip çıkacaksın hem, CHP'nin oy olması için çalışacaksın sonra gidip bağımsız aday olacaksın. Ben bu kafayı anlamıyorum. CHP'in oylarının bölünmesini az buçuk da olsa hizmet edeceksin.

Özkan: Belki CHP'nin hatası.

Arcayürek: Mecbur mu? CHP onu almak zorunda mı? İsim vermeyim senin de pek yürekten desteklediğin ve bu Kanaltürk'ün bütün araçlarını kullanaraktan seçilmesini değil oy almasını çalıştığın adamlar bile... Ne diye alacak listeye ya? Kim bu adam, kim bu adam ben sana soruyorum? Nedir bunun güçü nedir ya?

Özkan: Ben şimdi susacağım 23 Temmuz'da konuşacağım.

Arcayürek: Kardeşim o zaman senin bütün mitinglerde bu adamların (AKP) gitmesi için bütün çabalar...

Özkan: O kadar kolay mı ya?

Arcayürek: O mantık doğru çıkar.

Özkan: Ama bazılarının bazı şeyleri iyi düşünmesi lazım

Arcayürek: Hiç bir şey düşünmem.

Özkan: Ben katılmıyorum abi

Arcayürek: Hatta ben sana bir şey söyleyelim mi? Bunlardan hangisine çok değer veriyorsan politika durağını onlarla yap.

Özkan: Siz bilirsiniz?

Arcayürek: Daha bir şey söyleyeyim mi? Her hafta değil her gün çıkar televizyondan konuştur. Bana bu adamlar vız gelir tamam mı? Ben bir tek şey bilirim. Bu AKP gitmelidir.

Özkan: Gitmelidir. Oyunuzu CHP ve MHP ye verin.

Arcayürek: Ondan sonra da müstakilleri, bağımsızları destekleyin...

Özkan: Bazı arkadaşları da destekleyin.

Arcayürek: Çok güzel mantık. Bir de bir şey daha var Kanaltürk'ün sitesinde neden aldığınız tepkileri yazmıyorsunuz. Neden başka şeylerde tepkileri hemen yazıyorsunuz.

Özkan: Yo yazılıyor...

Arcayürek: Olurmu yığınla tepki geliyor.

Özkan: Ben şimdi konuşmuyorum. 23'ü sabahı konuşacağım

Arcayürek: İzmir meydanında Ankara meydanında bütün söylediklerin hepsi boştur

Özkan: Boşsa bütün Türkiye boş abi. Ben ne yapayım. Milyonlar geldi abi ben ne yapayım.

Arcayürek: Ne boş. Hulki olacak ne olacak. Kim bu Hulki be. İlk defa bir politika durağında kavga etmiş oluyoruz.

Özkan: Bu konuyu tartışmam, evet Politika Durağı bitti

Arcayürek: Bu kafayla Politika Durağını...(Yayın kesildi)

Arcayürek Kanaltürk'ü yalanladı

Cüneyt Arcayürek'in Kanaltürk televizyonunda yayınlanan Politika Durağı isimli programdan ayrılma kararı ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde bir habere yer verildi. Hatırlanacağı gibi Kanaltürk, programın yayından kaldırılmasını yaz tatiline bağlamıştı. Arcayürek ise Kanaltürk'ü yalanladı.

Bugün kü Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde "Arcayürek Politika Durağı'ndan ayrıldı" başlıklı haberde Arcayürek 7 yılı aşkın süredir programa katıldığı hatırlatıldı. Programın dün yapılmaması üzerine gazeteyi arayan çok sayıda vatandaşın bunun nedenini sorduğuna dikkat çekilen haberde Arcayürek'in ağzından şu açıklama yayınlandı:

"Meslek yaşamımda hep inandığım doğruları savundum. Bu ilkemi Politika Durağı programımda da korudum. Programda Türkiye'nin en önemli sorununun AKP olduğunu, bu hükümetten kurtulmak için 22 Temmuz'un çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyorum. 22 Temmuz'da yapılması gereken, CHP oylarının bölünmemesini sağlamaktır. Bağımsız adayların bu hedefe zarar vereceği açık. Bu görüşüm programda kabul görmedi. Siyasetin ısındığı şu günlerde tatile çıkmam söz konusu değildir. Gazetem Cumhuriyet'te aynı doğrultuda yazmaya devam edeceğim."

Evet daha önceden Hulki CHp'den aday olmak istemişti ancak Deniz baykal almamıştı partiye .
Şimdi adam bağımsız aday oldu diye ne yapmamız lazım ?

Bakıyorumda artık magazinede başlamışsınız...
Medet umduğunuz şeylere bak.
Birde bunu öğrenmişler, bir konu açılıyor devamında hadi bakalım aksine düşünenler cevap yazsın sonra bir bakıyorsun hep kendileri yazmış.......
Siz kendinizi nasıl tarif ediyorsunuz bilmiyoruz ama Savunduğunuz hükümette Türkiyenin çoğunluğuda LAİK tir...

yahu ne kadar mutlu oluyorsunuz böyle şeylerle keşke karayalçın zeki ve ahmet necdet sezer ayrıca bir de deniz baykal bir araya gelip tartışsa kavga etselerde mutlu olsanız:) bizde sizlerin haline bakıp daha da acısak:)

çok net ve ortada olan bir tablo. sadece nerden bakmak ne görmek istediğinize bağlı sonuç.
bence de iplikler pazara çıkıyor :)

Geri