ÖzelleŞtİrme Nedİr Ve DÜnyada ÖzelleŞtİrme Uygulamalari Nelerdİr

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

apocalyps

Devrimci Genç
ben en güzel örnek olarak almanyayı veriyim almanya özelleştirme olayını çok hızlı ve çok başarılı bir şekilde geçirdi ama son 5 yıldır almanya yaptığı yanlışın farkına vardı ve süratle kamulaştırmaya başladı eğerki bunu yapmasaydı almanya ekonomisinde güven azalacak ayrıca dünyadaki ekonomik krizlere karşı savunmasız kalacaktı en güzel geri dönüş adımını attı ayrıca brezilya bizden daha kötü durumdaydı kamulaştırmalarla darboğazdan çıktı buna venezuellayı da eklersek özelleştirmenin peşkeş çekilmesi olduğunu anlarız
 

Zagor270

New member
kamulastırma yapılcagına özellestirme yapılıyo yazık
Neyin kamulaştırılması ? delirdiniz mi siz. Uzun uzadıya yazdım. Dewletin görewleri bunlar değildir. Dewlet sadece gerekli kontrol mekanizmalarını koyar (SPK, BDDK, Enerji üst kurulu, wb) we piyasanın düzgün ilerlemesini sağlar. Yabancılara satılması demek watan satılıyor anlamına gelmez. Tabiki alanlar kar etmek isteyecekler ama bunu watana zarar werecekler diye yorumlarsanız yanlış olur. Bu serbest piyasa ekonomisinin en temel özelliklerinden biridir. Dewlet sadece kendi görewlerini icra etmelidir. Ticaret ve sanayi ise tamamen özel sektörün elinde olmalı. Akp yanlış yapıyor diye özelleştirmeyi kötü diye görmeyin. Sorun hükümetin özelleştirmeyi yanlış yapmasıdır.
 

:..asker..:

New member
Bir yere kadar özelleştirmeye katılıyorum.. Yani eğer bi şirket kar getirmiyorsa veya devlete bağlı bir şirket ne karı ne zararı varsa yada karı cok düşük kalıyorsa bu şirketler özelleştirilmeli..
devlet gereksiz yere zarar ettirilmemeli bakkalcılık oynamamalı..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst