'' Öyle bir işkence yaptık ki Allah'ı gördü ''

« ß@Dß®¥ »

Øяg¥ αηGєℓ
HH Üyesi
Reaction score
0
Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) eski bir mensubu, terör örgütü El Kaide üyelerinin sorgularında işkenceye kadar varan teknikleri uygulamanın gerekli olduğunu savundu.

El Kaide'nin önde gelen liderlerinden Ebu Zübeyde'yi yakalayan ekibin başında bulunan ve sorgusuna katılan emekli CIA ajanı John Kiriakou, Amerikan ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, sorgulanan kişide su ile boğulma hissi yaratan "waterboarding" adlı yöntem gibi tekniklerin gerekli olduğunu savunarak, aslında işkence olduğunu da kabul ettiği bu sorgu tekniğiyle Ebu Zübeyde'nin dilinin 35 saniyede çözüldüğünü söyledi.

"Ebu Zübeyde ertesi gün kendisini sorgulayan ajana, Allah'ın gece kendisine göründüğünü ve kendisine işbirliği yapmasını söylediğini anlattı" diyen Kiriakou, Ebu Zübeyde'nin o günden sonra kendisine sorulan her soruya yanıt verdiğini ve sağlanan bilgiyle çok sayıda saldırının, belki onlarca saldırının engellendiğini kaydetti.

Kiriakou, "11 Eylül 2001 saldırılarından sonra sorgucuların hissiyatı, CIA'nın diğer sorgu teknikleriyle kaybedecek zaman olmadığı şeklindeydi" diyerek, diğer sorgu tekniklerini uygulamak için çok fazla zamana gerek bulunduğunu ve başka bir büyük saldırı olabileceği korkusu taşıdıklarından, bu lükse sahip olmadıklarını söyledi.

Ebu Zübeyde'nin sorgusunun CIA tarafından gizlice kaydedildiğini bilmediğini ve kayıtların neden yok edildiği hakkında da fikri bulunmadığını söyleyen Kiriakou, gelişkin sorgulama teknikleri kullandığını reddederken, suda boğulma hissi veren tekniğin, işkence olduğuna inandığını, ancak belki de sonucunun buna değdiğini ifade etti.

Kiriakou, Amerikan televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Birçok Amerikalı gibi ben de bu sorgu tekniğinin etkili sonucuna karşın işkence olabileceği fikri konusunda içimden muhasebesini, akli mücadelesini yapıyorum" diye konuştu.

Alıntıdır.

kesınlıkle katılıyorum...terorıst dedınmı orda hersey bıter...
onlara ne yapsan müstehak...

zaten teröristler Allah adına terör yapıolar...
onların yaptığı terörle paralel olarak, işkenceyle Allah' ı görmelerini sağlamak çok mantıklı ...

CIA ajanı, işkence yaptık die üzülmesin..sewaptır o ...

Önce, İŞKENCENİN HER TÜRLÜSÜ İNSANLIK DIŞI dır.

Ebu Zübeyde nin terörist olması İşkenceyi meşru kılmaz.

ABD, Bin Ladin'i kendisi desteklemedi mi?

Dünyanın en büyük teröristi A.B.D kendisi değil mi?

İkiz kuleleri vuran da kendileri değil mi?

C.I.A işkenceyi sadece Ebu Zubeyde mi uyguladı?

İşkence aletlerinin imalat ve satışını zaten ABD yapıyor.

CIA nın söylediği her şeye inanılır mı?

Yukarıdaki yazı bana aşağıdaki fıkrayı anımsattı, siz de okuyun..

Fıkrayı kes yapıştır yapıp biraz düzeltmeye çalıştım.

.....

MİT ile zurafa

BİR GÜN TÜM ÜLKELERDEKİ POLİSLER BİRLEŞMİŞLER
TÜRKİYEDEN DE ''MİT'' GİTMİŞ. DERKEN ARALARINDA
BİR YARIŞMA DÜZENLEMİŞLER. ORMANA BİR FİL BIRAKACAZ
EN ÇABUK KİM BULUP GETİRECEK DİYEREK YARIŞMA BAŞLAMIŞ.
İLK FBI ÇIKMIŞ ORTAYA ELLERİNDE BİLGİSAYARLAR RADARLAR
VE BUNA BENZER ALETLERLE FİLİ ORMANDAN 2 DAKİKADA ÇIKARMIŞLAR.
DERKEN SIRA M 16 YA GELMİŞ 5 DAKİKADA ÇIKARMIŞLAR.
MOSSAT 10 DAKİKA SÜRMÜŞ.

SIRA GELMİŞ MİT' E
BİZİMKİLERİN ELLERİNDE ZİNCİR, SOPA, AKÜ, BAKIR TEL
ÇIKMIŞLAR ORMANA DOGRU NEYSE ARADAN 1 SAAT
GEÇMİŞ GELEN GİDEN YOK. 2 SAAT GEÇMİŞ YİNE KİMSE YOK.
ARTIK TAM MİLLET TOPLANMIŞ GİDİYORLAR BİZİMKİLER
UFUKTAN GÖRÜNÜYO NEYSE BUNLARIN YANINDA
ZAVALLI BİR ZURAFA AMA BOYNU BÜKÜK, AYAKLARI
TOPALLIYA TAPALLIYA GELİYOR. ORDAKİLER SORUYOR
''''''YA NERDE KALDINIZ'''''' BİZİMKİLER CEVAP VERİYOR
'''YA ANCAK YAKALADIK.''''''
AMA DİYOLAR YA KARDEŞİM BU ZURAFA FİL DEĞİLKİ.
BİZİMKİLER DİYORKİ İSTERSEN SOR BAKALIM ZURAFAMI FİL Mİ?
SORUYOLAR HAYVANA SEN ZURAFA MISIN FİL MİSİN?
ZURAFA BAŞLIYO ABİ BOKUNUZU YİYEYİM
ARTIK DÖVMEYİN BEN FİLİM VALLA FİLİM...!

herşeyden önce allahı görmek gibi saçma sapan bir deyim kullanmak niye? hanginizin gücü yeter bir insana yüce yaradanı göstermeye.. böyle saçma deyimlerle ne türkçemizi bozun nede gençlerimize kötü örnek olun!!!!

işkenceyi savunanlar ve uygulayanlara yazıklar olsun. her dinde işkence yasaktır günahtır. cezalandırılmalı ama işkence yaypılmamalıdır. işkence insanlık suçudur !!!

Geri