ÖSS'yi ancak ÜSS yaparsınız

Renovatio1

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Partiler ÖSS'yi kaldıracaklarını vaat ediyorlar. YÖK, bu konuda ilk kez konuştu.
YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde katıldığı bir toplantıda, siyasi partilerin ÖSS vaatlerini eleştirdi.

Üniversite kontenjanlarının büyük bir özveri ile ayakta durduğunu, kontenjanlara kaynak ayrılmadığı, öğretim üyesi politikasını değiştirilmediği sürece ÖSS’nin kaldırılamayacağını savunan Prof. Dr. Eşme, şunları söyledi:

ÖSS'Yİ KALDIRAMAYIZ

"ÖSS, 1974’den itibaren Türk üniversitelerinin geliştirerek bulduğu bir yoldur. Peki eğitime yan etkileri, olumsuz yansımaları yok mu?
Fazlasıyla var. Ama daha iyisini bulmadıkça bunu kaldıramayız. Bizim üniversitelerde 200 bin tane lisans kontenjanımız, 200 tane koltuğumuz, sandalyemiz var. Yani tılsımlı bir çözüm yok. ÖSS’yi kaldırırsınız ’ÜSS’ veya başka isim dersiniz ya da noter huzurunda kura çekersiniz. Orta öğretimde verilen notlar baz alınarak üniversitelere geliştirilemez.

İyi bir çözüm bulana kadar ÖSS’yi sürdürmek, ancak bunu geliştirmek zorundayız. İyi çözüm bulan varsa getirsin tartışalım. Ama ’ÖSS’yi kaldırıyoruz’ diyerek çözüm üretmezseniz bu sadece bir politika, halkı kandırmak olur. Bilim adamları olarak halka doğruları söylemek zorundayız."

kaynak
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=90611

öss'nin kalkması çok saçma olur, zaten kaldırılamazda, sayısı milyonu geçen öğrenciyi nasıl üniversitelere yerleştirebilirlerki başka

kardeş avrupaya zorlamaya gerek yok onların ne yaptıklarına bak sende benzerini geliştir yani bu kadar mı zor öss bahane işler şahane yanii..selametle

Defalarca Söyledim, Partiler Vaadlerinde Sınır Tanımıyor. 350 Bin Kontenjana nasıl 1 milyon 640 bin Kişiyi Yerleştirirsin Bunu Bana İzah Et Ondan Sonra Bende Sana İnanayım ÖSS'yi Kaldıracağına, Artık Boş Vaadlere Karnımız Tok...

2-3 milyon çubuk hazırlasın siyasiler
en büyükten küçüğü çekenlere kadar sıralasınlar:D
ÖSS nin yapılıp sonucunun duyurulmasından daha uzun sürer:D

OSSden once, daha onemli, anayasadaki gorev tarifini yitirmis YÖKün kaldırılması gerek..

neden öss kalklmaz. çünkü her yıl yökün kasasına nerdeyse milyarlar giriyor. sonra kaldıramazsınız der tabii.
ama biz kaldıracağız

yaffu oss nın kalkması problem degıl ama oss kalkar yerıne ''asd'' sınavı gelır:D:D
bu ulke oss nın kalkmasını kaldıramaz yenı nesıl gencler oss nın kalkması ıcın herseylerını feda etmeye hazır ama oss kalkınca olacaklardan hıc bırının haberı yok daa kotu olur...

AMA SUNUDA SOLIIM BEN OSS YE GIRDIM HERKES GIRSIN..HA BEN GIRMEMIS OLSAYDIM OSS NIN KALKMASINI ISTERDIM AMA BEN YANDIM HERKES YANSIN:D:D:D:D

saka yaptım:)

Geri