Öss kaLdırıLmaLımı ?

olumlucumle' Alıntı:
Güzel kardesim kimse sana demiyo ki 2 sene yan gel yat sora bir senede üç senenin konularını hallet diye!!!Oturup her senenin hakkını vererek calıstıgın zaman ztn sana sınav zor gelmez ayrıca okuldaki derslerinde zorluk cekmessin.Zaten adamlar sınavda lise müfredatından başka birsey sormuyolar.Bu soylediklerim Swat_TR kullanıcısı için değil sadece herkes için.Oss sadece bir senede halledilecek bir sınav değil öğrecilerin çoğunun hatası ve sınav kaldırılsın diye isyan etmelerinin temelinde de bu yatıyo.2-3 sene yan gel yat sorada ben niye ii bir üniversiteye giremiyorum de.Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.Bnde bu sene sınava girdim.Bu sene 2. girişim hatta.Bnde her sene oturup calışmanın önemini goremedim ama bu yüzden de başarısızlığımı yada calısmayıp tembellik etmemin sebebini ağlayıp sızlayıp baska kişi yada kurumların üzerine yıkmıyorum....İİ forumlar...
Not:Swat_TR yazdıklarım sana karsı cıkmak için değil kesinlikle...

Dediğine göre 3-4 sene hakkını ver çalış zaten kazanırsın diyosun ve şuan böyle bi çalışmayla üni kazanılabilir.Bide herkesin böyle çalıştığını düşün(olmıcak birşey ama:D) ne olcak bu sefer dahada fazla çalış ... hem türkiyede dershaneye gitmeden üni. kazanmak çok zor hemde bazı öğrenciler istesede kazanamıyorlar .. önce adam gibi öğretmenler yetiştirsinler bence

antony_costa' Alıntı:
Tabii kaldırılmalı...

Dünyanın en zeki kadınının bir açıklamasını yaptı..

"bu sınavda ben bile kafayı yerdim"

işte b planıda olmayınca...aslında var...kişiler yeteneklerine göre lisede ayrılmalı..üni sayısı arttırılmalı vs vs...

eğer senin dediğin dünyanın en zeki insanı zaman gazetesinde yazılmış:p birisiyse tamamen uydurma çünkü orda okuduğu kitapların hepsini hatırladığı(ezbere) yazıyordu ve kuran ı her hafta tekrar okuduğu yazıyordu.Böylece bi sempati uyarıp bizi kandırmaya çalışıyorlardı:vur

Biz kaldırılsın demiyoruz ama şuanli şekli değiştirilsin. Bizim tek isteiğimiz o.

ÖSS kaldırlısın her üniversitenin her bölümü kendi sınavını yapsın.Üniversite sayısı arttırılsın. Ha ben bunları yazıyorum ama böyle bişi olabileceğine olasılık veriyomuyum tabiki hayır. ÖSS Türkiye de sabitleşmiş bir sektör haline gelmiş.Aslında bir bakıma da binlerce insan bu sayede ekmek yiyor. Ama benim aklıma ilk gelen tabiki milyonların hayatı ve kaderini kumara dönüştürmesidir.Ben atlattım Allaha şükür, umarım bir gün sistem düzelir herkez eğitim alma hakkını kayıtsız şartsız elde eder.

bence de kaldırılsın fakat türkiye de şuan da bunu kaldıracak altyapı yok ve bence en önemlisi akademik personel sıkıntısı olucaktır....

bence kökten eğitim sistemini değiştirsinler dünyanın hiç bir yerinde böyle bir eğitim ezbercilik yok ülkem dershane cenneti maşallah eğitim fakultesinden mezun olan biraz parası olan ya dershane açıyor yada hocalık yapıyor kalıpları ezberletip doğru sınava lisede ben mühendis olacam deyip te mühendis olan kaç öğrenci var bu isitemle söyleyin resmen kumar oynanıyor

sınav olsun veya olmasın önemli değil önemli olan gerekli alt yapı ve gerekli istihdam alanlarını yaratılması illa ünv mezunu olcam diyede şartlanmak saçma nedense bizde böyle ünv kazanınca herşey bitiyor gibi ünv olmadan güzel imkanlar sağlanabilir insan yeterki kendini geliştirmek istesin

kardeşler öss kalkmazzzz
kalkamaz kaldırılırsa daha çk kişinin canı yanacak

Öss kaldırılmamalı.Herhanqi bi kaldırılma durumu olursa.bu ülkede eqitim die bişii kalmaz bence.Sistemi bir kere oturtmuşlar.Sistemde küçücük deqişimler bile bazı tedirqinliklere yol açıyo.Görüşüm budur...

24 tane tercihimiz var. Burda birazda şans işi var. Ya tutarsa tutmazsa falan. Duyduğuma göre hangi yıl bilmiyorum ama odtü'ye puanı çok düşük biri girmiş . Kimsede puanım yetmez die yazmamış. Puanıda 220 falandı heralde tam hatırlamıyorum. Eğitimde şans işi olamaz bence çok saçma.

Sınıf arkadaşımla aynı bölüme gidiyoruz ve o benden çok daha iyiydi. O bunu haketmedi.

Bakanlar o bakanlık koltuğunda münasip bi yerini büyüteceğine sabahtan akşama kadar düşünsün işi ne? Eğer bi çare bulamıyorsa istifa etsin çeksin gitsin. Ben hemen yarın sistem değişsin demiyorum. yaysınlar 5 yıla hatta 10 yıla , desinler ki 10 yıl sonra sistem bu olacak , böle olcak. Ama ortada hiç bir şey yok. Yapcak bişi yok demekten başka bişey demiyolar.

yahu öss kaldırılsa o kadar örenciyi senin üni ye sokman gerekir..

ikincisi hadi sokun dielim hani o kadar üniversite..

üçüncüsü dielimki ünide açtın... hani işş .. diplomalı işsizlik artacak...

önemli olan öss yi kaldırmak değil.. millei iş imkanı sunabilmek.. üniversite herşey değildir...

Şuan türkiyenin durumuna ve konumuna göre en uygun sınav sistemi bu.. bende 2 senedir giriyorum ama kazanamıyorum ama oalyı oturup düşündüğümde sınavın kalkması gibi bir olay bence söz konusu şuan için olamaz.. eğer kalkarsa torpili olan iyi bir üniversitenin bölümüne gider olmayan kalır... ama şöyle bişi olur mesela bence adam diyelim doktor olmak istiyorsa sadece biyoloji fizik kimya matematik sorularına cevap vermeli ama ben mesela fizik öğretmenliği okumak istiyorsam bunun için sadece fizik vede matematik sorularına cevap versem eğer ben bu bölüü tercih ettiysem fizik ve matematiğin kat sayısını ona gçre hesaplasalar. yani böyle bi sistem gelmeli gelirse...bence tabi ki... insallah anlatabilmiştirim..

kaldirilmamaliama daha da kolaylastırılmali ve hıc bir unuversite okuyan insan işsiz kalmamali

ayrıca sınav kalkarsa türkiyede dersane sektörü kapanır sırf bu yüzden bile kaldırmazlar...bi ton para dönüo çünkü sektörde....

muzo192' Alıntı:
ayrıca sınav kalkarsa türkiyede dersane sektörü kapanır sırf bu yüzden bile kaldırmazlar...bi ton para dönüo çünkü sektörde....

bi sektör için binlerce öğrencinin geleceği çöpe atılamaz. bi dersanede 30 çalışan varsa unutmayalım ki orda okuyan 250-300 öğrenci var. zaten işin içinde dersane sektörünün olması bile yanlış. dersaneye gidebilen var ,gidemeyen var.
trt de konuşUyorum programı var. bi keresinde bu sektörden, öss den vs. bahsedildi. ismini hatırlamadığım bi kadının dediğine göre dersaneye gitmeyenin öss yi kazanma ihtimali dersaneye giden öğrenciye göre düşükmüş. bunun fazla çalışmayla falan alaksı yok . okulda verilen eğitimin bir kısmı sınava göre değilmiş eksik olan yerleri dersaneler öğretiyormuş.

buRda tartı$mak hiç bir şeyi değiştirmez bence :)

sanki recep tayip erdoğan bu forumda takılıyor :D

RTE nin forumu izlemesi önemli değil.Bu forumdan birileri belki buradaki uyarıları dikkate alırlar ve ileride o makamlara geldikleri zaman gereğini yaparlar.
Bence kalkmalı.Hiç sevmediğim bir adam olan Cem Uzan'ın müthiş bir önerisiydi bu.Herkesi üniversiteye alacaksın.Düşük meblağlarla öğrenci yapacaksın.Şimdi diyeceksiniz ki herkes gider.Gitsin tabii.Ama buraları hakeden zeki öğrencilerin bitirebileceği bir eğitim sistemi olmalı ki hakeden bitirsin.2 saatlik sınavla hayatları değişmesin insanların.

öss kesinlikle kalkmalı hatta üniv.lerde yeni sistem konmalı mesala tek sınav adam gircek 1 tane sınava 50 soru yaparsa alacak diplomasını gidecek deilmi abi yaane yoruonuz adamı 4 yıl boyunca..........

3 saatte 1 yılı veriyoruz. sitresden midesi bulanan var, başı ağrıyan, hasta olan,şimdi tuvalete bi çözüm getirildi ama gidince 3 saatin bi kısmı gidiyo, sınava giderken kaza geçiren falan var, var oğlu var . bence asla sınavla üniversiteye alınmamalı.

Geri