Öss kaLdırıLmaLımı ?

frezee

New member
Reaction score
0
Eevet arkadaşlar yorumları burdan alalım

B pLanını buLmak DevLeti iLgiLendirir onun için oy veriyoruz zaten ;) Okumak herkesin hakkı kaLdırıLmaLı..

Not: ba$Lıqı editLedim kaLdırmalımı yazmışsın ;)

öss'yi kaldırıp yerine hangi sistemi getiriceksiniz..
ilköğretim ve lise puanlarıylamı öğrenci alacaksınız bu kadar çarpık bir eğitim sistemi varken üniversitelere...
sorunun öss değilde eğitim sistemimizin temelinde yattığını öss'nin sadece bunun görünen kısmı olduğunu ne zaman anlayacağız acaba..
tüm çözüm yollarında olduğu gibi burdada sadece yüzeysel bir çözüm yoluna gidiyoruz maalesef..

maalesef şu an için üniversitee öğrenci seçmek için kullanılacak en adil yöntem ÖSS ...
1700bin kişi ÖSS'e girio ama üniversitelerdeki kontenjan sayısı sadece 150 bin... yeni açılan üniversitelere de Öğretim görewlisi yok deip karşı çıkan bi YÖK'ümüz oldukça bu sınaw uzun süre öğrencilerin canını yakacak gibi...

bencede kaldırılmalı öss de ii bile olsan adamlar ordan burdan elio ortada çok büyük bi haksızlık war keşke kalksa...

yeni üniversite acacan da nolcak. 1000 yeni üniversite yap 1 milyon üniversite mezunuyla napcaksın? yeni diplomalı işsizler mi yetiştirceksin? yada kaliteyi mi düşürceksin.
sorun üniversite değil istihdam sorunu.
zaten genclerin çoğu akademik eğitim almak için değil iş bulmak için üniversiteye gidiyor.
istihdamı sağlarsan zaten bu kadar insan öss ye girmez

sadece oss le olmaz ... her seyın toptan deısmesı lazım bence ..egıtım sıstemı yanı..su an ıcın her ne kadar oss acımasz gozukse de en adil sistem bu sartlarda...

kaldırılması manasız olur
bu kdr işşizin kol gezdiği bir toplumda
yeni diplomalı işsizler yaratmanın manası yok arkadaşlar
össden önce istihdam sorunu var
iş imkanları yaratılmadıkça öss kaldırılamaz

her bir arkadaşım doğru söylüyor aslınada.. kaldırılsın diyende kaldırılmasın diyende... allah yardım etsin bize....

Eğitim en baştan düzeltilmeli...3,5 saatlik bir bilgi ile üniversitelere alınıyo.ne kadar saçma...

ben 2 sene önce öss ye girdim.320 puan aldım.ama maalesef hiç bir yere yerleştirlemedim.sebep ise benim meslek lisesi çıkışlı olmam.bölümümün sadece Ankara Gazi üniversitende ve Konya Selçuk Üniversitesinde olması.ama onların punı da o zaman 340 idi...ve puan yetersizliğinden yerleştirilemedim...

madem öle o zaman üniversite sayısı arttırılsın.ya da 2 üniversite ile sınırlı kalmasın.bu mudur şimdi eğitim...hem punlar çok yüksek hemde sadece 2 üniversite sınırı var...

Türkiye de ki eğitim bu...

herşeyin en baştan düzeltilmesi lazım.en baştan.o da çok zor gibi görünüyor...

ÖSS'nin kaldırılıp kaldırılması o kadar önemli değil. Ondan daha önemli ve öncelikli sorun üniversitelerin kalitesidir. Birkaç üniversite dışında üniversitelerin çoğunda teknik imkanlar sınırlı ayrıca çoğunda hocalar yetersiz. Öncelikle bu sorunlar çözülmeli.

Oss kaldırılmasın. Fakat sistemi değişsin. O kadar öğrenci giriyor yerleşebilen kişi sayısı %10. Bu sistem değişin. Yeni üniversiteler açılsın ve eksi sisteme dönülsün. Bundan 3 sene önceki sistem. Sadece tek bölüm vardı. Şuan bildiğiniz gibi iki bölüm var ve bir senelik hazırlanma ile 4 yıllık üniversite çok zor. Bunları göz önüne alarak yeni düzenlemeler yapmalarını istiyoruz.

Swat_tr'nin de dediği gißi Öss kaLdırıLmasın ama sistem deği$sin...

Bakalım bu yeni gelecek olan hükümet ne gibi değişlik yapacak ?

Swat_TR' Alıntı:
Şuan bildiğiniz gibi iki bölüm var ve bir senelik hazırlanma ile 4 yıllık üniversite çok zor. Bunları göz önüne alarak yeni düzenlemeler yapmalarını istiyoruz.

Güzel kardesim kimse sana demiyo ki 2 sene yan gel yat sora bir senede üç senenin konularını hallet diye!!!Oturup her senenin hakkını vererek calıstıgın zaman ztn sana sınav zor gelmez ayrıca okuldaki derslerinde zorluk cekmessin.Zaten adamlar sınavda lise müfredatından başka birsey sormuyolar.Bu soylediklerim Swat_TR kullanıcısı için değil sadece herkes için.Oss sadece bir senede halledilecek bir sınav değil öğrecilerin çoğunun hatası ve sınav kaldırılsın diye isyan etmelerinin temelinde de bu yatıyo.2-3 sene yan gel yat sorada ben niye ii bir üniversiteye giremiyorum de.Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.Bnde bu sene sınava girdim.Bu sene 2. girişim hatta.Bnde her sene oturup calışmanın önemini goremedim ama bu yüzden de başarısızlığımı yada calısmayıp tembellik etmemin sebebini ağlayıp sızlayıp baska kişi yada kurumların üzerine yıkmıyorum....İİ forumlar...
Not:Swat_TR yazdıklarım sana karsı cıkmak için değil kesinlikle...

olumlucumle' Alıntı:
Güzel kardesim kimse sana demiyo ki 2 sene yan gel yat sora bir senede üç senenin konularını hallet diye!!!Oturup her senenin hakkını vererek calıstıgın zaman ztn sana sınav zor gelmez ayrıca okuldaki derslerinde zorluk cekmessin.Zaten adamlar sınavda lise müfredatından başka birsey sormuyolar.Bu soylediklerim Swat_TR kullanıcısı için değil sadece herkes için.Oss sadece bir senede halledilecek bir sınav değil öğrecilerin çoğunun hatası ve sınav kaldırılsın diye isyan etmelerinin temelinde de bu yatıyo.2-3 sene yan gel yat sorada ben niye ii bir üniversiteye giremiyorum de.Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.Bnde bu sene sınava girdim.Bu sene 2. girişim hatta.Bnde her sene oturup calışmanın önemini goremedim ama bu yüzden de başarısızlığımı yada calısmayıp tembellik etmemin sebebini ağlayıp sızlayıp baska kişi yada kurumların üzerine yıkmıyorum....İİ forumlar...
Not:Swat_TR yazdıklarım sana karsı cıkmak için değil kesinlikle...

Ben genel olarak konuşuyorum. O yüzden dimi kazanan bırak kazananı yerleşen kişi sayısı o kadar düşük.

Tabii kaldırılmalı...

Dünyanın en zeki kadınının bir açıklamasını yaptı..

"bu sınavda ben bile kafayı yerdim:D"

işte b planıda olmayınca...aslında var...kişiler yeteneklerine göre lisede ayrılmalı..üni sayısı arttırılmalı vs vs...

Geri