ÖSS 2 yıla kadar kalkıyor

Aktuğ

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'dan müjdeli bir haber geldi. Prof. Dr. Özcan üniversite kontenjanlarının artışı sayesinde, iki yıla kadar ÖSS'nin kalkacağını söyledi.

Bu sene kontenjanların 990 bine çıktığını söyleyen Prof. Dr. Özcan: "Örgün eğitim arttı, bunu böyle götürürsek hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Sınavsız üniversite 2 yıl içerisinde hayata geçecek" dedi.

Özcan şöyle konuştu: “AÖF bir sonraki sene serbest bırakılacak. Yani dileyen herkes sınavsız AÖF'ye girebilecek. Biz de hangi üniversitelerimizin ve fakültelerin sınavsız öğrenci alımına müsait ise tespit edeceğiz. Sonra da o fakülteleri öğrencilere sınavsız açacağız. Dileyen gidip istediği fakülteye kaydını yaptıracak. Ben 2 yıla kadar bu iş biter gibi bakıyorum."

Kaynak

İnşallah öyle olur..Bizden sonrakiler rahat etsin bari..
Öss yüzünden evdekilerle papaz olduk kaç kez :mad:

2 seneye kalkıosa bana yaramaz.Benım seneye :D

Kalksn artık şu saçma sistem:D

kalksın tabi güzel bir fikir de ;neye güvenerek kaldıracağız diyorlar çok merak ediyorum.heryıl Sınava giren birbuçuk milyon kişiyi nasıl üniversiteye yerleştireceklerinide düşünmüşlerdir umarım.

bölümün üstüne birde Bilgisayar çakarız :D iyi olur

öss kalksa bile mutlaka yerine başka bir şey gelir
iş imkanları yeterli olmayınca üniversite okumak cazip gelmiyor artık çoğu kişiye
2 yakın arkadaşım var
biri ilkokuldan sonra devam etmedi
bi tekstil atölyesinde ayakçı olarak işe girdi
şuan usta başı ve her yerde iş bulabilir
hiç iş bulamasa evinde dikiş dikerek geçimini sağlayabilir
diğeri teknik lise elektrik okudu
ve marmara üniv. elektrik öğretmenliği bitirdi
kpss'de elektirik öğretmenliğine 5 kişi alındı onun sınava girdiği yıl
ilk 5 giren olamadı ne yazıkki
bi fabrikaya giremiyor
mühendis olmadığı için
işçi olamıyor lisans mezunu olduğu için
ve şuan hala işsiz...
2 üniv.bitirip baba parasıyla ve krediyle dükkan açıp esnaflık yapan birinide biliyorum:saskin:melek
ümit kırıcı bir örnek oldu biliyorum
ama daha neler var
adalatsizlik eğitimi bu hale sokuyor bence
önlisansa meslek liselerinin sınavsız girişide adil değil
gerçi adalet bile muhallaktaya şuan neyse...
paylaşım için teşekkürler...

kalkması iyi oldu .. en güzeLide AÖF ' ye sınavsız giriş olayı ..

Evet bazı bölümler için kalkabilir örneğin AÖF ve 2 yıllıklarda kalkar.Ama Tıp,Eczacılık Fakülteleri gibi veya bilgisayar,elektronik vb bölümler için asla kalkmaz .Parası olana zaten sınav şimdide yok .
O zamanda çok istenen Fakülteler kendi sınavını yapar.
*Son olarak türkiyede gelecek için tahmin yapmak çok zor.2,yılda her şey farklı olabilir.

2 yıllık okuyan azimli ve dgs ile gelen, birlikte Elektrik Elektronik Mühendisliği okuduğum arkadaşlarım var.
Mühim olan azmetmek bence...

Hadi İnşallah...

Bir öğretmen adayı olarak kalkmasını istemiyorum.
Şimdi bazılarınız kızacak bana; ama bu sınavın kalkması üniversitelerdeki eğitimin kalitesini düşürür diye düşünüyorum.
ÖSS de KPSS de kalkmasın!

bencede iyi bi yöntem olur geleceğimizi 3 saatte belirlememiş oluruz hiç değilse

herkes kalksın diyor.ama bence kalkmasın..3-4 sınavlı sisteme geçilirse 1 sene yaşıyacağın sitresi her seneye yayılacak

herkes kalksın diyor.ama bence kalkmasın..3-4 sınavlı sisteme geçilirse 1 sene yaşıyacağın sitresi her seneye yayılacak

oks ler için yeni sistem öyle zaten bakalım üni teyede gelecekmi bencede bu dediğin mantıklı gelio banada

öss nin kalkması için yerine mantıklı bir sistemin konulması gerekir.Sınavsız alma da mantıksıxz 1.5 mılyon kısı gırıo ben gıbı bı unıversıteyı 100 bın kısı ıstedı dıyelım ne olcak kımı alcaklar o yuzden kalkmaz mantıklı bısı gelmedıkce

hiççç inanmadım :vur

Geri