Ölmüşlerimiz ve PEYGAMBERİMİZ için her gün bir sure

cz5

New member
Reaction score
0

Biliyorumki burdaki her kardeşimin ve benimde ahirete göçmüş yakınlarımız

ve bir fatiha ya bile muhtaç kimsesizler var onlar için her gün bir sure okuyalım

okuduğumuz süre veya duayı buraya türkçe meali ile yazalım ilk duayı ben yapayım

FATİHA

Bismillāhirrahmānirrahīm

2. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin.

3. Errahmânir'rahim.

4. Mâliki yevmiddin.

5. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în

6. İhdinessırâtel müstakîm

7. Sırâtallezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn amin.

ANLAMI

Bağışlayan ve esirgeyen ALLAH (C.C)'ın adıyla

2.Şükür, yalnız âlemlerin Rabbi,olan ALLAH (C.C)'a dır.

3.O Bağışlayan ve esirgeyendir,

4.Din gününün sahibidir.

5.Ancak Sana kulluk ederiz ve ancak Senden yardım dileriz.

6.Bizi müstakim/doğru/doğruluğu isteyenin yol(un)a hidayet eyle.

7.Kendilerine nimet verdiğin/in'am ettiğin kimselerin yoluna (ilet); hiddete uğramışların ve sapmışların yoluna değil.

AMİN

NOT:ricam var sizlerden teşekkür etmeyin

her dua için ben size edecem

ALLAH DUALARIMIZI KABUL EDENLERDEN EYLESİN

Gönlüne fikrine sağlık kardeş.. Allah razı olsun, niyet sağlam amel sağlam... yarının duasıda benden olsun inş. arkası gelirse iyi olur.. anlamsız bir çok şeye bile her gece 3-5 kez laf olsun diye giriyoruz gecede bir kez bu konuya girilse hiç fena olmaz.

Allah razı olsun kardeşim.
LOOPUSED'inde dediği gibi inşallah devam eder.

AYET'EL KÜRSİ

Bismillahirrahmenirrahim

ALLAH (C.C)ü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm.

Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm.

Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd.

Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi.

ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd.

Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

ANLAMI

ALLAH (C.C)... O'ndan başka İlah yoktur. Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklamave uyku tutmaz.

Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur.

İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir?

O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir.

(Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar.

O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır.

Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

FATİHA

Bismillāhirrahmānirrahīm

2. Elhamdü lillâhi rabbil'alemin.

3. Errahmânir'rahim.

4. Mâliki yevmiddin.

5. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în

6. İhdinessırâtel müstakîm

7. Sırâtallezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn amin.

LÜTFEN ÜSTTE TUT KONUYU GEREKİRSE ÖZEL MESAJDAN HATIRLAT KARDEŞ ALIŞKANLIK YAPSIN

allah razı olsun kardeşim.. ameller niyetlere göredir..inşallah bu güzel amelinin karşılığını alırsın sende..

ASR SURESİ VE ANLAMI

Bismillâhirrahmânirrahîm .

Vel asr
İnnel insâne lefî husr
İllellezîne âmenû
Veamilus sâlihâti
Vetevâsav bilhakkı vetevâ sav bissabr .

ANLAMI...

Esirgeyen ve bagıslayan Allah'ın adıyla.

Asra yemin ederimki insan gerçekten ziyan içindedir.Bundan ancak iman edip iyi ameller işleyenler,birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır .

AYET'EL KÜRSİ

Bismillahirrahmenirrahim

ALLAH (C.C)ü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm.

Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm.

Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd.

Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi.

ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd.

Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Fil Sûresi

1)Elem tera keyfe fe'ale rabbüke biashâbilfîl.

2)Elem yec'al keydehüm fî tadlîl.

3)Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl.

4)Termîhim bihicâratin min siccîl.

5)Fece'alehüm ke'asfin me'kûl.

Anlamı

1)(Ey Muhammed! Kâbe'yi yıkmaya gelen)

2)Fil sahiblerine Rabbinin ne ettiğini görmedin mi?

3)Onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı?

4)Onların üzerine, sert taşlar atan sürülerle kuşlar gönderdi.

5)Sonunda onları, yenilmiş ekin gibi yaptı.

AMİN

ARKADAŞLAR;
Harflerin aslıyle okunması taraftarıyım ve böyle olduğunuda iyi biliyorum. buna bağlı olarak ,Türkçe harflerin Kuranın yerini tutmadığını, mahreç ve sıfatlarını vermediğini bildirerek, öğrenmek arzusunda olanların asliyle öğrenmesi gerektiğini söylüyorum. Bundan dolayı direk mealini ve kısa da olsa tefsirini sunuyorum sizlere..

Fakat, arapçasıyla bir dua tavsiye ediyorum en altta; okumaya devam edenlere ne mutlu;

İHLAS SURESİ;

1. De ki: "O, Allah'tır, bir tektir."

2. "Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.)"

3. Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir)."

4. "Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir."

SURENİN TEFSİRİ;

İşte bu dört âyet, bu dört çeşit şirki, bu çeşit bozuk îtikatları da reddediyor. Bu sûrede Allâh'a isnad edilen "birlik" mutlaktır. Vahdetin en son kemâlini bulmuş olan birliktir. Ondan ekmel "vahdet" tasavvuruna imkân yoktur. Binaenaleyh birinci ve ikinci âyetler Allâh'ın mutlak birliğine mugayir olan ve başkasına ihtiyacı andıran herşeyi reddettiği gibi, Hıristiyanlıktaki bir üç, üç bir; akîdesini de çürütmektedir. Çünkü bu sûrede târif edilen vahdet, gerek ilâhların birden fazla olması akîdesini, gerek baba, oğul, Rûhü'l-Kuds gibi teslis itikadını tamamiyle söküp atmaktadır. Üçüncü ve dördüncü âyetler de "Meleklere Allâh'ın kızlarıdır" diyenleri ve insanı ilâhlaştırıp, Allâh'a denk yapanları reddetmektedir.

Hülâsa: Dört kısa âyetten ibaret olan bu sûre bize talim ediyor ki: Allâh birdir, Allâh'ın ne zatında ne sıfatlarında, ne de işlerinde, ortağı, dengi, benzeri ve hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Başkası ise hep O'na muhtaçtır. O'ndandır ve O'nunla durmaktadır. Bunun aksine olan, buna aykırı düşen her îtikat, her fikir çürüktür, yanlıştır. İşte müslüman îtikadı budur. Dört kısa âyetten ibaret olan İhlâs Sûresi hem İslâm îtikadının temelini, hem de ona aykırı olan çürük ve bozuk îtikatları eşsiz bir surette beyan etmiştir.

KAYNAK;

DUA ;

(Sabah-aksam on defa, "Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ-serîkeleh lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve alâ külli seyin kadîr" okuyan kimse, kötülüklerden korunur.) [Nesâî]

Kâfirûn

kafirun.gif

ANLAMI

(Ey Muhammed!) De ki: Ey inkârcılar! Ben sizin taptıklarınıza tapmam.

Benim taptığıma da sizler tapmazsınız.

Ben de sizin taptığınıza tapacak değilim.

Benim taptığıma da sizler tapmıyorsunuz.

Sizin dininiz size, benim dinim banadır.

Kurayş Sûresi

kureys.gif

Anlamı

Kureyş kabilesinin yaz ve kış yolculuklarında uzlaşması ve anlaşması sağlanmıştır.
Öyleyse kendilerini açken doyuran ve korku içindeyken
güven veren bu Kâbe'nin Rabbine kulluk etsinler.

böyle bir konu açtığın için tşkrlr cz5....bu geceki fatiha benden olsun....Allah dualarımızı kabul etsin...

FATİHA

fatiha.jpg

Anlamı

O'ndan başka ilah olmayan Allah, hay ve kayyumdur (ezel ve ebedidir). O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerlerde olan şeyler Onundur. İzni olmaksızın O'nun yanında şefaat eden yoktur. Halkın önünde ve arkasında olanı (istikbal ve maziyi) bilir. İnsanlar O'nun ilminden, O'nun isteğinden başkasını ihata edemezler. Kürsisi semaları ve yeri içine alır. Onların hıfzı O'nu (Cenab-ı Ecelli Ala'yı) yormaz. O, pek yüksek ve büyüktür.

Geri