Öksürerek milyonlarca ölüme neden olan hayvan...

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Reaction score
0
Dağ sıçanları büyüklükleri yetişkin bir kedi kadar olan Kuzey Yarımküre'nin
dağlık bölgelerinde yaşayan ot yiyerek beslenen kemirgen hayvanlardır.

Dağ sıçanlarının en önemli ikinci özelliği insanlar gibi şehirlerde yaşamaları ama yeraltı şehirlerinde... 1901'de bulunanan bir yeraltı şehrinde 400 milyon dağ sıçanının yaşadığı görülmüştür.

Bu yeraltı şehrinin genişliği 160 km uzunluğu ise tam 390 km'dir.

Dağ sıçanlarının en önemli özelliği ise en tehlikeli 2. hayvan olmalarıdır dağ sıçanları halk arasında hıyarcıklı veba olarak bilinen hastalığa karşı çok hassastırlar ve öksürerek bu hastalığı insanlara yayarlar.

Dağ sıçanları var oluşlarından buyana öldürdükleri insan sayısının 1 milyara ulaştığı biliniyor.

imperiaflex_0_9_1.jpg

vay be bu hayvanlar bu kadar tehlikelimiymiş hıyarcıklı veba bunu da ilk defa duydum

eline sağlık

nası ya hayatımda gormedıım bı hayvan dunyada yasayan ınsan sayısının 5 te 1 ı nın olumune neden olmus öle mi : ))

Ben iç anadolu bölgesinde, Kayseride yaşıyorum. Dağsıçanı bizim köyümüzde, kırsalda çok sayıda bulunur.

Kartal, Şahin ve Tilki gibi hayvanların en gözde besin kaynağıdır. Yuvasından çıkarıp yakaladığımız, birebir temas ettiğimiz çok olmuştur.

4 nesilden beridir bu hayvandan insana bulaşan ölümcül bir hastalıktan söz edilmemiştir. Böyle bir vaka, böyle bir bilgi yok.

Dünyanın başka bölgelerinde bu türden vakaların olup olmadığını bilmiyorum. İnsanlık tarihinde vebadan söz edildiğini ve baş aktörün fareler olduğunu duymuşuzdur. Fakat o fare bu faremidir ve kötü kötü öksürüyormu orasını bilemem.

Bu kemirgenler farelerin akrabası ve biraz daha irisi.Acayip hızlı çoğalıyorlar tavşan gibi.Ben bu hayvanların veba taşıyabildiğini biliyordum ama öksürerek bulaştırdığını ilk defa duydum.Benim bildiğim ısırıp salyanın kana karışmasıyla veba oluyordu insanlar.
Ama çok tehlikelidir.Köylerde bu hayvanların ısırdığı tavuklar telef edilir.Hastalık korkusundan.
Ben memleketim Antalya'da bu hayvana rastladım.Ama sanıyorum ki İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da en fazla nüfuz olarak.

Paylaştığın haberin gerçeğe dayalı kaynağını da en azından link olarak verseydin keşke. şimdi bu hayvanlara karşı linç harekatı başlatılır allah korusun.

Eeeee ilahi takdir işte. Bunlarında kendine göre olan görevlerinden birisi bu demekki. çözülemeyen ilahi doğa kanunlarından biri.

akdeniz bölgesinde halk arasında cardın dedikleri bir fare türü var. kedi kadar oluyorlarmış ama bu o mu bilmiyorum. öksürerek hastalığı yaydıklarını da ilk defa duydum.

Geri