Öcalan’dan “anarko” açılımlar

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
Öcalan, AKP’nin Kürt açılımı karşısındaki tavrından devlet teorisine ve futbol oyun planlarına uzanan açıklamalar yaptı.

Abdullah Öcalan, AKP’nin “açılım” hamlesinin “hikâye” olduğunun görüldüğünü, asıl amacının PKK’yi tasfiye etmek olan bu samimiyetsiz girişim karşısında, bundan sonra hiçbir gurubun Türkiye’ye gelmeyeceğini açıklarken, çeşitli siyasal ve teorik konulara da değindi.

Hükümetin, kendisini kullanarak PKK’yi tasfiye etme oyununun tutmayacağını söyleyen Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeden Fırat Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, “barış elçileri”ni karşılama kutlamalarına AKP’lilerin de gittiğini görerek oy kaybından korkan hükümetin geri adım atması, sürecin baştan beri bir oyun olduğunu göstermişti. Hükümet dışında, CHP ve MHP’nin de barış istemediğini ileri sürerken, birini “ulusalcı faşist”, diğerini “milliyetçi faşist” olarak tanımlayan Öcalan, sadece daha olumlu baktığını ifade ettiği Bülent Arınç’a Uhud, Bedir ve Hendek savaşlarını hatırlatarak, Güneydoğu’da da bir savaş sürdüğünün kabullenilmesini istedi. “Terör diyorlar, terör de olsa yine ortada bir savaş vardır. Savaş varsa ortada iki taraf olur. Ve barış da taraflar arasında olur.”

“Devlet özgürlük getirmez”
Öcalan, İsmail Beşikçi ve Baskın Oran’ın konuya iyi niyetle bakmakla birlikte, olaya “devletçi” yaklaştıklarını da ifade ettiği ve kendisinin ne istediğini anlamadıklarını söylediği bölümde, genel devlet teorisini açımladı. “Devlet istemelisiniz mesajını veriyor. Ama benim ne demek istediğimi tam anlamıyor. Benim de sosyolojik yönüm güçlüdür. Beşikçi de sosyologdur ama devleti iyi tahlil edemiyor. Bu son savunmalarımda devlet konusundaki düşüncelerimi anlattım. Devlet halklara özgürlük getirmez.”

Öcalan’a göre, Marks, Lenin ve Mao da devleti tam anlayamamış, tahlil edememişlerdi. Yaşanan süreç de göstermişti ki, sosyalist devlet de olamazdı ve bu konuda Bakunin ve Kropotkin haklı çıkmışlardı. Bütünüyle devlet aygıtının kötü olduğunun kanıtı noktasında Sovyetler Birliği ve Çin’in de kapitalizmin “objektif destekçisi” olduklarını ifade eden Öcalan, “baskının, sömürünün, zorbalığın kaynağı devlettir” dedikten sonra, “devlet tümüyle de kötüdür demiyorum. İyi yanları da var; demokratik devlet, hukuk devleti olursa” eklemesiyle, “anarko” yöneliminin sınırını çizdi.

“Almanya’da faşizm, Marks’a tepkiyle gelişti”
Öcalan’a göre, Marks, İngiltere tarafından besleniyordu ve Almanya’ya karşı kullanılıyordu. Ve bu yüzden Alman sosyalistleri Marks’ı hiç sevmezlerdi. Yine bundan dolayı Almanya’da komünizme tepki olarak milliyetçilik gelişmiş “kapitalist modernite” olan Hitler faşizmi gelişmişti.

ABD’nin gerek AKP gerek “para ve kadın”la satın aldığı bazı işbirlikçiler eliyle PKK’yi tasfiye etmeye, “Güney’deki küçük Kürt devletçiği”yle sorunu çözmeye çalıştığını söyleyen Öcalan, Bundan sonra ne olur bilemem. Beni öldürebilirler de ilaçla mı başka bir şekilde mi bilemiyorum, ABD’ye, beni buraya getiren güçlere kalmış bir şey. Bana geri adım attırmak için hücre cezaları ve fiziki müdahaleye varan yaklaşımlar oldu. Ama ben burada geri adım atmadım, atmam da. Ben ölsem de yaşasam da Kürt halkı onurlu bir barış dışında bir şeyi kabul etmez, etmemeliler, kendi iradelerini korurlar” dedi.

Futbolun kuralları: Ya kaleyi savun ya gol at
AKP’nin açılıma yaklaşımını, bir futbol oyunu çağrışımıyla ele alan Öcalan, hükümetin hem kaleyi korumak, hem orta sahada oynamak, hem gol atmak istediğini, bunun da üç kuralı da ihlal anlamına geldiğini söyledi. Futbolda kuralların baştan belli olduğunu ve oyunun böyle oynanmayacağını söyleyen Öcalan, futbolu iyi bilen Erdoğan’ın, Diyarbakırlıların da bu oyundan anladığını unutmamasını istedi ve “bu golü yemeyiz” dedi.

Öcalan, açıklamasında somut talep olarak Korsika modelinin uygulanmasını istedi. Silah bırakma konusunda PKK’yi ikna edebileceğinin görüldüğünü, ama artık karışmayacağını belirtti.

Öcalan?dan ?anarko? açılımlar | soL Haber Portalı

*anarko: anarşist-komünistin kısaltılmışı.​

öyle anlaşılıyorki öcalan yakında kendini buda yada dalay lama ilan edicek. aşmış kendini.

Geri