Çocukları PKK’lılaştırmak!

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0

Türkiye’de din, ahlâk, ticaret dahil siyasileştirilmemiş hiçbir değer kalmamıştır. Buna sevgi, aşk, duygu ve masumiyet de dahildir. Siyasileştirilmemiş bir çocuk masumiyeti kalmıştı. Onu da PKK’nın kentlerdeki milisleriyle, şanlı medyanın reyting heveslileri başarmıştır. “Siyaset Meydanı” adlı malum programa çıkarılan çocuklar gelinen aşamanın vahametini ortaya koyar niteliktedir.Militanlaştırılma süreci DTP/PKK mitinglerinde çocuklar kitlenin önüne sürülerek gerçekleştirilmiştir. Daha sonra atılan taşlar, yapılan gözaltılar ve tutuklamalarla bu süreç tamamlanmaktadır. Gözaltına alınan ya da tutuklanan çocuklara içeride eğitim adı altında ekilen kin ve nefret tohumları çocukları gözü kanlı PKK militanı haline getirmektedir.

Çocuk istismarı!
Üzerinde durulması gereken husus sözüm ona “Açılım” tartışması adı altında çocuklara ekranlarda PKK propagandası yaptırılmış olmasıdır. Burada altı çizilmesi gereken husus televizyona çıkarılan çocukların özellikleridir. Televizyona çıkarılanlar yalnız polise taş atma pratiği yapmış olanlar değil aynı zamanda PKK’nın eğitimini de almış olanlar arasından seçildiği anlaşılmaktadır. Böylece bölücü propaganda en masum, en saf ve en hassas değerlerin arkasına saklanarak yapılmaktadır.
Çocuğun birisi şöyle konuşuyor: “PKK kimdir? Benim amcamdır benim dayımdır. Eğri oturup doğru konuşalım. Böyle bir şey var. PKK Kürtlerin hakkını savunuyor”…/…PKK üç aydır ateşkes kararı vermiş. Türk devleti durmadan saldırılarına devam ediyor”…/… “PKK’nın kendisini savunmaması mümkün mü? Gel beni öldür mü diyecek”. “Siz diyorsunuz ki bizim de bir önderimiz var. Onun resimlerini, flamalarını taşıyorsunuz. Kürtlerin de kendine önder kabul ettiği kişi Sayın Abdullah Öcalan’dır”. Bu sözler sıradan bir çocuğun edeceği türden sözler değildir. Bu sözleri ancak öğretilmiş, seçilmiş, yönlendirilmiş ve giydirilmişler edebilir. Demek ki çocukların arasından sahibinin seslerini dillendirebilenler oraya getirilmiştir. Diğer yandan bu çocukların Milli Eğitim Bakanlığının okullarında okumaları da ayrı bir garipliktir.

Bölücülüğün çocuk boyutu!
İşte bu çocuklar kolayca şu sözleri edebiliyor: “Sizin önderiniz/bizim önderimiz”, “Asker/PKK”, “Türk Devleti ve buna karşı koyanlar”, “Siz/biz”, “Kürt/Türk”. Bu durum, fiilen olmasa da psikolojik ve zihinsel anlamda bölünme anlamına gelmektedir. En tehlikeli bölünme biçimi de budur. Yüreklerdeki, gönüllerdeki ve değerlerdeki kopma en tehlikeli bölünmeyi tetikler. Bu bölünmeyi yok edecek köklü önlemler alınmalıdır. Bölünmeyi yok edecek yerde derinleştirmek anlamına gelen söylemlerden süratle kaçınmak gerekir.
“Demokratik/Kürt Açılımı” adı altında ortaya atılan görüşler birleştirmeye değil ayrıştırmaya hizmet edecek türden şeylerdir. Bu açılım/saçılım sözleri bir yerde somutlaşmadığı sürece yalnız çocukları değil toplumsal dinamikleri de olumsuz yönde etkileyecektir. “Demokratik Açılım” adı altında gerçekçi olmayan, toplumsal yapıyı bütünleştirmeye hizmet etmeyen öneriler ciddiye alınmamalıdır.
Bu gidişin sonuncunda bir bölgenin yarasını tedavi ederken öteki bölgenin yarasını azdırmak durumuyla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir organı iyileştirmeye çalışırken sapa sağlam bir adamı öldürebilirsiniz. Oynadığınız oyun tehlikelidir. Hem de bedelini ödeyemeyeceğiniz kadar.

Özcan Yeniçeri

Oynadığınız oyun tehlikelidir. Hem de bedelini ödeyemeyeceğiniz kadar.

sözkonusu vatansa gerisi teferruattır
eline silah alıp dağa çıkan
mehmetçiğe kurşun sıkan
ve onu destekleyenler
sonuçlarına katlanmak zorundadırlar
bu topraklarda gözü olanın gözü tarih boyunca toprağa yakın olmuştur
bundan sonrada böyle olacaktır
çocukları beşikteki bebeleri öldüren
çocukları gençleri kendi emellerine kullanan hangi siyasi fikir oluşum hareket başarıya ulaşmıştır bugüne kadar
zor oyunu bozar
bugün kolay gelebilir
ama yarın...

Osmanlı İmparatorluğu 620 yıl boyunca hüküm sürmüş bir imparatorluktur ve bütün saltanat süresince Şer-i kanunlar uygulanmıştır. Hırsızlığın cezası el kesmedir. Ama 620 asırda sadece 5 kişinin eli kesilmiştir. Çünkü Osmanlıda rehabilitasyon denilen kurum çok iyi işletilmiştir. Hırsızlaık yapan kişi uzmanlarca sorguya çekilmekte ve bu işi gerçekten ihtiyaç için yapanların ihtiyaçları giderilmekte ve birdaha bu fiili işlemeleri durumunda ellerinin kesileceği söylenip serbest bırakılmaktaydı. Bu şekilde onbinlerce insan içinden sadece beş tanesi rehabilitasyon'a rağmen bu fiili gerçekleştirdi ve kolundan oldu. Bugün en vahşi hayvanlar bile rehabilitasyon sürecinden sonra ehlileşmekte ve artık farklı davranışlar sergilemektedir. Eğer bu işi bundan önceki hükümetler gibi çözmeye çalışırsak .. Daha nice tazecik çocuklar ilk attıkları taşın ardından polisten yedikleri dayak sonrası potansiyel bir pkk militanı haline geleceklerdir. Hükümet bu sorunu diyalogla çözelim dediğinde bazı kesimler ülke bölünüyor diye naralar atıyorlar. Oysa Şu rehabilitasyon mekanizmasını başarılı bir şekilde çalıştırırsak belkide bu terör belası tamamen tarihe gömülecek.

hayalet031 Söylediklerin güzel bir sindirme şekli olabilir.
Ama şunları da göz ardı etmemek lazım. Yakın zamanda hatırlarsın Arap ülkelerin bir tanesinde berber vardı ölüm cezasına çarptırıldı. 3 kişi şahitlik etmiş ve istemedikleri bu berberi ölüm cezasına çarptırmışlardı.

Yani demek istediğim kesilen parmağın ve elin, iftiraya kurban gitme ihtimali var ve telafisi imkansız.

Bu çocukların kafasına polis vursada vurmasa da ne olacakları belli. Çünkü devlet o çocuklara ulaşamıyor. Ulaşamaz. pkk "çıkar" peşinde koşar, açılım falan onları ilgilendirmez. Onlar eroinden, silahtan gelen paraya bakarlar. O yüzden de herkesi harcarlar..

Doğuya yapılacak gerçek açılımlar zamanında yapılmaya çalışıldı. Bir çoğu başarısız oldu. Biliyorsunuzdur..

hayalet031 Söylediklerin güzel bir sindirme şekli olabilir.
Ama şunları da göz ardı etmemek lazım. Yakın zamanda hatırlarsın Arap ülkelerin bir tanesinde berber vardı ölüm cezasına çarptırıldı. 3 kişi şahitlik etmiş ve istemedikleri bu berberi ölüm cezasına çarptırmışlardı.

Yani demek istediğim kesilen parmağın ve elin, iftiraya kurban gitme ihtimali var ve telafisi imkansız.

Bu çocukların kafasına polis vursada vurmasa da ne olacakları belli. Çünkü devlet o çocuklara ulaşamıyor. Ulaşamaz. pkk "çıkar" peşinde koşar, açılım falan onları ilgilendirmez. Onlar eroinden, silahtan gelen paraya bakarlar. O yüzden de herkesi harcarlar..

Doğuya yapılacak gerçek açılımlar zamanında yapılmaya çalışıldı. Bir çoğu başarısız oldu. Biliyorsunuzdur..

Hayır Albayrak kardeşim çok yanılıyorsun. Her çocuk masumdur. Büyüklerinin yönlendirmesi ile hayatına yön verir. Orada büyükleri polisin önüne atıyor ama eğer ki polis onları sevip oyuncak verirse birdahaki sefer polisin önüne çıkmak istemez. Ama polis te fırsat bu fırsat deyip çocuğu marizlerse o çocuktaki iz ömür boyu silinmez. Bak beş yaşlarındayken beni bir köpek ısırmıştı. o gün bu gündür köpeklerden hep uzak dururum. Bilinçaltım müsaade etmiyor. 10 yaşındaki çocuğu eroinle esrarla yargılamak çok vijdansızlık olur yapma...

Hayır Albayrak kardeşim çok yanılıyorsun. Her çocuk masumdur. Büyüklerinin yönlendirmesi ile hayatına yön verir. Orada büyükleri polisin önüne atıyor ama eğer ki polis onları sevip oyuncak verirse birdahaki sefer polisin önüne çıkmak istemez. Ama polis te fırsat bu fırsat deyip çocuğu marizlerse o çocuktaki iz ömür boyu silinmez. Bak beş yaşlarındayken beni bir köpek ısırmıştı. o gün bu gündür köpeklerden hep uzak dururum. Bilinçaltım müsaade etmiyor. 10 yaşındaki çocuğu eroinle esrarla yargılamak çok vijdansızlık olur yapma...

Hayır demek istediğim şu ki.. O çocuklar polisi bir daha görmeyecekler.
Biliyorsunuz doğu da pkk eve gelir, çocuklardan birini alır ve gider..
Ya tabi ki dediğin gibi zaten poliste göz altına alındı. Bence polislerin anlık sinirleri onlar..

Lakin pkk bu konuda daha çok çalışıyor ve nasıl yapıyorsa bir şekilde yapıyor.
Doğu da Gaffar Okkan, Recep Yazıcıoğlu gibi kişiler neden öldürüldü. Çiçek dağıttıkları için..

Evet asıl konu çocuklara ulaşabilmeliyiz ama nasıl ?

Hayır demek istediğim şu ki.. O çocuklar polisi bir daha görmeyecekler.
Biliyorsunuz doğu da pkk eve gelir, çocuklardan birini alır ve gider..
Ya tabi ki dediğin gibi zaten poliste göz altına alındı. Bence polislerin anlık sinirleri onlar..

Lakin pkk bu konuda daha çok çalışıyor ve nasıl yapıyorsa bir şekilde yapıyor.
Doğu da Gaffar Okkan, Recep Yazıcıoğlu gibi kişiler neden öldürüldü. Çiçek dağıttıkları için..

Evet asıl konu çocuklara ulaşabilmeliyiz ama nasıl ?

O zaman Demokratik açılımı bekleyelim. Bak içinden bu konuştuklarımız çıkacak. O çocuklara ulaşacağız. Belkide dağa çıkmış ama henüz eline silah bile almamış yüzlerce çocuğumuz var. Onlara ulaşabilmemiz lazım.

O zaman Demokratik açılımı bekleyelim. Bak içinden bu konuştuklarımız çıkacak. O çocuklara ulaşacağız. Belkide dağa çıkmış ama henüz eline silah bile almamış yüzlerce çocuğumuz var. Onlara ulaşabilmemiz lazım.

Tüm istediğimiz budur..
Ama herkesin bildiği üzere, pkk nın yapmış olduğu açıklamalara göre bu iş olmaz.
dtp ve pkk öcalan yol haritası diyor başka birşey demiyor.. Bir Hükümet bunların bu kadar konuşmalarına izin vermemeli. Ve şunu da belirtmekte yarar var onlar(pkk) hala öldürüyor :angry

Tüm istediğimiz budur..
Ama herkesin bildiği üzere, pkk nın yapmış olduğu açıklamalara göre bu iş olmaz.
dtp ve pkk öcalan yol haritası diyor başka birşey demiyor.. Bir Hükümet bunların bu kadar konuşmalarına izin vermemeli. Ve şunu da belirtmekte yarar var onlar(pkk) hala öldürüyor :angry

Albayrak kardeşim lütfen anlamaya çalış. Hükümetin muhatabı asla ve asla pkk değil. Belki DTP ye oy veren insanlar için Ahmet Türk muhatap alındı ama bu demek değil ki imralıdakide muhatap alınacak . Asla. Ve şunuda unutma pkk bu süreci baltalamak için elinden gelini yapacak belki bu süreçte eskiye oranla daha fazla eylem olacak ama bu bizi yıldırmamalı. O çocukları pkk getirip teslim almayacak. Biz alacağız. Bir yolunu bulup alacağız.

İşiniz gücünüz birbirinizi poh pohlamak :D

Ne oldu medenice tartışmanın adı pohpohlamak mı oldu.?

İşiniz gücünüz birbirinizi poh pohlamak :D

Beğenmiyorsan çeker gidersin..

Albayrak kardeşim lütfen anlamaya çalış. Hükümetin muhatabı asla ve asla pkk değil. Belki DTP ye oy veren insanlar için Ahmet Türk muhatap alındı ama bu demek değil ki imralıdakide muhatap alınacak . Asla. Ve şunuda unutma pkk bu süreci baltalamak için elinden gelini yapacak belki bu süreçte eskiye oranla daha fazla eylem olacak ama bu bizi yıldırmamalı. O çocukları pkk getirip teslim almayacak. Biz alacağız. Bir yolunu bulup alacağız.

Ben seni anlıyorum. Sen de beni anla lütfen.
öcalan ve devamındaki sossuzların bu kadar konuşturulması kanıma dokunuyor. Ve tüm hümanistliğim yok olabiliyor.
Şunu da söylemek istiyorum. Eğer gerçekten ulaşmak istiyorsak çocuklara Açılımsız, daha önce denenmiş ders alınacak formülleri var. Bir ara bunu da konuşuruz ;)

her çocuk doğduğunda masumdur..
onları yönlendirenler doğrultusunda gelişirler...
ya bir medeni insan evladı ,,,yada hayvan cani bir baş belası...
doğuda ki insanlarımız da cahilleriklerini bedelini hem kendileri hemde biz ödüyoruz...
bence hükümet bu konuda gerekli açılımları yapmak konusunda kararlı...
haa birde açılımların içerikleri konusunda açıklama yapılmıyor deniyor...
yav adam gelin sizinde katkınız olsun diyor,,muhalefet olucak sadece muhalefetten ibaret olan malum parti yanaşmıyor dahi...

içeriği tam belli olmayan bir şeyi nasıl insanlara daha açıklanırki...
şu an tartışma aşamasında...bir bina bile yapılırken nice evrelerden geçiyor...böyle bir konunun iki günde açıklanmasını beklemek çok hayal olsa gerek...sabır...

Çocukları Pkklaştırmak... Evet Çocukluktan Eğitim'e Başlıyorlar.. Önce Benim Polisi'mi Taşlıyor.. Askerimi Taşlıyor.. Bizim Hükümette Serbest Bırakıyor Gidiyor Dağ'a Askeri'me Kurşun Sıkıyor Bravo Vatan Evladı Değil Sıradan Bir Kurşunluk Pkklı Piç Kurusu Daha Önemlii.. :goz:

Neden bizim çocuklarımız;
askeri,polisi taşlamıyor?
taş at desende yüreklerinde bir şeyler kıpırdanan neslin evladı bu hareketi yapamıyor?
Bırakın masum ayaklarını,
insan 7 sinde ne ise
70 inde de o dur....

Neden bizim çocuklarımız;
askeri,polisi taşlamıyor?
taş at desende yüreklerinde bir şeyler kıpırdanan neslin evladı bu hareketi yapamıyor?
Bırakın masum ayaklarını,
insan 7 sinde ne ise
70 inde de o dur....

Böyle kesip atmayla olmaz. Çok fanatik düşünüyorsun. Güneydoğuda milyonlarca çocuk yaşıyor ve bunlardan sadece 50 bilemedin 100 kadarı polise taş atıyor. Bunlarda en büyük etken ailedir. Ailelerin çocuklarını etkilemelerindeki en büyük pay da senin gibi uluorta konuşanların. Senin bir çocuğun var ve beş yaşındayken bilmeden komşunun bahçesinden bir erik aldı. İşte bu çocuğun bundan sonraki yaşantısındaki helal ve harama bakışı senin o günkü davranışına bağlı. Çocuğunu kenara çekip bunun yanlış olduğunu eğer canı çektiyse gidip sahibinden isteyebileceğini eğer sahibi vermezse birdaha oraya dönüp bakmamasını güzellikle söyleyebilirsin yada ilk etapta eline bir sopa alıp bunu döve döve perişan edebilir senin ellerini kırarım diyerek tehditler savurabilirsin yada hiç görmemezlikten gelerek amaaan bir erikten ne olacak diyebilirsin. Bu üç davranışın da o çocuğun gelecekteki haram helal anlayışının temelini oluşturacaktır. Bak o polise taş atan çocukların aileleride devletin çocukları. O aileler eskiden ne tür bir sorun yaşamışlar ki böyle bir düşünceye sahip olmuşlar.Mesela ben Ülkü ocaklarına gittiğimde Ülkenin bütünlüğünden endişe ederdim Mhp hariç bütün partilerin dışarıdan kumanda edildiğini sanırdım. Oysa son 8-9 yıldır oraya artık hiç gitmiyorum ve fikirlerim çok daha farklı noktalara kaydı. O ailelerin içinde bulunduğu koşulları anlayabilmek lazım. Bilirsin ki Mhp nasıl Türk milliytçiliğini savunuyorsa Dtp de kürt milliyetçiliğini savunuyor. Akünün + kutbunda +12 volt varken - kutbunda -12 volt olur. eğer akü zayıflamışsa kutuplar +11 ve -11 olarak farklılaşır. yani kutupları ne kadar çok yüklersek otomatik olarak diğer tarafta yüklenecektir. O zaman ne yapılabilir. Bu açılımın ne olduğunu anlayabilmek için Hükümetle oturup konuşulabilir. Ama bağırmak yapılacak işlerin en kolayı. Ve maalesef biz onu seçiyoruz.

Hayalet kardeşim akp nin yapacağı bir kürt açılımı demek bu ülkenin içinden çıkılamıyacak durumlara sürüklenmesi demektir çünkü akp doğası itibarıyla bağımsız bir parti değildir bırak bağımsızlığı Türkiyenin çıkarlarını düşünen bir kurum değildir direk amerikadan yönetilmektedir ve tüm emirlerini oradan almaktadırbunu şimdiye kadar yaptığı bir çok eylemle kanıtlamıştır şimdi ben sana soruyorum kılavuzu karga olanın ...... neyse anlamışsındır umarım diyorsunki dtp yi o insanları kazanmak için muhatap aldı dtp benim kürdümün hiçbir zaman temsilcisi olamaz kardeşim dtp 1990 da özal denen yaratığın ülkeye doldurduğu 1.5 milyon peşmergenin temsilcisidir o yüzden sapla samanı karıştırmayalım

Hayalet kardeşim akp nin yapacağı bir kürt açılımı demek bu ülkenin içinden çıkılamıyacak durumlara sürüklenmesi demektir çünkü akp doğası itibarıyla bağımsız bir parti değildir bırak bağımsızlığı Türkiyenin çıkarlarını düşünen bir kurum değildir direk amerikadan yönetilmektedir ve tüm emirlerini oradan almaktadırbunu şimdiye kadar yaptığı bir çok eylemle kanıtlamıştır şimdi ben sana soruyorum kılavuzu karga olanın ...... neyse anlamışsındır umarım diyorsunki dtp yi o insanları kazanmak için muhatap aldı dtp benim kürdümün hiçbir zaman temsilcisi olamaz kardeşim dtp 1990 da özal denen yaratığın ülkeye doldurduğu 1.5 milyon peşmergenin temsilcisidir o yüzden sapla samanı karıştırmayalım

SBaşalrda yazını okuyup sana cevap vermeyi düşünüyordum ama yazını sonunda Rahmetli Özal hakkında yazdıkların sonrası seninle hiçbir şekilde yazışılamayacağını anladım. Özal için yaratık tabirini kullananın kimler tarafından ne türlü fikirlerle donatıldığını tahmin etmek çok güç olmasa gerektir. Onun için lütfen bana tekrar cevap yazma. Ben senin gibileri muhatap alıp konuşmam.

SBaşalrda yazını okuyup sana cevap vermeyi düşünüyordum ama yazını sonunda Rahmetli Özal hakkında yazdıkların sonrası seninle hiçbir şekilde yazışılamayacağını anladım. Özal için yaratık tabirini kullananın kimler tarafından ne türlü fikirlerle donatıldığını tahmin etmek çok güç olmasa gerektir. Onun için lütfen bana tekrar cevap yazma. Ben senin gibileri muhatap alıp konuşmam.

sen özalın nasıl biri olduğunu merak ediyosan git sarızeybek albayımı dinle hemde cankulağıyla dinle türk ordusu pkk ile savaşa başladığında özal dönemi boyunca gayrı nizami harpe geçemedi haberin varmı senin sırf oyüzden yüzlerce binlerce şehit verdik
ayrıca birşey daha sorayım sana özal döneminde pkk suriyenin elindeydi köfrez savaşına kadar da amerikanın bir ağırlığı yoktu pkk nın üzerinde, neyse zaten suriyenin pkk ya bekaa vadisinin kapılarını açma nedeni özal denen yaratığın suriye aleyhine eylemler düzenleyen müslüman kardeşler terör örgütüne maddi ve lojistik destek vermesiydi bunun restleşmesi üzerine suriye pkk ya kapılarını açtı . şimdi sana altın soru özal denen yaratık suriye ile anlaşsaydı da yav kardeşim gel bunlara destek vermeyi keselim ikisinede paketleyip ülkelerimize gönderelim deseydi terör belası o gün sona ermezmiydi
ama nerdeee senin kahramanın o zamanlar 1 koyup 3 almakla meşguldu ...

öne sürecek fikirleri olmayanlar hakarete başvururlar aynı senin gibi cevap yazıp yazamıyacağımada ben karar veririm sen değil

Geri