Çocuğunuzu netten koruyun!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Okula giden çocuğunuzu koruyun!
Okula giden çocuğunuzu internetin tehlikelerinden korumak istiyorsanız, bu uyarıları gözardı etmeyin

Tatil bitti ve okulların açıldığı şu günlerde internet çocuklarımızın hayatında daha fazla yer edinmeye başladı. Anne ve babalar çocuklarının evdeki internet kullanımını denetleyebilse bile okula giden çocuklar için internet önemli riskler taşıyor. Evden çıkan çocuk okulda, internet kafelerde veya cep telefonu ile internete girmeye ve sosyal ağları kullanmaya devam ediyor. Ebeveynlerin kontrolünde olmayan bu ortamlar ise çocuklar için kişisel bilgilerinin çalınması, siber taciz ve daha pek çok tehlikeyi barındırabiliyor. Dünyanın lider içerik güvenliği firması Trend Micro'ya göre, bu tehlikeleri bazı küçük tedbirlerle azaltmak mümkün.

Çocuğunuzu ev dışında da internetin tehlikelerinden korumak için:

- Çocuğunuzun okulunda internete girme imkanı varsa, mutlaka okuldaki yetkililer ile okulun güvenlik politikaları hakkında görüşerek bilgi sahibi olun.

- Çocuğunuzun internet kafeleri kullanması yerine, evde internete gireceği rahat bir ortam yaratın. Çocuğunuzun okul saatleri dışında nerede olduğunu yakından takip edin.

- Çocuğunuz akıllı telefon kullanıyorsa telefona bir güvenlik yazılımı yüklemesini sağlayın.

- Çocuğunuzla sosyal ağlarda arkadaş olun ve ne yaptığını takip edin.

- Çocuğunuzun internet ortamında dikkat etmesi gereken aşağıdaki noktaları anlamasını ve uygulamasını sağlayın:

– İnternette sadece gerçek hayatta da tanıdığın insanlarla kişisel bilgilerini paylaş.
– Tamamen denetlenmeyen sohbet sitelerinden uzak dur.
– İnternette tanıştığın kişilerle buluşma ayarlama.
– İnternette seni endişelendiren veya sinirlendiren olaylar yaşadığında mutlaka ailene haber ver.

Çocuklarınıza aptal hiçbirşeyi bilmeyen muamelesi yapmaya devam edin.
Bir gün aptal muamelesi yapmayı öğrettiğinize pişman olacaksınız.
Ailelere ahlaksızlık öğütleniyor.
Neymiş efendim çocuklarını gizli gizli takip edeceklermiş....
Böyle bir davranışı yapan aile hayrlı bir ailemidirki hayırlı birşey öğretsin?
Bizlere aptal insan muamelesi yapıyorlar.
Şerefsizlik yapmamızı öğütleyecek kadar düşük insanlar!

Büyüdüğü zaman da birileri tarafından güdülmeye hazır koyunlar yetiştirmek için güzel öğütler bunlar.
Düşünün çocukluğunuzda siz sokakta oynarken ebevenynleriniz başınızda dikiliyorlarmıydı?
Burada önerilen çocukların başında dikilenbirileri olmasına alıştırmaktan başka birşey değil.
Bizler sokakta oynarken tehlikeler gerçekti.
Sanal ortamda sokakta oynayan çocuğun başına gelebileceklerden daha kötü ne gelebilir?
Bir düşünün.
Birileri tarafından izlenip dinlenmeye alışmış bir toplumun kime faydası olur?

İzlenip dinlenmekle aynı şey değil bu
Aileler çocuklarını korumalıdırlar ne tür tehlikelerle karşılaşacaklarını bilmek isterler ki bu şekilde çözüm üretebilsinler
Siz isterseniz izlemezsiniz çocuklarınızı
Hepimiz görüyoruzdur okuldan kaçıp internet cafelere giden çocukları
Bir çok pisliğe karışıyorlar ki okul çevresi kadar yakın yerlere geldiler bunlar
Herkes istediğini yapmakta özgürdür ki gayet mantıklı bir şey (belli bir çerçeve içinde ) çocuklara "göz kulak olmak" için alınan önlemler

Bu izlenip dinlenmeye alıştırmak.
Sen çocukken sokakta oynadın mı?
Oynarken ebeveynlerin seni nasıl izliyordu?
Balkondan dürbünle mi?
izlemiyorlardı değil mi?
Sokakta olabileceklerden daha kötü olarak nette ne olabilir?
İnternet kafe olayı farklı fiziki olarak çocuğun bir yere gitmesi olayı o ama yukarıda çocuğun evde resmen bilgisayarda dikizlenmesinden bahsediliyor.

Tabi ki dikizlenmeden bahsetmiyorum.
Evet, sizin kadar ben de oynadım sabahtan akşama kadar eve girmediğim de oldu annem de balkondan ara ara bakıyordu. "Dikizlemiyordu" yalnızca başıma bir şey gelmiş mi diye kontrol ediyordu. Ki onu orada gördüğümde güven duygusu beliriyordu birden içimde.
Belki de cinsiyetden dolayı bu kadar özen gösteriyorlardı diyeceğim ama yok aynısını şuan erkek kardeşime de yapıyorlar her neyse.
Bir çok habere konu oldu bilmem karşılaştınız mı çocuklar face den tanıştıkları insanlarla " adam " diye tabir edeceğim insanlarla konusuyorlar kaçırılanlar hatta tecavüze uğrayanlar var.
Burada da ondan bahsediliyor en azından ben böyle anladım.

Tabi ki dikizlenmeden bahsetmiyorum.
Evet, sizin kadar ben de oynadım sabahtan akşama kadar eve girmediğim de oldu annem de balkondan ara ara bakıyordu. "Dikizlemiyordu" yalnızca başıma bir şey gelmiş mi diye kontrol ediyordu. Ki onu orada gördüğümde güven duygusu beliriyordu birden içimde.
Belki de cinsiyetden dolayı bu kadar özen gösteriyorlardı diyeceğim ama yok aynısını şuan erkek kardeşime de yapıyorlar her neyse.
Bir çok habere konu oldu bilmem karşılaştınız mı çocuklar face den tanıştıkları insanlarla " adam " diye tabir edeceğim insanlarla konusuyorlar kaçırılanlar hatta tecavüze uğrayanlar var.
Burada da ondan bahsediliyor en azından ben böyle anladım.

Sen iyimisin arkadaşım?
Konuyu nasıl olupta çarpıtıp masum göstermeye çalışıyorsun?
Annenin sana ara ara balkondan bakması ile sahte arkadaş olarak gizli gizli bakması bir mi?
Ben öyle birşey yapsam utancımdan çocuğumun yüzüne bakamam.
O saatten sonra o çocuk ailesine güvenip onların sözünü dinlermi?

Ben bana ne sorulduysa ona cevap veriyorum
Kimseye sahte profil açın gözetleyin çocuğunuzu demiyorum bunu da savunmuyorum
Daha seviyeli olun lütfen neyi savunup savunmadığımın farkına vararak yorum yapın

Aynı ihtimal daha tehlikeli olarak çocuk okuldan eve yürürken de var.
İzlenip dinlenmeye alışkın koyun gibi güdülecek bir nesil yetiştirmek için bunlar aslında bahane.
Çocukların yaptıklarının gizlice izlenmesini savunuyorsunuz.
Savunduğunuz şey bu.
Bir gün sizi çocuk olarak gören biri de dizi izlerse ne tepki verirsiniz?

Ben herhangi birinin izlemesinden bahsetmiyorum, çarpıtıyorsunuz ve aynı seyleri tekrarlayıp duruyorsunuz. Adı üstünde "çocuk"! Korunup kollanmaya ihtiyaçları var ve evet eğer gerekiyorsa tekrarlıyorum belli bir seviye de izlenebilirler her zaman değil ama ebeveynleri tabi ki ne yaptıklarını bilmeli ki doğruları gösterebilmeli. Ya yetişkin birinden bahsetmiyoruz ki çocuklar her zaman mantıklı düşünemezler mantıklı şeyler yapamazlar doğruları göstermek büyüklerinin görevidir ki iyi bir birey olabilsinler.

Siz çocuğunuzu nasıl istiyorsanız öyle yetiştirirsiniz, herkesin düşünceleri farklıdır benim ki de bu.

Sen hep aynı şeyi tekrarlıyorsun aslında.
Çocukları koruyalım diye onları sıkı şekilde takip edilmeye alıştırmak yukarıda ilk yazdıklarına bak.
Bu yukrda savunmaya çalıtıkların o belli bir seviyede koruma değil resmen zapt-u rapt altına alma.
Hem TİB de seni çocuk olarak görüp korumaya çalışmıyor mu?
Çocuğun telefonuna güvenlik yazılımı yüklemek ne demek bir araştır istersen.
Güvenlik yazılımı dedikleri antivirüs yada firewall değil.

Ben herhangi birinin izlemesinden bahsetmiyorum, çarpıtıyorsunuz ve aynı seyleri tekrarlayıp duruyorsunuz. Adı üstünde "çocuk"! Korunup kollanmaya ihtiyaçları var ve evet eğer gerekiyorsa tekrarlıyorum belli bir seviye de izlenebilirler her zaman değil ama ebeveynleri tabi ki ne yaptıklarını bilmeli ki doğruları gösterebilmeli. Ya yetişkin birinden bahsetmiyoruz ki çocuklar her zaman mantıklı düşünemezler mantıklı şeyler yapamazlar doğruları göstermek büyüklerinin görevidir ki iyi bir birey olabilsinler.

Siz çocuğunuzu nasıl istiyorsanız öyle yetiştirirsiniz, herkesin düşünceleri farklıdır benim ki de bu.

Çocukları koruma kollama metodun yanlış arkadaşım...
Sen çocukları korumaktan değil onların güvenini sarsacak yollardan söz ediyorsun.

Geri