Çift Taraflı Cd-DVD

muco54

New member
Reaction score
0
şuana kadar yapıldımı bilmiyorum ama yatarken aklıma geldi ve sabaha yaptım çift taraflı dvd 2 tarafınıda yakıyorum pc de ve çalışıyor bence bu proje olay olur ve sponsorluk tekliflerine açığım

çift taraflı dvd derken ??? dvd'lerin üst kısımlarını biririne mi yapıştırdın???
eğer böyle birşey yaptıysan dvd rom'un un içi ambar gibi demekki. Çnkü orada ayrılan alan sadece bir dvd-cd kalınlığında. Sorun vermeden çalıştırıyor ise DVD rom'un un motor ömrünü kısaltıyorsun haberin olsun. Ya da bir gün eject (çıkarma) tuşuna bastığında kapağını açmamak üzere kapatabilir sana...

emin ol bu düşünceni compact disc üreticileri düşünmüşlerdir. Fakat bu bahsettiğin çift taraflı medyaları dünya üzerindeki tüm medya oynatıcılarda kullanmakta mümkün değil...

Örnek veriyorum...

lg_crn8241b-compaq.JPG

Bu CD-DVD rom'a çift taraflı cd-dvd'yi koyamazsın... CD tutucu bilyalar cd'yi tutamaz !!!

y1p-yZ7T3u8sikEWSlRpbFYjN0LqHR0cRcO6btjE_vnLQdOTxokA-wPHY_6VT97HVGY3bYh2QZtntE

Bu okuyucunun'da girişi kapaklı değil ve sadece 1 DVD kalınlığında üretilmiş...

Duble layer dediğimiz bir cd den bahsetmiyorsun değilmi. Biraz daha ayrıntı verebilir misin? çift taraflı cd ne demek?

Çoktan üretildi dostum mesla bende var bi tane chip dergisi vermisti dvdnin bi tarafında film vardı diger tarafında programlar vardı 2tarafta dvd baya oldu yapılalı o olay ama zaten şimdi blu ray yada 9gb lik dvdler var çift katmanlılar var cift taraflıya gerek kalmadı...

iki diski sırt sırta yapıştırarak olmaz o ne o öyle dana gibi.normal dvd kalınlığında iki tarafıda double layer dvd yap işte o olay olur.her gece aklıma geleleri buraya yazsaydım varya

çift taraflı dvd en az 5 sene önce çıkmıştı hatta bi arkadaşım sony kamera almıştı dvd kayıtlı verilen dvd lerde çift taraflıydı her iki tarafınada kayıt yapabiliyorsun :)

Geri