Çevreye ve Başbakana Verdiğimiz Rahatsızlıktan Dolayı Özür Dileriz

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Kadın çantasını karıştırıyor.
İçinden bordrosunu çıkartıp gösterecek çünkü...
Ama bulamıyor bordroyu bir türlü.
Çatal çıkıyor çantanın içinden...
Bıçak, kaşık, çorap, atkı, eldiven, ekmek, bisküvi...
Para?
Yok...
El çantası bu arada, valiz değil.
O kalabalıkta bulamıyor bordroyu.
Tekel işçisi kendisi.
Hani şu artık televizyon haberlerinde denk geldiğinizde sıkıldığınız için izlemediğiniz, tıpkı sizin gibi gazetelerin de sıkıldıkları için değil birinci sayfa, iç sayfalarında bile yer vermedikleri Tekel işçileri.
Koskoca Hürriyet mesela...
Dün birinci sayfasında kocaman bir fotoğraf vardı.
Bütün Türkiye’yi kar almış götürmüş, ama Hürriyet’in birinci sayfasındaki resim bile Türkiye’den değil...
Ya Rusya’dan, ya Almanya’dan...
Kendi kışıyla ilgili haber yaparken bile eloğlunun resmini kullanan gazete, Ankara’nın göbeğinde donmak üzere olan, aç bilaç Tekel işçisini görür mü?
Görmez...
Ama bakın...
Onların görmediği, benim gördüğüm bir şey anlatayım size...
Sabahın erken saatlerinden itibaren Ankaralılar geliyor Tekel işçilerinin yanına.
Yemek getiriyorlar tencerelerin içinde...
Soruyorum “Siz de mi Tekel işçisisiniz? Niye yemek getiriyorsunuz?” diye...
“Niye getirmiyeyim? Ben insan değil miyim?” diyor adam bana garip garip bakarak...
Ben utanıyorum o zaman insanlığımdan?
Sanki yaptıkları garip bir şeymiş gibi soru sorduğum için.
Yaşlı bir teyze gelmiş.
Bastonla yürüyor.
80 yaşında...
Eczanesi varmış...
Soruyor Tekel işçilerine “Hangi ilaca ihtiyacınız var?” diye...
Variller kurulmuş çadır dedikleri dandik naylon barakaların içine...
Bala’dan bir amca kamyonetiyle kütük getirmiş yaksınlar diye.
Onlarca var böyle hikâye başkent Ankara’nın göbeğinde...
Türkiye’nin görmediği, medyanın artık sıkıldığı için göstermediği.
Ne zaman radyodan konuşsam Tekel işçileri ile ilgili, hemen mesaj geliyor AKP’lilerden...
AKP’li diyorum çünkü Başbakanlarının söylediği şeyi yazıyorlar mesajlarında;
“Yan gelip yatıp üstüne para alıyorlar. Ne işçisi, ne mağduru?”
Hemen arıyorum mesaj atan arkadaşı...
-Mesaj atmışsınız bana...
-Evet attım...
-Yan gelip yatıyorlarmış Tekel işçileri...
-Öyleler, Bir de mağduruz deyip duygu sömürüsü yapıyorlar...
-Peki ne iş yapıyorlar Ankara’da eylem yapanlar Tekel’de biliyor musunuz?
-......
-Tekel’in mesela hangi birimlerinde çalışıyorlar haberiniz var mı?
-Yok...
-E nereden biliyorsun o zaman birader yan gelip yattıklarını?
-Başbakan söyledi...
Başbakan “Hırsız bunlar” dese, gidip taşlayacak demek ki...
Ama kazın ayağı öyle değil işte...
Artık öyle bir duruma gelmiş ki millet, sessiz sessiz gidip destek veriyor Tekel işçilerine...
Çünkü onlar artık Tekel işçisi olmaktan çıktılar.
Onlar artık bir direnişin, başkaldırının sembolü oldular...
Özelleştirmeye, memleketin parsel parsel satılmasına karşı olmanın simgesi artık onlar.
O yüzden sahip çıkıyor Ankaralılar onlara.
Eğer Ankara’da okuyorsanız bu yazıyı, üşenmeyin ne olur...
Sabahları 5 tane poğaça alın götürün onlara...
Bir demlik çay...
Bir tencere yemek, bir tepsi
börek...
Göreceksiniz gözlerindeki minnet duygusunu...
Dinleyince neler çektiklerini, ne iş yaptıklarını ve ne durumda olduklarını anlayacaksınız ne diye ölümüne direndiklerini.
Bu arada acele edin Ankaralılar...
Çünkü Ankara Valiliği “Tahliye edin o sokağı demiş” Tekel
işçilerine...
Gerekçe?
Çevreyi rahatsız ediyorlarmış çünkü...

Nihat Sırdar

Girişe nasıl başlayacağını çok düşünmüş = )

sıkıldığı için göstermediği.
Ne zaman radyodan konuşsam Tekel işçileri ile ilgili, hemen mesaj geliyor AKP’lilerden...
AKP’li diyorum çünkü Başbakanlarının söylediği şeyi yazıyorlar mesajlarında;
“Yan gelip yatıp üstüne para alıyorlar. Ne işçisi, ne mağduru?”
Hemen arıyorum mesaj atan arkadaşı...
-Mesaj atmışsınız bana...
-Evet attım...
-Yan gelip yatıyorlarmış Tekel işçileri...
-Öyleler, Bir de mağduruz deyip duygu sömürüsü yapıyorlar...
-Peki ne iş yapıyorlar Ankara’da eylem yapanlar Tekel’de biliyor musunuz?
-......
-Tekel’in mesela hangi birimlerinde çalışıyorlar haberiniz var mı?
-Yok...
-E nereden biliyorsun o zaman birader yan gelip yattıklarını?
-Başbakan söyledi...
Başbakan “Hırsız bunlar” dese, gidip taşlayacak demek ki...
Ama kazın ayağı öyle değil işte...
Artık öyle bir duruma gelmiş ki millet, sessiz sessiz gidip destek veriyor Tekel işçilerine...
Özelleştirmeye, memleketin parsel parsel satılmasına karşı olmanın simgesi artık onlar.

Nihat Sırdar

padişahım çok yaşacılar zaten padişahları ne derse onu kafalarına yerleştiriyorlar ne bir araştırma nede başka birşey. ilkokul mezunuymuş çok para alıyormuş. adam sağlığından verip ailesine bakmak için bunu yapıyo. bizim fabrikadada öyle. ama yok öyle değildir. niye? başbakan öyle dedi diye. belkide kedidir o

Girişe nasıl başlayacağını çok düşünmüş = )

Yoo gayette başarılı yazıyor .
:biggrin:

Tayyip şakşakçıları Forumda da bolca mevcut ne derse Evet diyorlar .
Her yaptığını şakşaklamayanları Darbeci ilan ediyorlar .

Bu yazıda tuhaf birşey yok .
:lol:

olaya duygusal yaklaşmış... nerden vuracağını biliyor, millet olarak duygusal insanlarız ve anında tepki gösteririz düşünmeden...

BEN TEKELDE NE İŞ YAPTIKLARINI BİLMİYORUM bu insanların, bi düşünün bu insanlar değilse işe gelmeden para alanlar yıllarca.... kim? başkalarının yerine mi hoplayıp zıplıyorlar soğukta.
sabahın 6 sında işe yetişmek için yola çıkan ve bu işi 500-600 lira için yapan insanlara bi bakın bunların suçu ney. adam evde karının kucagında işe gitmeden milyarları alıyor. oh ne ala mualla...

geçen ablam çıkarmış bodro gösteriyor 800 lira yazıyor bodroda. eger gerçek maaşın o kadarsa bu kadar rezillik çekmene ne gerek var? devlet seni zaten 4-c li olarak ta aynı maaşa çalıştıracam diyor. tek fark biri evde yatarak o parayı alacak- diğeri çalışarak...
yukardaki (ana sayfadaki )yazıyı tamamen politik sebeblerden yazan YAZAR.

SEN BAŞBAKAN OLSAN (Allah muhafaza)= OY KAYBETMEK PAHASINA TEKEL İŞÇİLERİNE KARŞI TÜM MUHALEFET VE MEDYANINDA YANINDA OLMASINA RAĞMEN BU DENLİ DİRAYET GÖSTERBİLİR MİSİN? YADA MİLLET DAHA İYİ HİZMET ALSIN DİYE DOKTORLARA TAM GÜN YASASINI ÇIKARIR MISIN? objektif olun...

SAYGILAR

olaya duygusal yaklaşmış... nerden vuracağını biliyor, millet olarak duygusal insanlarız ve anında tepki gösteririz düşünmeden...

BEN TEKELDE NE İŞ YAPTIKLARINI BİLMİYORUM bu insanların, bi düşünün bu insanlar değilse işe gelmeden para alanlar yıllarca.... kim? başkalarının yerine mi hoplayıp zıplıyorlar soğukta.
sabahın 6 sında işe yetişmek için yola çıkan ve bu işi 500-600 lira için yapan insanlara bi bakın bunların suçu ney. adam evde karının kucagında işe gitmeden milyarları alıyor. oh ne ala mualla...

geçen ablam çıkarmış bodro gösteriyor 800 lira yazıyor bodroda. eger gerçek maaşın o kadarsa bu kadar rezillik çekmene ne gerek var? devlet seni zaten 4-c li olarak ta aynı maaşa çalıştıracam diyor. tek fark biri evde yatarak o parayı alacak- diğeri çalışarak...
yukardaki (ana sayfadaki )yazıyı tamamen politik sebeblerden yazan YAZAR.

SEN BAŞBAKAN OLSAN (Allah muhafaza)= OY KAYBETMEK PAHASINA TEKEL İŞÇİLERİNE KARŞI TÜM MUHALEFET VE MEDYANINDA YANINDA OLMASINA RAĞMEN BU DENLİ DİRAYET GÖSTERBİLİR MİSİN? YADA MİLLET DAHA İYİ HİZMET ALSIN DİYE DOKTORLARA TAM GÜN YASASINI ÇIKARIR MISIN? objektif olun...

nie olaya duygusal yaklaşıyosun dostum sende duygu sömürüsü yapmaya calısıyosun çünkü sende insansın... yazarda bir insan o da duygusal olarak yaklaşmış ... egerki bu adamlar işe gitmeden para aldılarsa bu kimin sucu dostum söylesene dewletin degilmi çalıştırmak onları dewletin hakkı degilmi... onlara özlük haklarını vermek dewletin hakkı degilmi geçenlerde maliye bakanımızın konusmasını dinlemedinmi benim duygu yüklü arkadaşım özlük haklarını falan vermicez diyordu 20 yıl boyunca çalış emekli ikramiyene el koysunlar da nasıl dewlet düşmanı oluyosun görürüz. adamlar birşey için çabalıyolar ...

shamur_80 nie olaya duygusal yaklaşıyosun dostum sende duygu sömürüsü yapmaya calısıyosun çünkü sende insansın... yazarda bir insan o da duygusal olarak yaklaşmış ... egerki bu adamlar işe gitmeden para aldılarsa bu kimin sucu dostum söylesene dewletin degilmi çalıştırmak onları dewletin hakkı degilmi... onlara özlük haklarını vermek dewletin hakkı degilmi geçenlerde maliye bakanımızın konusmasını dinlemedinmi benim duygu yüklü arkadaşım özlük haklarını falan vermicez diyordu 20 yıl boyunca çalış emekli ikramiyene el koysunlar da nasıl dewlet düşmanı oluyosun görürüz. adamlar birşey için çabalıyolar ...[/QUOTE' Alıntı:
kardeşim düşünki sen devlet kademesinde çalışan bir kişisin, orta düzeyde de bir işin var. yanına tekelden ayrılma bir vatandaş veriyorlar, tekeldeki özlük haklarına sahip ve sizin yan masanızda çalışıyor. maaşı sizin 2 katınız, siz ikramiye nedir bilmemişiniz belki ama ikramiyesi sizin maaşınız kadar vs vs uzatılabilir....
ŞİMDİ VATANDAŞ TEKELDEKİ GİBİ ŞARTLAR İSTİYOR...
TEKEL DİYE BİRYER YOK ARTIK. SENİNLE AYNIİŞİ YAPIYORSA AYNI MAAŞI ALACAK.

empati yapıyorum yanımdaki arkadaşım benimle aynı işi yapıyor ama o benim 2 katım maaş alıyor....! tekelin yıllık 410 milyon lira zararı var devlete... bırak çalışarak kazansınlar maaşını. hak ettiği kadar.

chp varken de bunlar oluyordu, akp varken de bunlar oluyor, mhp shp ppp tkp aşp de gelse bunlar olacak

hangi iktidar gelirse gelsin bunlar olacak, o yüzden onu bunu şunu suçlamayın

düzenin ta kendini in dibini özünü sorgulayın

tutturmuşsunuz bir akp karşıtlığı gidiyor

akp başa ilk geldiğinde aha iran olacağız dediniz ne oldu

objektif olmak bu kadar mı zor allah aşkına

amerika hangi tuşa basarsa biz oyuz, yormayın kendinizi

tekel işçileri de boş yere ankarada rezillik çekiyor, akp nin onlara verebileceği bişey yok

amerikaya gidip beyaz sarayın önünde yapmaları lazım eylemlerini

seni aşar bu konular akp li boşa kendini yorma sen git haburda pkk lı karşıla

Bana bak çok bilmiş. Bu ülkenin %47 si Ak Partiye oy verdi. ve sen bunların hepsine Pkk ile özleştiriyorsun. Senin ülkenin büyük kesimi böyle olmus olsaydı sen şu anda oraya o yazıyı yazamazdın.

Ayrıca Tekel işçileri direnişi sembolu olmuş. Ulen hiç güleceğim yoktu ammada iyi sallıyor.

Kişi başına düşen ortalama tazminat 41 bin lira. Türkiye de kaç kişide var böyle bir para?

Paralarında gözüm yok. Bu güne kadar çalıştılar devlet himayesinde ama artık yeter. 1 kişinin yapıcağını 3 kişi yapıyor devri bitti. 4c onlara bir anda işsiz kalmasınlar diye geçici bir iş olanağıda sağlıyor. Çıkacağını bilsin ona göre planını yapsın. Ayrıca o özelleştirmenin baş kahramanı 2002 hükümetidir. Şu ehtiyar varya bi tane kürsü de tek hitabet gücü bağırmak olan kişilik işte o da vardı o hükümette. Şimdi kendine muhalefet yapıyor.

İnsan hiç bir şey olmasa düşünür bu adamlar bu neden oy kaybedeceğini bile bile yapıyor?
ABD için mi? :tongue_smilie:
Allah insana beyin vermiş düşünsün sonuç çıkarsın diye. Ölümüne muhalif olmak çıkarılan sonuç mudur?

Küreselleşen Dünya ortadan kalkan sınırlar...
İçimize kadar girdiler.Slah ile yapamadıklarını
para ile yaptırdılar,yaptılar.

Şimdide insanlarımızı köleleştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Önlerine atılan birkaç kemik için Küresel sermayelerin oyununa geliyorlar.

Tekel işçilerinin direnişi isyanı belki bu yüzden daha bir önem kazanıyor.

Geri