Çerkezler de yayın istedi

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
TRT'nin Kürtçe yayına başlaması Türkiye'deki Kafkas kökenli vatandaşları hareketlendirdi

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Çankaya Köşkü’nde görüştükleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Çerkezce yayın taleplerini iletti.

TRT 6’nın (Şeş) Kürtçe yayına başlaması, Türkiye’de yaşayan Kafkas kökenlileri hareketlendirdi. Türkiye’deki 56 Çerkez derneğinin çatı örgütü Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), dün Çankaya Köşkü’nde görüştükleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Çerkezce yayın taleplerini iletti.

Hürriyet'in haberine göre Cihan Candemir başkanlığındaki KAFFED heyeti, "Türkiye’de yaşayan 6 milyon Çerkez’in de kendi ana dillerinden yayın zevkini yaşamak istediğini" söyleyerek, üniversitelerde Kürtçe için düşünülen dil ve edebiyat bölümleri ile enstitülerin Kafkas dilleri için de açılmasını istedi. Çerkezler, bu bölümler için de, YÖK’ün Kürtçe için düşündüğü Ankara ve İstanbul üniversitelerini işaret etti. Edinilen bilgiye göre, Çerkezler’in taleplerini dinleyip not alan Cumhurbaşkanı Gül, "Bütün bu taleplerinizi arkadaşlarımızla birlikte değerlendirip, gereken ne ise onu da yaparız" dedi.

KAFFED Genel Koordinatörü Cumhur Bal da Hürriyet’e, "Kürtçe yayına başlayan TRT 6’nın adı aslında çok dilli kanal. Bu kanalın çok dilli hale gelmesi için Kürtçe dışında da yayınlar yapılması gerekir. Türkiye’de 6 milyon Çerkez var ve Çerkezler de kendi ana dillerinden yayın izlemenin zevkini alabilecekleri doyurucu, tatminkar yayınlar izlemek istiyor" dedi. TRT 3’deki Çerkezce yayının da perşembe günleri sabah 07.00’ye alındığını anımsatan Bal, şöyle konuştu:

Bayat haber istemiyoruz

"Daha önce saat 10.00’da başlarken, bir yıldır sabah erken saate alınan bu yarım saatlik yayında da bir hafta öncenin bayat haberleri ile Toroslardaki çiçekler gibi ilgisiz konular anlatılıyor. Onun için de bu yayınlar izlenmiyor. İnsanlar kendi kültür ve geleneklerinden, kendi nostaljilerini çağrıştıran şeyler bulsun ki bu yayınları izlesin. Madem Kanal 6 çok dilli bir kanal haline getirildi, bu tür programların da olması gerekir."

Sohum’a sefer başlasın

Çerkezler, Türkiye’nin 13 yıl önce durdurulduğu gemi seferlerini yeniden başlatması talebini de Gül’e ilettiler. Bal, şu bilgiyi verdi: "Trabzon’dan Sohum’a yapılan gemi seferler Bağımsız Devletler Topluluğu’nun Abhazya’ya yönelik ambargo kararı üzerine kaldırıldı.Gemi seferleri yeniden başlatılsın ki, TC vatandaşı olan bu insanlar akrabalarını görmek için Rusya üzerinden transit vize ile gitmek zorunda kalmasın."

..:: DURMAK YOK ÜLKEYİ BÖLMEYE DEVAM::.. :mad::mad::mad:

EE Haklı Adamlar Bende Olsam Bende İsterim Madem Onlara Hak Tanınıyor

Böle Saçma Şeymi Var Yaw Ozaman Onlarda Polisi Taşlayıp Sağı Solu Yaksın Onlarada Açılsın

Durumumuz Çok Kötü Bu Gidişle Bölünecez Gibi

AKAPE ayıkla pirincin taşını ben ençok AKAPEyi destekleyenleri bu konuya bekliyorum... gene yok yalan haber yok aydın doğanın gazetesi mi diyecekler yoksa kaçacaklar mı gene..!!!

Başka Bşi Dediklerimi Var Zaten

Onların Sistemi

En İyi Savunma Saldırmaktır

Bunu Benimsemişler Sağa Sola Çamur Atıyorlar

Bunun olacağı belliydi saten..
Bilmiyorum bu bir stratejimiydi ama ben kesinlikle karşıyım ve böyle birşey olucağını tahmin ediyordum...
Çok küçük ama inanmak istediğim bir senaryo var sizinle paylaşıyım, bu yeni kanalın açılması doguda ve diğer bölgelerde yaşayan kürt vatandaşların yayımlanan diğer kanaldan "eksi" içerikli olabilecek herhangi bir duruma karşı hiç olmasa kendi kanalımızda kendi istedikleri programa göre onlara hitap etmek ve verilen bilgi ile alınan bilginin kaynagını ellerinde tutmak olabilir diye düşünüyorum..

ama dedim ya bu senaryo olsa bile ben karşıyım!..

Herkes Tutturmuş Bir Azınlık Lafı Gidiyor,Bizler Azınlığız Diyenlerin Toplamı Nüfusun Neredeyse Yarıdan Fazlası,, Eeeee Bizlerde Azınlığız Ozaman, Bizler Kimiz Önemli Değil Ben Azınlığım De Yeter Bu Strateji Hiç De İyi Olmadı....

Allah Allah ne bicim sey bu yaa, bizde rumca isteyelim o zaman, olmaz öyle sey. Elli cesit millet yasiyor bu topraklarda. Benim annem tarafi rum, 6-7 eylül olaylarinda onlari ülkeden atmak istenildi ama gitmek istememisler, adamlar yunanca bilmiyorki. Yüzyillardir osmanlida yasamislar, bu öbür milletlerin yaptigi ne bicim milliyetcilikdir, bakin amerikaya. Zenciler cikip biz afrikanca konusmak istiyoruz diyorlarmi? Adamlar sadece irk ayrimi istemiyorlardi o da kalkti, Problemde artik yok. Cok acayip hepimiz ayni dili konusup ayni ülkede yasamamiz lazim. Bu baskasinin provakasyonu, kac zamandir bu topraklarda deisik milletler yasiyor, hatta amerikanin kurulusundan önce bile kac millettik biz, ama onlardan bölücü cikmiyorda bizden cikiyor. Canimi sıkıyor bu durumlar, Tayyip'i ilk ciktiginda özgürlükcü diye iyi sanmisdim, yoksa parti tutmuyorum ama cürük cikti bu adam.

bende göçmenim 89 bulgaristan ama ne bizim böyle isteğimiz nede düşüncemiz var... sadece bu ülke Tayyip ve Çetesi gibilerinden yok edip CUMHURİYET'E ve onun ilkelerine zarar vermek isteyeni atıp yok etmektir ha demiyorum göçmenlerde süt çıkmış ak kaşık ama çoğunluğumuz böyle.... SAYGILARIMLA...

Buyur burdan yak bakalım. Ülke yavaş yavaş parçalanıyor.

Sayın arkadaşlarm,

Görüyorum ki TRT6 PKK, CHP, DTP, MHP gibi siz yanlaşlarınıda rahatsız etmiş. Aslında hepsini bir arada kullanmak istemezdim fakat tüm bunların (bu birbirinden farklı gibi görünen fakat temelde aynı olan) yaptığı tüm faaliyetler aynı kapıya çıkıyor. Hatta söylemler bile aynı. Her ortamda ülke bölünüyor satılıyor parçalanıyor diye haykıran sizlerin görüşünüz ne olursa olsun sonuçta hep aynı şeyleri söylemeniz ya gerçekten söyleyecek birşey bulamamanızdan yada bu farklı siyasi görüşlerin temelde aynı olmasından aynı fikirde birleşmenin beni düşündürüyor. Bir taraftan bu ayrımcı söylemlerinizin devam etmesi için birbirinizi destekliyorsunuz. Tabii MHP nin üke bölünüyor demesi için PKK nı silahlı eylemlerinin devam etmesi lazım. Tabii uyuşturucu piyasa sı da önemli.

Bu ülkede bu kadar farklı kültürlerin bir arada yaşamasının sebebi nedir sizce yıllardan beri.

Bu ülkede azeri, gürcü, balkan göçmeni (yugoslavya, bulgaristan, arnavut, yunan) arap, süryani, kürt, ermeni, vs. kültürler yaşamaktadır. Peki o kadar farklı toplum nasıl birarada yıllardır sorun çıkmadan yaşamaktadır. Çünkü herkes birbirine saygı duymuştur. BEN hiç bir zaman muhacirler geldi söyle böyle oldu dememişimdir tabii dış ülkeden kaynaklı bir muhacir milliyetçiliği yaysam sonra bu sorunu sizin bir eseriniz gibi göstersem doğru olurmu. Yıllardır dışlaya dışlaya kendimize yabancılaştık. Herkesin kendi dilinde yayın yapma konuşma hakkı vardır.

MG-eVİL
Bulgar göçmenleri Bulgaristandan niye kaçmışlardır. Madem bu kadar cesurlardı niye orada kalıp savaşmamışlardır. Yoksa burada onları besleyecek bir Türkiye olduğundan mı gelmişlerdir buraya.
Şimdi senin gibi düşünmeyen AKP çetesinden! kurtulmak ayrımcılık değilmidir. Sende kendince bir savaşın içinde değilmisin. Dağdan gelip bağdakinimi kovuyosun. Unutmaki senin ataların bulgaristanda namusuna el sürdürmemek için eziyet görmüş ismi değiştirilmiştir. Ayrıca senin bulgarca adın nedir. Bulgar pasaportu niye hala göçmenlerde vardır. Yıllar sonra bulgaristan AB üyesi olunca belki orada daha iyi hayat sunarlar size. Geçmişte size yapılanları unuttunuz tabii Bulgaristan da orada bir azınlık olarak bir ülkeden kaçmak zorunda kalıyorsun ve Türkiyede bu bölgede yıllardır dışlanmış birilerini kendi dilleride konuşmalarına karşı çıkıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezlermi insana. Ben çevremde tanıdığım muhacirlerde söyle bir tavır görüyorum.

Hepsi aşırı Türk milliyetçisi aynı şu anki dinsiz CHP ve MHP milliyetçiliği gibi. Yada yıllar önce TURAN kuracağız diye 2. Abdulhamid'i tahttan indiren İttihatçiler gibi.

Sayın arkadaşlarm,

Görüyorum ki TRT6 PKK, CHP, DTP, MHP gibi siz yanlaşlarınıda rahatsız etmiş. Aslında hepsini bir arada kullanmak istemezdim fakat tüm bunların (bu birbirinden farklı gibi görünen fakat temelde aynı olan) yaptığı tüm faaliyetler aynı kapıya çıkıyor. Hatta söylemler bile aynı. Her ortamda ülke bölünüyor satılıyor parçalanıyor diye haykıran sizlerin görüşünüz ne olursa olsun sonuçta hep aynı şeyleri söylemeniz ya gerçekten söyleyecek birşey bulamamanızdan yada bu farklı siyasi görüşlerin temelde aynı olmasından aynı fikirde birleşmenin beni düşündürüyor. Bir taraftan bu ayrımcı söylemlerinizin devam etmesi için birbirinizi destekliyorsunuz. Tabii MHP nin üke bölünüyor demesi için PKK nı silahlı eylemlerinin devam etmesi lazım. Tabii uyuşturucu piyasa sı da önemli.

Bu ülkede bu kadar farklı kültürlerin bir arada yaşamasının sebebi nedir sizce yıllardan beri.

Bu ülkede azeri, gürcü, balkan göçmeni (yugoslavya, bulgaristan, arnavut, yunan) arap, süryani, kürt, ermeni, vs. kültürler yaşamaktadır. Peki o kadar farklı toplum nasıl birarada yıllardır sorun çıkmadan yaşamaktadır. Çünkü herkes birbirine saygı duymuştur. BEN hiç bir zaman muhacirler geldi söyle böyle oldu dememişimdir tabii dış ülkeden kaynaklı bir muhacir milliyetçiliği yaysam sonra bu sorunu sizin bir eseriniz gibi göstersem doğru olurmu. Yıllardır dışlaya dışlaya kendimize yabancılaştık. Herkesin kendi dilinde yayın yapma konuşma hakkı vardır.

MG-eVİL
Bulgar göçmenleri Bulgaristandan niye kaçmışlardır. Madem bu kadar cesurlardı niye orada kalıp savaşmamışlardır. Yoksa burada onları besleyecek bir Türkiye olduğundan mı gelmişlerdir buraya.
Şimdi senin gibi düşünmeyen AKP çetesinden! kurtulmak ayrımcılık değilmidir. Sende kendince bir savaşın içinde değilmisin. Dağdan gelip bağdakinimi kovuyosun. Unutmaki senin ataların bulgaristanda namusuna el sürdürmemek için eziyet görmüş ismi değiştirilmiştir. Ayrıca senin bulgarca adın nedir. Bulgar pasaportu niye hala göçmenlerde vardır. Yıllar sonra bulgaristan AB üyesi olunca belki orada daha iyi hayat sunarlar size. Geçmişte size yapılanları unuttunuz tabii Bulgaristan da orada bir azınlık olarak bir ülkeden kaçmak zorunda kalıyorsun ve Türkiyede bu bölgede yıllardır dışlanmış birilerini kendi dilleride konuşmalarına karşı çıkıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezlermi insana. Ben çevremde tanıdığım muhacirlerde söyle bir tavır görüyorum.

Hepsi aşırı Türk milliyetçisi aynı şu anki dinsiz CHP ve MHP milliyetçiliği gibi. Yada yıllar önce TURAN kuracağız diye 2. Abdulhamid'i tahttan indiren İttihatçiler gibi.

hocam benim bulgarca adım yok bu 1..

ben izmir-konak doğumluyum..!!!

zamanında benim dedelerim oraya göçerken osmanlı politikası yüzünden oraya götürülmüş konyadan araştır ve gör.... bu 2..

bulgaristan'dan buraya göç ettirildik çünkü bizim elimizden türklüğümüzü-dilimizi-dinimizi herşeyimizi almak istediler buraya türkiye gelmemizin tek amacı anavatan olması.... şimdi bulgaristanda bize yapılanla kürtlere yapılan şey aynı mıdır ???? bu 3...

ayrıca bizim dışarıdaki kürtler çerkezler laz veya her kimseyle derdimiz yok..!!! bunlar oy toplama amaçlı şeyler ve ülkeyi bölmeye götüren şeyler.. yakında laz zaza ne bileyim bi ton topluluk dernekleri çıkar bizde istiyoruz derse bunun anlamı ülkeyi bölmek değil midir??? türkçeyi yok saymak değil midir??? bana açıklar mısın..!!!

işte akp nin istediği oldu bölünme başladı.... daha durulmaz buu

MG_eVİL;3916122' Alıntı:
hocam benim bulgarca adım yok bu 1..

ben izmir-konak doğumluyum..!!!

zamanında benim dedelerim oraya göçerken osmanlı politikası yüzünden oraya götürülmüş konyadan araştır ve gör.... bu 2..

bulgaristan'dan buraya göç ettirildik çünkü bizim elimizden türklüğümüzü-dilimizi-dinimizi herşeyimizi almak istediler buraya türkiye gelmemizin tek amacı anavatan olması.... şimdi bulgaristanda bize yapılanla kürtlere yapılan şey aynı mıdır ???? bu 3...

ayrıca bizim dışarıdaki kürtler çerkezler laz veya her kimseyle derdimiz yok..!!! bunlar oy toplama amaçlı şeyler ve ülkeyi bölmeye götüren şeyler.. yakında laz zaza ne bileyim bi ton topluluk dernekleri çıkar bizde istiyoruz derse bunun anlamı ülkeyi bölmek değil midir??? türkçeyi yok saymak değil midir??? bana açıklar mısın..!!!

direk seni hedef alarak bu kadar tepki göstereceğini tahmin etmiştim

Tamam sen izmir konak doğumlusun osmanlı senin dedelerini zorlamı göndermiş oraya öyle olsa sen o zaman osmanlıda balkanlara oradan tekrar anavatanına dönmüşsün o zaman niye hala 89 göçmeni diye kendini sınıflandırıyorsun. Bu sınıflandırmayı sen mi yaotın başkalarımı. Demekki sana bunu kabul ettirmişler. Bir şekilde türklükten bir şekilde ayrıştırılmışısın

Balkanlarda size yapılanlarla burada kürtlere yapılanlar aynı değildir tabi ki fakat orada kürtlere anlatılanlar budur. Aynı şeyler yurtdışındada bu şekilde yansıtılıyor.

Şunu düşün bizim medyamızda karakol baskınından sonra buradaki okullar ile ilgili çıkan haberlerin kat kat abartılarakyurtdışı ve kürt basınında sürekli dile getirildiği. Gerçek olmasa bile inandırıyorlar insanı.

Sonrada sen böyle bir ortamda kürtlere gel ülkemizi sev diyorsun.

siyasi olarak bu ülkede bir çıkarı olmayan hiç bir etnik grup çıkıpda biz şunu bunu istemiyoruz diye çıkmaz.

Bu derneğin yaptığı iyi niyeti suistimal etmek "bak böyle olabilir bizim gibi birçok dernek gelip sizden bunu talep edebilir" gibi gereksiz bir çıkış bence.

Aslında dediğin gibi burada kimsenin kimseyle bir derdi yok herkes güzelce yaşıyor.
Ama işte böyle yıllardır yapılan gereksiz yasaklamalar bu insanları birbirine düşman hale getirmiş. Yıllar önce Osmanlıya ihanet edenler özgür olacağını zannederek esaret, sömürge altında yaşamışlar. kendi ülkelerinde kendi dillerini bile kaybetme derecesine gelmişlerdir. Benliklerini yitirmişler ve hala ozaman dış devletlerin oyununa gelmenin pişmanlığını ve acısını çekmişlerdir.

İzmirli tanıdığım birkaç arkadaşım Ankaradan sonrasını sanki Türkiye değilmiş gibi pek saymazlar.

Ben diyorumki oy toplamak için bile olsa (ki öyle değil) milleti bir arada tutmak sizce parçalamakmıdır.Ben seni sırf bulgar göçmenisin diye dışlasam hiç bir şekilde olmayan bir etnik grupmuş gibi görsem senin buradan hak arama arzun doğmayacakmı? Bulgarlar hertürlü eziyetle Türklüğümüz, Dil, Din koparmaya çalıştılar başarılı olabildilermi hayır. Şu anda senin bu bahsettiğin olayın kat kat fazlası orada PKK ve yandaşı (AB, ABD, ISRAIL, INGILTERE) ülkeler tarafından kullanılıyor. Bu topraklarda gözü olan Osmanlıyı parçaladıklarında bile hala bizleri parçalayamayan bu devletler bu tür etnik ayrımcılıkla istediklerini yapmaya çalışmışlardır. Yıllardır gözümüzün önünde olduğu halde biz hala bunlara malzeme vermekteyiz. PKK öyle birden bire bitmez. Yeni yetişen nesil propagandası yapılan iftiraların hiçbirini gerçekte olmadığını eninde sonunda görecektir. Tabi sen kasanı hırsıza emanet edersen dödüğünde kasını boş bulursun.

Biz yıllardır sorunlarımızdan kaçarak üstünü örterek çözmeye çalıştık. Ne oldu sonra döndük arkaya bir baktıp bir arpa boyu ilerlememişiz. Mesela hala türban sorunu, kıbrıs sorunu çözülmüş değil.

Doğuda DTP dışında AKP nin oy alması gerçek anlamda ayrımcılık yapmamasından kaynaklanıyor. Yoksa OY için yapılan yatırımlardan değil. Eğer millet oy için yatırımlara prim verseydi hala başımızda demirel olurdu.

çerkezler in izleyeceği yol pkk örneğinden geçiyor hadi çerkezler sizde anarşiye başlayın bölücülüğe başlayın.

demekki demokrasinin yolu anarşiden geçiyormuş. ne kadar anarşistlik yaparsan o kadar hak sahibi olursun..

memleketi bu hale getirenler utansın.........

Bence en dogal haklari
Sizi bir ornek veriyim ben Makedonyada yasiyorum ve burada Arnavutlarin Turklerin Romlarin Sirplarin devlet kanali var

Geri