Çelik ile ilgili program

muratti8

New member
Reaction score
0
İyi Günler,

Çelik yapı tasarımı, çelik çatı tasarımı, çelik ev, çelik villa tasarımı yapıyorum ve sitede sap2000, xsteelden başka bi çelik programı göremedim nedeni dünya üzerinde bu programlardan başka program kullanılmaması mı yoksa kırılamaması mı?

ayrıca ellerinde varsa yükleyen olursa (demo bile olsa ) sevinirim

hafif çelik yapı tasarımı için hayes ve framecad in kendilerine has statik analiz programları var ama onlar makina ile beraber veriyorlar. hayes 900.000-1.000.000 dolar framecad ise 300.000-500.000 dolar arası.

konvansiyonel çelik tasarımında eğer sadece hangar tarzı yapıyorsan çelik pro güzel program basit anlaşılır detay çizimi bile veriyor.

Sap2000 gibi genel bir program olan staad var ama menüsünü bile bilmem kullanan 1 kişi duydum bu zaman kadar.

Tümbunlar bir yana, sap 2000 profesyonel kullanımda yeterli bir programdır. ben hafif çelik tasarımı bile yapıyorum(coldform design kısmından değil). sap 2000 profesyonel anlamda kullanılmassa, programa hükmedilemesse sap2000 tabiri caizse kullanıcısıyla dalga geçer. Ben derimki sap2000 bu işin Excel i. kullanmasını bildikten sonra herşey yapılır.

Cevabınız için teşekkür ederim yanlız şöyle birşey var. İşim analizden öte tasarımla ilgili analiz kısmını yaptıktan sonra (sap2000 ile) tasarımında tekla structures yeterli gelmiyor. tekla structures bir bulonlama veya kaynaklama yapılmış kolon veya kirişe başka bir bağlantı eklemiyor.

Çelikpro gayet güzel program ama ücretli olması işi bozuyor.

Dostum o zaman inventor u tavsiye ederim. İncelikli detaylarda çizebilirsin. Ha ben bu programı bildiğimden tavsiye ediyorum yoksa muadili de olabilir tabiiki. solid falanda yapıyomuş heralde aynı işi ama kullanmadım bilmem.

Geri