Çarşaflı Partililer CHP Rozetlerini İade Etti

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2akb49f.jpg

Çarşaflı partililer CHP rozetlerini iade etti

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin çarşaf açılımını başlattığı Eyüp'te belediye başkan aday adayı olan Emin Atmaca, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in kabul edilemez şahsi talepleri nedeniyle adaylıktan çekildiği açıkladı. CHP lideri Deniz Baykal'ın ilk rozet taktığı çarşaflı kadınlar da rozetlerini iade ederek CHP'nin kendilerini kandırdığını söyledi.

CHP'den Eyüp Belediye Başkan aday adayı olan işadamı Emin Atmaca, bir basın toplantısı düzenleyerek neden adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kendisinin CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in teşvikiyle aday adayı olduğunu belirten Atmaca, çarpıcı iddialarda bulundu.

Alibeyköy halkına hizmet etmek için aday adayı olduğunu belirten Atmaca, "Mehmet Sevigen vasıtasıyla bana Eyüp Belediye Başkanlığı adaylığı teklifi gelmiştir. Sevigen bana adaylığımın garanti olduğunu ve genel merkezle görüştüğünü söyledi. Aday adaylığı sürecinde benimle sürekli görüşen sayın Sevigen, CHP lideri Baykal'ın katılımıyla bir tanıtım töreni tertip edileceğini bildirdi. Baykal, Alibeyköy'de düzenlenen törende bana ve beni destekleyen çarşaflı yakınlarıma bizzat rozet taktı. Bu katılımın ardından Sevigen tamamen değişmiş ve kabul edemeyeceğim şahsi taleplerde bulunmuştur" şeklinde konuştu. Sevigen'in bazı derneklere bağışta bulunmasını istediğini kaydeden Atmaca, "Sevigen'in samimi olmadığını gördüm ve şahsi taleplerini de yerine getirmeyerek 10 Ocak'ta adaylıktan çekildiğimi genel merkeze ilettim" dedi.

Emin Atmaca'nın kısa konuşmasının ardından aday adaylığı sürecinde yaşadıklarıyla ilgili hazırladığı basın açıklamasını avukatı Selami Kurt okudu. Açıklamada Mehmet Sevigen'in bizzat Atmaca'ya başkan adaylığı teklifinde bulunduğu belirtilerek, CHP'nin çarşaf açılımını başlattığı 9 Kasım 2008'deki katılım töreninin organize edildiği anlatıldı. Baykal'ın katılacağı törenin kalabalık olmasının gerektiği ve özellikle türbanlı olan çevresini organize etmesinin istendiğini kaydeden Atmaca, açıklamasında, "Baykal binlerce kişinin bulunduğu katılım töreninde rozet takarak başkan adaylığımın hayırlı olmasını diledi. Yakınlarıma ve hemşehrim olan çarşaflı kadınlara da burada rozetleri takıldı. Bu katılımın ardından Sevigen beni bazı yerlere bağışlar yapmam konusunda yönlendirdi. Etik olmayan bir takım ucuz siyasi hesaplar peşinde koşan Sevigen'in bu talepleri karşısında şok oldum. Şahsi çıkarların ön planda olduğu bir zeminde siyaset yapamayacağımı belirterek 10 Ocak 2009'da başkan adayları açıklanmadan adaylığımı geri çektim." dedi.
Mehmet Sevigen'in muhafazakar bir çevreye sahip olduğunu bildiğine dikkat çeken Atmaca, "Başörtülü akrabalarıma ve yakınlarıma rozet takarak, başörtüsü sorununu ile ilgili düzenlemeyi Anyasa Mahkemesi'ne götüren ve iptal ettiren CHP'nin bunun faturasını sandıkta ödemekten kurtulmak istemiştir" dedi.

Basın toplantısına katılan çarşaflı ve başörtülü kadınlar açıklamaların ardından CHP rozetlerini Emin Atmaca'ya iade etti. Çarşaflı kadınlar CHP'nin kendilerini kandırdığını söylerken salondakiler de "Hırsız Sevigen, Hortumcu Sevigen" şeklinde sloganlar attı.

Açıklama sonrası soruları cevaplandıran Emin Atmaca, Mehmet Sevigen'in bağış yapmasını istediği dernekleri ve yerleri açıklamadı. Sevigen'i istifaya davet eden Atmaca, "Sevigen'in taleplerini Baykal'a ilettiniz mi?" şeklinde soruya " Baykal'la konuşma fırsatımız olmadı. Zaten konuşabilsek de biliyorsunuz Sevigen kendisinin sağ koludur." karşılığını verdi. Açıklamayı adaylıktan çekilmesinden günler sonra yapmasıyla ilgili bir soru üzerine de, "CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ısrarla açıklama yapmamamı istedi. Ben de başkan adaylarının açıklamasını bekledim. Bu sebeple açıklama bugüne kaldı" dedi.

Çarşaflı kadınlar ise yaptıkları açıklamalarda, kandırıldıklarını belirterek, CHP'ye oy vermeyeceklerini dile getirdi.

(CİHAN)

Kaynak

zaten

çağdaş
modern
ilerici

bir topluluğa yakışmayan kimliklerdi

doğrusunu yapmışlar

İnsanLarı ''kandıran'' ''iLerici'' bir parti başkanı...
Bu cümLedeki ÇeLişkiyi çözmek için çaLışmaLarım sürücek.....(!!!)

İnsanLarı ''kandıran'' ''iLerici'' bir parti başkanı...
Bu cümLedeki ÇeLişkiyi çözmek için çaLışmaLarım sürücek.....(!!!)
:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap
genemi sen yaff arkadaş böyle vurma suratlarına:D:D
hastası oldum cevaplarının tam gedigne oturtuyon kardeş:D:D
ama bu kadarda yakma canlarını zaten iktidar olamıyolar bari avunsunlar garibanlar bu laflarla kendilerini yoksa aglarlar :D:D:D

zaten

çağdaş
modern
ilerici

bir topluluğa yakışmayan kimliklerdi

doğrusunu yapmışlar

çağdaşlık modernlik ilericilik milletin özgürlügünü kısıtlamak mı

milletin ne giydigine karısmak mı

eğer buysa senın çağdaşlık anlayışın ilericilik anlayısın ya kavramları bilmiyosun yada tam anlamamıssın..

çarşaflılar yüzünden chp den tiksiniyordum inşallah haber doğrudur.

sen kurtuluş savaşında mermi taşıyan başları örtülü kadınlardanda nefret ve tiksinti duyarsın buna emnim
hazır elin deymişken fıransız askerlerine karşı carşaflı kadınlarımızı koruyan sütcü imamdanda nefret et...
sana değil saygım formdakilere bilesin...
saygılar

hımmm bu başörtülü bu karaçarşaflı...
BunLar bizden değil...
Afferin size böLme poLitakaLarına tam gaz devam.
Sahte özgürLükçüLersiniz kendinizLe çeLişiyorsunuz
Şu anda oturduğun yerdeki vatan toprağının kazanıLmasında kaç tane çarşafLı başörtüLü kadının payı vardı.
Senin ne haddine onLarı DIŞLAMAK !!!!

aslında ortada kanan...veya kandırılan birileri..yok..''çarşaflı kadınlar'' kelimesi..ortaya siyasi malzeme yapılmış..müsbet-menfi..siyasetçiler.. işine geldiği gibi kullanıyor..

kulananların rozet takarkenki resimleri bak yukarda
saygılar

akarme yunan askerleri değil, fransız askerleri olacak. konuyla ilgilide yorum yapayım tam olsun. chp kendi kendini çarşafa doladı. çarşaflı oy avcılığı yere çakıldı. ayrıca maduru oynayan tarafta madur değil çıkar peşinde olduğunu net ortaya koymuş. yoksa baykalı bilmediğindenmi chp ye çarşaf çarşaf gitmiş... neyse iki tarafta hakettiğini bulmuş. hayırlı işler....

aslında ortada kanan...veya kandırılan birileri..yok..''çarşaflı kadınlar'' kelimesi..ortaya siyasi malzeme yapılmış..müsbet-menfi..siyasetçiler.. işine geldiği gibi kullanıyor..

olayın içinde geçen çarşaflı kadınlar kelimeden ibaretmi . soyutmuydu bunlar. sonuçta birileri bunları alıyor ve kullanıyor .bende bu yüzden neden çarşaflılar kandırılmaya müsait dedim .yada kullandırıyorlar kendilerini . dünyanın gözü önünde chp ye katıldılar . şimdide geri vites .işleri güçleri ortalığı karıştırmak

akarme yunan askerleri değil, fransız askerleri olacak. konuyla ilgilide yorum yapayım tam olsun. chp kendi kendini çarşafa doladı. çarşaflı oy avcılığı yere çakıldı. ayrıca maduru oynayan tarafta madur değil çıkar peşinde olduğunu net ortaya koymuş. yoksa baykalı bilmediğindenmi chp ye çarşaf çarşaf gitmiş... neyse iki tarafta hakettiğini bulmuş. hayırlı işler....

ikiside gavur tohumu işte ne fark eder sütcü dedemizizin ellerine saglık yalnış olan kısımmı düzeltiyorum teşekürler
chp ye giden carşaflılar konusunda aynı fikirdeyiz...
saygılar

Böyle olacağı zaten belliydi

baykal bu zaman kadar doğru dürüst bir iş yapmış mı ki bunuda yapsın

resmen çarşafın altında kaldı

Geri