Çanakkale'nin çanağı (Engin Ardıç)

Konunun kaynagına bakın uf be ne kaynak... TEVHİD HABER ! ! ! İnsanın girince soyle YAALLAH deyip te birkac kafir kesesi geliyor. Sen herkese boyle haber kaynakları bahseyle YARABBİM.... :D Yaw bi kalk git isine allalla.....Sinir ettiler sabah sabah...

incubus kardeşim, tevhidhaber.com olurmu hiç...

cumhuriyet gazetesinin sitesinden alacaksın, vatan gazetesinin sitesinden alacaksın ki, olsun...

arka sayfaları çıplak kadınların olduğu ÇAĞDAŞ gazetelerin internet sitelerinden yer alan habeir alacaksınki ÇAĞDAŞ haberleri okutacaksın.....

KAYNAĞINI BEĞENMEYENLER HABERİ OKUMAK ZORUNDA DEĞİLLERDİR...

HABEİ OKUYORSANSA KAYNAĞI ELEŞTİRMEYİN BARİ HABERDEN YORUM YAPIN...

sorun benden atatürkcülüğü öğrenip öğrenememn değil atatükrcülüğü öğrenebilcek yeteneğe sahip olmaman...ama çalışırsan kendini geliştirirsen onu anlıcak seviyeye gelebilirsin...senin için dua edicem..

ve türbanı siyasi simge olarak gorurler nie?siyasette kullandıkları için..peki atatürküde (üzlerek soyluyorum)siyasette kullanmıyolarmı ozaman atatürkcülükte siyasi simge haline gelmiştir...

gecen mesajında bunuda bizden ogrendin gibilerinden biseyler yazmssn sonra gelms benden mi ogrencen diyosun. kendi icinde tutarlı oldugun zaman senin yazılarınıda ciddi okucam..

hem merk etme turkiye ortalamasına gore Ataturkculugu bilme seviyem bya yuksek ( en kotu ihtimalle %47 den fazla oda en kotu yani dusun)

ya bu nebiçim ülkedir bu ne biçim bir insan topluluğu

ya kardeşim atatürk bir insandır çok büyük komutan ülkemizi kurtarmada emekleri tartışılmaz
ama atarkçülük + zıddı islam gibi nie görüyorsunuz ben bunu anlamıyorum

akp bilmem ne yapmış sana ne ya sen inanıyorsan ( öyle iddia ediyorsun ) onla ne işin var
sen yap islami görevlerini

ama işin aslı öyle değil işte

müslümanlığı bağnazlık olarak görüyorsunuz
ama hakiki müslümanlara bakın bakalım nasıllar size dünyayı anlatsınlar

onlar sizin hakkınızda en ufak kötü düşünmezler ( bırakın birilerinin ırzına geçmeyi çalmayı çırpmayı adam asmayı kesmeyi ) çünkü bilirler ki ALLAH var çünkü müslüman müslüman kardeşini sevmedikçe kamil mümin olmaz

eeeee biz napıyoruz yok atatürk böyle yok nahşibendi böyle

tartışmadan bile bi habersiniz

buralarda yazdığınıza göre öyle yada böyle tahsiliniz var ama yazık tartışamıyorsunuz bile

Engin ardıç;Sagı ve soluna zavallı gibi sıfatlar kullanmadan önce,bir dönüp aynaya bakıversin,görecektir ki zavallılıktan daha aşagıda sıfatların kendisine yakıştıgını görecektir.Eleştirdigi şeye bakın "Emperyalistler Osmanlıya saldırmışlar" bu yanlışmış,Osmanlı kaşınmış emperyalistler haklılarmış onu ssöylemeye çalışıyor.Bu konuda haksız degil ama işin püf noktası burada işte aynı zamanda Engin Ardıç'ında zavallının zavallısı oldugu ortaya çıkıyor.Enver paşanın hataları yüzünden Osmanlının bu duruma düştügünü savunuyor.Pekala Diyeceksinizki hem Engin Ardıç'ı haklı diyorsun,hem zavallının zavallısı olarak niteliyorsun? İşte bütün mesele burada zaten hemfikirmiyiz Talatpaşanın hatalarının Osmanlıyı mahvettigine?Evet diyorsanız eger şöyle düşünelim O zaman Talatpaşa Osmanlı hergün toplar kaybederken,günbe gün ekonomik olarak güçsüzleşirken,O zamanın engüçlü emperyalisti Almanya'nın çıkarlarını,Osmanlının çıkarlarını özdeşleştirmedi mi?Osmanlıya güvenmeyip ordusu da dahil Osmanlının bütün dümeninin başına Almanları geçirmedimi?Geçirdi.Pekala öyleyse;Bugüne gelelim.Ulusal ne varsa talan eden,Ulusalcılık=Milliyetçilikken ve Tayip Erdogan bunu bilmiyecek kadarda cahil degilken,Ulusalcılıka neden düşmanlıgı pompalıyor?Neden?Küreselcilik için degilmi?Küreselcilik kimin projesi? en büyük emperyalist ABD degilmi?BOP,Küreselciligin bir aşaması degilmi?BOP eşbaşkanıyım diye açıklayan Tayyip Erdogan degilmi?Komşumuz Irak'ın haksızca işgal eden ABD'ye yataklık eden,sözde stratejik ortak olarak kendi kendine gelin güvey olan da yine Tayyip Erdogan degilmi?Yine aynı şekilde tıpkı Talat paşa gibi yönettigi ülke ekonomik olarak zordayken,ülke borç içinde yüzerken,emperyalizmle iş tutarsan,haksız bir şekilde üstelik dindaşın Irak'ın başını dün tutmaya gönüllü olursan,Bugün İran'ın başını tutmaya gönüllü olursan,işte Günümüzün Talatpaşası Erdogan,ne farkı var Talatpaşa'dan?Hiç bir farkı yoktur.Yoksa işte Engin Ardıç'ın zavallıdan da daha zavallı olması buradan kaynaklanıyor.Osmanlının son döneminde Emperyalistlerin Osmanlıya saldırmasını haklı bulacaksın,Emperyalizmin yanında olacaksın ve Bugün Tayyip Erdogan Talatpaşacılık oynarken de bu sefer dün eleştirdigin Talat paşanın izdüşümünün en büyük destekleyicilerinden biri olacaksın.İşte zavallıgında adiligi budur arkadaşlar.
Kusuruma bakmayın ama birisi birisini zavallıkla niteliyorsa,biride digerini böyle haklı nedenlerle hayli,hayli niteler.
:clap:clap:clap:clap:clap
Vtnsvr;Harika tesbitler.Engin Ardıç'ın yüzünü ortaya koymuş ve mat etmişsin.

Yüce Allah ve Ulu Önder...ikisi de tek konuya sıgdırılamıcak ve karşılaştırılamıcak kadar ayrıdır. çünkü biri Yaratan digeri Yaratılandır nihayetinde. lakin ben ikisini de kalbimde bir yaşama yanlsıyım arkadaşlar. kıyaslamalar cok gereksiz.
ve engin ardıça lafım. yani bu adama gore birinsan hem laik olup hemde Aziz Şehitlerimizin destegini yüreginde hissedemez yani. komik. bu adama tonla para oduyo bu sabah gazetesi dimi? topunun beyni curumuş bu medyanın. kimi Atatürkçülük kimi de dinicilik adları altında karakterlerini kaybetmişler. hiç kimse bu ikisinin de gercek manalrda anlamayı denememiş sanırım.
saygılarımla arkadaşlar...

incubus kardeşim, tevhidhaber.com olurmu hiç...

cumhuriyet gazetesinin sitesinden alacaksın, vatan gazetesinin sitesinden alacaksın ki, olsun...

arka sayfaları çıplak kadınların olduğu ÇAĞDAŞ gazetelerin internet sitelerinden yer alan habeir alacaksınki ÇAĞDAŞ haberleri okutacaksın.....

KAYNAĞINI BEĞENMEYENLER HABERİ OKUMAK ZORUNDA DEĞİLLERDİR...

HABEİ OKUYORSANSA KAYNAĞI ELEŞTİRMEYİN BARİ HABERDEN YORUM YAPIN...

işte bukadar ya.. gazete cıkaracaklara öğütler

kesinlikle kadın resmi fln olmucak
ismi arapca olcak
1-2 cumhuriyet gazetesine bok atcak tamamdır.
bundan sonra ne yazarsan karsındaki kuzu gibi uygular niye cunku din elden gidiyo

edit: en onemlisini unutmusum tayyib sen bizim herseyimizsn sen nedersen o olur politikasını uygulamak.

Atatürkcülük kiişsel bir kavramdır oncelikle bunu açıklığa kavuşturmak lazım ve atatürkcülük artık çağdaş uygarlık seviysine çıkmak değil düzembazların yada ortamı karıştırmk isteyenlerin yada naptığını bilmeyenlerin(bilmiyorum sen hangisine giriyorsun)kaçmak için kullandığı bir düşünce sistemi haline gelmiştir...bu gerçkten üzücü bir durumdur...çünkü hırsızlık yapnda ben atatürkcüyüm diyor vatan severde ben atatürkcüyüm diyor oyuzden once atatürkcülük nedir onu bilmek lazım...ve bilinen bir gerçkte vardır atatürkcülük ona tapmak değil dir neyse öğrenmiş oldun işte sayemizde bu gerçeği...saygılar...

ATATÜRKÇÜLÜK KİŞİSEL KAVRAM öylemi ve düzenbazların kullandığı düşünce sistemi haline geldi öylemi

bu düzenbazlar kim kardeş .AKP yi kastediyorsun değilmi sözde Atatürkçü düzenbazlardan bahsediyorsun değilmi

ayrıca bak Kuran-ı Kerimde bu düzenbazlar sayesinde masal kitabına hurafe kitabina döndü.Kuranda Olmayan ne kadar hurafe varsa Kuran a mal edildi bu düzenbazlar her şeyi çürütüyor

islam adına yapılan sapıklığın hıyarlığın en etkili versiyonu risalei nur dur

islami yet adına yapılan en büyük hıyarlık saiti nursi tarafından yapılmıştır

maalesef dediğin gibi dinde kişisel oldu bu düzenbazlar yüzünden

kişye özel islam anlayışı varr

hatta bazıları gerçek şeriat başkadır felan diyor

kişsel müslüman kardeşim saygılarrr

gecen mesajında bunuda bizden ogrendin gibilerinden biseyler yazmssn sonra gelms benden mi ogrencen diyosun. kendi icinde tutarlı oldugun zaman senin yazılarınıda ciddi okucam..

hem merk etme turkiye ortalamasına gore Ataturkculugu bilme seviyem bya yuksek ( en kotu ihtimalle %47 den fazla oda en kotu yani dusun)

okuma ve anlama işlemini bir arada yapıcak seviyeye gelince konuşalım tartışalım tamam...(ha neden boyle dedim açıklamasınıda yapım yoksa anlmıcaksın sen neden boyle dediğimi eminim...onceki mesajımda sayemizde öğrendin dedim burdada sorun benden öğrenip öğrenmemen değil dedim ne gibi bir tutarsızlık var arasında soylermisn..ama dediğim gibi okuma-anlama işlemini berabr yürütebilcek seviyeye gelince tartışırız)

ATATÜRKÇÜLÜK KİŞİSEL KAVRAM öylemi ve düzenbazların kullandığı düşünce sistemi haline geldi öylemi

bu düzenbazlar kim kardeş .AKP yi kastediyorsun değilmi sözde Atatürkçü düzenbazlardan bahsediyorsun değilmi

ayrıca bak Kuran-ı Kerimde bu düzenbazlar sayesinde masal kitabına hurafe kitabina döndü.Kuranda Olmayan ne kadar hurafe varsa Kuran a mal edildi bu düzenbazlar her şeyi çürütüyor

islam adına yapılan sapıklığın hıyarlığın en etkili versiyonu risalei nur dur

islami yet adına yapılan en büyük hıyarlık saiti nursi tarafından yapılmıştır

akp ve chp ve mhp ve seni kastediyorum...başka deyişle üstüne alınması gereknler bilir zaten bunu....ve Kuran-ın ne olduğunu zaten biliyoruz bizler isteyen istediği kadar değştirmeye çalışsın buna müsade etmeyiz...

Çanakkale DesTanından bu kadar saçma bir sonuç çıkaran engin bey'i kutluyorum .

Konuyu ne kadar saptırmış ve TaRaF'ını belli etmişki yazıyı okuyunca insanın Gülesi geliyor .
Savaştaki Cüppeliler derken ne kastettiğini yada ne saçmaladığını o biliyor mu ?
Açsın Tarih kitaplarını hiç Çanakkalede çarpışan sarıklı cüppeli adamlar görebilecek mi ?
Türk askeri ne zamandan beri sarıkla , cüppeyle savaşmış Tarihte ?
Bunları o benden daha iyi bilir ama TMSF elindeki takiye gazetesinde yazınca SAÇMALIYOR işte .

Devrim'lerin bekçilerine bile katlanamayan zihniyet burda da kendini belli ediyor .

Edit :

Antep nasıl Gaziantep oldu
Maraş nasıl KahramanMaraş oldu
Çanakkale nasıl geçilmedi
Hepsi üniformalı askerlerdi değilmi ordakilerin devletin durumu o kadar iyiydiki bide üniforma diktiriyodu bütün savaşa katılanlara her sabah sakal traşı olma zorunluluğuda vardı
Hatta çağdaş olsun diye smokinde giymiş olabilirler ama asla sakallı cübbeli insanlar yoktu aralarında
Sakallı askerler zaten bu memleketin evladı deği..!!l
Onlar bu memleketin gerçek sahipleri sakallarıyla sarıklarıyla sakallı sakalsız ayrımı yapmadan direnişin fişeğini ateşlemiş kişiler sizler tanımazsınızda google amca tanır bunları
Hem buraya kadar cevap olsun diye cevap verdiğimi bilmeni isterim aslında konunun içeriğini okumadan yaptığın yoruma konunun içeriğini oku engin ardıçmı o evliyalardan medet ummuş yoksa Çağdaş geçinen bi yazarmı kitabı yazarken şehitlerin ruhu geldi beni denetledi gibisinden bişey söylemiş hangisi hangisini eleştiriyor. belki iki kere okuduktan sonra farkı farkedebilirsin demekte yeterli olurdu ya insanlık ölmedi bilgi paylaşmaksa bildiğimizi paylaşalım istedim nasiplensin bilmeyenlerde..(=

Konuyu okudum . Nerden çıkarttın okumadığımı ?
Ben ne yazdım sen ne yazdın .
Engin bey neyden bahsetmiş ?
Çanakkale ? ( maraş , antep vs yazıyor mu ? )
Bende Çanakkale'de Tüm arşivlerde ve görüntülerde izlediğim kadarıyla gözlemlediklerimi yazdım .
Ve o arşivlerde Her sene çıkartılıp Her 18 Martta yayınlanıyor .
Bunlardan Her Türk Gibi bende Gurur Duyuyorum .

Yani amacın neki o zaman bu başlığı açmandaki ?
Evliyalar mı kurtardı Türkiye'yi bu mudur yani ?

2. ve son Edit :

Okuduğun konuda bu ülkeyi evliyalar kurtarmıştır manasına gelebilecek küçük bir bölüm aktarabilirmisin
Okumuşsun ama gel sen inat etme bi kere daha oku

Daha yazmıcam .
Sen neyi savunduğunu önce Bir Kanaat getir sonra konu aç o zaman .
Bizi konuyu anlamıyor muhabbetine getirip birşeyler yazıyorsun ama Konu ne sende bilmiyorsun herhalde ?
Sonuç burdan o çıkıyor .

Daha yazmıcam sıkıldım .
Tarihi Değiştirelim Çanakkale Destanını Tekrardan yazalım .
Türkiye'yi Evliyalar kurtardı deyip İşin içinden çıkalım gitsin .
:hhmanD
( ben burda taraf değilim kim iddaa ediyorsa ona atfen yazdım yazılarımı . )

Çanakkale DesTanından bu kadar saçma bir sonuç çıkaran engin bey'i kutluyorum .

Konuyu ne kadar saptırmış ve TaRaF'ını belli etmişki yazıyı okuyunca insanın Gülesi geliyor .
Savaştaki Cüppeliler derken ne kastettiğini yada ne saçmaladığını o biliyor mu ?
Açsın Tarih kitaplarını hiç Çanakkalede çarpışan sarıklı cüppeli adamlar görebilecek mi ?
Türk askeri ne zamandan beri sarıkla , cüppeyle savaşmış Tarihte ?
Bunları o benden daha iyi bilir ama TMSF elindeki takiye gazetesinde yazınca SAÇMALIYOR işte .

Devrim'lerin bekçilerine bile katlanamayan zihniyet burda da kendini belli ediyor .

Hepsi üniformalı askerlerdi değilmi ordakilerin devletin durumu o kadar iyiydiki bide üniforma diktiriyodu bütün savaşa katılanlara her sabah sakal traşı olma zorunluluğuda vardı
Hatta çağdaş olsun diye smokinde giymiş olabilirler ama asla sakallı cübbeli insanlar yoktu aralarında
Onlar bu memleketin gerçek sahipleri sakallarıyla sarıklarıyla sakallı sakalsız ayrımı yapmadan direnişin fişeğini ateşlemiş kişiler sizler tanımazsınızda google amca tanır bunları
Hem buraya kadar cevap olsun diye cevap verdiğimi bilmeni isterim aslında konunun içeriğini okumadan yaptığın yoruma konunun içeriğini oku engin ardıçmı o evliyalardan medet ummuş yoksa Çağdaş geçinen bi yazarmı kitabı yazarken şehitlerin ruhu geldi beni denetledi gibisinden bişey söylemiş hangisi hangisini eleştiriyor. belki iki kere okuduktan sonra farkı farkedebilirsin demekte yeterli olurdu ya insanlık ölmedi bilgi paylaşmaksa bildiğimizi paylaşalım istedim nasiplensin bilmeyenlerde..(=

Edit : [/COLOR][/SIZE][/B]

Konuyu okudum . Nerden çıkarttın okumadığımı ?
Ben ne yazdım sen ne yazdın .
Engin bey neyden bahsetmiş ?
Çanakkale ? ( maraş , antep vs yazıyor mu ? )
Bende Çanakkale'de Tüm arşivlerde ve görüntülerde izlediğim kadarıyla gözlemlediklerimi yazdım .
Ve o arşivlerde Her sene çıkartılıp Her 18 Martta yayınlanıyor .
Bunlardan Her Türk Gibi bende Gurur Duyuyorum .

Yani amacın neki o zaman bu başlığı açmandaki ?
Evliyalar mı kurtardı Türkiye'yi bu mudur yani ?

Okuduğun konuda bu ülkeyi evliyalar kurtarmıştır manasına gelebilecek küçük bir bölüm aktarabilirmisin
Okumuşsun ama gel sen inat etme bi kere daha oku

Ulusalcı arkadaş, Hürriyet Gazetesi'nin kitap yayınlanmadan birkaç gün önce kendisiyle yaptığı reklam amaçlı söyleşide, "bu kitabı yazarken şehitlerimiz omuz başımda durdular, bana yol gösterdiler, yazdıklarımı denetlediler" demişti...
Arkadaş Atatürkçü, yani laik... Çağdaş yaşamdan ve bilimin öncülüğünden yana.
Fakat şehitlerden el almadan çalışamıyor. Öte yandan, dinci ve gericilere doğal olarak çok kızıyor.
Çünkü onlar, "Çanakkale savaşını, askerimizin önüne düşen ve ona yol gösteren yeşil cüppeli dervişlerin yardımları ve dualarıyla kazandığımızı" söylüyorlar!
Vay karanlık beyinli, örümcek kafalılar...
Dervişin ruhu çarpışmada yol göstermez. Bu, gericiliktir. Fakat şehidin ruhu, kitap yazan arkadaşa mutlaka bir şekilde yardım eder. Dikte ettiremese bile ilk provaya mutlaka bir göz atar, yanlışları düzeltir, "hayır, ben orada değil şurada ölmüştüm evladım" gibi uyarılarda bulunur. Bu, ilericiliktir.
Şimdi anladınız mı sevgili dostlarım, bu satırların yazarı neye karşıdır?

İşin ilahi kısmını bırakalım.Çanakkale savaşını çevirdigi entrikalarla Talat paşanın hatalarını düzeltmek içinmi gelmişti o sarıklı cübbeli evliyalar yoksa Ulusunun emperyalizmden kurtarmak ve yepyeni bir Cumhuriyet kurmak isteyen Mustafa Kemal Albayın dileklerini gerçekleştirmek içinmi yardıma gelmişti o evliyalar.Keşke Talat paşalar ülkemizin başına musallat olmasın ve savaşlar yaşanmasın da evliyalarımızda cennet mekanlarından kalkıp bizleri kurtarmaya gelmek için rahatsız olmasınlar.Dünün Talatpaşası Tayyip Erdogan yine ülkemizin kaderini yeniden çizerken ve üstelik ortadan bölmüş oldugu ülkeyi bakalım evliyalarımız kurtarmaya gelecekmi yoksa "yeter artık bu kadar saflık,başınıza adam gibi yöneticiler seçinde bizi ikide bir rahatsız etmeyin" mi diyecekler?Kubilayı katleden esrarkeş derviş mehmet'te halkı tahrik etmek için arkamda 70000 savaşçı evliya oldugunu söylüyordu ama yollar yanlış olunca maalesef evliyalarda kılını kıpırdatmıyor.Atatürk gibi düzgün liderler seçin ondan sonra zaten evliyayada,sarıklı cübbeliyide rahat bırakın.Onlar yardım edecekleri zamaı ve yeri iyi bilirler.Bari onlarıda yalan ordunuzun içine dahil etmeyin.

Buyur bi tane daha
O evliyaların geldiğini iddamı ettim yada yazar öyle bi iddadamı bulunmuş
Ne okuyosunuz siz başka konuyu okuyup burdamı yorum yapıyosunuz ne işler bunlar ya :D

Anlamazlaaaaaaaaar,boşuna uğraşma.Anlamak istemezler.

Anlamazlaaaaaaaaar,boşuna uğraşma.Anlamak istemezler.

Dur sizin yaptıgınız gibi maduru oynayayım belki oy potansiyelim oluşuverirde politikaya girerim.Niye insanları Anlayamazlar diye insanları küçümsüyorsunuz.Siz elit tabakalar bizim gibileri küçümsüyormusunuz?Bizde İnsanız?Biz dindarız.Diyeyimde belki bu maduriyet pozları işime yarar.

şu Ahmet Kekeç nerde kaldı yahu
sürekli terbiye terbiye de bağırır durur Özdemir İnce'ye
bi gün şu Engin Ardıç'a uğramadı sözleri
neden acaba?

Engin Ardıç'ı kutluyorum
seviyesizlik rekorunu yeniden kırmış
kişilere sataşmaktan öteye geçemeyen yazılarına devam etmesi dileğimle

Yazıyı okumadan bir yığın polemik
daha kitabın reklamasyonu yapılırken gerçek savaş hikayeleri mi?hurafeler mi? diye zaten tv lerde boy göstermişti yazar.
Hatta tv nin birisi ;Çanakkale hurafe mi?gerçekler az sonra diye başlık bile atmıştı?
meraktan bekledik ve sarıklı,cübbelilerin savaşta olmadığını,sisde kaybılan düşman bulunmadığını o günü yaşayan yazardan bizzat öğrendik.
Gelelim meseleye;
Engin Ardıç enteresan bir kişiliktir.Her şeyi doğru yazacak diye bir şey yok
amaaaaaaaa
o savaş günlerini hurafe olarak nitelendiren yazarın,şehitlerin kendisini izlediği yorumunu getirince iş değişiyor.
Yani yazar kendisi ile çelişiyor yada kitabımı hangi kesime sattırabilirim?kaygısını yenmeye çalışıyor.
Adam tam bam teline dokunmuş.
Birde şu haber kaynaklarını eleştirmeniz yok mu?Öldürür vallahi bizi.Kaynağı beğenmiyorsan,yazarı bağenmiyorsan okumaz,çeker başka konuya gidersin.Bu tamamen doğal bir haktır.İnsan inanmadığı şeyi sorgulayabilir.
Ama hakaret edemez

Birde Sen

konu başlığına sadık kal bu yazı sana ait değil
konuyu çarpıtmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

konu başlığını düzelt madem yazı sana ait değil neden nankörlük yapıyorsun
niyetin provakasyonmu

http://www.sabah.com.tr/ardic.html

madem öyle bende islamı çarpıtan sözde müslüman hıyarlardan bahsedeceğim. hıyarın krallarını tek tek yazacağım eğer ki konuyu düzeltmezsen

önce fettullah hıyarından
sonra vatan haini şeyh saitten
daha sonra hizbullah hıyarlarından
daha sonra nakşibendi hıyarlarından
tek tek bahsedeceğim
islamı çarpıtan ne kadar hıyar varsa tek tek yazacağım

yada alıntı yaptığın yazara nankörlük yapmayıp konu başlığını değiştir

sana yarım saaat süre

süren başladı

5107c814fb3a24cbd830r.jpg

hakaret yasaktır
tekrarında uzaklaştırılacaksınız!