Çanakkale'de dedesinin izini 90 yıl sonra buldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Çanakkale Gezisi, isimsiz kahramanlarından birini daha gün yüzüne çıkardı.
Antalya'nın Serik ilçesi Belkıs beldesinde yaşayan Musa Durmaz, Çanakkale Savaşı'na giden ve bir daha geri dönmeyen dedesinin izini 90 yıl sonra buldu.
Vatan savunmasını 77. Alay'da yaptığı ortaya çıkan kahraman şehidin anıt mezarını tespit eden Durmaz, "O an tarif edilemez bir hissiyat bürüdü tüm benliğimi. Büyük bir gurur duydum kahraman dedemle. Hemen bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektirdim." diye konuştu.
Bu güne kadar büyük dedesinin Çanakkale Savaşı'na gittiğinden haberdar olmadığını aktaran Musa Durmaz, gezinin anıt mezarı bulmasına vesile olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Durmaz, şehit dedesinin kabrini nasıl bulduğunu ise şöyle anlattı: "Büyükşehir Belediyesi'nin öncülük ettiği geziye ben de katıldım. O esnada babam telefon açtı. Nereye gittiğimi sordu. Çanakkale'ye deyince 'Oğlum Çanakkale Savaşı'na benim dedem katılmış. Ondan bir daha haber alamadık. Araştır bakalım kabri var mı?' dedi. Şehitliğe geldiğimizde rehbere durumu anlattım. O da, Antalyalıların yattığı anıt mezarları kontrol etmem gerektiğini, şehidi ise baba adıyla bulabileceğimi söyledi. Ben de o bölüme gittim. Burada Antalya'dan gelen bin 200 şehit yatıyordu. Aralarında büyük dedem de vardı. 77. Alayda vatan savunması yaparken şehit düşmüş."
Durmaz, dedesinin kabrini bulduğu müjdesinin babasına verdiği anda yaşanan sevinç ve mutluluğu şu cümlelerle dile getirdi: "Babam bir süre konuşamadı. Çok duygulandı. Mezarın başında fotoğraf çektirdim. Eve geldiğimde kendisine gösterdim. Gözyaşlarını tutamadı. Hayatta hiç görmediği kahraman dedesinin kabrini fotoğrafta gördü."
Kaynak