Çanakkale Savaşı Destanı | Boğaz Harbi 3 | Tamamen Türk Yapımı | 2009 | HH & RS |

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
..:: Açıklama ::..
Evet oyunun grafikleri olsun yada donanımsal acıcan o kadar da büyük bi oyun olmamasına raqmen yaqlasık 4 gündür günde 2-3 saat oynadım. Ciddi anLamda tüqLerim diken diken oLdu. Her Türk'ün mutLaka ama mutLaka oynaması gerektiqini düşünüyorum. Oyunu oynarken savas dönemine gittim diyebilirim. Neler hissettiğimi ancak oyunu oynayan arkadasLar bilebilir.

4xI528RBBK.jpg

Çanakkale Savaşı, tarihin akışını değiştiren, Türk'ün gücünü, cesaretini, fedakarlığını, yenilmezliğini bir kere daha gösteren tarihi bir zaferdir. Dünya son teknoloji ile donatılmış orduları ile Çanakkale'ye akın ederken, Mehmetçik elindeki süngüyle "Çanakkale Geçilmez" yazmıştır bu toprağın her zerresine. Türk tarihinde bu denli önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi'ni dilden dile yeni kuşaklara aktarmak, Türklük bilincinin canlı kalması açısından, üzerimize düşen bir sorumluluktur. Oyunların gencinden yaşlısına tüm bireyler üzerindeki etkileri göz önüne alındığı takdirde "Çanakkale Zaferi" gibi tarihi bir destanı, oyun yoluyla, canlandırarak ve yaşatarak aktarmak tarihi bu güne taşımak açısından etkili bir çözüm olacaktır.

..:: Amaç ::..
Türk'ün dünyaya meydan okuması olarak adlandırılabilecek "Çanakkale Savaşı" büyük tarihi öneme sahiptir. Tarihi nesilden nesile aktarmak, yaşamak ve yaşatmak her Türk'ün üzerine düşen bir görevdir. Bu görevi yerine getirirken etkililiği sağlamak için, görsel ve işitsel öğeler kullanmak, olayları yaşanıyor hissi ile aktarmak son derece önemlidir. Bu açıdan bakıldığında oyunlar, tüm bu ihtiyaçlara cevap verebilmektedir. Ülkemizde oyun sektörünün az gelişmiş olması, özellikle de tarihi oyunların olmayışı bir kayıp olarak nitelendirilebilir. Görsel ve işitsel öğelerle zihinlerde derin izler bırakabilen oyunları tarih, kültür, bilgi birikimini aktarırken kullanmak son derece etkili ve akıllıca bir çözüm olacaktır.

Birinci Şahıs Nişancı (First Person Shooter) kategorisinde yapılmış, Türkiye'de bir ilk olan "Boğaz Harbi" oyununun hayata geçmesi hem Türk tarihi hem de Türk oyun sektörü açısından bir yenilik olacaktır.

Bu bağlamda, "Boğaz Harbi" oyunu ile birlikte Türk oyun sektörüne giriş yapmak ve tarihin gerçekliklerini oyun yolu ile yeni nesillere aktarmak böylelikle mevcut piyasada söz sahibi olabilmek temel amacımızdır.

..:: Oyun Hakkında ::..
Kategori : FPS (First Person Shooter - Birinci Şahıs Nişancı)
Konu : Çanakkale Savaşı
Platform : Microsoft® Windows® XP/Vista/7 (32/64 Bit)

..:: Minimum Sistem Gereksinimleri ::..
İşletim Sistemi : Microsoft® Windows® XP/Vista/7 (32/64 Bit)
İşlemci : Pentium® 4 yada Athlon?/Sempron? 2.2 Ghz
RAM : 1 GB RAM
Ekran Kartı : 256 MB DirectX® 9.0c, Pixel Shader 2.0
Disk Alanı : 450 MB Boş Disk Alanı
CD Sürücü : 16x Hızında CD ROM
Diğer : %100 Windows® XP/Vista/7 uyumlu mouse, klavye ve hoparlör

..:: ResimLer ::..

..:: Oyunun Çalıştırabilmek için Gerekli Kurulumlar ::..

Oyunun sağlıklı çalıştırılabilmesi için gerekli olan 2 adet kurulumu yapmamız gerekmektedir.

1) İlk olarak Direct-X 9.0c kurulumunu yapmak için aşağıdaki DX9C klasörü indirin ve herhangi bi yere rardan çıkartın, içerisindeki DXSETUP.exe isimli dosyayı çalıştırınız. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

1.jpg

Resimdeki göründüğü gibi seçim alanını işaretleyerek, Next butonuna tıklayınız.

2.jpg

Tekrar Next butonuna tıklayınız.

3.jpg

Finish butonuna tıklayarak kurulumu bitirebilirsiniz.

2) Direct-X 9.0c kurulumunu tamamladıktan sonra sırada Direct-X End User Runtime (November 2008) kurulumu bulunmaktadır. Bunun için aşağıdan DXNOV2008 isimli dosyayı indiriniz ve herhangi bir yere rardan çıkartınız, işlem sonucunda DXNOV2008 klasörü içerisinde DXSETUP.exe isimli dosyayı çalıştırınız. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

1.jpg

Resimdeki göründüğü gibi seçim alanını işaretleyerek, Next butonuna tıklayınız.

2.jpg

Tekrar Next butonuna tıklayınız.

3.jpg

Kurulum yapılana kadar herhangi bir tuşa basmayınız.

4.jpg

Finish butonuna tıklayarak kurulumu bitirebilirsiniz.

..:: Oyunun KuruLumu ::..

1.jpg

Başlangıç ekranından ilerlemek için Next butonuna tıklayınız.

2.jpg

Bu kısımda oyunun bilgisayarınızda nereye kurulmasını istiyorsanız onu belirtip Next butonuna tıklayınız. (Hiçbir değişiklik yapmadan bırakmanız önerilir)

3.jpg

Oyunun bilgisayarınızdaki başlat menüsünde oluşturacağı klasörün ismini belirtip Next butonuna tıklayınız. (Hiçbir değişiklik yapmadan bırakmanız önerilir)

4.jpg

Oyunun masaüstünde ve hızlı başlat alanında simgesinin oluşturulmasını buradan seçip Next butonuna tıklayınız. (Hiçbir değişiklik yapmadan bırakmanız önerilir)

5.jpg

Tüm kurulum ayarlarının bittiğini ve seçilen ayarları gösteren penceredir. Install butonuna tıklayarak kurulumu başlatabilirsiniz.

6.jpg

Kurulum yapılıyor eğer kurulum sırasında oyunu kurmaktan vazgeçmek isterseniz Cancel butonuna tıklayınız. (Hiçbir şekilde önerilmez.)

7.jpg

"Launch Boğaz Harbi" seçim kutusunu işaretlediğinizde kurulum bittikten sonra oyun otomatik olarak açılacaktır. Finish butonuna tıklayarak kurulumu bitirebilirsiniz. (Hiçbir değişiklik yapmadan bırakmanız önerilir)

..:: Dikkat [Vista KuLLancıLarı] ::..

Oyun kurulumu tamamlandıktan sonra oyunu çalıştırırken .exe dosyası üzerine ya da masaüstündeki oyunun kısayoluna sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" ı seçmeniz gerekmektedir.

9.jpg

Ayrıca bazı işletim sistemlerinde ise .exe dosyası üzerine ya da masaüstündeki oyunun kısayolunun sağ tıklayarak "Özellikler" seçeneğini tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Uyumluluk" sekmesine geçiniz. Bu sekmede pencerenin alt kısmında "Ayrıcalık Düzeyi" kısmında "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçiniz ve "Tamam" a tıklayınız.

8.jpg

..:: KontroLLer ::..

kontroller.png

--------------------------------------------------------------

directx9c.png

DirectX 9.0c Redistributable:
Oyun için gerekli olan dosyalardan birisi olan DirectX 9.0c dosyasinin kurulum dosyasidir.

..:: Download ::..
http://rapidshare.com/files/271197092/DX9C_Cehennem_Zebanisi_HackheLL.CoM.rar

..:: Rar Pass ::..
cehennem@hackhell

directx9c.png

DirectX End-User Runtimes (November 2008):
Oyun için gerekli olan dosyalardan birisi olan DirectX End-User Runtimes (November 2008) kurulum dosyasidir.

..:: Download ::..
http://rapidshare.com/files/271276734/DXNOV2008_Cehennem_Zebanisi_HackheLL.CoM.rar

cehennem@hackhell

..:: Boğaz Harbi 3 Download ::..
http://rapidshare.com/files/271287462/BH_Cehennem_Zebanisi_HackheLL.CoM.part1.rar
http://rapidshare.com/files/271286982/BH_Cehennem_Zebanisi_HackheLL.CoM.part2.rar
http://rapidshare.com/files/271278825/BH_Cehennem_Zebanisi_HackheLL.CoM.part3.rar

cehennem@hackhell

OOoO Harika Teşekkürler dai upLoadina EMEGine SaĞLIK

Son zamanLarda gördüğüm en mükemmeL konu Olmuş.

eLine sağLık Arda.

İnsanın hikayesini defalarca okuduğu bir şeyin oyunu oyununu oynaması acaba nasıl bir duygudur.

Oynamayı o kadar çok isterdim ki. Ne yazık ki Bilgisayar Oyunları özürlüsüyüm.. :(

eLine sagLık hayatım dün gece ugraşmıstın degmiş ugrastıgına ...

heLaL oLsun cengaver
şehitLerimizin ruhu şad oLsun

Dia geçen yorum atamamıştım cepteyken atmıştın Linki =) Çok amatörce dursada YerLi Yapım sonuçta denemekte fayda vardır =) ELLerine sağLık.

türk oyunu deyip sistem gereksinimlerini okumadım çalıştırmadı

en az 256 mb ekran kartı o kadar güzel bi oyunmu bu

hep amerikan ordusu oyunlari oynamaktan bıkmiştım bu harika oldu emegine saglik dostum..

değişik oyunları bulmakta üstüne yok zebani ama bu seferki gerçekten harika çok teşekkürler.

Ellerine Sağlık Indirip Oynayacağım Hazır Rapid Hesap Varken.

Geri