Çanakkale Mahşeri'ni ayda 8 bin kişi okuyor

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
Mehmet Niyazi'nin kaleme aldığı ve 45'inci baskıya ulaşan 'Çanakkale Mahşeri' adlı roman, 1998'in Eylül ayından beri her ay 8 bin adet satılıyor. Roman bu ay ise 12 bin adet satıldı.

'Çanakkale Mahşeri'nde Oğuz Onbaşı, Yahya Çavuş, tıp talebesi Hasan Şakir, müderris Rasih Efendi gibi okul kitaplarına girmeyen kahramanlar konu ediliyor. Mehmet Niyazi, Almanya'da yaşlı bir profesörün, Türk olduğunu anlayınca yanına yaklaşarak "Beyefendi Çanakkale'yi bir daha yapabilir misiniz? Benim gençliğimde bu bir destandı." demesinden sonra hatıratları araştırmaya başlamış. O dönemde Çanakkale ile ilgili sadece 24 kitap bulduğunu belirten Niyazi, Alman, İngiliz, Fransız ve Avusturya kaynaklarını taramış, Muallim Naci ve Mahmut Sabri Bey'in de hatıralarından yararlanarak romanını yazmış. Romandaki çocuğu birden çeşitli cephelerde şehit olan Oğuz Onbaşı karakterini Muallim Naci'nin hatıratından bulup çıkardığını söyleyen Niyazi, "Bu kitap yayınlandıktan sonra onun akrabaları beni arayıp buldu. Oğuz Amca, 1935 yılında vefat etmiş, kızı Nadiye hâlâ yaşıyor.'' diyor. İstanbul, aa

çanakkalede oldugumdan biliyorum hergün bi kitap çıkıyo ve ne yazıkki her kitap gerçekleri yansıtmıyo kimisi çok abartılı kimisi ise kapsamsız..

şu sıralar okuyorum bu kitabı ve şiddetle tavsiye ediyorum okumanızı...
fiyatı 17 ytl bu ara

Geri