Çağdaş Çıplaklık ve Medeniyet Kavramları Üzerine...

Vampirella

New member
Reaction score
0
Çıplaklığın da çağdaşlığımı olurmuş gidin Allah aşkınıza işinize:)Her ne kadar konu kapanmış olsada bnm için kapanmadı...Çünkü bu tabir kanıma dokundu...Sizin bu batı hayranlığınıza hayret ediyorum...

Bir zamanlar kıçını silmeyi bilmeyen günümüzün Çağdaş Batı Medeniyeti bugün kalkmış bize Ab ye gireceğiz diye akıl hocalığı yapıyor...Batı kendi değerlerini unutmazken bize kendi değerlerimizi unutturdu..Nerden geldiğimizi unutturdu..Şimdilerde kültürel değerlerini,dini değerlerini ,tarihini vs. savunan irticacı yada yobaz deniliyor.Eğer eski bugünden iyiyse bazen eskiye dönmek gerekir..Üniversitede bir profesör hocamız bunu derdi..Lütfen bu sözü alıpta başka yönlere çekmeyin..Burda kastım şudur;yozlaşmaya yüz tutmuş ahlaki ve kültürel değerlerimizdir...

Çağdaşlığın simgesi çıplaklıkmış.. Bak sen....Çıplaklık kadınlarını özgürleştirmez tam aksine esirleştirir...Bence çağdaşlığın simgesi bilim ve teknoloji olmalıydı,çıplaklık değil...En azından benim Atatürkçülükten anladığım buydu...Bilim ve teknolji adına ne yapılıyor allah aşkına şu memlekette.Dünya pazarında sunacağınız kaç tane eseriniz var onlardan haber verin siz..Sorsan İbni Sina Farabi kimdir bilmezler..Ama batı emin olun sizden daha iyi bilir...Bilim ve teknolojiye tek bir kuruş bile harcanmazken bir futbolcunun transferine trilyonlarca para harcanıyor...Niye o çok hayran olduğunuz öve öve bitiremediğiniz onun için kendi kültürünüzü bile aşağıladığınız Batı bütün bilimsel gelişmeler de öncü..Ya siz?Adamlar ayaklarını yerden kesmiş uzaya çıkıyorlar..Biz hala yer çekiminde ip atlamaya devam ediyoruz..Neden bilim ve teknolojisini örnek almıyorsunuz??Atatürk ün "İstikbal göklerdedir" sözünden anladığınız uçak, helikoptermi yoksa...Atatürk yoksa bu sözünde dünyayı aşıp uzaya çıkmaktan mı bahsediyordu....Benim anladığım buydu sizi bilmem...Cumhuriyetten bu yana bizim en süper devlet olmamız gerekirdi...Biz hala böyle küçük suni gündemlerle uğraşıyoruz..Çünkü batılılaşmayı bz farklı anladıkBatılılaşmayı onlar giyin giyinmek,yemek içmek gezmek eğlenmek olarak anladık...Bunları yaptınız mı tmm biz aştık tam batılı olduk demektir..Kafayı fazla çalıştırmayada gerek yok...Aman ne ala memleket..Böyle bir zihniyete sahip olan bir memlekette ileri derecede bilimsel gelişmelerin olması mümkün mü?Bilimsel araştırma yapanlar var ama yapanlarada kıçlarıyla gülüyorlar....Aman bizim Türkler mi yapacaklar gidin işinze derler..İşte bize empoze ettikleri şey bu...Türklerden adam çıkmaz...gurur duyun ...Böyle bir düşünce mantığını savunan bir zihniyet(çağdaşlığı çıplaklık olarak gören) bu görüşümü destekledi...İşte asıl yobaz budur bence...yobazlık demek dar düşünceden başka birşey değildir...

Böyle durumlarda aklıma bazen şimşek gibi ayetler gelir...Böyle düşünen kişilre kuran çok güzel cvp veriyor..Nede olsa çağlar üstü bir kitap...

"Onlara müslümanların inandığı gibi inanın dediklerinde "Şu beyinsizlerin inandığı gibi mi ?"diye cevap verirler..Gerçekte onlardır dar görüşlü beyinsizler ama bunu bilmezler..."
Bakara Süresi 13 ayet..

İşte kuran konuşunca herkese susmak düşer...Zaten yeterince açık değil mi:))Daha ne olsun

Not:Konumu yanlış yere konuşlandırdım:)Her telden bölümüne taşınırsa çok bahtiyar olacam...Teşekkürler

bacım güzel konu ama herteldene taşıyorum kapatmaK yerine ;)

Sadece batıLıLaşma anLamında da bakmamak Lazım oLaya..üLkemizde biLime ne kadar önem veriLdiği yüksek öğretim ve bağLı kurumLarında eğitime ne kadar önem verdiği gün gibi aşikardır..Herkesin gözü siyasette bak en sonunda futboL otoriteLeri biLe siyasete eL attıLar geçen açmış oLduğun konuda gördük..
Yüksek Öğretimin gözü siyasetten inmeLi iktidarLa çekişmek uğruna öğrenciLeri harcamak yerine iLimi iLikLerine kadar vermeLiLer öğrenciLerine..Şahsen sırf siyasi çekişmeLer yüzünden i.i.b.f. 3. sınıfından ayrıLmış oLan bendeniz var örnek oLarak..Herkes kendi işini yapmaLı önceLikLi oLarak..SiyasetLe ne işin var be kardeşim çıkıp oraya siyaset yapan insanLarda sonuçta sizLerin eLinden geçiyor. BütünüyLe bir kısır döngü tamamıyLa tersine işLeyen bir oLuşum haLini aLmış çarkLar birbirine hareket sağLaması gerekirken her çark kendi biLdiğine dönmek istiyor..oLanda haLiyLe dişLiLere oLuyor..Zihniyet değişmeLi..İnşaLLah seçimLerden sonra tekrar bir kadroLaşma atağına girecek oLan üLkemizde en akıLLı atamaLarın yapıLmasını ümid etmekten başka şansımız yok

1-çıplaklıkla çağdaşlığın bir alakası yoktur!

2-çıplaklıktan rahatsız olunabilir ama heykelin çıplaklığıyla bir insanın çıplaklığını bir tutacak kadar sığ düşünen bir zihniyet varmış ki böyle bir saldırı yapılmış.

3-Batılılaşma konusuna gelecek olursak Türkiye batılılaşmadan çok kötü bir şekilde etkilenmektedir ve malesef bu böyle devam edecektir popüler olan herşeye meraklı kafalar değişmediği sürece!

4-Türkiye'de bilim hakkındaki eleştirilerini kanıtlamanı beklerim.Bu ülkede hiç bilim üretilmiyormuş gibi konuşman yanlış bence.bilim adına yapılan güzel olaylarda var ama kesinlikle yetersiz.nedeni ise ortada: kaynak yokluğu.çözüm nedir : büyük bir soru işareti

2-çıplaklıktan rahatsız olunabilir ama heykelin çıplaklığıyla bir insanın çıplaklığını bir tutacak kadar sığ düşünen bir zihniyet varmış ki böyle bir saldırı yapılmış.

Eğer bu ülkede vitrin mankenine tecavüz ediliyorsa ,17 aylık bebelere tecavüz ediliyorsa bence bu konuyu birdaha sorgulamak lazım derim..Ya siz??

FLeTCh®' Alıntı:
4-Türkiye'de bilim hakkındaki eleştirilerini kanıtlamanı beklerim.Bu ülkede hiç bilim üretilmiyormuş gibi konuşman yanlış bence.bilim adına yapılan güzel olaylarda var ama kesinlikle yetersiz.nedeni ise ortada: kaynak yokluğu.çözüm nedir : büyük bir soru işareti

fLetch yapma kurban oLayım sadece kaynakLara yıkmayaLım oLayı..Kaynak yokLuğunda iLim üreten ne aLimLer var..Kaynak yetersizLiği kadar siyasetten de eLini çekmeLi..Sadece iLime yöneLsinLer bu kaynak yokLuğunda bak neLer çıkıyor piyasaya ama bizde herkes sadece kendi işini yapmamakta kardeşim

أĸяα' Alıntı:
fLetch yapma kurban oLayım sadece kaynakLara yıkmayaLım oLayı..Kaynak yokLuğunda iLim üreten ne aLimLer var..Kaynak yetersizLiği kadar siyasetten de eLini çekmeLi..Sadece iLime yöneLsinLer bu kaynak yokLuğunda bak neLer çıkıyor piyasaya ama bizde herkes sadece kendi işini yapmamakta kardeşim

siyasi nedenler de var tabi ama kaynak yetersizliği bence daha önemli bu konuda
amerika ya gidip büyük buluşlar yapan bilim adamlarımız dersem konunun ciddiyeti ortaya çıkar.neyse konu bu değil sanırım ;)

AntaLya da okuyan bir arkadaşım anLatmıştı..OkuLLarında bir profesörLeri bir araştırma sonucunda TSK nın arayışLarına cevap oLacak niteLikte bi kaLın cam üretmiş..Ama TSK nedense kabuL etmemiş bunu..İhaLesi yabancı bi firmaya kaLmış..Hocamız da napsın eLde kaLdı fikir gitmiş mercedes e vermiş patentini..AnLamışsındır sanırım kaynağı kısıtLı beLki de bir eser..Neyse sonuç itibarıyLa hemfikir oLduğumuz nokta var

Vampirella' Alıntı:
Eğer bu ülkede vitrin mankenine tecavüz ediliyorsa ,17 aylık bebelere tecavüz ediliyorsa bence bu konuyu birdaha sorgulamak lazım derim..Ya siz??

Memlekette abaza sapık çok diye millet çarşafa mı dolanıcak ? Ne farkedecek söylermisin iran da pakistanda ve bilimum şeriatla yönetilen ve kadınlarının tamamı kapalı toplumlarda tecavüz olmuyor mu?

Olay zihniyette ve eğitimde bitiyor.Çıplaklık sadece bahanesi ben de tonla bikinili mayolu kadın,kız görüyorum sahilde gidipte birine tecavüz etmeye yeltenmiyorum ya da çıplak kadın heykeli gördüğümde azmıyorum.Nefsini terbiye edemeyen insanların olduğu yerde sen kadını çelik kafesin ardına koysan da o kafesi aşacak bir sapık bulunur.

Ayrıca bilim ve teknoloji de üretiliyor bu toplumda tabii insanlara idol olarak topçu-popçu göstermeyi ne zaman bırakırsak kısa yoldan köşe dönmece , rant zihniyeti yok olduğunda yada azaldığında göreceksin insanlarımız neler yapacaklar.

nefsi terbiye konusunda doğru diyorsun ama nefsimiz terbiyeLi diye haberLerden sokakLara her yerde çıpLakLık karşımıza çıkarıLırsa biLemiyorum gerisi noLur

sapıklık konusu sadece nefis terbiyesiyle de düzelecek bir konu değildir. bu bir ruh hastalığıdır.

üstelik ne yazık ki bu sapık düzeyinde değerlendirilen insanların karşısında kapalı kadın, açık kadın hatta çıplak kadın olması önemli değildir. bazı durumlarda kadın insan olması bile gerekmiyor bu tür insanlar için herhangi bir dişi olması bile kafi geliyor olmayacak şeyler yapmak için.

bence kadın bir inci tanesi kadar değerli bir varlıktır ve onun her yönden korunması gereklidir. anne olmasa bile bir anne adayı olarak görmek gereklidir yani bir annedir. dünyaya getirme gibi çok yüce bir görevi vardır. böyle bir varlığın değersiz bir hale sokularak vampirella'nın da dediği gibi araba reklamlarında, traş kremi reklamlarında bedenini sergilemesine olmayacak yerlerde teşhire varan boyutlarda hareketlere girmesine gerek yoktur.

nato mermer nato kafa :)

arkadaşlar konu kapanmıştı.konuyu tekrar başlatmak kapatan arkadaşa hakaret gibi oluyor bence.kapatan arkadaşın bir bildiği var ki konuyu kapatmış.uzatılmasa daha iyi olur...

"Medeniyetse açmak bedeni,desene hayvan bile senden daha medeni." M.Akif ERSOY

Sonuna kadar haklısın..

!StayAway!' Alıntı:
"Medeniyetse açmak bedeni,desene hayvan bile senden daha medeni." M.Akif ERSOY

Sonuna kadar haklısın..

ellerine saglik..vermissin cagdas arkadaslara cevabini..

bir zamanlar dunyaya cagdasligi, medeniyeti, ilimi, insanligi ogreten vatanimizi ne hale getirdiler..beyin yikadilar ve hala yikamaya devam ediyolar medya en kolay ornektir tvyi aciyosun nerde anlamsiz kimseye bir yarari olmayan bes para etmez program ve diziler ile dolu isleri gucleri onun bunun karisini kizini peskes cekmek..

Osiris cemo demissinki carsafami burunsunler,,yaw ne alaka carsaf simdi hemen getirip carsaf dayatiyosun..? kim carsafa burunsunler dedi anlamadim neyse..bide baska ulkerle kiyaslamayi birak iran falan gozunu seveyim...onlarin islamiyetten ne haberi varki ...? carsaf, pece giyinceksin agzini yuzunu kapatacaksin diye bisey yok Islamda...din ile kulturu ayri tutalim artik...her turlu karaladik bari burdan karalamiyalim dinimizi...

Kadinlar acik giyince ne oluyor cagdaslikmi oluyo?...bence bir madde olarak goze batiyo kisiligi icin saygi gosterecegine goruntusu icin saygi gosteriyosun..ben bunun batilasmayla bir baglantisini kuramadim

:vur

Mehmet Akif'in bir sözü vardır

" Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni,Köpekler Senden Daha Medeni..."

ben bu konuyu cok sacma buldum lutfen duzgun bı konu uzerinde tartısın

sanatta çıplklığı tartışıoruz adam mehmet akifden mısra yazıyor...
hey allahım ya biraz akıl biraz bilim biraz kültür ver şu memleketim insanlarına..
vampirella bir tane resim heykel sergisi gezdinmi ya da plastik sanattan,figüratif sanattan yada tasvirli sanat eserlerinden ne kadar anlıyorsun bilmiyorum ama bazen gerçekten saçmalıyorsun daha önceki konuda yazmışsın inan çok ayıpladım ne demişsin aynen copy paste yapıorum

"Oysa batı kültüründe kadının çıplak olması normaldir.Çünkü onların ahlaki değer yargıları yoktur"

bu nasıl bir düşünce tarzı ne saçmalıyorsun sen?
her kültürün dünya üzerindeki her ırkın ahlaki değer yargıları vardır pc başında oturmakla dünyayı ve insanoğlunu karalayamazsın batı diye kastettiğin şey düpedüz hristiyanlık ve sen kendi dinini yüceltmek adına bir başka dinin mensuplarına çamur atıyorsun..
nerde kutsallık incilde meryemde isa da kutsal değilmi kuran da?
aç biraz kitap oku medeniyetleri tanıda ondan sonra burada bişeyler yaz öyle sağdan soldan duyumlarla tv den pc den gördüğün şeylerle saçma sapan yorumlar yazma ahlaki değer yokmuş ne diyimki sana git kendini geliştir biraz dünyanın yarısından fazlasını karalamak sana düşmez...:mad: :mad: :mad:

kardeş ben senin yazılarını habire takip ediyorum çok çok çok yüce bir insanmışsın gibi habire milleti suçlama,saldırı tonunda konuşuyorsun bişey soracam sen kimsin???

Bedenini orasını burasını açarak gezince bu millet ne olacak neyi kime ne kanıtlıyor olacak sonrada ortalıkta tecavüz laf atma vs milleti azıtmadan önce düşünecektiniz kardeşim bunları ne çarşafa nede tesettüre karşıyım ha diyeceksinki başörtü çarşafla gezen milletlerde olmuyormu böyle şeyler ha luyor ama bunların tek sebebi sizin batı hastalığınız.Bırak kardeşim bunları geç harbidende cahiliye dönemine geriliyoruz.Bak ne güzel oturtmuş Mehmet akif tabi bunu anlamak için düşünmek gerkir okumakla olmuyor birader.Örnek;

Gıybet(dedikodu) haramdır ama dinleyenide harama sokar bunları konuşanlar.

Açık giyen hem kendisini hemde bakanları harama sokuyor insan nefsi zayıftır bazıları dışında insanoğlu ister istemez bakar ama bunun suçlusu KİM?
batı geyiği başka bişey değil.İşte o bakmayanlar varya,işte onlar takva sahibi Allah dostlarıdır.

Elin cumhurbaşkanı gibi gelipte elaleme saçma maçma diye konuşmaya hakkın yok sen çokmu mantıklı konuşuyorsunda saçma yorumları yapıyorsun.Allah vekil sana uyuz olmaya başlıyorum

stay a way hakkaten stay a way tabi anlamını biliosan:):):)
hadi saptırmayın konuyu daha fazla ikili tartışmaya sokmayın..derdi olan pm den ulaşsın..

Geri