Çırpınışlar...

TuğяuL

Banned
Reaction score
0
Ne gülüyorsun bu anlattığım senin hikayen!
Şu işe bakın; başkentin altı cephaneliğe dönmüş, birtakım adamlar hâlâ Ergenekon'u aklamak için çırpınıyor

Evet, üç gündür tam anlamıyla zavallı bir çırpınış tablosu ile karşı karşıyayız. Herkes Baykal gibi açıktan "Ergenekon avukatıyım" diyecek "cesarete" sahip olmadığı için, ellerinden gelen tek şey usul hakkında itirazlar geliştirmek oluyor. Ama buldukları itirazlar da gerçekten evlere şenlik...

Kimisi kafayı arabaya bindirilirken Kemal Gürüz'ün kafasının bastırılmasına takmış. Kimisi emniyetteki odaların ilk geceki soğukluğunu mesele etmeye çalışıyor. Bir kısmı da hâlâ "3-5 silahla darbe olur mu" gibi inanılmaz sözler söylemeye devam ediyor.

Dün koskoca bir Anayasa profesörü "sabahın 9'unda böyle apar topar evlerinden alınmalarına ne gerek vardı" diyecek kadar gülünçleşebildi. Hatırlarsanız, ilk büyük gözaltı dalgasında "sabahın 5'i" diye dillerine dolamışlardı, şimdi de "sabahın 9'u" diyorlar. 5 olmadı, 9 olmadı, bir söyleseler de bilsek; ne zaman gözaltına alınacak bunlar? Dikkat ettim, her yorumcu kendine göre gözaltıyı hak eden ve hak etmeyen listesi yapıyor. Tamam, İbrahim Şahin gibiler gözaltına alınabilirmiş.

Ama bu ülkede MGK sekreterliği yapmış, YÖK Başkanlığı yapmış insanların böyle polis baskınıyla evinden alınması olacak şey miymiş? Davetiye çıkarılmalıymış, onlar kendi ayaklarıyla gider savcıya ifade verirlermiş...

Bir kere siz şüpheliler arasında böyle ayrım yapma, savcıdan da ayrım yapmasını isteme hakkını nereden buluyorsunuz? Bilmediğiniz bir dosya hakkında nasıl oluyor da, "şunlar şunlar gözaltına alınabilirdi ama şunlar şunlar doğrudan savcılığa gidip ifade vermeliydi" gibi değerlendirmeler yapabiliyorsunuz!

Davetiye çıkarıldığında kaçının kaçacağını, kaçının gidip teslim olacağını nereden biliyorsunuz? İşte firari yarbay örneği: Olayı haber alır almaz kayıplara karışmadı mı? Gelelim siyasi itirazlara...

Aslında muhalefetin diline pelesenk ettiği şu "bu dava siyasi bir davadır" sözüne de fazla pabuç bırakmamak gerekir. Evet, bu dava sapına kadar siyasi bir davadır ve bu yüzden Türkiye'de de ideolojik-siyasi bir saflaşmaya yol açmıştır.

Saflaşmanın bir tarafında Türkiye devletinin ilelebet "derin" kalmasını, illegal bir örgütlenmenin devlet içine dal budak salmasını, ülkenin bu derin devletin yaptığı gizli anayasalarla yönetilmesini, devletin istediği zamanda ve yerde Demirel'in deyimiyle rutin dışına çıkmaya devam etmesini isteyenler var; diğer tarafında da 50'li yıllardan beri demokrasinin çanına ot tıkayan bu illegal yapılanmanın çözülmesini ve devletin temizlenip şeffaflaşmasını isteyenler...

Böyle bir dava bugüne kadar açılamadıysa, mevcut iktidarlar derin devletten korktukları, onunla hesaplaşmayı göze alamadıkları ya da daha kötüsü derin devletten nemalandıkları için açılamadı. Bugün, böyle bir davanın arkasına siyasi iradesini koyan bir iktidar varsa, bunu eleştirmek bir yana sevinç duymalıyız. Peki derin devletin çözülmesinden AK Parti'nin siyasi çıkarı yok mu?

Elbette var, çünkü kurulduğundan bu yana AK Parti'yi bir kaşık suda boğmak için dişini tırnağına takan; iktidara getirmemek, geldikten sonra da düşürmek için kanlı provokasyonlar tezgahlayan, yargıyı hukuk dışına iten bu derin devlettir.

Bu yüzden de derin devletle hesaplaşmak AK Parti için hayat memat meselesidir. Bir başka deyişle, gelinen bu noktada AK Parti'nin partisel çıkarlarıyla demokratik rejimin çıkarlarıyla çakışmış, üst üste oturmuşsa, AK Parti hükümeti bir yandan kendi partisinin varlığını korumaya çalışırken bir yandan da demokrasiye hizmet ediyorsa, bunda da gocunacak bir şey yoktur.

Ama iki şeyi birbirinden ayırmak gerekir: Bu davanın açılması için yargıyı harekete geçirmek ya da yüreklendirmek başka şeydir; davayı yönlendirmek başka. Davaya siyasi destek vermek ille de yönlendirmek anlamına gelmez. AK Parti'nin yargıyı yönlendirdiğini iddia edenler bunu ispatlasınlar, bu hukuk dışı davranışla hep birlikte mücadele edelim. Ama öyle kanıtsız tanıksız bir şekilde işkembeden konuşmasınlar.

Gülay GÖKTÜRK

Ankara'da nerde silah bulundu? O kadar kazı yapıldı. susurluk hükümlüsü İbrahim şahin dışında kimde silah bulundu?

Ankara'da nerde silah bulundu? O kadar kazı yapıldı. susurluk hükümlüsü İbrahim şahin dışında kimde silah bulundu?

arama yapılıyor çıkmayacağı ne malum
hem bunulanlar seni kesmedi galiba

ayrıca adapazaırında ki albayın evinden çıkanlar

bunlar silah değil mi

peki yarın veya başka bir gün bir kazı sonrasında tekrar silah çıkarsa ozaman ne diyeceksin

son çırpınışlar bunlar son

arama yapılıyor çıkmayacağı ne malum
hem bunulanlar seni kesmedi galiba

ayrıca adapazaırında ki albayın evinden çıkanlar

bunlar silah değil mi

peki yarın veya başka bir gün bir kazı sonrasında tekrar silah çıkarsa ozaman ne diyeceksin

son çırpınışlar bunlar son

Harbiden hea. Kemalist kesim yandı bitti. Sİzinde ateşinizi sönecek, bekleyin. Belki yarın, belki yarından da yakın...

Harbiden hea. Kemalist kesim yandı bitti. Sİzinde ateşinizi sönecek, bekleyin. Belki yarın, belki yarından da yakın...

Eğer sen ergenekoncular eşittir kemalist kesim diyorsan

ozamn danıştay cinaueti eşittir kemalist kesim de demen lazım

çünkü sonuçta aynı şey

bu cinayeti işleyenler ergenekoncular olduğuna göre

düşün bakalım anlaya bilecek misin

tüm yobazlara ve ulema lara ithafen...ÖKÜZÜN DÜNYASI GÖZLERİNİN GÖRDÜGÜ YER KADARDIR..(FRANSIZ ATASÖZÜ)..sakın bu söze fransız kalmayın..

Bu işte sadece silah bulunması önemli değil arkadaşım bu gibi şeylerde ''YETKİ'' en büyük silahtır.Bizler şu ana kadar sadece maşaları gördük işin bi de beyin takımı var bizim gibi insanlar böyle derin işleri anlayamaz bırakalım TÜRK emniyeti en iyi şekilde görevini yerine getirsin yoksa ondan silah çıktı bundan çıkmadı bu işler buna bakmaz...

mesela sizin gibi dimi

hemen alınmayın canım atasözünü kasdettim :)

allah cok şükür ne at gözlügü takıyom nede atasözünde belirtildigi gibi dar bi penceredn bakıyom konulara..ha bu arada belirteyim alınmadım canım cigerim..sadece davası süren bi olayın sanki sonuçlanmış gibi sürekli aynı şekilde konu acılarak onumuze getirilmesine tepki verdim..bu fransız atasözü ıle..anlayan da anladı zaten:durdurun...kal saglıcakla

tamam işte örgütün tüm cephaneliği o
daha ne olsun
tv ler ballandıra ballandıra anlattıya izlemedinmi
...
ergenekon kadar başlarına taş düşe inşallah
bu tarihsel önemi olan ismide kirlettilerya
utanmaz arlanmaz herifler

Eğer sen ergenekoncular eşittir kemalist kesim diyorsan

ozamn danıştay cinaueti eşittir kemalist kesim de demen lazım

çünkü sonuçta aynı şey

bu cinayeti işleyenler ergenekoncular olduğuna göre

düşün bakalım anlaya bilecek misin

bu nası mantık yahu çocuk gibi :D

daha danıştay cinayetinin davası sonuçlanmadı sen nerden biliyosun ergenekoncuların yaptığını. onu bırak daha ergenekon bile bitmedi. dava sürecinde birilerini aklamaya çalışmak kadar karalamaya çalışmak da kötüdür arkadaşım..

yıllardan beri asker ile polis birbirini sevmez ikiside gizli iş çevirir bu silahların saklandığını başa gelen herkes biliodu ama kimse bunu kullanarak kafa kaldıranları toplamayı düşünmemişti... sen ibrahim şahin gibi bi adamı yanına komünisti koyuyosun adınada çete diosun adama gülerler... ben size sonucu söyliyeyim silah saklayanlar ve silahların saklandığını bilenler içerde kalacak diğer bütün kişiler aklanacak bu kadar basit... ama herkes aklananları ergenekoncu olarak hatırlayacak zaten amaçta bu değilmi?..

ya bırakın yargı işini yapsın.
suçlu da suçsuzda ortaya cıkar.
bu işler falla, tahminle yürümez...

Hala bu insanları savunuyosunuz yaw

Sizin bunlardan bir çıkarınızmı var anlayamadım Siz değilmisiniz devleti milleti kurtaranlar kurtaracak olanlar noldu hani çok güvendiğiniz ordunun adamları varya ülkeye neler yapmışlar da haberimiz yok dur bakalım daha neler çıkacak ve siz onları nasıl savunacak ve nasıl kıvıracaksınız hayal gücünüzü her zamankinden biraz daha fazla zorlamanız gerekecek çünkü bu seferki çok karışık bir durum

sen var ya sen ne katakulleci adamsın:durdurun..tazıya tut tavşana kaç de ha..vay vay..benim atasözümü hakaret var diye şikayet et..bu sözü espri diye alkışla..bak sana bi söz daha... ya oldugun gibi gorun ya gorundugun gibi ol ...MEVLANA CELALEDDİN RUMİ

hadi canım sende

ben arkadaşın senin szöüne karşı verdiği ksa ve hakaret içermeyen ince espirisini alkışladım

sana ne oluyor

asıl sen o sözü yazerken kime ve neden yazdığını net olarak söyleseydin

bir kere knuyla alakası yokru zaten şikeyetimde bunu belirttim

tekrar oku

Tartışma adabı dışına çıkanları bu dakikadan sonra bir daha asla uyarmayacağım...
Birbirinize hakaret ederek, laf sokuşturarak bir yerlere varamazsınız
En fazla yapacağınız sizi banlamak için beni 10 saniye uğraştırmaktır ki
ben işimi gerçekten severek yapıyorum, Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

1-o bir atasözü ben orada kimsye bi hakarette bulunmadım..cogu kişi üstüne alındı nedense
2-et kafa demişin..kötü söz sahibine aittir..
3-o yazdıgın atasözlerini gereken yerde dogru şekilde kullan..sırf yazmak için yazma
4-s.git tarzı bişeyler yazmışın burası senin babanın forumu degil..eger bi yanlışım varsa ya uyarılırım yada banlarım..o na sen karar veremessin..sana ancak ...okumak ve yazmak düşer diyelim..
5-sanal alemde erkeklık yapma..cünkü gülünç duruma düşüyosun
6-afilini attırsak ne olur??senın gibileri cok gördüm..cok ta dövdüm..hadi var git yoluna

Geri