Çırağan Sarayı

jewel

Wormwood
Moderatör
Reaction score
0
800px-Paac_Ciragan_Istambu_RB1.jpg

Büyük bir saray olan Çırağan 1910 yılında yanmıştı. Önceki bir ahşap sarayın yerinde 1871 yılında Sultan Abdülaziz tarafından Saray yaptırılmıştı. 4 yılda 4 milyon altına mal olan yapının ara bölme ve tavanı ahşap, duvarlarda mermer kaplıydı. Yapımı için Avrupa devletlerinden borç alınmıştır.

600_ciragan_edited.jpg
7_k.jpg

Ciragan.jpg

5_k.jpg

Çırağan Sarayı süsleme açısından oldukça zengin bir görünüşe sahipti. Saray içerisinde ağırlıklı olarak geometrik süslemeler kullanılmıştı. Temelde saray, bütün yönleriyle birbiriyle uyum içinde olan bir düzene sahiptir. Mobilyasından kapılarına, pencerelerinden sütunlarına ve halılarından tavanlarına varıncaya kadar bilinçli bir süsleme anlayışı içerisindedir.

Sarayın tasarımını yapanlar, genel olarak bütün sarayın bir geometri armonisi içerisinde ayrı ayrı unsurlarda hemen hemen aynı motifi kullanarak muazzam bir denge yakalamışlardı. Bu ince tasarım sarayın inşa faaliyetleri sırasında birer birer siparişleri verilen her üründe kendini göstermekteydi.

ciragan_sarayi_balo_salonu.jpg

ciragan_sarayi_osmanli_salonu.jpg

ciragan_sarayi_teras.jpg

ciragan_sarayi_hamam.jpg

Padişaha ßaksanıza Kıçının rahatı için avrupa ülkesinden borç alıp saray yaptırıyor :)

Çok güzel bir tanıtım. Özellikle resimler harika. Eline sağlık Jewel

herkesin düğününü yapmak isteyeceği bi yer, ellerine sağlık cnm :sigara:

eline sağlık canım çok hoş =)

bızım bekar evıne benzıyor...:)

gel dostum bızım bekar evınde yap dugununu daha boyuk oradan:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:biggrin:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:vur:vur:vur:vur

kanka bızım ev derken senın odaya daha cook benzıyo
benı evın en kotu odasına attın kendıne saray gıbı oda aldın
:biggrin:vur:saskin

çok görkemli cidden :sigara:

eline sağlık cnm ..

Boğaza karşı nefis bi manzara, ellerine sağlık cnm :sigara:

herkesin düğününü yapmak isteyeceği bi yer, ellerine sağlık cnm :sigara:

Boğazın en nadide yeri gerçekten, ellerine sağlık cnm :sigara:

orda yaşamak isterdim mükemmel bi yer, ellerine sağlık canım :sigara:

bu kadar cok begenmene cok sevindim cnm :durdurun

1 yıl boyunca çalışmıştım bendeki resimleri upload ediyim:D

ama çırağan sarayından geriye bişey kalmaz hayalleri süsleyen yerin halbuki nasıl bi yer olduğunu görmek istemezsiniz:D

Geri