Çıplak, özgür ve bağımsız!

icemen

New member
Reaction score
0
fft5_mf349104.Jpeg

Güney Amerika ülkesi Şili'nin bağımsızlığının 200'üncü yıldönümü ilginç bir etkinlikle kutlandı.

Horcon’a 90 km mesafede bulunan ‘Playa Luna’ (Ay sahili) adlı plajda buluşan bir grup Şilili ülkelerinin kurtuluşunun 200’üncü yıldönümü şerefine çırılçıplak bir şekilde yüzdü. Kutlamalar kapsamında, ülkede çeşitli kültür sanat etkinliklerine de yer verildi ancak en büyük ilgiyi el ele tutuşarak sahilde yürüyen ve çıplak yüzen bu grup çekti. Bağımsızlığın önemli olduğunu vurgulayan Şilililer etkinliğin anlamını da ‘çıplak ve özgür olmanın’ tadını çıkarmak ve bunu tüm dünyaya göstermek olarak açıklıyor. Şili, bağımsızlığını 1810 yılında ilan etmişti.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• FSAS.GIF
    FSAS.GIF
    30.9 KB · Görüntüleme: 2,832
Bunlar İçin Ar,Namus,Edep,Haya, Bunların Bir Önemi Yok,
Hayvanlar Bunlardan Daha Edepli.

Bunlar da hrbiden "Namus" diye Bir kavram yok .. Ama ne yalan söyliyim gitmek isterdim :lol:

böyle yapıyorlar ondan sonrada felaketler bunları buluyor

Ne diyeceğimi bilemiyorum :huh:

evet bu şekilde bir kutlamayla hayvandan farkları kalmamıs.

Bunların arasında 2 tane Türk erkegi olacak ben görürdüm o zaman bunların götlerini bi daha dolaşabiliyolarmı böle çıplak şekilde salıcan bunların arasına bizim abazaları bi daha eli götünde gezeler....

Bunların arasında 2 tane Türk erkegi olacak ben görürdüm o zaman bunların götlerini bi daha dolaşabiliyolarmı böle çıplak şekilde salıcan bunların arasına bizim abazaları bi daha eli götünde gezeler....

Koptum ya Allah senden razı olsun :lol: :lol:

turkiyedede cıplaklar kampı wardı beler bole sallamayın

bayanlara sadece cinsel obje olarak bakmamayı öğrenmek lazım. burdaki insanlarda bunu çoktan aşmış. yani bayansa bayan erkekse erkek sonuçta bi insanız hepimiz. tabi bizim kültür ve inancımız gereği olaya bu şekilde yaklaşmamız pek mümkün gözükmüyo..

ayrıca günün anlam ve önemine uygun bir kutlama olmamış. çırılçıplak soyunmak yerine daha anlamlı şeylerde yapılabilirmiş..

cıplak olmakla ozgur olmasının arasındakı farkı anlamayan bır ulke demekkı :D

Bunlar özgürlük kavramini biraz karistirmislar..
Salt ciplaklik özgürlük olsaydi domuzlar,yunuslar,balinalar vs.. en özgürlerimiz olurlardi:001_tongue:

özgürlükten kasıt heryerini açmaksa yok ben özgür olmayayımm..

speclyzer'in dediği gibi... Kadına meta olarak bakmayan bir toplumda karşındaki kadın ne kadar çıplak olursa olsun ona kendini tatmin etmek için kullanılacak bir malzeme olarak değil, insan gibi görürsün. Kendinden farklı görmezsin. Bu biraz da "namus, ar" gibi kelimelerin dilde değilde özde olmasına bağlıdır.
Örnek verecek olursak biz kendimizce çok namuslu ve namusa düşkün bir milletizdir. Ama çevremize baktığımızda en yakın arkadaşının eşine bile farklı bir gözle bakan insanlarımız görmemek imkansız.

Çıplaklık ve özgürlüğe gelince evet daha iyi bir şekilde kutlanabilecek bir şey özgürlük ama şu yönden bakmak daha doğru olur sanırım.
Bence orada verilen mesaj şu; Belki paramız yok, belki fakiriz ama en azından insan gibi yaşayabileceğimiz ve başkasının eline bakmadığımız bir ortamımız bir ülkemiz var.

Yani olaya tek taraftan bakmamak gerek. Bazen gördüğümüz şeyler anladığımızı anlatmaz bizlere.

bayanlara sadece cinsel obje olarak bakmamayı öğrenmek lazım. burdaki insanlarda bunu çoktan aşmış. yani bayansa bayan erkekse erkek sonuçta bi insanız hepimiz. tabi bizim kültür ve inancımız gereği olaya bu şekilde yaklaşmamız pek mümkün gözükmüyo..

ayrıca günün anlam ve önemine uygun bir kutlama olmamış. çırılçıplak soyunmak yerine daha anlamlı şeylerde yapılabilirmiş..

Doru solemişsin.Katılıyorum

Geri