“Türk baharı”nda açan “çiçek çocukları”na dikkat

By_SEKOPY

_C*_Özel Harekat_
Süper Moderatör
Reaction score
0
“Türk baharı”nda açan “çiçek çocukları”na dikkat
Taksim’den bildiriyorum...
Daha doğrusu bildiremiyorum...
Kendimi Dolmabahçe’den meydana atmayı başaramadım.
En iyi gazeteci, yazabilecek kadar görebilen, eli kolu tutabilen gazetecidir deyip -itiraf ediyorum- bir tenhaya sığındım!
“Allahuekber” ile “Kalpaklı Atatürk” posterinin yan yana olmasına anlam veremeyen Ahmet Taşgetiren’in kalbine indirmek gibi olmasın ama “Ya Allah Bismillah” sloganlarıyla “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları birbirine karışıyor burada.
Su, gaz kesmedi;
Plastik mermi yağıyor kalabalığa!
En korkuncu ne biliyor musunuz?
Güvenlik güçleri muhataplarının “insan” olduğunu unutmuş gibi davranıyor;
Sinek, böcek muamelesi yapıyor karşısına kim çıkarsa.
Ezmek serbest sanki!
Yerlerde sürünüyor insanlar. Ağlayan var. Kıvranan var. Yardım isteyen var. Kan revan içinde kalan var.
Yuh artık bu kadarına!
Buna rağmen hani Yahya Çavuş’a gelen o mucizevi güç var ya, onunla donanmış gibiler; yeniden doğrulacak kudreti her nasılsa buluyor kendilerinde.

“Ne yazayım ben şimdi” diye ve anlatılmaz bir keder içinde sağa sola bakınırken ilk geçen şuydu aklımdan:
Şu ana kadar olanlardan değil, bundan sonra olacaklardan korksun iktidar!
İçimde meydan okuyan, tehditler savuran, provokasyona meyilli bir militan mı var?
Yoooo!
Tamamen “gazeteci” sorumluluğuyla, “kamu yararını” düşünerek kayda geçiriyorum bu “uyarı” yı!

Bazen göründüğü gibi olmayabilir gördüğünüzü sandığınız şeyler.
Evet, Gezi Parkı’nda yürüyen, gezen, çay içen, orayı buluşma, dinlenme yeri belleyen, kitabını okuyan, bir durup nefes alan, soluklanan insanların “çevreci duruşu” haklıydı!
Evet, İdare Mahkemesine sunulan bilirkişi raporu ve önceki gün çıkan yürütmeyi durdurma kararı hatırlandığında, müdahale zaten “yasa dışı” ydı! İnsanlar sadece yeşilin değil hukukun da yanında tavır almıştı ve hukuksuzluğu yapan, suç işleyen iktidardan talimatla saldıranlardı!
Evet, cana kasta varan şiddet sonuna kadar kınanmalıydı!
Ama...
Toplumun düne kadar stadyum önlerinde birbirini bıçaklayan taraftar grupları dahil, üniversitelerde birbirine giren ideolojik grupları dahil, TBMM’de küfür kafir birbirlerine demediklerini bırakmayan siyasi grupları dahil her kesimini bir araya getiren bu birikmiş öfke, tepki patlamasının bundan sonra nereye ve nasıl kanalize edileceği konusunda -toplumsal olaylara has ‘düşünme’yi, ‘analiz’i geçici süre askıya aldıran heyecana, coşkuya yenilmeden- uyanık olmak durumundayız!

Şimdi iki dakika es verin ve şu sorunun cevabını bulun:
- Kim başlattı?
Ortada parkta oturup sohbet eden, kitap okuyan, şarkı türkü söyleyen küçük bir gruptan başka hiçbir şey yokken, taş atan kimse yokken, slogan atan kimse yokken, taşkınlık yokken, neden olmayan bir eyleme müdahale edildi? Neden yoktan bir “isyan” var edildi?
Neden “öncü” görevini İmralı ulağı üstlendi?
Tuhaf değil mi?
Akillere karşı çıkan vatandaşlara da biber gazı sıktı polis daha önce, Reyhanlı’ya sebep olan politikaları kınayanlara da... Silivri’de de tomalarını sürdü kalabalıklara... Ve bütün bunlar aslında “Türkiye’yi tek yürek” yapmak konusunda çok daha geniş paydaları olan olaylarken, nasıl oldu da Gezi Parkı yüzünden yaşandı bu sosyal patlama?
Tekrar söylüyorum bu tepki kesinlikle haklı ve meşrudur, iktidara “dur” demek için geç bile kalınmıştır...
“Ama”...
İki dakika es verip düşünelim Brüksel’e, Cenevre’ye, New York’a, Madrid’e, Amsterdam’a ne oluyor Allah aşkına?
ABD Dışişleri’ne ne oluyor?
AB’ye ne oluyor?
Ağaçlar mı gerçekten kaygılandıkları, Türk Milleti’ne uygulanan iktidar baskısı mı?
Madem öyle, Paris, bu ülkenin dağları, dereleri, ormanları satılırken neden ayaklanmadı?
TEKEL işçileri buz gibi havada tazyikli suyla püskürtülürken, üniversiteliler tekme tokat dövülürken, 1 Mayıs’ta halkın anayasal hakları gasp edilirken çok mu demokrattı bu iktidar; sokaklarda bombalar patlarken çok mu güvenliydi bu ülke, o zaman neden ABD vatandaşlarına Türkiye’ye gitmeyin çağrısı yapmadı?
Barzani’nin hınk deyici başısı gazeteci, Soros’dan fon alan vakıfların sponsor olduğu sanatçı, emperyalizmin kalem memurları bu ülkenin hayrına elini taşın altına koyar mı?
Toplumun hakkı olan ve haklı tepki üzerinden başka bir tezgah örülüyor bu ülkenin başına;
“Türk baharı” diyorlar adına!
“Yaşasın” naraları atanlar var “dünya medyası” nın bu yakıştırmasına!
“Yeter” demiyorum on iki yıldır bastırılmış duygularımızı ifade iki değil on iki gün de yetmez çünkü. “Hadi artık evlerinize” demiyorum ama ne olur dikkatli olun, kullandırmayın kendinizi BOP haritasını size çizdirmeye kalkışanlara!
Selden kütük kapmaya çalışanlar var; tedbirli davranın!
Tunus’un, Mısır’ın, Libya’nın “bahar” larının nasıl kan dondurduğunu unutmayın!
Allah’ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok, iktidarın gidişine en çok sevinenlerden biri olurum ama “gönderen” “milli irade” olursa!
Bu akıl almaz saldırganlığın, siyasi intihar kararı almadılarsa bu izahı mümkün olmayan kışkırtıcılığın tek bir anlamı var:
Biri “darbe zemini” hazırlıyor şu anda!
Biri “dış müdahale” ye açık hale getirmeye çalışıyor ülkeyi!
Dolayısıyla,
Erdoğan hem kendisinin, hem hükümetinin, hem de ülkenin hayrına olanı yapıp, kendisini “akla, mantığa, vicdana, hukuka” çağırarak köprüden önce son çıkış şansını tanıyan bu aklıselim millete kulak vermeli!
Aksi halde, polisin her attığı her gaz bombası, her plastik mermi, bumerang etkisiyle sırf onu değil “sınırların yeniden çizildiği bu coğrafya” da ülkenin geleceğini de yaralayacak.
İktidarın akıbeti zerre umurunda değil.
Ama “Tük baharında açan çiçek çocukları” konsepti de mide bulandırıyor; tıpkı polisin sıktığı o garip gaz gibi!

“Türk baharı”nda açan “çiçek çocukları”na dikkat-Yazarlar-Yeniçağ Gazetesi

adamın nefsi dağları geçmiş asla geri adım atmaz.

haberlerde belirtilen "başbakanlık konutunun olduğu yerden gelen bir araç bir vatandaşımızı ezdi" vatandaş
senin en çok sevdiğin biri olsaydı bunları yazar mıydın ?
Yazardım diyecen ya ......
Yazamazdın yiğen yazamazdın...
Caminin önü geniş at bakalım...

diyanet cuma günü fetva yayınlayıp: twitter ve facebook haram'dır derse şaşırmam :)

birde ikilemde kaldım,içki haram tamam ama arkadaşlar zina serbest ve hükümet tarafından yasalaştı,ey teröristler;yasalara uyunuz ve gidiniz zina yapınız :)

Millet üstündeki ölü toprağını ,çekingenliğini ve korkusunu attı ...Bundan sonrasını varsın makarnacılar düşünsün ...Ağa babaları nasıl olsa gemiciklerine helikopterlerine binip kaçacak ,ama bu sefiller burada kalacak ....

millete bozuk sütünüzü satmadan önce büyükşehir her çocuğa o sütü zaten veriyordu,şimdi diyeceksiniz ki senin chp ile işin ne? benim chp ile işim değil mesele,mesele alttaki fotğrafdır,olmayan beyninize kazıyınız lütfen:

ns9jg.jpg

edit: http://www.diren.in/#115c029340d3d1f3706a81f85cbdff95.jpg

inceleyiniz,olan biteni HALKIN gözünden görünüz.Millete provakatör deyip,cnntürk deki akiller gibi dansözlük yapmayınız :)

Demokratik eylemlerde izin alinmasi gerekirken birileri TC nin huzurunu bozmaya calisiyor ..izinsiz gösteriler taslanan polisler malimizi canimizi koruyan polisleri yaralayanlar o iscinin özenle teriyle dösedigi taslari cikarip atanlar bu vataniin huzurunu bozmaya kimsenin hakki yo bence .milletin malina zarar verenler kanunsuz gösteri yapanlar anarsisttitler kanun önünde...demokrasi sokak eylemleri ile olmaz. simdi bu insanlarin PKK dan ne eksigi var..devlet 3 agac söker 150 agac diker kimse yadirgamasin bence yapilanlar ne demokratik nede insani ..huzur bozmak isteyenler baska ülkeye gitsinler bence ..vatani sevmek buysa böyle oluyorsa bu vatana ihanettir...

akp nin politikaları yüzünden 1i polis 4 kişi ölmüş.. adam pankartlara, namaz kılanlara takılmış... bas bas bağırdınız yıllarca muhalefet çözüm üretemiyor diye 15 gündür bir çözüm üretemediniz hala kafasının dikine giden ağzından cıkanı duymayan başbakan var boş boş konusan i. gökçek var yalan söyleyen valiler var emniyet müdürleri var biraz insan olun bee...

namaza gitmedim diye okuldan attılar

okulun adı atatürk üniversitesi cemaata davet vardı sende gelmelisin ben gitmedim.. namaza davet, arkadaşımda dedi gelsen okulun için iyi olur ben gitmedim.. belkide gruplaşmak istemedim.. eskiden bayram namazına giderdim bulunduğum yerde. imam konuşur konuşur kendi fikrini benimsetmeye çalışırdı baktım ki ben farklı düşünüyorum daha gitmemeye başladım... neyse diyeceğim şu o üniversiteden bir türlü mezun olamadım.. afla gittim bana özel toplandılar kanun yaptılar şu dersleri mutlaka geçmen gerek olmadı devamsızlık dediler yine attılar... devam mecburiyetim yoktu baktılar ki bu çocuk okulu bitirme durumu var sınavlara girip geçebilcekken yine olmadı yine olmadı.. okulun o zamanlar asistan hocası bana bir şekilde ulaşıp telefon faturası ödetti... yardımcı doçent olduktan sonra gırgır geçmeye başladı benimlen... eee ne de olsa artık bana ihtiyacı yoktu... iki derse giriyordu fakat dersleri bilmiyordu yanlış diyor sonrasında düzeltiyordu böyle değil kitaba bakıp düzeltiyordu... iki sayfa kağıt yazmama rağmen anlamsız jeoloji dersinden beni bıraktı telefon açtım.. hocam hadi ihtiyacım var ne olursun ama yok.. niye beni arıyorsun dedi? zaten okuldan mezun olamayacağım belliydi...

Gu gezi olayları bir bakıma iyi oldu. Kimin sütü bozuk kimin gerçek vatansever olduğu çok net ortaya çıktı. Ülkedeki ne kadar sol adı altında ki terör örgütü varsa , ne kadar kansız, vandal terörist varsa sırf AKP yi devireceğiz masalına inandırıldığı için ülkemizi yangın yerine çevirmeye kalktı

Yüzlerde kamu yeri yakıldı belediye otobüsü yakıldı 50 den fazla Ambulans yakıldı. ( Ulan Şerefsiz kansızlar ambulanslardan ne istediniz)

Ve kendilerine ulusalcıyım diyen vatan severim diyen ve hatta çok az da olsa ben milliyetciyim diyen şarlatanlar bu ihanet olaylarının içinde yer aldı

Yıllarca papağan gibi AKP ABD nin Avrupanın piyonluğunu diyen şarlatanlar gezi olaylarında ABD nin ve Avrupanın yaptığı eleştirilere can havliyle sarılmaya başladı

Geri