“ÖNEMLİ Olan Partiler Değil Vatandır"

react

Admin
Süper Moderatör
Reaction score
0
f841f03f-2010_08_08_m.jpg

SİVAS'ta düzenlenen 8'inci İlbeyli Türkmen Festivaline katılmak üzere kente gelen Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Partiler önemli değildir. Önemli olan Türk milleti, bu topraklar ve vatandır." dedi.

42 köyün bulunduğu İlbeyli Yöresi Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 8'inci İlbeyli Türkmen Festivali'ne katılmak üzere memleketi Sivas'a gelen TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener festival alanında davul zurna eşliğinde sevgi gösterileri ile karşılandı. Alanda bulunanlar ile tek tek ilgilenmeye çalışan Şener'e Suriye'den getirildiği belirtilens ve "Mıra "adı verilen kahve ikram edildi. Alkışlar arasında kürsüye çıkan Şener ülkenin içinde bulunduğu şartlar itibariyle her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirtti. Şener, sevgi ve dostluğa dayalı bir kültürün toplumsal kültür haline dönştüğünde o toprakların vatan haline geldiğini, ancak farklılıkların ve ayrılıkların ayrışma haline dönüştüğü zamanların ise ülkenin zaaf dönemleri olduğunu belirterek, "Ülkezimin bugün içinde bulunduğu şartları dikkatli bir şekilde inceleyecek olursak her şeyden önce Türk milletinin birliğe beraberliğe, dayanışmaya ve sevgiye ihtiyacı vardır. İşte bu festival bu birlik beraberliği inşa etmektedir. Sevgiye dostluğa dayalı bir kültür, toplumsal kültür haline dönüşmüşse o dönem bu toprakların vatan haline geldiği dönemdir. Bu milletin güçlü olduğu dönemdir. Şanının yer yüzüne yayıldığı dönemdir. Ne zaman ki ayrılık, ihtilaf ve farklılıklar bir ayrışma haline dönüşmüşse işte o dönemler bu ülke için, tarihimiz için zaaf dönemleri olmuştur. O yüzden diyoruz ki bugün milletimizin her şeyden daha fazla dostluğa, sevgiye, kerdişliğe, birlik beraberliğe ihtiyacı vardır. İşte bu festival bütün bunları barındırdığı için önemlidir." dedi. Şener konuşmasının sonunda partilerin öneminin olmadığını belirterek, " Partiler önemli değildir, önemli olan sizsiniz. Önemli olan Türk milleti, bu topraklar ve bu vatandır. " dedi. TP Genel Başkanı Şener daha sonra festivale katılan protokol üyeleri ile birlikte alandaki yer sofrasında yemek yedi. Ardından da festival alanına açılan stantları gezdi.

"KÜLTÜR VAR KESİNLİKLE SİYASET YOKTUR" PANKARTI AÇILDI

Festival alanında vatandaşlar tarafından açılan ve üzerinde "Kültür var kesinlikle siyaset yok " yazılı pankart dikkat çekti. Vatandaşların siyaset istemediği festivale Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener başta olmak üzere AK Parti Sivas Milletvekilileri Hamza Yerlikaya ve Osman Kılıç da katıldı.

Hilal ÖZDEMİR / SİVAS / DHA

önemli olan partiler değil vatandır bu doğru bi laf.

güzel bir cümleye değinmişsiniz sayın şener...
Lakin cuntaların cumhurbaşkanı adayı olarak sizi seçmeleri bu cümlenizi gölgede bırakıyor ...

Bu adam Gercekten tuttugum bırısı konusması kısılıgı ornek alınack bırı:))) secım olursa bu partıye atcam oyumu

önemli olan parti değildide neden ayrılıp parti kuruldu acaba?????

Sevgili arkadaşlar, merhabalar. Hepinize hayırlı geceler. Hayırlı Ramazanlar.

Hazır bu konu Hackhell'de gündeme gelmişken partiler konusuyla ilgili bir düşüncemi yazmak isterim.

Sanıyorum Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında yer alan ve belli bir grubu bulunan partiler Yüksek Seçim Kurulundan veya kanunları tam bilmiyorum, kanunlarda öngörülen çerçevede partiler belli bir oranda devlet kasasından para alıyor. Bu konuyu bilen arkadaşların yazılarını okumak isterim.

Daha önceden Hackkhell'de yazdığım bir konudan alıntı yapacağım.

AKP
Adalet ve Kalkınma Partisi

ANAP
Anavatan Partisi

BBP
Büyük Birlik Partisi

BCP
Bağımsız Cumhuriyet Partisi

BTP
Bağımsız Türkiye Partisi

CHP
Cumhuriyet Halk Partisi

ÇP
Çözüm Partisi

DP
Demokrat Parti

DSİP
Devrimci Sosyalist İşçi Partisi

DSP
Demokratik Sol Parti

DTP
Demokratik Toplum Partisi (Barış ve Demokrasi Partisi)

EMEP
Emek Partisi

GP
Genç Parti

HAK-PAR
Hak ve Özgürlükler Partisi

HYK
Halkın Yükselişi Partisi

İP
İşçi Partisi

LDP
Liberal Demokrat Parti

MHP
Milliyetçi Hareket Partisi

MP
Millet Partisi

ÖDP
Özgürlük Dayanışma Partisi

SHP
Sosyal Demokrat Halk Partisi

SP
Saadet Partisi

TKP
Türkiye Komünist Partisi

TSİP
Türkiye Sosyalist İşçi Partisi

YOH
Yeni Oluşum Hareketi

YP
Yurt Partisi

Yahu ne kadarda çok partimiz varmış!!??..

Bir ülkede bu kadar çok parti olması;

1- Çok sesliliğe ve demokrasiye işaret.

2- O ülkede eğer parti kurmak ve teşkilatlanmak çok para gerektiriyorsa parti kuranların zengin olduğuna işaret.

3- Karmaşa ve düzenzisliğe işaret.

Sizde neye işaret olduğuna dair farklı birkaç fikir belirtirseniz sevinirim.

Aynı görüşü savunan 3 - 4 parti ve buna benzer nedenlerle öyle sanıyorum Türk halkı 20'den fazla partiyle tanışmak zorunda kalıyor.

Bu tabloyu sağlıklı bulmuyorum. Temel düşünceleri savunan 4 - 5 parti bence Türk halkına yeterde artar bile.

Önemli olan sayısal çokluk değil kalitedir.

Özetle parti sayısını çok buluyorum. Bu alan için ayrılan kaynakların heba olduğunu düşünüyorum.

Bu adamın akp den ayrılıp parti kuracağı kurtlar vadisinde bile işlenmişti.Sözlerinin ve hareketlerinin samimiyetine inanmıyorum.

Sizde neye işaret olduğuna dair farklı birkaç fikir belirtirseniz sevinirim.

Aynı görüşü savunan 3 - 4 parti ve buna benzer nedenlerle öyle sanıyorum Türk halkı 20'den fazla partiyle tanışmak zorunda kalıyor.

Bu tabloyu sağlıklı bulmuyorum. Temel düşünceleri savunan 4 - 5 parti bence Türk halkına yeterde artar bile.

Önemli olan sayısal çokluk değil kalitedir.

Özetle parti sayısını çok buluyorum. Bu alan için ayrılan kaynakların heba olduğunu düşünüyorum.

4-5 parti yeter deniyor da bence imkansız

çünkü benim için ha soyalist ha komünist iken , bir komünist aramızda dağlar taşlar var onlarla ne alakamız var ki diyor .

geçenlerde MMP(milliyetçi muhafazakar parti) kuruldu . birçok kimse şöyle dedi ; o da ne öyle azcık ondan azcık şundan . adam gibi tarafını belli et dediler .

Temel düşünce derken bu da bence sakıncalı gibi çünkü bugün Ak partiye her ne kadar sağ dense de , Kültür ve turizm bakanı gibi kimseler , aleviler vs. vs. farklı gruplar var ve tam olarak olmasa da merkez parti görünümü var . yani torna tesviyeden geçirip kalıba sokmak bence zor .

Sevgili forum arkadaşım _TozKoparaN_, merhabalar.

Bu konuyla ilgili düşüncelerimi belirtmek isterken muhtemelen bazı kelimeleri doğru yazmamışımdır.

Örneğin;

Temel düşünce derken bu da bence sakıncalı gibi çünkü bugün Adalet ve Kalkınma Partisine her ne kadar sağ dense de, Kültür ve turizm bakanı gibi kimseler, aleviler vs. vs. farklı gruplar var ve tam olarak olmasa da merkez parti görünümü var . yani torna tesviyeden geçirip kalıba sokmak bence zor .

Şeklindeki açıklamana hak veriyorum ancak dediğim gibi, cümleler tam değildi. Ben aslında bu temel düşünceler kelimesiyle şuna benzer bir şeyi kasdetmek iştemiştim.

Örneğin Amerika Birleşik Devletlerinde seçim döneminde bildiğimiz, duyduğumuz şu Cumhuriyetçiler, Demokratlar şeklinde söz edilen kanatlar vardırya veya İngilterede Muhafazakarlar, İşçi Partisi, Liberal Demokratlar gibi kanatlar vardırya, temel düşünceler derken aslında bunu söylemeye çalışmıştım.

Kısacası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve biz vatandaşlar için, güçlü bir ekonomik yapı ve düzgün işleyen bir siyasi yapı özlüyorum.

Bu çerçevede temsil yeteneği güçlü, katılımcı, bu sistem için ayrılacak kaynakların makul ve verimli olmasını arzuluyorum.

Ve buna benzer diğer düşüncelerimin sonucunda sayısal açıdan siyasi partilerin Türk halkı için çok olduğunu düşünüyorum.

Geri