‘Kürdistan’ın ismiyle cismiyle özgürlüğünü savunacağız’

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
KCK operasyonlarını sert dille eleştiren BDP Genel Başkanı Demirtaş, “Kürt’e adalet yoksa Kürt’e düşen tek şey direnmektir. Biz bugüne kadar hiçbir faşizme geçit vermedik. Geri adım atmayacağız” dedi
ANKARA- BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün partisinin grup toplantısında KCK operasyonlarını değerlendirdi, hükümeti eleştirdi. Demirtaş, BDP’ye yönelik “siyasi soykırım operasyonlarıyla” uyandıklarını belirterek, “Bu operasyonlar başından beri mahkemelerde değil, Bakanlar Kurulu’nda planlanıp hayata geçiriliyor. ’Bunlar yargının işidir’ gibi safsatalara bizi asla inandıramazlar” diye konuştu. Demirtaş, şöyle dedi:

‘OKUMADIM’ DERSE TUTUKLA: Rahmetli Orhan Doğan’ın evini bastınız, bu da mı yanlış oldu? Neyi arıyorsunuz? Mesaj net; ölmüş de olsanız, eski vekil de olsanız, kadın da çocuk da olsanız biz faşizmden geri durmayacağız. O ev, Leyla Zana’nın Ankara’da oturduğu evdir. Zana’nın Ankara’da evi yokmuş, dolayısıyla bilmiyorlarmış... DEHAP’ta Genel Başkanlık yapmış Tuncer Bakırhan’a polis sadece ’size bir mail gelmiş, maili açmışınız ve Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeyi okumuşsunuz. Görüşme notları okumanızın nedeni nedir?’ sorusunu yöneltmiş. Fatma Kurtulan’a da sadece aynı soru sorulmuş. Bu ülkede savcı olsam ‘İmralı görüşme notlarını okudun mu okumadın mı?’ diye sorarım. ‘Okumadım’ derse tutuklarım ’bu sahte siyasetçi’ diye. Bunu okumayan Türkiye’de siyaset yapamaz. Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, MİT, emniyet, herkes okuyor. Bizden önce okuyorlar. Adalet Bakanı’nın önüne gidiyor aynı saatte. Onları okumadan asla ama asla Kürt sorunuyla ilgili strateji belirlemiyorlar. BDP niye okumayacakmış?

MAHKEME, YARGILAMA YOK: Uludere’de 5 kişi tutuklandı, 70 kişi de aranıyor. Bunlar bombayla ilgili değil, kaymakama saldırıyla ilgili. ‘4 saatlik Heron görüntüsü var, inceliyoruz’ denildi. Bu sözlerin üzerinden şu saate kadar 432 saat geçti. Hükümetten çıt yok. Uludere’de kimin suçlu olduğunu bulamadınız, ama Tuncer Bakırhan ve Fatma Kurtulan’ı hemen bulup tutuklamışsınız. Bu ülkede bize adalet, mahkeme, yargılama yok.

KÜRDE DÜŞEN DİRENMEK:‘AKP döneminde faili meçhul olmamıştır’ deniliyor. Yüzlerce fotoğraf koyabiliriz önünüze. İşte bunların faşizm anlayışı budur. Kürde adalet yoksa Kürde düşen tek şey direnmektir. Biz bugüne kadar hiçbir faşizme geçit vermedik. AKP faşizmine de geçit vermeyeceğiz. Biz kazanacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Ana dilde eğitim istiyoruz, kazanacağız. Geri adım atmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bir parçası olan Kürdistan’ın ismiyle, cismiyle özgürlüğünü de savunacağız. AKP Türkiye’nin en büyük partisi değil en büyük anonim şirketidir.

‘Kürdistan’ın ismiyle cismiyle özgürlüğünü savunacağız’ - GAZETEVATAN.COM

İT ürür kervan yürür godoşlar siz kimsiniz lan

Bu millet kensine yönelik saldırılar karşısında savunma hakkını çoktan kazandı, fakat ne zaman kullanacak orası meçhul.

Bu millet kensine yönelik saldırılar karşısında savunma hakkını çoktan kazandı, fakat ne zaman kullanacak orası meçhul.

Savunma hakkı derken ? TSK'yı mahvettiler. pkk sempatizanı 3-5 it bombalandı diye TSK'ya özür dilettiler. Daha geçen gün polis zırhlısına bombalı saldırı yaptılar. Senin benim vergimle beslenip de hain olanlar Meclis'teler artık. Ne savunması kalmış ki bu saatten sonra ?

kürdistanı ismiyle cismiyle tanıyan sadece onlar olmadığı için zaten onların sesi bu kadar çok çıkıp,bu kadar kolay meclise girebilip,bu kadar alçakça namussuzca konuşmalar yapıp devlet de ölece seyredebiliyo.Hani nerde bu devlet ? Eğer bu devlet bu tür şahıslara ve kimin için çalıştığı belli olan partilere kasımpaşa kabadayılığı yapıp esip gürleyip hiçbirşey yapmıyorsa ben devletin işbirliği yaptığını düşünürüm.Daha önce bu tür partiler kapatılırdı şimdi niye kapatılmadı da ismi değişti ? çünkü düğmeye basıldı ve artık bişilerin değişmesi gerekiyordu.Not olarak doğuya gelen amerikalıların haddi hesabının olmadığını da belirteyim.Babalarının hayrına geliyo sananlar var aramızda hala =)

eskiden kürde kardeş nazarıyla bakardım, şimdi bir arap rum yada ermeni neyse kürtte aynı şeyin laciverti olarak bakıyorum.

zaman gelecek köpeklerin ağzına tekmeyi basacağız, ürüsünler şimdilik.

Bu BDP'liler gibi Kürt vatandaş için yanıp tutuşan vatandaşların Kürtler için hiç bir şey yapmadıklarını görüyorum. Ayrılmak istiyorlar fakat ayrılınca halkına ne ile bakacaksın? Sanayi yok, üretim yok. Madem halkını o kadar çok seviyorsun, kaçakçılıktan uyuştutucudan kazandığın paralar ile fabrikalar aç üretime başla halkın para kazansın. Kültürünü memleketini dünya çapında reklam ile tanıt turizm gelirin olsun. Hem ayrılmak istiyor hem aç karnını doyuramayacak hem de yüzsüzlük yapıp; "Ayrılmak istiyoruz ama vergi vermeyeceğiz, fatura ödemeyeceğiz. T.C. bize bakmaya devam edecek" diyorsun. Senin kanına işlemiş eşkiyalık. Ankaradan öteye vereceksin ateşi, vereceksin mermiyi. Zorla kendilerine oy attıracak adam bulamayınca bunlar kendiliğinden çekilir giderler. Kangren olan organı kesmezsen bütün vücud kangren olur.

Yorumlara bakınca adamlar işlerinin ne kadar iyi yaptıklarını göruyorum adamların amacı belli türk ile kürdün arasını açmak başka hiçbirşey değil 3 5 itin dediği olsa idi gökten kemik yagardı diye boşuna dememiş atalarımız. Arkadaşlar lütfen böyle itler yüzünden kardeşlerimizi gözünüzde düşman yapmayın

Beyler ilk eruh baskının'dan sonra üç beş çapulcu dedik.Sonuç 30 küsür senedir bitmedi 20 sene önce sölemeye cesaret edemedikleri konuları gündeme getirmeye başladılar.Meclisteler ve bağımsızlık istiyorlar.

farkında olmadan bize kuzey ıraktaki yapılanmayı öğrettiler.Amaçları büyük k dan ama farkında deyiller israil tarafından maşa devlet olarak

Allahtan israile fransaya kafa tutan!!!!!!!!! ülkeyiz birde öyle olmasak nasıl konuşacak bunlar bilemiyorum..

Şerefsiz pkk sürüleri...

Geri